14419
| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
#1260 Az LG1915S 12ms valós válaszidejú
550es fényerősség
nincs rajta DVI interfész ha jól tudom, csak sima RGB csati,viszont szép és szinekkel telt a képe
1280x1024@75hz a nativ felbontása.
-
LaciMaci #1259 Sziasztok légyszives válaszoljatok:
A Samsung 19" 913N LCD 8ms es monitor mennyire jó/megbízható? -
#1258 elméletielg cserélnie kell, mikor melóztam így volt (b@szogattuk is miatta a samsung-ot, de érdemben soha nem válaszoltak) -
#1257 Igen? Ezt nem tudtam.
Akkor lehet megéri az LG háza táján is szétnézni? -
#1256 LG 1 pixelre cserél -
#1255 Pardon, nem 7, hanem 5 subpixel hibától kell foglalkozniuk a dologgal. -
#1254 Az LG-nél ha jól rémlik nincs spéci garancia (mint a Samsungnál például), tehát az ISO szabvány érvényes, ha class 2-es moncsid van (átlag), akkor 3 pixelhibától (teljesen fekete, vagy teljesen fehér), vagy 7 subpixel hibától (a pixel egy vagy két színt nem ad / folyamatosan ad) kell foglalkozniuk a dologgal. -
Mardon #1253 Na, vettem egy LG1915S 19" 66e-ért. Electro Worldben ugyanez a típus 86e, érdemes ott vásárolni:))
Jobb, mint amire számítottam, játékokkal nincs gond és más felbontásban is jó a kép. (legalábbis sztem)
Amúgy ez a 3év gar. hogy működik? Ha pl. 2év után a gyári előírtnál több pixel kimegy, visszaviszem, kötelesek kicserélni? (javítani ugye nem lehet) -
#1252 ez az auchan féle,korábban media marktban volt, ott vett haver, elsőre pixelhibás volt, visszavitte 3 napon belül, azóta zsír, call of duty 2 + videó alatt is szép képe volt! -
#1251 gondolom 19"-eset... -
#1250 Csak úgynevezett natív felbontásban tökéletesen éles a kép
A többi szubjektív hallottam olyanról aki 25-öst se vesz észre van aki a 2-es is meglátja a sarokból :-)
Sztem saját szemeddel nézd meg ha tudod és érdemes elolvasti a TFTpanelen lévő cikket.
Amúgy mekkora monitort akarsz veni aminek nativ-ja 1280x1024?
-
Mardon #1249 HI!
Monitor vásár előtt állok, kéne egy kis info!
Játékoknál mennyire észrevehető a különbség 8ms és 12ms között, megéri az ártöbbletet a 8ms-es?
Kontraszt, fényerő szintén elsősorban játékokhoz menyi az ajánlott?
És a legfontosabb, az igaz, hogy TFT-knek adott a felbontása, és ha az alkalmazásokban más felbontást használok rosszabb lesz a képminőség?
Mert ha ez így van az elég gáz, pl. ha arra gondolok, hogy újonnan megjelenő játékokat vszínű nem fogja vinni a gépem 1280x1024-ben szaggatás nélkül. -
#1248 slaggal levereted
[csakvitszel] -
Prince #1247 Sziasztok ! Monitort szeretnék vásárolni, ki is néztem egyet, mi a véleményetek erről ?
Philips 190V6 TFT
19"
felb:1280x1024
fényerő: 240cd/négym.
kontraszt 500:1
válaszidő: 8 ms -
#1246 vag ylehet venni külön TFT tisztító kendőt is. -
Inquisitor #1245 Nem jó neki, lentebb írtam, hogy optikusnál kapni szemüvegtisztított, ami nem tartalmaz veszélyes oldószereket, meg mikroszálas kendőt, ami nem karcol ... drága, de évekig elég. -
#1244 Mivel tisztítsam a TFT monitorom?
Sima ablaktisztítóval és puha papírtörlővel szoktam. Az jó neki??
-
#1243 szuper
szval ezért veszek ezentúl helyben monitort........
így lehet akár két három hét is míg javítják -
#1242 nem -
#1241 ennyi pézt csak komplett gépért
az ár és az érték között logikai és van
amúgy egy kérdés
ha elviszik a monitort javítatni kötelesek arra az időtartamra cseremonitort biztosítani? -
Borg #1240 Tehát akkor semmiért nem adnál 200-at?:)
Számítástechnikában nem nagyon van olyan, ami ne veszítene rohamosan az értékéből.
