14419
  • Breki33
    információid sorry
  • Breki33
    NEm lehet, megint pontatlanok az információis.

Deha nekem nem hiszel idézném az ugyanerre a kérdésre egy másik fórumon kapott információkat válaszokat

Vangelis
    (PH! nagyúr) Jó az hidd el, ne lehet rendesen lemérni szeritnem ilyen progival.

Lacix29
    (senior tag) A programok által automatikusan kiírt válaszidőket el lehet felejteni, úgy nem lehet azt megmérni. (számítógép felé nem mehet ilyen információ a monitorból)

Szóval ez annak a programnak a hibás kiírása.

A válaszidő körülbelüli értékét szemmel lehet belőni például a PixPerAn programmal, vagy az erre használatos mérő eszközökkel.

Ha lesz időm, akkor majd írok egy jobb TFT tesztelő programot. ( )"

Ugyanezen fórumon Racecam részletesen leírta, hogy miért nem lehet és hogy mérik.

ÉRDEMES ELOLVASNI !!!

És mindenkinek aki nincs képben ajánlom ezt az oldalt.
    klikk
  • Punker
    számtech-ben félévekkel számolni hülyeség, mondjuk az biztos hogy az itthoni árak nagyon messze vannak a reálistól :(
  • Breki33
    ez nem nyavajgás és nem probléma csak leírtam a véleményem

ha neked ez reális ár vedd meg félév múlva visszatérünk rá
    de nem egészen értem ezt a személyeskedést

Illetve egy esetben igen.
  • Borg
    Najó, de 25ms PVA panelen játszani viszont nem lesz egy nagy élmény...
  • Borg
    Ez asszem nincs. A 970P már lehet, hogy lesz feketében is.
  • Punker
    feketében nincs? :)
  • Borg
    A 193P+ vs 970P állványzattal kapcsolatban:

Akinek ez nem elég, az...

193P+:

• M@TriX
    hát nekem a 930MP nem tűnik húzosnak ha átgondolom, PVA panel, tuner, hanszóró, halom csati, 80 ért sztem megéri, de majd meglátjuk.
    persze mindig átgondolom a vásárlásaim, nem szoktam meggondolatlanul vásárolgatni, ezen az LCD dolgon is annyit agyaltam hogy csak na :)
  • Borg
    De lehet.
    Több oldal TFT tesztjében is néztek ilyesmit.
    És bizony több TFT-ről is kiderül, hogy névleges ms-ot egyik sem igazán teljesíti.
    Ami rájuk van írva, az általában csak a legjobb esetre vonatkozik.
  • Punker
    azzal hogy november 1-ig van csak a sulinet jól felverték az árakat + full árúhiány van, megint 10-20 ember (nem cég) szedi meg magát.
  • M@TriX
    lehet azért mert nem vagyok boltos, de nem értem a "nyavajgásod"
    ennyi az ára ami sztem reális a többi monitort nézve, mondjuk a 930BF-et ami FN paneles, ez viszont már PVA-s. én spec nemértem az oldalak óta tartó problémád.
  • M@TriX
    én is várnék még az év végéig mondjuka 931MP-re de ez van :) egyébként ha most nem tudok megcsípni egy 930MP, akkor várni fogok.
  • Breki33
    Igen ez más eset.

De mint boltos teis tudod, hogy ez nem reális ár, és elgondolkodtató, hogy a Mikland hogy tudja ennyiért adni.
  • Punker
    van aki nem tud fél évet várni, pl nekem a CRT-m olyan sz@r hogy kifolyik a szemem tőle :(
  • Breki33
    én sulinet nélküli árról beszélek

tehát azt mondom 90.000-ért kapok ilyen vagy ennél jobb monitort akkor.

