14419
| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
Block #1420 nah a nagypro bogár...
nem érdekelnek a hülyeségied fárasszál mást. -
#1419 Most a minél alacsonyabb válaszidő a kulcs a piac számára. Az "ms"-ek körül forog minden, ebben pedig az overdrive TN panelek a legjobbak jelenleg. -
#1418 Ezért nem játszom TFTvel.
Volt, kb. 2 hétig, és nem is annyira rossz.
Iszonyat gáz volt vele minden a CRT után... Utánhúzás rulZ :D
Pedig 75 Hznyi sebessége is megvolt (P19-2)
És még ami filmet játszottam le, ott is láttam pici utánhuzit, az már lol volt. :P
TFTről ez a véleményem: Megszoksz, vagy megszöksz... én megszöktem :P
És nem bántam meg:D
Amúgy melóban meg TFT előtt ülök, és tök jó.
De otthonra nem igazán vennék, bár mostanában mind1, nem játszom gyors dolgokkal.. :)
Igaz, a hely az nagy úr, eléggé sokba kerül nekem a CRT, fél-1 métert elvesz széltéből a szobából :( -
#1417 TN panelos cuccokat el kéne már felejtenie a gyártóknak..... -
#1416 Erre a Mikland éppen megfelelő hely ahol megnézheted átvétel előtt a monitort. -
#1415 Mond csak mégis milyen kijelzőn, milyen felbontásban és milyen képfrissitési frekvencián nézed azt a "150 + FSP-t"? :) -
#1414 Mivel a VX924 TN+Film paneles, a VP930 meg MVA paneles. Ez utóbbi jobb kontrasztarányal rendelkezik, jobbak a betekintési szögei, viszont lassabb a válaszideje. -
Landor #1413 ViewSonic VP930 8ms-es, míg a VX924 4ms-es.. igaz utóbbi csak 550:1, a VP930 1000:1.. -
#1412 azis csak pár napig biztos... -
Borg #1411 FSP-t ja, de FPS-t már aligha. -
LaciMaci #1410 Ok én ezt értem!
De én arra akarok kilyukadni, hogy nem feltétlenül jobb a Samsung ugye?
És ennyierővel annál is megtörténhetet volna, nem? -
Block #1409 1600*1200-ban megy 150 + FSP-t ha minden maxon van :P -
#1408 Mint említettem volt lentebb, az árnak erre közvetlenül nincs kihatása. Egy ismerős több, mint 200e Ft-t fizetett egy 19"-os Sony TFT-ért kb. egy éve. Két fekete teljes pixelhiba és két subpixelhiba volt rajta. Azt mondták erre, hogy ez még nem elég a pixelgaranciás cseréhez.
Éppen ezért először is keresni kell egy helyet, ahol lehetővé teszik, hogy megnézd a TFT-t mielött átveszed. Ez az egyetlen biztos és garantált megoldás. -
#1407 ViewSonic VP930 -ot nézted? -
LaciMaci #1406 A Class II.knél 3 pixelhibától cserélik!A Clas I.(Szerintem azok a monitorok 130.000-tól kezdődnek)ott 1 pixelhibánál már cserélik! -
Landor #1405 Én ugye három modell (VX924, 930BF, 970P) között vacillálok és úgy tűnik, hogy mindegyik class 2.. -
#1404 A Samsung elvileg 3 napos teljes pixelhiba garanciát válal, tehát egyetlen pixelhibánál is cserélnek ez idő alatt (legalábbis a Mikland ezt reklámozza). -
LaciMaci #1403 Landor légyszi válaszolj a #1387 as üzimre!
Köszi! -
#1402 Hol volt nekem 36fps-es teóriám? Mit néztél te, a Cseh2-őt? :)))
A filmek általában 24 fps körül mennek, és ott tényleg ott van az elmosás jelensége. A játékoknál ugyanez ~50-60fps-nél jelentkezik, e fölött már nem igazán veszi észre az ember a különbséget.
Amúgy te is beleestél a vérpistike verembe. Hogy veszed észre 75Hz-es képfrissitésnél a különbséget a 80 és a 100FPS között, ha egyszer legfeljebb 75 képkockát tud a megjelenítő kirakni másodpercenként?