A 193P+ is október végén 130-150 rugó volt, most meg... -
#1239 de a nagyker ár és a kisker ár közötti különbség a haszna
meg itt úgy megy, mikor mész pestre
szerdán?
akkor csütörtökön jövök érte -
#1238 nagykerből elhozza akkor még csak vesztesége van rajta, szállítás raktározás stb jön még rá. -
#1237 A TFT monitorom is olyan, mégis megvettem, sőt a porcim és a videókarim és a zalaplapom, ez egy ilyen sport. -
#1236 visszatérve a témára ha tényleg nincsen normális bolt rendeld -
#1235 nem a tudásához képest drágállom-illetve ahhoz is ha külföldön nézzük
én nem fizetnék ennyit vmiért ami egy év múlva a felét se éri -
#1234 hát fura
ha elhozzák nagykerből akkor megvan a hasznuk és akkor még arra raknak az elég szemétség
volt mikor vmit vettem csodálkozva láttam hogy olcsóbb a pesti árnál kicsivel
én mindig viszek egy árlistát, hogy ennyiért tudnak-ezt és ezt hozni -
#1233 170 (nem kell MMarktban 220-ért venni idiótán). Másrészt ez több mint 2x akkora, mint a TFT moncsim és mondjuk egy HL2-t, Vagy SW:BF2 nyomva leteszed a kalapod... Egy ilyen méretű TFT moncsi tippelj mibe kerülne?! Ennek meg 800:1-hez a kontrasztaránya (nekem ez is sok), 1360*768 a felbontása és van rajta digitális zajszűrés (igen profi ráadásul) még a PC üzemmódokhoz is. Anno a Philips 18P2B TFT-m is kb ennyibe fájt nekem (ráadásul az nettó!), szal. relatív ez az ár dolog... -
#1232 hát nem tudom te hol vásárolsz de itt szabad árazás van, és az átlag 10-15%-kal több mint pesten, -
#1231 200 000-ért......... -
#1230 ezt nem egészen értem
nálunk ha hoznak annyiért adják mintha ott venném ahonnan hozzák
vagy te a nagykerárra gondolsz?
én megnézem pl a számalk oldalon az árat és annyiért kapom (kisker ár) -
#1229 Én ilyet vettem és nem csalódtam benne. Pedig csak a konzoljaimhoz vettem, de most ezt hazsnálom elsődleges moncsimnak is (másodlagosnak meg egy AGneovo F-419-et)
Samsung LE26R51
-
#1228 van, csak ha hoz is viewsonic-ot kb 15-20% os plusz árréssel. -
Inquisitor #1227 "boltban venni azért kevésbé rizikós mert kipróbálnám ott és ha sz@r nem hozom el."
Egyetértek, de tapasztalatom szerint Budapesten (van vagy 3-4000 bolt) egykezemen meg tudom számolni azokat a helyeket ahol kipróbálhatod, csak az nem feltétlen árulja azt, amire neked szükséged vagyon. Másrészt TFT-nél a kipróbálás nem sokat jelent, egy csomó hibát csak tüzetes vizslatással lehet megtalálni (Full fekete, fehér meg R, G, B 100% képernyővel), és erre egy boltban nem biztos, hogy van idő. És akkor még mindíg csak 75%, hogy nincs rajta pixelhiba. Arra meg semmi garancia, hogy köv. bekapcsolásnál nem e lesz rajta ... -
#1226 persze nagyfalusiak ezt másként látják
de most vidékre szállításról van szó ami több óra és plusz pénz
egy normális számitógépbolt meg lehozza -
#1225 ha személyesen viszed akkor kocsi+benzin és lehet nincs bent az illetékes
nem igazán járható út
apróság más tészta persze
segédeszközt nyugisabb :-) -
#1224 na ha beszarna akkor tuti nem postan vinnem hanem szemelyesen.
De pl nemrég rendelem pár apróságot 1500ert kihozták még aznap házhoz. Ez kb annyiba van mintha bementem vola a belvárosba parkolással, közlekedéssel idegörléssel :) igy meg kihozta futár szépen. És spóroltam még +ba 2 órát min. -
#1223 az első kérdés -
#1222 nics olyan bolt Egerben ami jár fel pestre a nagykerbe??? -
#1221 hátha meghibásodik fél év múlva visszaküldöd postán és telefonálgatsz
jól tudom mert most ezt intézem P