14419
| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
LaciMaci #1340 Sziasztok!
Én is épp ma voltam a Tescoban és gondolkozom rakta, hogy vegyem-e!
Szerintetek jó/megbízható vagy rakjak hozzá 10.000-ft ot és vegyek Samsungot? -
#1339 vagyis a dobozra P
de azon sincs magyar felírás
Amúgy ugyanez a moncsi Iromax2000-nél 58 ezert 3 áfa
és ezt írják
Amit a szállításról tudni kell
A megrendelt termékeinket partnereink részére mennyiségi megkötés nélkül díjmentesen kiszállítjuk, igény szerint el is rendezzük az irodában, költséghelyek szerint szállítjuk, szállítózzuk és számlázzuk.
Megrendeléseiket 24 órán belül teljesítjük ill. sürgős esetben 10 óráig beérkezett igényüket, még aznap leszállítjuk
Különösen fontosnak tartjuk a kiszállítások során, hogy vevőink elvárásainak mindenben magas szinten megfeleljünk
Kérjük, forduljon bizalommal szállító munkatársunkhoz.
-
#1338 Nem,annyira nem folytam bele nem venni akartam hanem csak megnéztem de a kitett modellre 12 ms volt írva. -
#1337 És találtál magyar nyelvű leírást?
Az eladók nem nagyon tudtak mutatni válaszidőre is 8-at mondtak nekem mikor meg mondtam, hogy a dobozra 12 van írva azt mondja akkor 8-12
Pixelgari állítólag háromnál jár.
Mikor a panelt kérdeztem elveszítette a fonalat
Helybenkipróbálás esetleges
itt van angol adat -
#1336 Ma voltam a Tescoban és én is kiszúrtam ezt. -
#1335 Yakumo TFT 19 DXP
Product number: 1038122
Technical data
Screen size 19”
Viewable size 376 x 301 mm
Pixel pitch 0.294 mm
Resolution (max.) 1280 × 1024
Brightness 250 (cd/m²)
Contrast ratio 500 : 1
Display colors 16,2 million
Viewing angle horizontal 140 °
Viewing angle vertical 130 °
Color temperature 6500 | 9300 | User setting
Horizontal frequency 31 – 80 KHz
Vertical frequency 56 – 76 Hz
Video bandwith 135 MHz
Response time 8 ms
User controls OSD | Automatic picture adjustment
Case color Silver (front), black (rear)
Tilt back and forth 20°/5°
Wallmounting possible Yes (Vesa 75 × 75 mm)
Internal speakers 2x internal speakers (stereo, 2 × 2 W)
Power supply Internal
Input voltage AC 110 – 240 V, 50 – 60 Hz
Power consumption
a) Suspend/Standby/Active off
b) Power off Modus
c) Power on
2 W
2 W
60 W
Input connectors Video: DVI-D | D-Sub 15 Pin
Audio: 3,5 Mini-Jack
Dimensions 429 × 426 × 210 mm
Dimensions of packaging 527 × 485 × 140 mm
Weight net/gross 6.6/7.6 kg
Languages OSD: D, GB, F, E, I
Manual: D, GB, F, E, I, NL, PL
Warranty 3 years exchange service
Package contents Yakumo TFT 19 DXP
Integrated D-Sub VGA cable
Integrated audio cable
Power cable
Manual
EAN 4043871381225
-
#1334 panelt keressem valószinűleg TN-es -
#1333 A DXP már 8-as válaszidejű, gondolom ez asz utód
-
-
#1331 Nekem volt 15"-os Yakumo TFT-m, tökéletes, nagyon szép képe volt, és a játékok is jók voltak vele (12ms). Szerintem ez is jó vétel lehet, a Yakumo jó dolgokat csinál szerintem. Az mp3-as playerem is Yakumo, akkor találkoztam először a márkával, de szerintem jó. Tegnap láttam tv-ben reklámot, ahol asszem a 19"-os Yakumo TFT-t 69000-ért adják. -
#1330 68900 ha jól tom -
#1329 életben nem hallottam ilyenről..... -
#1328 Mit takar a "nagyon jó"? Mert ez saccra olyan 75.000 Ft körül lehet versenyképes... -
#1327 a TESCOBAN MOST akciós ez a moncsi
YAKUMO 19 DXF 19" TFT LCD monitor 12ms
Képernyőméret: 19",Kontraszt: 500:1, Fényerő: 250 cd/m2, Frissítés 12ms, Felbontás: 1280×1024, Látható szög horizontális: 140°, Látható szög vertikális: 135°, OSD menü, Beépített 2×1W hangszóró,Igény esetén falra is szerelhető (szerelvényeket a csomag nem tartalmaz),
VGA csatlakozó: DVI-D, analóg D-SUB, Ezüst színű (elöl), fekete színű (hátul)
Garancia: 3 év
Ára nagyon jó kérdés milyen...... -
#1326 acer al1916w monitorrol kinek mi a véleménye? -
#1325 Céges moncsi volt, és ismerve a közbeszerzések "megalapozott" pénzügyi/szakmai hátterét (a leggagyibb 4x áron) valszeg az occsó kategóriásról van szó, de majd hétfőn meglesen.
