14419
  • Block
    nah a nagypro bogár...
    nem érdekelnek a hülyeségied fárasszál mást.
  • [NST]Cifu
    Most a minél alacsonyabb válaszidő a kulcs a piac számára. Az "ms"-ek körül forog minden, ebben pedig az overdrive TN panelek a legjobbak jelenleg.
  • horpeti
    Ezért nem játszom TFTvel.

Volt, kb. 2 hétig, és nem is annyira rossz.
    Iszonyat gáz volt vele minden a CRT után... Utánhúzás rulZ :D
    Pedig 75 Hznyi sebessége is megvolt (P19-2)
    És még ami filmet játszottam le, ott is láttam pici utánhuzit, az már lol volt. :P

TFTről ez a véleményem: Megszoksz, vagy megszöksz... én megszöktem :P

És nem bántam meg:D

Amúgy melóban meg TFT előtt ülök, és tök jó.
    De otthonra nem igazán vennék, bár mostanában mind1, nem játszom gyors dolgokkal.. :)

Igaz, a hely az nagy úr, eléggé sokba kerül nekem a CRT, fél-1 métert elvesz széltéből a szobából :(
  • Punker
    TN panelos cuccokat el kéne már felejtenie a gyártóknak.....
  • NSTSpider
    Erre a Mikland éppen megfelelő hely ahol megnézheted átvétel előtt a monitort.
  • [NST]Cifu
    Mond csak mégis milyen kijelzőn, milyen felbontásban és milyen képfrissitési frekvencián nézed azt a "150 + FSP-t"? :)
  • [NST]Cifu
    Mivel a VX924 TN+Film paneles, a VP930 meg MVA paneles. Ez utóbbi jobb kontrasztarányal rendelkezik, jobbak a betekintési szögei, viszont lassabb a válaszideje.
  • Landor
    ViewSonic VP930 8ms-es, míg a VX924 4ms-es.. igaz utóbbi csak 550:1, a VP930 1000:1..
  • Breki33
    azis csak pár napig biztos...
  • Borg
    FSP-t ja, de FPS-t már aligha.
  • LaciMaci
    Ok én ezt értem!
    De én arra akarok kilyukadni, hogy nem feltétlenül jobb a Samsung ugye?
    És ennyierővel annál is megtörténhetet volna, nem?
  • Block
    1600*1200-ban megy 150 + FSP-t ha minden maxon van :P
  • [NST]Cifu
    Mint említettem volt lentebb, az árnak erre közvetlenül nincs kihatása. Egy ismerős több, mint 200e Ft-t fizetett egy 19"-os Sony TFT-ért kb. egy éve. Két fekete teljes pixelhiba és két subpixelhiba volt rajta. Azt mondták erre, hogy ez még nem elég a pixelgaranciás cseréhez.
    Éppen ezért először is keresni kell egy helyet, ahol lehetővé teszik, hogy megnézd a TFT-t mielött átveszed. Ez az egyetlen biztos és garantált megoldás.
  • Punker
    ViewSonic VP930 -ot nézted?
  • LaciMaci
    A Class II.knél 3 pixelhibától cserélik!A Clas I.(Szerintem azok a monitorok 130.000-tól kezdődnek)ott 1 pixelhibánál már cserélik!
  • Landor
    Én ugye három modell (VX924, 930BF, 970P) között vacillálok és úgy tűnik, hogy mindegyik class 2..
  • [NST]Cifu
    A Samsung elvileg 3 napos teljes pixelhiba garanciát válal, tehát egyetlen pixelhibánál is cserélnek ez idő alatt (legalábbis a Mikland ezt reklámozza).
  • LaciMaci
    Landor légyszi válaszolj a #1387 as üzimre!
    Köszi!
  • [NST]Cifu
    Hol volt nekem 36fps-es teóriám? Mit néztél te, a Cseh2-őt? :)))

A filmek általában 24 fps körül mennek, és ott tényleg ott van az elmosás jelensége. A játékoknál ugyanez ~50-60fps-nél jelentkezik, e fölött már nem igazán veszi észre az ember a különbséget.
    Amúgy te is beleestél a vérpistike verembe. Hogy veszed észre 75Hz-es képfrissitésnél a különbséget a 80 és a 100FPS között, ha egyszer legfeljebb 75 képkockát tud a megjelenítő kirakni másodpercenként?

Pontosan erről beszélek, a gyengén megírt játékoknál számít az FPS érték, és a sok esetben a játékoknál/szereknél pont ezért szoktak FPS limitet berakni. Dehát ha egy kicsit is játszottál már FPS-el, akkor ezt te is tudod. :P
  • horpeti
    Mondjuk TFTn nincs baj a mosódással :)))))))))))))
  • horpeti
    annyit hozzátennék a 35 fpses teóriádhoz, hogy amit te szedtél vhonnan 36 fpset, mondjuk ami a filmeken van, az onnan van, hogy 1 frame nem egy teljesen állókép, amit ha kimerevítesz, akkor kapsz egy gyönyörű képet, hanem kicsit elmosódva van, szinte már előkészítve a köv. framet (többet is), ezért látod ennyire folyamatosnak a filmet, ami 36 frame...

Próbálj meg egy számítógépes animációt 36 fpssel nyomatni, vagy akár egy FPS játékot...
    utána meg 100zal...

ha nem látod, hogy ég és föld a folyamatosság különbség, akkor szerintem állítsd be /maxfps_36, és akkor legalább nem fogja agyondolgozni magát a gép :P

de ez a 36 is lol..

