14419
![19041041eh.jpg](http://up.picr.de/19041041eh.jpg)
| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
Borg #980 No, egyelőre úgytűnik nekem is megy :) -
mármint uninstalltam :) -
jah én is akkor kezdtem játszani vele amikor már az aznapi teendőeket elvégeztem a gépen :)
de no para nem volt semmi gond... nálam :) -
nekem 3.6 volt előtte, és igen persze -
Borg #976 A 3.7-et uninstalltad előtte, vagy csak ráraktad? -
lál
Annyi hogyha nem a valódi felbontásán játszol, akkor elkenődöttebb lesz alapból a kép. Anti aliasingot kikapcsolhatod :O -
Az igaz hogy nem esik jol a tft monitotroknak ha például a gamákat kisebb felbontáson nyomjuk mint ahogy az asztal van?
Ilyen parát halottam... -
Borg #973 Kösz, majd 7végén kipróbálom, most fut egykét fontosabb dolog is annál, hogy kisérletezzek vele :D -
jah tökkéletes, bátran tudom ajánlani Borg, tudom te is szívtál mint én, ugyan az a kezelőfelület, de nem fagy és tökkéletes ;)
lehet állítgatni össze vissza. próbáld ki... -
Pontius #971 Nekem is megy, és nekem sem fagy :) -
Borg #970 Neked megy, és nem fagy? -
extralite #969 sziasztok ! múlt héten vettem sulinetre egy Acer AL1716 os monitort. Az a gondom vele hogy kb 6 centinként függölegesen csíkok,vonalak,elmosodásszerű valamik vannak. használat közben nem zavaró,nem lehet észrevenni,de ha pl egyszinű a háttér akkor nagyon is észrevehető.bár inkább a háttér szinétől függ hogy észreveszem e. mx 440 es videokártyám van ,nincs a monitoron digitális bemenet.
vigyem vissza a monitort szerintetek vagy probaljam meg másik videokártyával? most akarok újat venni.előre is köszi a segitséget -
jaaa,hogy jóvilág van? -
Nekem egyáltalán nem fagy a MagiTune 3.6
semmi hiba jelenséget nem tapasztaltam a monitoron
az elején azt hittem pixelhibás de csak a légy szart oda
powerstrippel csak (CTRL+ALT+-)-al lejjebb vettem a gammát -
van egy jó hírem, megjelent a MT 4.0, azt írják, hogy "only 204Ts, 214T" de ez nem igaz, nem kell bedőlni, úgy tűnik hasonló a rendszer ezekbe mint a 193P+-ban, így ezeknél is működik, sőt úgy tűnik mindegyik monitorral. a fagyásnak lőttek. jó mi? ;) -
ha mégsem sorry valaki erősítsen meg avagy mondjon ellent, de úgy tudom, hogy az MT a monitorba ágyazza a beálításokat, utána lehet uninstallni is.
linux és más op alatt nem megy az MT az tuti, de így nem is kell...
giondolom neked egy gépen vannak ezek az oprendszerek és ugyanazt a moncsid használod... -
a monitor raktározza el az infókat, szóval ha win alatt belövöd azt használja más oprendszerek alatt is tudtommal... -
de nem a monitoron állít át dolgokat, csak a winfos szinkorrekcióját végzi, nem?
4 win re + linuxra + beosra nincs kedvem eljátszani -
háát, azért én feltenném a MT-t én feltettem, párszpr gafyott de aztán ráéreztem. Pár adatot átállítasz kilépsz a progiból, majd újra elindítod a progit, megint állítgatsz és így tovább. mert így ha beállítod a moncsit, akkor azt elraktározza, nem kell többet használnod a progit.
szóval sztem jobb 5let, mint egy újabb prog, szoftveresen stb.
Erőforrás pazarlás Sux ;) -
zoltrex #961 Na megnyugodtam, ma reggel elmentem a Saturnba és körbenéztem. Hát az ott kiállított darabaon is láttam a néhány felszólalással lejebb leírt jelenséget. Sőt a Viewsonic-on és az LG-n is. A Samsung tuneres verzóján nem (MP) és a 913-on sem. Így levonhatom a következtetést, hogy ez bizony technológia. Nem elég kiforott még a szememnek :) -
számtek üzletileg itt miskolcon elég jó a helyzet, bár 4 üzletet végig kérdeztem mire rávágták hogy igen, a héten meglesz.. -
Nem tettem fel magic tune-t mert írták hogy fagy tőle..
Csak az a gáz hogyha nem magán a monitoron állítom be jól a szineket akkor mindenhol át kéne állítgatni, ami meg ugye nem annyira fekszik.
Pstripet használom, mit állítottál át benne?
- ja és ami a legjobban tetszik hogy szinte 0 a tükrözése.lehet mellette lámpa, hátulról nap. -
Aján lakok 6 üzletből 2-ben nem is hallottak erről a monitorrol
2-ben sulinetbe nem volt
1-ben késön szóltam
úgyhogy örültem egyáltalán hogy megkaptam -
én mindent resetteltem az MagicT 3.6-ba
Prohardveren sokat utánaolvastam ze sok mindent +old
hozzáállítja a monitort a VGA-d hoz (nekem fasza)
az zavar hogy a mappák a winfosban CRT-n sárgák voltak itt viszont vajszínűek ezt oldottam meg PowerStrippel (legjobb tuningéscalibráló progi egyben
)lejjebb vettem a gammát -
nekem két nap volt sulinetre :)
a fekete tényleg kicsit szürkés, és a többi színt kicsit fakóbbnak találom a crthez képest ( most mindkettő egymás mellett van ), de kis állítgatás után belehet egész jóra lőni a képet.