Mindenesetre újjonnan sem estem hanyatt tőle. -
#1324 650-es kontraszt arányt írnak róla, ami elég jónak tűnik. Sajna, nincs még egy TFT-m otthon, hogy hasonlítani tudjam a képét, a Saturnban is hiába volt bekapcsolva több moncsi mellett kiállítva, csak valami piros alapú reklámgraf ment rajta elég fos/mosott minőségben, semmi részlettel, semmi gyors mozgással. A látöszöget tudtamm csak benézni, amiben nem láttam másik moncsikhoz képest jelentős különbséget, papír szerint oldalirányban 160 fok.
(Bezzeg pl a xtrémdigitalban -ahol én is szoktam a Viewsonicokat tapizni;)- egy jóminőségű képeket váltogató képernyővédő fut a moncsikon, ott megértettem, hogy miért kerül pl egy Samsung másfélszer annyiba, mint egy gagyi)
Sajna nincs rajta digitális, csak d-sub bemenet, és hiába van beépített hangszórója, nos hát ... kb egy 1 500 Ft értékű Hama "hangrendszer" minőségét prudukálja.
Utána nézve a neten, most látom hogy asszem van hangszóró nélküli változata is, legalább 5 ezressel olcsóbb lehet. Szal azt valszeg érdemesebb megvenni.
Első bekapcsoláskor elég furcsa dolgokat produkált, mivel nem natív felbontásban indult, a képminőséggel ugyan nem volt gond, de valahogy eszméletlenül lelassult a megjelenítés. Ezt más jobban tudja, hogy miért lehet. Aztán natív módba kapcsolva 1200akárhánsyor-1024 asszem, nos az egy kicsit menyország volt;)
Gyorsan fel is nyomultam egyet Enemyterritorrizni, hát az a játékélmény új dimenzióit nyutotta meg. -
Inquisitor #1323 " És láttam viewsonic CRT-t is 1 év folyamatos használat után beködösülni"
Öööö ... Value vagy High End kategóriás vol? Én utóbbira gyanakodnék ...
Ahogy a Philips is csinál ólcsó f*s minőségű "Economy" szériás monitorokat (vagy minek hívja), úgy a ViewSonic is gyárt "ó'csó" verziót. De mindamellett ott a Philips Brilliance széria. Nem egy kutya. -
Inquisitor #1322 Van egy kalap i720 vagy i1080-as filmelőzetes, azokkal is le lehet tesztelni, és nagyon széttömörítve sincsenek ;) -
#1321 jónak mondják ezt a moncsit
sztem nem vagy láma sokan dicsérik
írhatnál róla részletesen is -
#1320 Általában szeretek jól körülnézni ha beruházok, de most beugrottam egy Fujitsu Siemens c 19-11 vásárlásába. (Szal az év hátralevő részében zsíroskenyeret eszek)
Eccerűen nem tudtam ellenállni a 4 ms reakcióidőnek;)
Persze nem egy viewsonic, de az előző moncsim egy kukából előszedett 10 éves Siemens CRT-volt, ennek ellenére az 1024x768-at 120Hz-vel hozta, szal bíztam a márkában. És láttam viewsonic CRT-t is 1 év folyamatos használat után beködösülni, szal ugye az se varázsló.
