14419
  • Punker
    boltban venni azért kevésbé rizikós mert kipróbálnám ott és ha sz@r nem hozom el.
  • Punker
    nem tudom hogy olcsóbbe de itt Egerben nem találtam boltot ahol megtudnám venni, és a szállítási költség még mindig olcsóbb mint felmenni pestre, viszont pont a pixel hibától félek, ezért nem akartam kipróbálás nélkül venni, de így lehet lehozatom :)
  • Inquisitor
    "ha boltba veszed sztem kevésbé rizikós és a garit is könyebb érvényesíteni"
    Egyikre se vennék mérget :(
  • Breki33
    de miért?

talán így olcsóbb?

ha boltba veszed sztem kevésbé rizikós és a garit is könyebb érvényesíteni
  • GanXstaZoleeWrk
    én már régen igy csinalom, es eddig pozitivak a tapasztalataim.

• Punker
    itt a teljes doc fájl.
  • Punker
    ezt mondom elvileg akkor is cserélniük kell ha nem tetszik a káva szine :)
  • Punker
    ha ez a gyakorlatban is működik ezentúl csak neten vásárlok :)
  • Inquisitor
    "4. § (1) A fogyasztó a szerződéstől nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállhat."
    Heh. Ez k*rvajó, ezek szerint vásárló hardverkölcsönzőnek használhat egy boltot, a boltos meg feldughatja magának a bontott, esetleg szétgányolt árut, mert eladhtatlan? Lol.

"ez alapján ha neten rendelek TFT és pixel hibás akkor cserélniük kell?"
    Ez alapján nem tudom, de garanciálisan csak akkor, ha küszöbérték fölött van, vagy az ISO szabvány szerint meghatározott pixelhiba/subpixelhiba mennyiség van a készüléken.
  • GanXstaZoleeWrk
    egyértelmű nem? :)
  • Punker
    17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet
    a távollevők között kötött szerződésekről:

4. § (1) A fogyasztó a szerződéstől nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállhat.
    (2) A fogyasztó az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette, szolgáltatás nyújtása esetében pedig, amikor a szerződést megkötötte, feltéve, hogy a gazdálkodó szervezet a 3. § szerinti tájékoztatási kötelezettségének eleget tett.ű

ez alapján ha neten rendelek TFT és pixel hibás akkor cserélniük kell?
  • NSTSpider
    Nagyon helyes döntés :))))
    Az OLED mikor bejön biztos baromi drága lesz és még lehetnek gyemekbetegségei mire annak lemegy az ára addigra már harcsabajuszod lesz :)
  • Breki33
    na és ennek van újabb változata
  • [NST]Cifu
    A 930BF onnan jött, hogy azt már láttam, ismerem, tetszett. :)
  • Breki33
    AMit írtam az nem TN-es

Amúgy akkor miért nem a 960BF?
  • [NST]Cifu
    A probléma még mindig az, hogy legjobb esetben is csak idén év végén jöhetnek az OLED kijelzők (fő az optimizmus :)), de én addig már nem akarok várni. :D

Most a Viewsonic tekintetében törted le teljesen a lelkesedésem. Tényleg TN+Film paneles a legtöbb elfogadható árú kijelzőjük. Pedig a Mikland árlistájában már elkezdtem nagyon szemezni a VA2012W 20"-os wide kijelzővel (úgy is egyre több 1050p cucc terjeng a neten :))...

A vége az lesz, hogy maradok a 930BF-nél, és kész. :\
  • Breki33
    akinek van lehetősége egymás mellett kipróbálni

a többségnek ugye nincs
    amikor az első monitorom vettem az eladó tőlem kérte el a tesztprogramot....
    pedig ez pesten volt elég jónevű boltban

Samsung-ban nekem ez a hülye gombnélküli szisztéma nagyon nem tetszik.
  • NST Demo
    Megmondom őszintén , sajnos a ViewSonic olyan egy picit mint a Sony mivel igazából csak a nevet kell megfizetni . Tudásra szvsz ua mint a Samsung ( ha úgy alakult volna otthon most egy 970p díszelegne de nem :D ) . Talán a 970p mintha kicsivel többet is tudna mint a Vp930 . Szerintem azonban , hogy ki milyen TFT-t vesz azonos ketegóriában az már majdhogynem szubjektív , hiszen mindenki a "szemének megfelelő" monitort vesz , ergó amit én szépnek látok az lehet hogy más számára nem az :).
  • Breki33
    A ViewSonic VP930 ugyanaz az árkategória
    legalábbis amit én találtam árat

