14419
  • M@TriX
    mondjuk megnézném a 970P-t, hogy mennyire látszik az szemkiguvvasztással.
    kíváncsi lettem ;)
  • Borg
    Btw, a Fujitsu Siemens P19-2-ben is ugyanez a panel van, sőt, állítólag ugyanott is szerelik össze őket.
    Idézet egy P19-2 tesztből (ahol a kutya nem szól ilyen ditheringes izéről, mint ahogy a 193P+ tesztekben sem):
    "A színátmenetek: Azt hiszem, bátran kijelenthetjük, hogy ez nem a P19-2 erőssége. A szürke, és a színes gradiensek is erősen sávosak voltak, különösen látható volt ez a sötétebb tartományokban. A kontraszt állítgatásával a sávosodás csökkenthető, magasabb kontraszt beállításnál kaptuk a legszebb képet, más kérdés, hogy ez a kontraszt nem biztos, hogy minden alkalmazásra megfelelő. Mivel azonban a hétköznapi használat során, általában nem nézegetünk színátmenateket, így ezt a szépséghiba nem fog különösebb gondot okozni. Mindenesetre kár érte!"

Egy szó mint száz, tökéletes TFT monitort még nem találtak ki. De a képminőségben az S-PVA paneles 193P+ még mindezek ellenére is übereli bármelyiket. És ugyanígy, gyanítom hogy a 970P is. Ilyen mesterségesen kreált tesztkörülményeket (ha igazak) meg ki nem kakil le, ha a hétköznapokban nem látható? Ez tipikusan egy nem mérvadó paramétere lenne - ha lenne.
  • M@TriX
    köszi a kukkantást és a megerősítést ;) ez van nálam is szóval ha mégis dith lenne amit kétlek, akkor meg nekem nem zavaró és félvak vagyok ;)
  • Borg
    193P+om van.

Fogtam a photoshopot, áthúztam átlósan keresztbe egy 1280x1024-es képen egy feketéből fehérbe szürkeátmenetet.

Semmi ilyesmi problémát nem látok, gúvaszthatom a szemem ahogy akarom.

Ennek ellenére persze lehet, hogy ez a monitor is ditherel. De akkor nem látható szabad szemmel.
    1 biztos: A képe, a színei, és a szürkeátmenet is sokkal szebb, mint egy 913N-es TN-filmesé. Mert ilyen volt idetéve mellé, mikor haverom vett TFT-t. És ez az, amit szabad szemmel látni lehet. Nem ez a ditheringes izé, ha egyátalán igaz amit irnak. Én meg nem digikamerával nézem a monitorom...szal.
  • M@TriX
    bár ha jóltom Borg-nak is ilyen moncsija van, majd írok neki PMet hogy kukkantson be és erősítsen meg vagy veszejtsen el ;)
  • M@TriX
    de ha jól hallottam a 193P+ a 970P elődje, bár a "hibás" moncsiknál ezt a típust nem említik.

Cifu: 1 cm-ről szemléltem a monitort és tisztán láttam a kis pontokat, amik a tesztben a jó sávban vannak (sasszem rulz), egy kicsit sem tűnt olyan durvának az átmenet mint ahogy a másik képen van, szóval valszeg ez a típus jó, mert grafmunkákat is végzek, weblapok stb, szóval tuti kiszúrnám ha valami gáz lenne...
  • [NST]Cifu
    Szabadáras kereskedelem folyik magyarországon, tehát a kereskedő szabja meg az árakat. Semmi sem kötelezi arra sem a nagy-, sem a kiskert, hogy továbbadja az áfacsökkenést. Egyes cégek most éppen azzal hírdetik magukat, hogy ők továbbadják az 5%-ot a vevők felé. A dolog másik fele, hogy eddig is voltak különbségek az egyes boltok árai között, nem egy esetben több, mint 5%, tehát feltünő áresésre nem is lehetett számítani.
  • Breki33
    lehet erről nem olvastam

amúgy nem kéne a monitoroknak olcsóbbnak lenniük az idén?

mi a helyzet az áfacsökkentéssel?
  • [NST]Cifu
    Állítólag a 193P+ is ugyanilyen ditheringet használ. Matrix: ne szemmel nézd, hanem végy egy jó nagy felbontású digikamerát, és fényképezd le a monitort, miközben azon egy színátmenetes kép látható.
  • Breki33
    mivel ez a 970P-re vonatkozik ugye..........
  • M@TriX
    hát, öö nekem 193P+-om van, de ilyen hibát én nem látok, pedig guvvasztom a szemem rendesen látom a pontokat annyira mint a példa 24bit mintájánál.
  • Breki33
    És itt egy teljes teszt

klikk
  • Breki33
    pár kép

• Breki33
    ja csak a másikra 25-ös válaszidőt írnak de én olvastam kisebb válaszidejűekről is

így lehet két fajta van a VP191b-ből szval vigyázni kell

vagy ha valakinek van ilyen leírhatná pontosan hogyis van.
  • Punker
    jónak tűnik
  • Breki33
    Egy helyen láttam ott

Eladási ár: 110,000 Ft +ÁFA
    (132,000 Ft)

ha valakinek drága van egy korábbi változat

the ergonomics are exactly the same as on the VP191b....

There's no doubt that the VP930 is an excellent monitor, yet we're still a little disappointed. The difference between it and the 191b isn't blatant, except for the black level, which is visibly deeper. As for latency, it's also no revolution, and in fact it's a bit slower than what TN + Film can do nowadays. Obviously the video performance is exemplary, and the color fidelity is close to being as good as the VP191b's.

