14419
  • Csibusz
    Jó... végiggondoltam... Azért akartam minél előbb mert monitor nélkül maradtam volna, de megoldottam...Bátyám odaadja az övét, és akkor én meg megveszem azt a DELL-t.. De akkor nekem jó legyen.. Az a baj, hogy nem minden ember engedheti meg magának, hogy húh a fizumat csak a saját szórakoztatásomra költöm... Én is ide tartozok, máshova is kell adni.. haza is, ide oda.. Aztán nehéz gazdálkodni, de mivel most már ennyien "leb@sztatok" (pozitív értelemben).. Félreteszem a pénzt és egy hónapot kiböjtölök.. De akkor ez a Dell akkor okés, ugye?
  • Blum
    Csak azt tudnam,hogy megis mi a jo francert jottel te ebbe a topikba...

Ott van a 23"-os DELL,ami sokkal jobb hatast kelt,jobb panellel,sok garival,tudasahoz merten nevetseges aron de te LG-t veszel. Ok.
  • Zoli007
    Ez még 22" sem, és nem lehet a magasságát sem állítgatni.
  • Csibusz
    Inkább veszem ezt:
    LG IPS225V-BN
    Ez már IPS.. És tisztába vagyok vele, hogy nem jó a szar monitor de mindegy :)
    Hagyjuk...
    Elektrooutletbe lehet venni ilyet 35ért.. Az nem pénz érte.. És nekem ez is elég..
  • sapkafej
    ja, ami még kimaradt:
    ha nem akarod megvenni a dell-t és 35-öt akarsz rákölteni, akkor menj el és vedd meg az elsőt, amit meglátsz. mindegyik ugyanolyan.
  • sapkafej
    mindig leírják ezeket, amikor feljön a téma:
    - xboxozáshoz és filmnézéshez jó a szar monitor?
    - az említett dell sem egy csúcskategóriás monitor, csak kiemelkedik ebben az árkategóriában
    - nekem is az van, életem legjobban elköltött pénze volt
    - ez az egy van, amit érdemes venni ennyiért
  • Csibusz
    Amúgy itt is szemezgettem, de ahogy mondtam.. Ehhez nem értek. Mobiltelefonról akármit megmondok, mert az érdeklődési kör, de a monitor nem:) Azért kértem segítséget.

http://www.elektrooutlet.eu/informatika-es-irodatechnika-monitor-lcd-c134.html
  • Csibusz
    Köszönöm a feltételezést... De belefér. Senki nem lát bele a másik pénztárájába szerintem. Akkor marad ez a DELL és annyi.

Azért azt én is megjegyezném, hogy ha az ember nem egész nap ül a gép előtt (kivéve ha a munka ebből adódik), akkor nem biztos, hogy több 10 ezreket szeretne költeni egy monitorra.
    Nekem filmnézésre kéne, meg néha egy kis Xbox... De nem vagyok gamer, hogy nézzem milyen gyorsan reagál.. Nem vagyok kritikus, és nem vagyok nagy monitor GURU sem. Ami neked szembe tűnik nekem nem biztos :)
    De.. Elfogadom, és ha azt mondjátok ez az egy van, amit érdemes venni, akkor ezt veszem ennyi az egész.. Telleni telik bőven rá... De nem kell belefólyni az anyagiakba, senkire sem tartozik a másiké:) Szerintem...
  • franc0
    Nekem is olyan van, nem véletlenül.
    Én még 58 ezret fizettem érte anno, minden forintot megért.