60 vs 80 is ég és föld, 80 vs 100 meg már...

na de aki kicsit is játszott már FPSsel, az tudja miről van szó....
  • [NST]Cifu
    Fekete képekről készült fotók (balra LG L1910B, jobbra SONY HX95S)
  • Breki33
    Naha ilyesminek néz ki akkor rendben van

• Mardon
    150-200fps? 60-75hz-en? LOL

Amúgy nem értem minek kérdezed melyiket vegyed. Vedd meg mind2őt úgy lehet csak igazán látni a különbséget.
  • Mardon
    150-200fps? 60-75hz-en? LOL

Amúgy nem értem minek kérdezed melyiket vegyed. Vedd meg mind2őt úgy lehet csak igazán látni a különbséget.
  • [NST]Cifu
    1.: Észrevenni szemmel nem igazán fogod a különbséget ~50-60 FPS és 200FPS között.
    2.: Ha a játék engine tréül van megírva (mintapélda Quake3 és a Q3 alapú játékok), akkor lehet probléma az FPS, mivel a játék gyorsasága az FPS szám alapján van meghatározva. Ezért szoktak a normálisabb játékokban/szervereken FPS limitet beállítani.
    3.: Ha mégis FPS mániás van, kikapcsolod a Vsync-et, és kész. A TFT monitorok általában 60-75Hz-en mennek, ergo ennél több képet nem is képesek megjeleníteni másodpercenként. Persze itt jön be a vérpistike effekt, miszerint váltig állítja, hogy bekapcsolt Vsync esetén is látja a 60 és a 200FPS között a különbséget - 60Hz-en futó monitoron...
  • Landor
    Szevasz Elbandii!
    Hol megy neked a BF2 150-200FPSt?
    T90 base kemphez elég 30fps is!
    Amúgy ha már egyszer ilyen vasad van, miért nem veszel egy 19"est? Kifogyott a családi kassza?
    Közbe megnéztem, a VX924 ClassII pixelgaris.. De a 3ms nagyon impozáns..
  • Block
    TE vagy a járatlan emberke.... gondolom max stratégiád tolsz neten.... máshova kell a sok fps és igenis észre veszi egy komoly multi -s arc hogy 36 fps fellett mennyivel megy a cucc..
  • CzGobe
    Hát te elég járatlan vagy ezek szerint TFT témában, meg amúgy is :).
    1ik TFT sem tud 200 FPSt megjeleníteni színes képben, de nem is kell. Attól lehet 200FPSed, h a monitorod nem olyan gyorsan frissít. Ha már ilyen videókarid van, a lényeg a gyors egér, szerintem... ^^ A szemed/agyad úgysem fog fel 36 képnél többet másodpercenként. De én 17est vennék 1280*1024es felbontásban, 100FPSsel, 4 ms-on. A jobb LANokon le van korlátozva az FPS 100ra :]
  • TRDaniel
    Ja és az Acer 1715 (asszem) moncsik kíválóan megyegetnek, pixelhiba nélkül és húzásmentesek.
  • TRDaniel
    Suliban új Samsungok jöttek 1 hónapja:)
    3 szervízben azóta :(
  • Breki33
    sztem nem így van
  • Breki33
    figyi valaki a 25-öt nem látja

sztem nem biztos, hogy érzékeled 8-ast már nyugodtan vehetsz szerintem
    hacsak nem vagizni akarsz
  • LaciMaci
    Tehát a Samsung-nál is úgyvan, hogy 4 pixel hiba alatt nem foglalkoznak vele?
    Tehát bár melyik "márkásabb" gyártónál így van ugye?
  • Block
    LG L1950SQ 19" 8ms vs samsung 730BF 17" 4ms
    melyiket vegyem? FPSnél 150-200 FPS minimum kéne... tudja ezt bármelyik?
    Néha filmet is nézek rajta.
  • Landor
    Jaja, filmre ott a 82centis
    Nagy a difi a 8 vs 4ms között egy gyors FPSnél?
    Nem tudjátok hogy az általam említettek közül melyik vállal class1es garit?
    Ismerősnek Samó 740N-re ugyan úgy 4pixel alatt nem fogalkoznak vele..
  • Breki33
    játékot írt filmnézést nem

akkor meg jó egy jobb TN-s ilyen árban főleg a viewsonic direkt így hirdetett típusa
  • [NST]Cifu
    A viewsonic VX924 és a samo 930BF ellen szól, hogy TN+Film panel van bennük, tehát (ahogy lent is említve volt) a fekete az nem teljesen fekete. A Samo 970P PVA paneles, ott a fekete sokkal jobb (bár még az sem vetekedhet egy közepes CRT-vel), és a betekintési szögek is. Cserébe a TN+Film panel jobb válaszidő szempontjából.

Szvsz ha teheted, nézd meg valakinél egy TN paneles TFT-t elsötétített szobába. Ha nem annyira zavaró neked, akkor az alacsonyabb válaszidő miatt még mindig ez lehet a jobb választás neked.
  • [NST]Cifu
    Egyes gyártóknál a dobozon vagy a garanciapapíron fel van tüntetve. De ilyen alacsonyabb árfekvésű TFT-knél ne számítj Class I.-es árúra.

Ha a döglött pixelek száma kisebb, mint a gyártó által válalt pixelgarancia, akkor megszoksz vagy megszöksz elv lép életbe. Vagy megszokod, vagy eladod valakinek.
  • Breki33
    énszerintem mag 70-80-at kérhet érte