Tudom, hogy nem lesz sulinet moncsira de ez az ár nagyon magas.
  • M@TriX
    az lehet de nov 1-től csak komplett gépet vehetsz és 60-at írhatsz le belől, ha egy nyiszlett gépet veszel monitor nélkül már az megvan 120e
  • jihad
    TFT-vel egyedül az a bajom hogy csak 1280*1024 felbontást tudnak, valami értelmesebbet, mondjuk 1600*1200 nem. Jó, van 1-2 baszott drága burzsujmonitor, ami pár milláért tudja ezt, de halandó ember számára elérhető nincs. Egy crt-nél meg ez már alap.
  • Breki33
    VÁLASZIDŐT NEM LEHET PROGRAMMAL NÉZNI !!!

csak mérni lehet azt meg házilag nem tudod
  • Breki33
    nem én hegyeztem ki erre a két monitorra de azt állítani, hogy mindakettő ugyanaz.
    amúgy van más különbség is de én nem azt mondom, hogy az jobb vagy én azt veszek csak felhoztam, hogy az váltja.

Arra akartam célozni, hogy a több mint 153.000 nagyon sok érte.
    Főleg, hogy a MIklandnál akciós ugye és nem kevéssel.

Megmondom őszintén ha pesti lennék és lenne konkréten (hirek szerin nincs) énis vennék a MIkland-nál

DE 153 ezret sokkalom még ha sulinettel nézed is. És azt mondom fél év múlva ugyanannyin lesz sulinet nélkül és lehet egy még jobb kiforottabb típus.
    És azt látom most sokan elkapkodják viszik a dolgokat mert olcsóbb.
    DE szerintem monitor az ami a legfontosabb amit legjobban meg kell gondolni.

Persze én másképp nézem, hisz nan egy márkás 19-es monitorom amit pályázaton nyertem illetve vettem már sulinetben videokártyát.
    És fogadjunk fél év múlva megkapony annyiért mint aki most veszi sulinettel.

TEhát sztem ez a monitor csak a MIklandnál éri meg jelenleg.
  • M@TriX
    én se, de MAG CRT-m az volt, nagyon meg voltam vele elégedve, és elég jó áron is tudtam eladni. (a márkanév miatt is)
  • M@TriX
    a monitorok válaszideje, jelen esetben a 8ms Grey to Grey-ben van megadva, szóval a ledek minimális igénybevételekor fellépő válaszidő. :)
    a white to black meg fordítva fellépő válaszidő a monitor legmagasabb válaszidejét jelenti, szóval a 16ms-ed jónak mondható ;)
  • Balu san
    Van valakinek információja a MAG tft monitorairól? Tudom, hogy crt-ben nagyon jó a gyártó, de lcd-tft monitorral kapcsolatban nagyon kevés infóhoz jutottam a neten. Működés közben pedig pláne nem láttam.
    (17"-ban gondolkodom)

Ha bárki hallott valamit... pls help!
  • quato
    A csömöri Auchanban sikerült mecsípnem egy Samsung 913n monitort, melyről oly sokan áradoznak, hogy így meg úgy mennyire jó. Valószínűleg sokan tudhaták ezt, mert az összes Bp-i és környéki Auchanban elfogyott, de valamiért a csömöriben még volt. Mind1, a lényeg, hogy az alatt a 10 perc alat, amíg betettem a bevásárlókocsiba a cuccot, és beszéltem az osztály vezetőjével a sulinet intézésével kapcsolatban, addig még 3 ember érdeklődött ugyanezen monitor iránt és rakták is be kocsijukba. Szóval valóban viszik, mint ha ingyen lenne.

Na de a legfontosabb kérdésem: Gondoltam letesztelem a monitort ezzel a TFT test programmal: ftp://hatvani.unideb.hu/tftpanels/progs/
    A Mikland is állítólag ezzel tesztel.
    Szóval a teszttel kiszűrhetők a pixelhibák, amik nem is voltak szerencsére, viszont találtam egy felettébb aggasztó dolgot.
    A teszt progi egyik elemével megnézhető a monitor válaszideje. Ebben az esetben egy fehér kis kocka rohangál a fekete képernyőn, miközben a sarokban a monitoron látszik az FPS és a válaszidő ms-ban. A felbontás és a frekvencia előre kiválasztható.