De azt azért megjegyzem, ahol a 42 ezres monitor nem fér bele, ott a 35 ezres sem.
  • Csibusz
    Szó nincs arról, hogy nem hiszem el azt, hogy a DELL a number 1... Viszont ahogy írtam 35E van rá... Nem muszáj a LED sem, egyedül a színkezelés miatt gondoltam...
    Vehetnék én azt is, de másra is kell a fizetésből a pénz. De ha tényleg csak ez a monitor a megfelelő amit linkeltél.. Akkor ez lesz. De azért meghallgatok mást is..
  • Zoli007
    Arra nem gondoltál, hogy azért ajánlják a Dellt, mert eddig mindenkinek bejött? Egyébként miért feltétel a LED? Vedd meg ezt, boldog leszel.
  • Csibusz
    És amúgy ha nagyon muszáj, lehet 22" mert az is 55cm tesz ki majdnem, vagy ki is teszi... 19" után gondolom más lesz, filmet szeretnék sokat nézni rajta, ezért fontos a FULL HD is, ezt kihagytam. Bocsi megint a sok postért.
  • Csibusz
    Amúgy a hardveraprón szemezgetek, ott találok jót, olcsón. Szóval onnét is lehet linkelni :)
  • Csibusz
    Nem ragaszkodok :) Azért írtam, ha tudtok segítsetek:)
    Amúgy meg használtan tudom őket jó áron, meg nagyker áron beszerezni. Ez miatt van a 35FT ár.
    Na, szóval ha segítesz egy két kritériumot írnék:
    - 23" minimum
    - LED
    - és lány vagyok :D Ergo nem játszok annyit (szoktam), de nem sokat, szóval nem érdekel a válaszidő annyira. Szóval nem kell "gamer" monitor, ahogy az említett másik oldalon áradoztak.. És nem kell kötelezően DELL sem, mert ott csak azt folyt mindenhonnét..
  • Lacee86
    Ez a 2 monitor egyik sem 23-as, hanem 22-es ill 21,5-es...
    Az általad leírt monitorok mindegyike 45-50e Ft körül van, a 35e az gondolom csak elírás...
    Miért ragaszkodsz az LG-hez ennyire?
  • Csibusz
    Bocsi a tripla postért... De ha van valakinek ötlete, vagy ajánlata, szívesen meghallgatom azt is. Használt is jó.. sőt..
  • Csibusz
    Néztem Tv/Monitort:

LG FLATRON M227WDP
    LG M2262DP 22"

Véleményeket szeretnék. De ha lehet normálisan, mert (nem mondok oldalt) hihetetlen , hogy milyen ek az "okosak"
  • Csibusz
    Sziasztok szeretnék venni monitort, maximum 35 ezer értékben. Kritériumok:
    - 23" minimum
    - LED

Találtam ezt, de másik oldalon nagyon lehordták.
    LG E2360V-PN
  • W726
    kösz, igen, HDMI átalakitóval működik szépen.. igaz a Catalyst letiltotta a hd felbontást, de menüiben fel lehetett oldani..
  • Solten
    Ez esetben hasznalj HDMI vagy DVI kabelt (meg a megfelelo ki-bemeneteiket)...
  • W726
    ja nem,VGAt
  • W726
    aha, hdmit használtam, használok
  • Solten
    Hi. A HDMI kimenetet hasznalod?
  • W726
    sziasztok! van 1 hd monitorom, 1920x1080ra be is állt windows7et mikor feltelepítettem, de mikor lentébb vennék a felbontásból, a képet nem húzza szét, szóval minél kissebb a felbontás, annál kissebb a képernyőm is.. telepítettem új drivert, catalyst controllert vagy mit.. a videókártyám ATI eah5450. A monitorom LG e2441, hiába nyomok az autóra a monitor menüjében, azt irja, hogy ajánlott felbontás: 1920x1080, és marad minden kicsiben
    légyszi segitsetek, mert nem minden fut szépen HD-n
  • strepsils
    Az egy fénycsöves monitor ha jol látom az mindég melegebb mint egy ledes ,a gond az ha sokáig van benne a fontosabb áramköröknél ,kondenzátornál 50-60fok hamarabb elfáradhatnak a dolgok ill a processzor sem szereti ha leég. Én azért oda tennék megé egy kis ventillátort ,nekem a 27 es fénycsöves dellem tetején rántottát lehet sütni hogy a fényerő 13% ,azért a biztonság kedvéért folyamatosan forgatok mögütte egy asztali ventilátort így neki is és nekem is jobb. Általában az eszközök szobahőmérsékletre vannak gyártva, a 35fok az nem az.
  • wantonly
    Nem csak a monitorom én sem nagyon bírom a nappali 32-34 fokot a tetőtéri szobámban, úgyhogy szívesen elköltöznék egy északibb helyre. :)