970P 123,700.- Ft a MIklandnál akcióban
    ViewSonic VP930 132,000 Ft és csak egy helyen néztem
  • NST Demo
    A 970p tekintetében keress rá a prohardveren vagy a tftpanel.hu-n . Ott írnak róla sokminden , de már elég sok teszt van róla netszerte :D . A ViewSonic elfgadható áru monitorai szinte egytől egyig tn+film panelesek , az mva-k overdrive-al megspékelve még mindig a meghúzom a nadrágszíjat kategória . Az oled tekintetében , ha jól tudom a technológia a piros szin esetében már elég jó, a kék meg a zöld színnél most kezdik elérni az 50-100K óra üzemidőt . De lehet hogy rosszul emlékszem . :D
  • Punker
    én is an2 közül fogok választani, lehet felmegyek pestre a viewsonic-ért.
  • [NST]Cifu
    Nem vettem semmit, csak Február végén be akarok szerezni egy jobb fajta TFT-t. :)

Most nem tudom merre vegyem az irányt, a 970P még nincs kihúzva, de ez a technológiai kavarás azért kicsit elbizonytalanított. A Viewsonic lenne még a másik szivem választotta, de még messze van a beszerzési idő, sok minden történhet odáig. :)

Az OLED monitorokat lassan két éve tisztelik szent grálként a TFT-guruk, de még mindig semmi hír arról, mikor lesz már elfogadható élettartamuk... :\
  • NST Demo
    Cifu a 970P nem rossz választás ( főleg ha már meg is vetted ) jó még a 924VX és a Fujitsu-Siemens P19-2 is . Állítólag a fekete terén a Samsung 970p eddig a legjobb ( egyébként ahhoz hogy már-már a crt-khez hasonló feketét kapjunk ki kell bekkelni az oled monitorokig mivel ott nuku háttér világítás :D ) . Plusz a 970p-ben ott godzilláskodik az overdrive technológia amivel az mva/pva panelek esetében az utánhúzást próbálják eliminálni , alacsonyabb válaszidő mellett . Ami egyébként sikerült is nekik :) .
  • NST Demo
    Mármint melyiken a ViewSonicon ? Ott szép jól látható és kezelhető gombok vannak , mármint a VX széria darabjain :) .
  • Breki33
    mostmár csak egy MVA paneles kéne P

ugye ezen nincs aza hülyeség hogy nincsenek beállító gombok?
  • NST Demo
    Hi all !

Nekem ViewSonic 912VX-em van . Tn+film panel . Én főleg játszom , meg filmeket nézek , na meg netezem . Erre nekem tökéletesen megfelel . Amikor először kapcsoltam be meglepett mennyire , világos de az osd segítségével belőttem jól . 3 előre beállított színhőmérséklet közül lehet választani , meg ha jól emlékszem színenként is meg lehet határozni az intenzitást, kezeli az SRGB színteret is . A monitor válasz ideje 8ms már-már standard ( sőt inkább lassú a mai 4ms-es megjelenítőkhöz képest ) , utánhúzást nem tapasztalok , dod:source , cs:source egy élmény rajta . A kép éles kontrasztos , a színek élénkek ( mondjuk sokat dob rajta az nv digital vibrance funkciója ) . Mivel a panel tn+film megvannak a maga korlátai , a betekintési szögek nem túl nagyok , és a fekete sem teljesen fekete , ezt filmnézés közben jön ki a leginkább , vagy doom3-nál mivel ott rengeteg a sötét koromfekete rész ezért észrevehető . Nagyjából ennyi . :D
  • Borg
    Hát nemtom, de a 193P+om oldalról nézve sem ad torzabb képet, mint a CRT-m. Amit ugye nem is lehetett látni 178 fokból rendesen, a káva miatt ;)
  • [NST]Cifu
    Azért eléggé oldalról nézve már lehet látni, hogy a kép változik, hiába a 178°-os betekintési szög. Na persze onnan is meg lehet közelíteni a dolgot, hogy aki a monitor elött ül, az általában 40-60°-nál nagyobb szögben csak jógamutatványokkal nézhetné a monitort. :)