Itt jön a bibi: A 8 ms-nak hirdetett monitor, 1280X1024-es felbontásban, 60 Hz-en (az útmutató szerint ez az optimális) mindössze 16 ms-ot produkál !!

Mi lehet ennek az oka? Nem értek nagyon a TFT-k működéséhez, de valszeg lehet eltérés a valós válaszidő és a gyári adt között, de ekkora???

Ja, és a másik: A haver 913V-je (mely 12 ms-osnak van hirdetve) ugyanezt mutatja.

Tud valaki erre mit mondani?
  • M@TriX
    a szerinted a 970-es mennyi lesz? na látod.
    ha valakinek csak a technikai paraméterek fontosak, mint a felhasználók többségének, akkor nem nagy különbség lesz a 2 monitor között, a 970P ebben az állítható talpban lesz másabb, profibb, de akinek ez nem fontos, mint sok embernek annak a 193P+ ajánlom, mert biztos lesz vagy 20-30 ezer a két monitor között, így Sulinetben ügye a 193P+-ból még 60e le is jön.

• GanXstaZoleeWrk
    Ja igen mediamarktban lattam Viewsonic 19" TFT-t szinten 8ms vélemény? tipusara nem emlexem de lehet ez lesz ha Samsung nincs. 99900.- mondjuk drágább kissé.
  • GanXstaZoleeWrk
    yo lenne ha nem lenne hianycikk a 913N mindenki sir hogy nincs pénze báz de 19"os TFTre azert csak van beszeltem par uzlettel Auchan stb vitték mint a cukrot.

Jövő héten Auchanban indul elég komoly akció Philips 19" TFT 8ms 79990.-

Talan ma meglesz nekem a 913N igertek 1et vhonnan :)
  • Pontius #473
    Miért nem mondod vissza, és veszed meg máshol?
  • Breki33
    neked lehet
  • wander01
    Samsung 913N a jooo
  • grebber
    ÁÁ már lassan 4. hete nem képesek előrukkolni a megrendelt TFT-mel.
  • izb
    semmit de olyan jóóóóóóóóó:))
  • Breki33
    nézd meg a képeket és megérted

• Borg
    "Mit tudsz megcsinálni ennek az állványával, amit az elődével nem?"
  • Breki33
    Ha neked ez ugyanaz szemüveget is vegyél P

A 130 ezer meg sulinettel elég sok csak a Miklandnál éri meg
  • Breki33
    Megint pontatlanok az információid

Itt látható egymás mellett

• Borg
    A 193P+ és a 970P semmi másban nem fog különbözni, csak a 8vs6 ms-ban.
    Illetve mivel a 970P-t újnak titulálják, ez majd feljogosítja a magyar kereskedőket, hogy újabb 20-30-al többet kérjenek el érte.

A 193P+-nak is kb ugyanez az állványzata, és kinézete van. Mit tudsz megcsinálni ennek az állványával, amit az elődével nem?
  • Breki33
    azis sok

meg az árában is reméljük

És jobb a beállítása

Stem fél év múlva 100.000 alatt lesz az ára én meg simán tudok annyit várni a mostani Brand moncsimmal :-)
  • Borg
    A 253e valóban sok, de ez csak 153e :)
    Ráadásul most eksönben van *ELVILEG* és csak 139e :) Sulinettel.

Amúgy a 970P mindössze annyiban fog különbözni, hogy 8 helyett 6 ms g2g.
    Szal lényegtelen lesz, hogy kinek melyik van, a különbség elhanyagolható.
  • Breki33
    Nem tudom a 253 ezer nagyon sok még sulinettel is főleg, hogy 3-4 hetes pályafutás után átadja helyét a Samsung 970P-nek itthon.

Philips moncsiról semmi infó?