Even if it's not significantly better than the 191b, the VP930 is an excellent monitor, at home in just about any application, that trades a slight gain in black level against a slight loss of latency.
  • Punker
    ár?
  • Breki33
    Ha esetleg vett valaki már ilyet írhatna véleményt

ViewSonic VP930(19',8ms) MVA

• Breki33
    Ezt írják most jónak

kicsit érdekes a felfüggesztés

• [NST]Cifu
    Egyébként a HWSW-n és a PH!-n is azt olvasom közben, hogy 970P tulajok ettöl függetlenül jónak tartják a TFT-t, igaz egy-két oldalvágás is van, miszerint azért a színátmenetek nem tökéletesek, illetve közelről lehet látni a dithering hatását.

Viszont semmiképpen nem vet jó fényt a Samsungra és a 970P-re, hogy erre az apróságra ilyen körülmények között derült fény...
  • Punker
    ez most nekem is rossz hír :(
  • [NST]Cifu
    Érdekes és elgondolkoztató... lehet, hogy mégsem 970P lesz a választottam...
  • Breki33
    hivatalosan 4 féle színben hirdetik
  • corleone
    Valaki tud fekete színben 19"-os szuper LCD-t? (PVA, DVI) Max. 200e Ft-ig

A ditherelés miatt szapulják sztem a 970p-t. És mielőtt még valaki ezt ajánlaná, nem létezik fekete színben!!!
  • Breki33
    pl itt

de több fórumon is van róla szó

hwsw-n

de a kérdés az a 960BF miben különbözik a 930BF-től?

• Punker
    linket plz!
  • [NST]Cifu
    Hol lehet olvasni rosszakat a 970P-ről?
  • Breki33
    Hi

A 960BF-ről van valakinek infója?

A 970P-ről elég rosszakat olvasni

• LaciMaci
    Sziasztok!
    LCD monitort szeretnék venni jót és elérhető áron!
    Az LG L1915S márkájú monitorról mi a véleményetek: Adatok: Max. Felbontás: 1280*1024!19' os 75 hercz es és 12ms válaszidő!
    Véleményeket várok!
  • CzGobe
    Tud valaki jó TFTt, olyan 8ms-es maximum, és van benne Beépített TV-tuner? 17"-os esetleg?
    Hasonlóan ehhez: Samsung 711MP
    Thx :)
  • eNiX
    Nekem egy Samsung SyncMaster 740N 8ms laposmonitorom van. eddig meg vagyok vele elégedve.
  • zico87
    Hy Mi a véleményetek erről a monitorról Philips 190S6,19 colos,8Ms válaszidő akinek ilyen van az írjon már tapasztalatokat ! THX
  • Inquisitor
    Mert TFT monitor, és négyszögletes pixelei vannak?
    Ezért erőltette az élsimítást az ATI és az NVidia is, mert TFT-n sokkal jobban kijönnek ezek a dolgok, és várható volt, hogy elterjed a TFT.
  • spatrik
    Nem tudja vki megmondani,hogy a Samsung 713n-es monitoron miértnéznek ki úgy az élek a játékokban,hogy 1280*1024-ben is 2x élsimítás kell?17inches
  • Inquisitor
    Pláne kikapcsolt V-Syncnél ;)
  • czky
    Nekem is 12ms-esem van, és sajna néha én is látom. Főleg a világos részeknél...
  • [NST]Cifu
    12ms-nél pl. CS:S alatt tünt fel nekem, csak néha, de azért észrevehető.
  • Forrest Gump
    Hát én 16ms-el soha nem vettem észre semmit, pedig tolok mindenféle gémet.
  • [NST]Cifu
    Másik a ms mánia :) 25ms en én olyan szépen nézek filmet-dvd-t bármit hogy jajj. :) Azthiszem 35 alatt nem látod gyakorlatilag....

Gyakorlatilag a 25ms még olyan utánahúzásokat produkál, hogy csak ihajj, még 12ms-os esetén is néha észrevehető, különösen játékok alatt. Ennyit arról, hogy 35ms alatt nem látod gyakorlatilag...
  • KDOG
    nanana :)
    samsung jo, lg jo stb....
    megy a közvélemény.
    nahmármost samungban lg ben láttam már olyan ratyit hogy jajj.
    Nézd inkább a panel minöségét.
    Pl nem sok monitoron láttam olyan szineket, mint a saját spva paneles samsung 910T men. Megvolt az ára többmint egy éve, de az ilyen acer meg társai pfü :) igencsak elmaradoznak a szinek terén és persze a kontraszt.
    Öcsém hozzájutott egy 19" es fujitsuhoz, és fél orán átt álitottam, hogy a zöld az kb legyen már zöld.
    Samsungban is van sok ratyi, lg ben, de mindegyikben van jo.
    Amugy amiket abszolute nem lehet ajánlani, a a legtöbb acer, és amugy a legkellemesebb meglepetés, amit fathernak sikerült beszerezni, ag neovo f417... azt hittem nagyon also kat, és meglepöen szép szinei vannak, bár nem a legtutibb, de kiemelkedö.
    Másik a ms mánia :) 25ms en én olyan szépen nézek filmet-dvd-t bármit hogy jajj. :) Azthiszem 35 alatt nem látod gyakorlatilag....
    Persze ez olyan mint a tuning légszürö-kipufogo, gyorsabb tölle az auto, mert a hangja miatt nyomod neki, de igazábol majdnem lassabb.

De ameddig meglehet etetni a népet....