14419
| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
Landor #1380 Mennyi lenne az a 930BF?
Egyébként visszaolvastam, viszont a VX924 ellen szól hogy "csak" 550:1..
Ez mennyire gáz? Vagy adjam fel a kontraszt arányért a gyors (3ms ugye) válaszidőt? -
#1379 á löki vagyok nem írtam
Samsung 930BF -et árulja a srác, ennyiért sztem megéri majd
de milyen utánhúzás?
-
LaciMaci #1378 Honnan tudhatom meg, hogy Class I. es termék-e!?
Amúgy nagyon észrevehetetlen kis pötty!Ne foglalkozzak vele? -
#1377 jah, de azért meg kell szokni az utánhúzást :P -
#1376 Még vásárlás elött célszerű lett volna utánanézni és kérdezni, mik is a TFT kijelzők előnyei/hátrányai. Pl.: Milyen monitort vegyek @ TFTpanel.hu
Ezzel bizony mostmár együtt kell élni, a TN paneles TFT-k bizony arról híresek, hogy nincs igazi "feketéjük", mivel a háttérvilágítás átszűrődik a panelen. -
#1375 vissza nem olvasol?
Amúgy a ViewSonic VX924 kifejezetten gyors (FPS) játékokat kedvelők számára ajánlott -
#1374 Az hogy a fekete nem fekete az a TN technológia sajátja érdemes megnézni a tn-es paneles teszteket hogy olyasmi tapasztalható-e
illetve a Prohardveren érdemes az Acer monitoros topicokban rákérdezni
De jó lenne konkrét kép róla
-
Landor #1373 Hi!
19"es LCDt szeretnék olyan 100e körül, helyhiány miatt.
Főleg FPSel játszok (BFV, BF2).
Amikben gondolkozok:
Samsung 930BF, 970P, ViewSonic VX924, LG L1980Q
Segítségeteket előre is köszönöm! -
temes69 #1372 akkor ez azt jeleni hogy gyárilag ilyen? nem lehet csinálni vele semmit? -
#1371 Ha az AL1917As-19-re gondolsz az bizony TN paneles a Brightness pedig 250 cd/m2
Ilyesmi pedig a TN panelek sajátossága bár tudtommal csak a sarkokban
-
temes69 #1370 sziasztok!
haver vett egy 19''-os acer(AL 1917 ASM) tft monitort. az a gond vele hogy ha fekete a kép,akkor jobb és baloldalt meg az alján látható egy-egy fehér félkör, meg a közepén függőlegesen két fehér csík. ez most biztosan nagyon durván hangzik de annyira nem vészes,csak pl filmnézésnél elég idegesítő,meg játékoknál is. meg persze nem 2ft volt
valakinek van valami ötlete hogy miért lehet? jelenleg ott tart a srác hogy viszi vissza.
-
#1369 Vállal rá a Philips külön pixelgaranciát? Nem...
TFT-knél mondhatni "normális" a pixelhiba, még a több százezer forintos kijelzőknél is szó nélkül el kell fogadni a pixelhibát, ha a gyártó nem vállal rá külön pixelgaranciát (vagy ha nem Class I.-es termékről van szó). -
#1368 3 napon belül tudtommal normális helyre visszaviheted indok nélkül -
LaciMaci #1367 Üdv.
Szerintem azért a Philips se rosz csakhát...
Felhívtam a Philips szervízt, hogy 3 pixelhibánál cserélnek!
De azért röhej, hogy 75.000-ft volt és van benne 1 pixelhiba! -
#1366 viszont vkit hátha érdekel
"Üdv!
Kiderült, hogy nem fogom tudni visszaigényelni a 60.000 Ft-t a sulinet keretén belül, ezért eladom a monitoromat.
Ha valaki ebbe a típusba szeretett bele, és venni szeretne, akkor írjon.
November elején vettem, tehát akkortól indul a garancia. Három napot ment egyfolytában a pixelhiba ellenőrzése miatt, azóta a dobozában van.
Nincs vele semmi gond (azonkívűl, hogy a 3 éves régi SONY-m lényegesen jobb), nem sípol, nem pixelhibás. Természetesen kipróbálható. Valamikor novemberben írtam a tapasztalataimról a fórumban, akit érdekel keressen vissza.