- a fekete kicsit szürkés
- szín egyensúly beállítható ( alapból kicsit kékes, és furcsán telített )
- a brightnes túl magas, 0 nál is még túl fényes éjszaka
- amit máshol is irtak, a felső és alsó peremnél kicsit világosabb a kép ( ez is csak szín fekete képen látszik )
- hátuljával nincs bajom
- pixelhiba nekem sincs
-
Ez a monitor 4ms g2g elviselhető
ez nekem kevés 1ms is kevés lenne (sas szemem van)
ja és sulinetbe vettem 1hónapig kellet rá várni de megérte utolsó napon kaptam meg (sulinet) nov 7-én már majdnem vettem a tXsco-ba 1 LG 1750SQ-SN-t (8ms) de végülis +kaptam
a hátlapot mindenki kritizálta pedig egyaltalán nem gagyi jól illeszkedik (2005. augusztusi)rev. S
nem sokára lehet kapni az utódját a 740BF - és 760BF -et biztos az is nagyon jó vétel lesz
én nagyon meg vagyok vele elégedve -
végre + sikrült nennem a SamsungSyncMaster 730BF-et
tapasztalatokat majd valamikor leírom
+nincs (sub)pixelhiba :-)
+elég nagy pedig csak 17collos
+gyönyörü a képe (ha lejjebb veszem a gammát akkor majdnem CRT-s a képe)
-a fekete szín lehetne jobb is
-gyos képnézésnél lassú
-v-sync-et be kell kapcsolni mert szétesik a kép (TFT_LCD hiba)
-nax 70-et lehet beállítani (60-on használom) -
én a másik lcd n látok vibrálást néha ( LG 12 vagy 16 ms es.. ), ezen a samsungon nem. -
zoltrex #952 -
zoltrex #951 Sziasztok, jómagam is Sodi problémájával küzdök. (Gondolom)
Egy hete vettem meg a Samsung 930Bf-et. 1280x1024 60Hz-en használom és DVI-n van összedugva a géppel(ATI RADEON 9600 XP). Azonban a vibrálás és rácsozódásnak nevezem egy kicsit zavar. Pl. ha a Start gombra fókuszálok szemmel, és egy kicsit bemozog a fejem (nem táncolok :) picit rácsosnak tűnik a kép, ami ha mozdulatlan maradok eltűnik. Ugyanez a jelenség ha hirtelen odapillantok a képernyő bármely részére.
Szoftveres próbálkozások:
Magic Tune feltelepítés – talán lehet valamit állítani -> semmi
Frekvenci váltások -> semmi
Ati driver frissítés –>semmi
Az ATi Control Centerben minden beállítás átnézése->semmi
Hardveres próbák:
VGA kábellel összedugva a géppel
VGA-DVI átalakítóval összedugva
Másik 230v-os hálózati csatlakozó (abban a hitben talán hálózati zavar)
Notebookra rákötve külső monitorként ugyanez (semmi driver csak Plug and Play)
Eddig még a "nem állt át a szemem az LCD-re" szindrómára kentem a dolgot, de az érdekes hogy a notebook kijelzőjén ezt nem tapasztalom, sőt az irodában lecsekkoltam egy 19" LG-t azon sem. (habár az 25msos). :(
A mellékelt képen megpróbáltam fényképezővel elkapni a jelenséget, direkt ráztam meg a kezem, felnagyítva a logó alatt kirajzolódott rácsokkal van gondom. Ez másoknál is jelentkezik? Vagy ennek technológiai magyarázata van?
-
-
Samsung 970P / FuSi P19-2 / Samsung 193P
-
Viszont már a 970P is megérkezett kis hazánkba P
Monitor típusa Samsung SyncMaster 970P
Technológia Super-PVA (overdrive)
A panel gyártója / típusa Samsung / LTM190E4
Válaszidő tipikusan <20 ms b2b / 6 ms g2g
Felbontás 1280x1024 (pixelméret: 0,294 mm)
Kontrasztarány 1000:1
Fényerő 250 cd/m2
Vízszintes betekintési szög 178 fok
Függőleges betekintési szög 178 fok
Színek száma 16,7 millió
A panel mérete 19 hüvelyk
Csatlakozók D-Sub, DVI
Teljesítményfelvétel átlagosan ? W
-
Balu san #947 Ha nincs más választás... sokkal inkább az elsőt... -
Gabika78 #946 Melyik monitort vegyem a kettő közül?
Fujitsu Siemens A17-1
Daewoo HL711A
Sürgős lenne, előre is köszi! -
A Samsung 730bf szuperjó. -
vibrálást mondasz, azt nem lehet sokféleképpen érteni.
csak mondom, hogy én is eddig CRT-s voltam de vibrálást nem tapasztaltam.
esetleg a túlzott fényerőre gondolsz? vagy túl világos? -
Nem érted különben.
A szín nem változik, pixelhiba egy sincs, ezt alaposan végignéztem.
Na, simán a nagy képernyőhöz kell hozzászoknom szerintem. :D -
én is ismerem a technikai speckóját a cuccnak, de tapasztalom, hogy más az elmélet és más a gyakorlat :) -
értem, csak azt mondom, ha a fejed nem leng ki 150 fokot legalább (a monitor a végpont), akkor nem kellene látnod elváltozást...