14419
| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
#420 azt még nem tudom, beszerzési ártól függ :) -
#419 Igazából mástól kérdeztem, de jó P
Mennyi az ára? -
#418 nekem elméletileg ha van raktáron ma lehozzák -
#417 most veszel vagy nem veszel? -
#416 jah, mondjuk nekem annyi kess nem lesz, hogy 193P+-t vegyek, de én is a PVA-ra szavazok, azt veszek majd én is még no 1 előtt remélhetőleg :)
meg hosszú távra akarok venni moncsit, szóval a TN panelek múlt lesz, az SPVA-k hamarosan szépen megjelennek/megjelentek, kár, hogy nem az év végéig van a Sulnet, hogy csesszék meg :) -
Borg #415 18bit, ja. 262 ezer szín megjelenítésére képes max egy TN filmes monitor.
Míg az xVA paneles 16 millió.
Azt meg eleve nem értem, hogy 5 féle TN filmes monitornál mér 5 féle rálátási szöget adnak meg, mikor ez a szög a TN film panel jellemzője.
Magyarán sehol nem lesz az 160, meg 150 fok, hanem szépen annyi, amennyi egy TN panelnak, vagyis 145. Ami azt jelenti, hogy már 45 fokból nézve torzít a képe. Ráadásul 19"-os monitornál már alapból is más árnyalatú lesz a széle, ha az ember mondjuk fél méterről a közepére néz.
Nemtom ki hogy van ezzel, de engem zavar.
És azért nem mindegy, hogy az xVA panelesnek meg ugyanez 178 fok, amivel akár majdnem oldalról is nézheted, akkor is ugyanazt látod.
A másik meg az, hogy a 110 ezer forintos TN paneles 930BF talapzata is egy nagy szar. A döntés, emelés stb lényegében minimálisan valósítható meg.
Valamelyik tesztben is külön leirták, hogy a 930BF-et, ahhoz hogy ugye 90°-ban lásd (ami kell egy TN filmeshez) igencsak fix üléspozícióra van szükség, mert magasan fixálva van a monitor, és a döntés foka is csak minimális lehet annál.
Ezekután meg a 4ms-al kitörölheti az ember, ha szinte az összes többi paraméterrel nem lehet elégedett. -
Inquisitor #414 Inkább 18 bit lesz az, szerintem a valódi 26x ezer szinre gondol a 16 millió helyett :)
Amúgy láttam hírekben kijelzőt (Sharp), 43" 1920-as felbontás, félelmetes fényerő, 1:1.000.000 kontraszt, 8 bit helyett 16 szinenként ... és valószínüleg többe kerül mint 5 évi fizetésem. -
Pontius #413 "Azért a TN panelnél elég gáz az a 145fokos szög, meg a 16bit color max"
Nem 145 hanem 160... És az nem rossz...
16bit? Ezt mg honnan veszed? :) -
#412 pontatlan info
SAMSUNG TFT 730BF (17") és 930BF (19")
Válaszidő = 4ms !!! nem 8 -
#411 nekem is az lesz :) -
Borg #410 Na, nekem asszem Samsung 193P+ lesz.
A technotrades kiskereknek van, sulinetben, 153 bruttóért.
Viszont arról nagyon nincs egyetértés, hogy most akkor hány és milyen pixel garancia van a Samsung tft-kre. Van aki azt mondja 1 pixel és cserélik, de van aki szerint nem... vagy nagykertől függ...
Igaz, hogy 40-el drágább mint a 930BF, de míg abban TN Film panel van, addig a 193P+-ban S-PVA. Mindkettő 8ms ugyan, de az S-PVA panelnek legalább a rálátási szöge is jó, meg a színmélysége is. Azért a TN panelnél elég gáz az a 145fokos szög, meg a 16bit color max... -
#409 olyat mondj ami nem ujdonság :) -
#408 én láttam már sulinetben Samsung 930BF-et -
#407 példa:
üzenete : 710v=100 pont ajándék. egy 80gb hdd-t 2500pontért kapsz, azaz 25 db 710V-t kell eladnod.
üzenete : legyél béna, vedd 44k ért szürkén, vagy 45k ért tisztán.
üzenete : 25 moncsin buksz 25k-t és nyersz egy 80gb-os winyót. megéri???
üzenete : nem.
üzenete : és kb itt ki is halt az iFriend, ha tulajdonosként dolgozol, nem beosztottként akarod lenyulni a pontokat.
üzenete : ez van bakker.
üzenete : a kereskedelmi ismeretk előadás Bata Gergely professzor tartotta :D
üzenete : lol
üzenete : sajnos nem az.
üzenete : ok hogy pénz beszél, de nem az osztrák cégeket kéne tolni, amikor magyarokat is lehetne.