Az árát majd megálmodom, mert nem tudom, hogy mostanában mennyiért vesztegetik." -
#1365 hát sajna nem igazán -
#1364 sztem a Philips is vállal 5 alatt nem hiszem, hogy ilyet megengedhetnének -
#1363 Breki nagyon otthon van már a bankszférában! :))
A kis közgazdászpalánta! :D
Amúgy igaza van! :)
Meg kell nézni részletfizetési feltételeket, ill. azt, hogy megér-e neked ennyit, hogy most legalább 1 évvel előbb lesz moncsid :D az is sokat számít. -
#1362 5 pixelhiba elég durva, az már Class III. az ISO szabvány szerint (a Class II.-nél 3 fekete/fehér pixelhiba vagy 5 subpixelhiba után kötelező cserélni, Class I.-nél egy pixelhiba esetén is kötelező). Egyetlen hibás pixel miatt viszont csak a jobb gyártók fognak cserélni. Két dolgot lehet tanulságként levonni:
-Először is ne az Auchan-ba, Cora-ba, Tesco-ba, stb. vásároljon az ember számítástechnikai terméket. Pár ezer forinttal talán olcsóbb (az is ritka), de már az is szép dolog, ha kipróbálni engedték (legtöbbször arra sincs lehetőség).
-Másodszor megéri a komolyabb pixelgaranciával rendelkező gyártók termékeit választani (pl.: Samsung, LG, Viewsonic). -
#1361 jah kösz .. inkább nem veszek .. félre rakom másra :) .. azért köccc -
#1360 számold ki részletekkel mennyit fizetsz
rakd be bankba aztán gyűjts egy kicsit hozzá
vagy vedd meg a Tescoban akcióst -
#1359 Samsung 770P LCD v 19" WIDE LCD ? meik ? :) -
#1358 részlet miért gáz ? 50et tudok csak dobni be most .. és el kell döntenem h most veszek-e vagy nemtudok idén már mert ezután auto lesz részletes szal nem lesz egyben mér ennyim ..
-
#1357 fél oldalt visszaolvasol és találsz egyet jó árban
vagy gyűjtesz még kicsit esetleg 17-est veszel
részletre sztem ne vegyél -
#1356 akkor nincs mit tenni
ez nem szervízprobléma
azért nonszensz, hogy fűzni kell egy eladót ezért
sztem nézz utánna a Philips garanciafeltételeinek 5 pixel az nagyon sok -
#1355 Helo .. tudnátok egy kis infót adni h milyen TFT-s monitort vegyek ??
Az összeg amiért most tudok az max 50-70ezer (igaz h részletre venném igyis) :S szal mind1 .. tudtok adni egy kis infót .. a monitor főleg game-re kellene. thx -
LaciMaci #1354 74.990-ft!De mondom nagyon nehezen lehet észrevenni!NEM VESZIK VISSZA!Próbáljam meg majd szervízbe? -
#1353 Amúgy mennyibe került?
A Photohallnál ez a moncsi most akciós -
#1352 A kuva jó? P
5 pixelhiba az durva ilyen helyen biztos nem vennék
nemcsak amikor megveszed lehet pixelhibás
3-napon még belül vagy próbálj meg vmit tenni -
LaciMaci #1351 Sziasztok!
Vettem egy Philips 190 V6 19"LCD monitort kurva jó meg minden azon kívül, hogy van rajta 1 pixelhiba, de azt is csak nagyon kicsit látni!Ahol vettem Auchan 5 pixelhiba alatt nem cserélnek viszont megfűztem egy aladót és kipróbáltunk 2-t az egyik pixelhibás volt a másikat úgy láttam, hogy nem elhoztuk és itthon láttam rajta a hibát és ők már nem cserélik!
Mit csínáljak?
Vagy hadjam a farancba?
Mindenhol ilyen selejtek vannak? -
LaciMaci #1350 Sziasztok!
Nagyon sok monitorról kérdezgettem, de úgy dönt9ttem, hogy egy Philips 190 V6 19"LCD monitort veszek 74.990-ft ért!
8ms válaszidő, 500:1 kontrasztarány 240 cd/m2 fényerő, 1280*1024 felbontás 75Hz, TCO99
Nah erről mi a véleményetek? -
#1349 Igen, úgy emléxem 3 hibásnál van csere. Nálam sajna van 2, de nem észrevehető helyen. Más baj nincs vele. -
#1348 És adnak rá pixel garanciát? -
#1347 Najó de azért ezeknél jobbra gondoltam v-st biztos nem vennék -
#1346 A tulajdonságai alapján jónak tűnik. Az Acer-ek úgy hallom jó monitorok. Ezért is vettem én is, ugyan csak 17"-osban, de gyönyörű a képe, hibátlan. -
#1345 Acer AL1916ASD-ról mi a véleményetek? -
#1344 19" TFT: Samsung 913V - 79000 ft
Samsung 913N - 83000 ft -
#1343 Amúgy 80.000-ért milyen 19-es Samsungot lehet kapni? -
#1342 Samsungból, hogy lett LG? -
LaciMaci #1341 Sziasztok!
Vacilálok a TESCO-ban lévő Yakumo és az LG L1915S monitor között!
Melyiket lenne érdemesebb megvenni?