Köszönöm a válaszokat, ezek szerint annyira nem gáz, akkor nem aggódom.
  • davidka003
    BenQ GL2250, alig érezni a langyosságát.
  • Blum
    Minden monitor termel kisebb-nagyobb hot.
    Az en LG W2253-am is melegszik,a DELL U2410 meg plane. Semmi bajuk.
  • franc0
    Sajnos ezt a meleget már nem bírja a monitorod, el kell költöznöd egy északibb országba.
  • wantonly
    Egy monitor mennyire bírja a melegedést? Most ügye itt ez a nagy meleg, a gép hőmérsékletével nincs gond és problémát nem tapasztaltam, de azért jobb félni, mint megijedni, ahogy a mondás tartja. Benq 2420HDB, a monitor teteje (ahol szellőzik) elég meleg(forró), a képernyő is langyos-meleg. Nem igazán vagyok vele tisztában, hogy mit bír egy monitor, milyen hőmérséklet-tartomány között ingadozhat.
  • geo91
    benq g925hd monitorom van ami max felbontásra, 1366 x 768-ra van állítva. a problémám az lenne hogy pl. a chrome-nál a görgősáv fele nem látszik. (pedig kéne legyen hely neki a képernyőn, ehelyett egy fekete sáv van jobboldalt...) viszont a tálcából látszólag nem lóg ki semennyi. mi lehet a gond? a menüben nézegettem már a beállításokat, de úgy nem sikerült helyrerakni...
  • Solten
    Igen, ket dolgot furcsalltam, az arat meg hogy nincs konkret info az LG oldalan...
  • strepsils
    Felejtsd el.
    Ez egy nagy blöff mint az LG veboldala ahol egy db fontosabb paramétert nem közölnek a képernyőről.
    A fellelhető információkból kiderül hogy ez sem más mint ugyan az a tucat ipari szemét amit kis hazánkban is lehet kapni csúcstermékként beharangozva. Ez lényegében egy 27"os 14ms os full hd lcd tv gagyi led háttér világítással és színekről meg ne beszéljünk mert szakad a plafon.
    Monitornak meg nem lehet használni mert a 81dpi és 14ms eleve kizárja ezt a funkciót ha nem 2m ről nézed. Ez egy lapos tv és elég drága.
    De jegyezzük meg hogy az LG gyárt ebben a méretben oled monitort .tv t is csak az a dél kórea tőlünk még fény évekre van sajnos így nekünk marad ez a hulladék ős régi vacak technológia,kivéve mobilok lásd super amoled kijelzők.
  • desigo
    Nem úgy mint a GBP/HUF-nak :/
  • Solten
    Kezd ertelmes ara lenni a 27" IPS-nek: link.
  • davidka003
    Beeshet az asztal mögé.
  • ba32107
    Sziasztok! Szerintetek abból lehet baj, hogy a külső vinyóm közvetlenül a monitorom mögött van (alig pár centire)? LCD monitor, nem katódsugárcsöves.
  • strepsils
    Amúgy a kalibráció csak a szín helyességet állítja be attól még nem lesz rajta több szín,arra hogy játszon netezzen valaki 82% nál nem sokat tesz hogy iparilag mennyire helyes a szín ellenben a dell u3011 nél ahol 117% nál már nem mindegy hogy Dull Green vagy Martian Green amit látsz ezért azok gyárilag hitelesítve vannak.Bár az nem 60k es monitor.
  • davidka003
    Van a halott pixel ami nem zavaró. Ez gyakoribb IPS-nél. TN-nél ez ritkább. Ebből 7-8 pixel felett cserélik.
    Van a fényes pixel ami zavaró de a Dellnél olyan, hogy 1 darab fényes subpixelnél is cserélik a monitort. Azért csinálják ezt, mert tudják, hogy ritka nagyon az ilyen. Tehát ha akár egy piros pixel van a fekete képernyőn már lehet hívni a garanciafutárt és viszi-hozza a monitort. Ilyen a Dell garancia. Ingyen futár.
    De a jó garancia ellenére is ajánlom a kalibrációt és a pixelgarit, mert nem pénz érte.
  • Inquisitor
    A kalibráción lehet vitázni, de azért láttam már kalibrált monitort nem kalibrált mellett és igen sokkal jobb volt. De a pixelgari az NEM háromnapos, ellenben gyárilag Dell-hez NINCS pixelgari, csak a szokásos ami 7-8 pixel fölött kezdődik ... és pont azért kell fizetni érte, mert 1-7 pixellel nem csak a gyártónak, de a nagykernek SEM küldheti vissza a boltos.