üzenete : és nem hiszem hogy pl a samsungnak ekkora áreltérése lenne két szomszédos országban.
üzenete : és ez igaz mindenre. pl sapphire vga-t ismerős cége a csehektől hozza 5-10%al olcsóbban mint a rami vagy a cédrus azaz a hivatalos disztributorok. és ugyanottvan a gar
üzenete : akkor a faszé kell disztribució? -
#406 na felejtsd el hogy nem minden samsung cuccot hoz be a samsung magyarországra, de ez eg yhosszú történet ami jellemző az itthoni szabad rablásra :( -
#405 megjegyzem a 930MP-t lehet venni az Auchanban, egy haver már vett is szóval tuti :)
ennyit a Samsungról :) -
#404 "A Samsung Electronics Magyar Rt egyenlőre nem tervezi a 931MP típus
magyarországi forgalmazását.A 930MP fog várhatóan megjelenni 1-2 hónapon
belül" -
#403 LCD TV topic-ban többet tudnak neked segíteni valszeg. -
Nonoo #402 Sziasztok!!
Most töröm a fejem egy Samsung LE 32 R 51 B /LCD TV/ vásárlásán!
Megéri most akkor ilyen fajta tv-t venni vagy sem, mert én monitornak és tv-nek is szeretném használni!
Adjatok tanácsot!
Köszi
-
Nonoo #401 Sziasztok!!
Most töröm a fejem egy Samsung LE 32 R 51 B /LCD TV/ vásárlásán!
Megéri most akkor ilyen fajta tv-t venni vagy sem, mert én monitornak és tv-nek is szeretném használni!
Adjatok tanácsot!
Köszi
-
#400 egészítés: vagy csak alsókategóriásokat, amig hát nem mindig felelnek meg az alapkövetelményeknek sem. -
#399 jah, en is mond... én decemberbe akartam csak TFT venni.
de azt sem értem, hogy mondjuk a TFT-ket miértnem hagyták benne, ugyanis ha a júzerek majd új gépet vesznek, akkor nem fognak TFT-t venni, mert az majdnem annyiba kerül mint az egész gép... -
#398 hol kimardt -
#397 pl pesten? -
#396 nem politikailag mondom -
#395 elméletileg, ha a hülye kormány nem találta volna ki a váltást tökre megérné kicsit várni -
#394 a 930MP utódja lesz, Overdrive-os PVA panellel, 8ms-ra redukálják a válaszidőt, szerintem a 193P+ panelje fog belekerülni + Tuner, hajh, be jó is lenne...
elméletileg a hónapban megjön -
#393 nem tudom azt a TFT egyáltalán nem ismerem -
#392 tudom nézem, csakha van valami infód ezen kívül. :)
de mint 931MPről nem tudsz, mikor érkezik?
vagy hallottad-e, hogy már érkezik, stb :) -
#391 közben megtörtént megyek venni sry az előbbiért :) -
#390 ado.sulinet.hu-t kell figyelni ott van a lista a termékekről, csak most éppen összeomlott a minisztériumi rendszer, valszeg kevés ember vásárol :) -
#389 a Samsung 931MP-ről nem tudsz valamit, hogy mikor érkezik, mert októberre ígérték és nagy poén lenne ha Sulinetben lehetne kapni :) -
#388 olvass vissza -
#387 hali
TFT 19" Samsung 913N /Reakció idő: 8ms, Contrast R.: 800:1/
egy ilyet néztem ki ha van vkinek ilyen akkor pár szóban véleményt szivesen vennék.
-
#386 ezt nem értem, miaz, hoyg nenm lesz hosszú életű, inkább azt lehetne modnani nem lehet majd sokáig kapni.
a nem lesz hosszú életű nálam azt jelenti, hogy hamar kipurcan :)
amúyg nem lesz valami nagy különbség a 2 moncsi között, persze ha az is ennyiért lesz... -
#385 pl volt melóhelyemen :) meg az összes olyan helyen ahol technotrade-es pl toshiba cuccok vannak sulinetben. -
#384 De hol árulják? -
Pontius #383 Találtam egy jó és ennek a szobának hasznos honlapot.
Akár még a banner helyére is be lehetne rakni :)
www.TFTPANEL.hu
LCD-s fogalmakat érdemes megnézni
Itt azt írják, hogy a 193P+ nem lessz hosszúéletű, mert jön a 970P... -
#382 héjj nem érvényes! :)
amúgy jah én is láttam a picikét Sulinetben, ráadásul PVA-s is, hmmm, erősen gondolkozóba estem, hogy a 930MP helyett ez legyen, de neeeem, erős leszek :) -
Pontius #381 Az széép. (sulinetben...)
Akkor most már ez a legjobb vétel...