14419
  • Breki33
    Az LG1915S 12ms valós válaszidejú
    550es fényerősség

nincs rajta DVI interfész ha jól tudom, csak sima RGB csati,viszont szép és szinekkel telt a képe
    1280x1024@75hz a nativ felbontása.
  • LaciMaci
    Sziasztok légyszives válaszoljatok:

A Samsung 19" 913N LCD 8ms es monitor mennyire jó/megbízható?
  • Punker
    elméletielg cserélnie kell, mikor melóztam így volt (b@szogattuk is miatta a samsung-ot, de érdemben soha nem válaszoltak)
  • [NST]Cifu
    Igen? Ezt nem tudtam.
    Akkor lehet megéri az LG háza táján is szétnézni?
  • Punker
    LG 1 pixelre cserél
  • [NST]Cifu
    Pardon, nem 7, hanem 5 subpixel hibától kell foglalkozniuk a dologgal.
  • [NST]Cifu
    Az LG-nél ha jól rémlik nincs spéci garancia (mint a Samsungnál például), tehát az ISO szabvány érvényes, ha class 2-es moncsid van (átlag), akkor 3 pixelhibától (teljesen fekete, vagy teljesen fehér), vagy 7 subpixel hibától (a pixel egy vagy két színt nem ad / folyamatosan ad) kell foglalkozniuk a dologgal.
  • Mardon
    Na, vettem egy LG1915S 19" 66e-ért. Electro Worldben ugyanez a típus 86e, érdemes ott vásárolni:))
    Jobb, mint amire számítottam, játékokkal nincs gond és más felbontásban is jó a kép. (legalábbis sztem)

Amúgy ez a 3év gar. hogy működik? Ha pl. 2év után a gyári előírtnál több pixel kimegy, visszaviszem, kötelesek kicserélni? (javítani ugye nem lehet)
  • EmThor
    ez az auchan féle,korábban media marktban volt, ott vett haver, elsőre pixelhibás volt, visszavitte 3 napon belül, azóta zsír, call of duty 2 + videó alatt is szép képe volt!
  • M@TriX
    gondolom 19"-eset...
  • Breki33
    Csak úgynevezett natív felbontásban tökéletesen éles a kép

A többi szubjektív hallottam olyanról aki 25-öst se vesz észre van aki a 2-es is meglátja a sarokból :-)

Sztem saját szemeddel nézd meg ha tudod és érdemes elolvasti a TFTpanelen lévő cikket.

Amúgy mekkora monitort akarsz veni aminek nativ-ja 1280x1024?
  • Mardon
    HI!

Monitor vásár előtt állok, kéne egy kis info!

Játékoknál mennyire észrevehető a különbség 8ms és 12ms között, megéri az ártöbbletet a 8ms-es?
    Kontraszt, fényerő szintén elsősorban játékokhoz menyi az ajánlott?

És a legfontosabb, az igaz, hogy TFT-knek adott a felbontása, és ha az alkalmazásokban más felbontást használok rosszabb lesz a képminőség?

Mert ha ez így van az elég gáz, pl. ha arra gondolok, hogy újonnan megjelenő játékokat vszínű nem fogja vinni a gépem 1280x1024-ben szaggatás nélkül.
  • Gabesz amd64
    slaggal levereted
    [csakvitszel]
  • Prince
    Sziasztok ! Monitort szeretnék vásárolni, ki is néztem egyet, mi a véleményetek erről ?

Philips 190V6 TFT
    19"
    felb:1280x1024
    fényerő: 240cd/négym.
    kontraszt 500:1
    válaszidő: 8 ms
  • Punker
    vag ylehet venni külön TFT tisztító kendőt is.
  • Inquisitor
    Nem jó neki, lentebb írtam, hogy optikusnál kapni szemüvegtisztított, ami nem tartalmaz veszélyes oldószereket, meg mikroszálas kendőt, ami nem karcol ... drága, de évekig elég.
  • tyler82
    Mivel tisztítsam a TFT monitorom?
    Sima ablaktisztítóval és puha papírtörlővel szoktam. Az jó neki??

• Breki33
    szuper

szval ezért veszek ezentúl helyben monitort........