A fekete szín megint szubjektív dolog, de nekem az amúgy nem éppen belépő szintű 214T feketéje is eléggé világos volt a mellette lévő 5-6 éves Viewsonic CRT-hez képest. :\
  • M@TriX
    jah szoktam TVt nézni és maikor megyek ki a szobából tisztán látszik a kép, persze grafikáknál ilyesmiknél látszik egy kis "megvilágosodás", de ez TVnél semmit nem ront...
  • Borg
    Én gyanítom, hogy az S-PVA/MVA panelek reakcióidejét már nemnagyon tudták máshogy tovább növelni. Biztos összefügg az overdriveval is.
    De most őszintén, ha a szemünknek a látványa ugyanaz, akkor nem mindegy, hogy a papiron mi szerepel?:)
    Nekem halál mindegy lenne akár hány bit is, ha a megfelelő ditheringgel ugyanolyan szép képet rak ki, mint egy 18bites :)
    Szal garantálom, hogy még ha igaz is ez a mendemonda a 970p-re, akkor sem fog senki csalódni a képminőségében, ha ilyet vesz.
  • [NST]Cifu
    Intézkedek. :)
  • Borg
    Ez se igaz, mert a PVA/MVA panelnek 178 fokos rálátási szöge van, amivel oldalról is ugyanazt látod. Szal ez az előnye egyből veszett a CRT-knek :)
    Meg a fekete szín is azért eléggé jó már, a komolyabb modelleknél.
  • Punker
    ja nem ártana
  • Breki33
    jó lenne ha egy ViewSonic tulaj is betévedne
  • [NST]Cifu
    Azt írják a 970P tulajok is, hogy szabad szemmel nem látni igazából semmit, tehát őket hidegen hagyja a dolog. :)

De azért technológiai szempontból érdekes lehet, hiszen a Samsung 16.7 millió színt állít a 970P esetén, holott a jelek szerint ugyanúgy 6 bites a szinenkénti felbontása, mint a TN+filmes TFT-knek, csak egy ügyesebb megoldással csapja be a szemünket. A végső döntés elött azt hiszem én is azzal fogom kezdeni, hogy végignézem egy boltban hogy is néz ki a saját szememnek a 970P képminősége. :)
  • [NST]Cifu
    Nono, azért ne legyünk ennyire egyoldalúak, a CRT-knek is megvannak a maga előnyei:

+A betekintési szögtől függetlenül mindig jól látható a képe. (A TFT-nek ugye nem igazán.)
    +Minden a monitor által támogatott felbontásban éles, és jó a képe, egy jó CRT-n a kép ugyanolyan jó 640x480-ben, mint 1600x1200-ban, például. (A TFT ugye a legjobb a natív felbontásában, ettől eltérő felbontásokban a képe nem tökéletes)
    +Még egy alsó kategóriás CRT monitoron is valóban fekete a fekete szín. (A TFT esetén ugye a háttérvilágítás valamennyire mindig átszűrődik)
    +Nincs utánhúzás. (TFT-knél csak az alacsony válaszidejű típusokra igaz)

Tehát ugyan tényleg sok előnye van a TFT (nem villódzik a képe, natív felbontásban tökéletes a geometria, stb.), de nem egyértelműen jobb a képe, mint a CRT. Az persze tényleg hülyeség, hogy a CRT nem rontja annyira a szemet...
  • datango
    kb, ennyi. Muhaha
  • M@TriX
    hát gondolom csak szar TFT látott, bár ígyis sántít pár dolgoban de mind1, mindig is votlak lamucik ;)
  • datango
    hehe , egyik tanarom állítása szerint : "a TFT monitorok sokkal xarabbak mint a régi katódsugárcsöves crt monitorok, crt nek szebb a képe, és nem rontja a szemet és nem olyan homályos..."

---

szerintetek ugye nem röhögtem ki ?
  • Borg
    Ja, érdemes lenne egymás mellé rakni őket.