Szal ha van valakinek valami infója, pl hogy mekora láma vagyok, akkor azt ossza már meg velem;)
-
#1319 A Viewsonic tényleg jó márka én régen csak azt vettem, de aztán az igazán dögös moncsijaik kiesteke az én árhatáromból egy időre és akkor átszoktam a Philips brilliance-okra, aztán most meg AgNeovo és Samsung, mer ócsó, DE jó. -
#1318 Van véleményetek a Samsung 711MP-ről? Ha esetleg tudnátok valami jobbat ajánlani, akkor légy szi'! /Játszani szeretnék rajta és legyen benne beépített TV-tuner./ Előre is köszi! -
#1317 mi a megfizethető ár?
-
Demeter #1316 Nagyon köszi a válaszodat. Meg is győzött eme TFT tudása és a mögötte "állót" team
hozzáállása. Meg is vettem és elvagyok tőle ájulva!! Életveszélyes ez a TFT!! -
dashed_ #1315 nem tom mi bajod van... -
#1314 akkor inkább ne vegyél semmit...... -
dashed_ #1313 nem.. csak ennyit tudtam kieroltetni magambol -
#1312 értelmesen is megtudod fogalmazni? -
dashed_ #1311 17colos moncsit tudna vki ajanlani? jo lenne ha kicsi valaszideje lenne es megfizetheto aru :).. esetleg vhol van vmi frisseb oszefoglalo teszt ??? -
#1310 lehet hétvégén fölmegyek pestre megnézem milyen és ha elsőre meggyőz megveszem -
#1309 rád gondoltunk P -
#1308 Igen, Viewsonic VP930 tapasztalatokra vagyunk éhesek. :) -
#1307 valaki vegyen már Viewsonic-ot, mondja el milyen hogy dönteni tudjak :) -
#1306 Sacc per kábé én is úgy látom a helyzetett, hogy a "gyors" (16ms alatti) MVA/PVA panelek lehet, hogy mind valójában ügyesen bujtatott 18 (3x6) bites panelek, amelyek ezzel a módszerrel lesznek kellően gyorsak. Az "aprócska" csalás a vevők elsöprő többségének fel sem tűnik, és közben megkapják a MVA/PVA panelek többi előnyét (magas kontraszt arány, jobb betekintési szögek). De akkor is csúnya húzás.... -
#1305 mint mondtam nem az én megfogalmazásom.......
és Breki..... -
shabba #1304 Értem, így a linkelt cikk alapján már jobban értem, breki megfogalmazása nem pont ugyanezt eredményezte, de a cikk már érthető.
Elég gáz ha ezt az utat követik a gyártók. Az S-x-es fejlesztett panelok mind ezt az Overdrivenak titulált technológiát kapták amivel csökkent némit a ms értékük. Lehet hogy ez a túlzott ms hajhászás megbosszulta magát mert a TN betegségeit is átvették. -
#1303 baszki szted mit jelent az idézőjel?????
meg direkt írtam is csak idéztem,
szval mielőtt leszúrsz olvass talán figyelmesebben -
#1302 Agyontömörített videón sem szabadna ditherelnie egy 8 bites panelnek, mert itt a ditherelés ténye a lényeg...
Ha színátmenetre vagy kiváncsi tessék itt van, láthatóan ugyanolyan ditheringel van megoldva, mint az elöbb belinkelt képen. A képek amúgy erről az oldalról vannak, amit Breki33 kb. egy hete linkelt be ebbe a topicba.
Breki33 #1288-as idézete amúgy (amibe belekötöttél) szintúgy ddekany-tól származik, a HWSW.hu fórumából. -
shabba #1301 Lehet nem egy agyontömörített MPEG-2-es videót kellene nézni ami alapjaiban adatvesztéses tömörítés így a helyreállítás során mindenféle dither és egyéb post process trükköket bevet a codec és a lejátszó software hogy a végeredmény még elfogadhatóbb legyen.
Nagyítás esetén is gondolja arra ha pl. egy 640x272-es videót nézel 1280x1024-es LCD-n akkor nagy valószínűséggel a lejtászó program nem 2-esére fogja nagyítani 4 egyforma színű pixelt együtt kezelve hanem ditherelni fog. És ugye az sem biztos hogy egész számú scaling elég lesz a forrás video esetén.
Sokkal szerencsésebb lett volna egy digitális fényképezőgéppel készített RAW képet felnagyítani(ott sem JPEG-gel tömörített mert hasonló végeredményt szül mint az MPEG-es video).