így lehet akár két három hét is míg javítják
  • Punker
    nem
  • Breki33
    ennyi pézt csak komplett gépért

az ár és az érték között logikai és van

amúgy egy kérdés
    ha elviszik a monitort javítatni kötelesek arra az időtartamra cseremonitort biztosítani?
  • Borg
    Tehát akkor semmiért nem adnál 200-at?:)
    Számítástechnikában nem nagyon van olyan, ami ne veszítene rohamosan az értékéből.
    A 193P+ is október végén 130-150 rugó volt, most meg...
  • Breki33
    de a nagyker ár és a kisker ár közötti különbség a haszna

meg itt úgy megy, mikor mész pestre

szerdán?

akkor csütörtökön jövök érte
  • Punker
    nagykerből elhozza akkor még csak vesztesége van rajta, szállítás raktározás stb jön még rá.
  • Sir Quno Jedi
    A TFT monitorom is olyan, mégis megvettem, sőt a porcim és a videókarim és a zalaplapom, ez egy ilyen sport.
  • Breki33
    visszatérve a témára ha tényleg nincsen normális bolt rendeld
  • Breki33
    nem a tudásához képest drágállom-illetve ahhoz is ha külföldön nézzük

én nem fizetnék ennyit vmiért ami egy év múlva a felét se éri
  • Breki33
    hát fura

ha elhozzák nagykerből akkor megvan a hasznuk és akkor még arra raknak az elég szemétség

volt mikor vmit vettem csodálkozva láttam hogy olcsóbb a pesti árnál kicsivel

én mindig viszek egy árlistát, hogy ennyiért tudnak-ezt és ezt hozni
  • Sir Quno Jedi
    170 (nem kell MMarktban 220-ért venni idiótán). Másrészt ez több mint 2x akkora, mint a TFT moncsim és mondjuk egy HL2-t, Vagy SW:BF2 nyomva leteszed a kalapod... Egy ilyen méretű TFT moncsi tippelj mibe kerülne?! Ennek meg 800:1-hez a kontrasztaránya (nekem ez is sok), 1360*768 a felbontása és van rajta digitális zajszűrés (igen profi ráadásul) még a PC üzemmódokhoz is. Anno a Philips 18P2B TFT-m is kb ennyibe fájt nekem (ráadásul az nettó!), szal. relatív ez az ár dolog...
  • Punker
    hát nem tudom te hol vásárolsz de itt szabad árazás van, és az átlag 10-15%-kal több mint pesten,
  • Breki33
    200 000-ért.........
  • Breki33
    ezt nem egészen értem

nálunk ha hoznak annyiért adják mintha ott venném ahonnan hozzák

vagy te a nagykerárra gondolsz?

én megnézem pl a számalk oldalon az árat és annyiért kapom (kisker ár)
  • Sir Quno Jedi
    Én ilyet vettem és nem csalódtam benne. Pedig csak a konzoljaimhoz vettem, de most ezt hazsnálom elsődleges moncsimnak is (másodlagosnak meg egy AGneovo F-419-et)

Samsung LE26R51
  • Punker
    van, csak ha hoz is viewsonic-ot kb 15-20% os plusz árréssel.
  • Inquisitor
    "boltban venni azért kevésbé rizikós mert kipróbálnám ott és ha sz@r nem hozom el."
    Egyetértek, de tapasztalatom szerint Budapesten (van vagy 3-4000 bolt) egykezemen meg tudom számolni azokat a helyeket ahol kipróbálhatod, csak az nem feltétlen árulja azt, amire neked szükséged vagyon. Másrészt TFT-nél a kipróbálás nem sokat jelent, egy csomó hibát csak tüzetes vizslatással lehet megtalálni (Full fekete, fehér meg R, G, B 100% képernyővel), és erre egy boltban nem biztos, hogy van idő. És akkor még mindíg csak 75%, hogy nincs rajta pixelhiba. Arra meg semmi garancia, hogy köv. bekapcsolásnál nem e lesz rajta ...
  • Breki33
    persze nagyfalusiak ezt másként látják

de most vidékre szállításról van szó ami több óra és plusz pénz
    egy normális számitógépbolt meg lehozza
  • Breki33
    ha személyesen viszed akkor kocsi+benzin és lehet nincs bent az illetékes

nem igazán járható út

apróság más tészta persze
    segédeszközt nyugisabb :-)
  • GanXstaZoleeWrk
    na ha beszarna akkor tuti nem postan vinnem hanem szemelyesen.

De pl nemrég rendelem pár apróságot 1500ert kihozták még aznap házhoz. Ez kb annyiba van mintha bementem vola a belvárosba parkolással, közlekedéssel idegörléssel :) igy meg kihozta futár szépen. És spóroltam még +ba 2 órát min.
  • Breki33
    az első kérdés
  • Breki33
    nics olyan bolt Egerben ami jár fel pestre a nagykerbe???
  • Breki33
    hátha meghibásodik fél év múlva visszaküldöd postán és telefonálgatsz

jól tudom mert most ezt intézem P