Pontosan erről beszélek, a gyengén megírt játékoknál számít az FPS érték, és a sok esetben a játékoknál/szereknél pont ezért szoktak FPS limitet berakni. Dehát ha egy kicsit is játszottál már FPS-el, akkor ezt te is tudod. :P -
#1401 Mondjuk TFTn nincs baj a mosódással :))))))))))))) -
#1400 annyit hozzátennék a 35 fpses teóriádhoz, hogy amit te szedtél vhonnan 36 fpset, mondjuk ami a filmeken van, az onnan van, hogy 1 frame nem egy teljesen állókép, amit ha kimerevítesz, akkor kapsz egy gyönyörű képet, hanem kicsit elmosódva van, szinte már előkészítve a köv. framet (többet is), ezért látod ennyire folyamatosnak a filmet, ami 36 frame...
Próbálj meg egy számítógépes animációt 36 fpssel nyomatni, vagy akár egy FPS játékot...
utána meg 100zal...
ha nem látod, hogy ég és föld a folyamatosság különbség, akkor szerintem állítsd be /maxfps_36, és akkor legalább nem fogja agyondolgozni magát a gép :P
de ez a 36 is lol..
60 vs 80 is ég és föld, 80 vs 100 meg már...
na de aki kicsit is játszott már FPSsel, az tudja miről van szó.... -
#1399 Fekete képekről készült fotók (balra LG L1910B, jobbra SONY HX95S) -
#1398 Naha ilyesminek néz ki akkor rendben van
-
Mardon #1397 150-200fps? 60-75hz-en? LOL
Amúgy nem értem minek kérdezed melyiket vegyed. Vedd meg mind2őt úgy lehet csak igazán látni a különbséget. -
Mardon #1396 150-200fps? 60-75hz-en? LOL
Amúgy nem értem minek kérdezed melyiket vegyed. Vedd meg mind2őt úgy lehet csak igazán látni a különbséget. -
#1395 1.: Észrevenni szemmel nem igazán fogod a különbséget ~50-60 FPS és 200FPS között.
2.: Ha a játék engine tréül van megírva (mintapélda Quake3 és a Q3 alapú játékok), akkor lehet probléma az FPS, mivel a játék gyorsasága az FPS szám alapján van meghatározva. Ezért szoktak a normálisabb játékokban/szervereken FPS limitet beállítani.
3.: Ha mégis FPS mániás van, kikapcsolod a Vsync-et, és kész. A TFT monitorok általában 60-75Hz-en mennek, ergo ennél több képet nem is képesek megjeleníteni másodpercenként. Persze itt jön be a vérpistike effekt, miszerint váltig állítja, hogy bekapcsolt Vsync esetén is látja a 60 és a 200FPS között a különbséget - 60Hz-en futó monitoron... -
Landor #1394 Szevasz Elbandii!
Hol megy neked a BF2 150-200FPSt?
T90 base kemphez elég 30fps is!
Amúgy ha már egyszer ilyen vasad van, miért nem veszel egy 19"est? Kifogyott a családi kassza?
Közbe megnéztem, a VX924 ClassII pixelgaris.. De a 3ms nagyon impozáns.. -
Block #1393 TE vagy a járatlan emberke.... gondolom max stratégiád tolsz neten.... máshova kell a sok fps és igenis észre veszi egy komoly multi -s arc hogy 36 fps fellett mennyivel megy a cucc.. -
#1392 Hát te elég járatlan vagy ezek szerint TFT témában, meg amúgy is :).
1ik TFT sem tud 200 FPSt megjeleníteni színes képben, de nem is kell. Attól lehet 200FPSed, h a monitorod nem olyan gyorsan frissít. Ha már ilyen videókarid van, a lényeg a gyors egér, szerintem... ^^ A szemed/agyad úgysem fog fel 36 képnél többet másodpercenként. De én 17est vennék 1280*1024es felbontásban, 100FPSsel, 4 ms-on. A jobb LANokon le van korlátozva az FPS 100ra :] -
#1391 Ja és az Acer 1715 (asszem) moncsik kíválóan megyegetnek, pixelhiba nélkül és húzásmentesek. -
#1390 Suliban új Samsungok jöttek 1 hónapja:)
3 szervízben azóta :( -
#1389 sztem nem így van -
#1388 figyi valaki a 25-öt nem látja
sztem nem biztos, hogy érzékeled 8-ast már nyugodtan vehetsz szerintem
hacsak nem vagizni akarsz -
LaciMaci #1387 Tehát a Samsung-nál is úgyvan, hogy 4 pixel hiba alatt nem foglalkoznak vele?
Tehát bár melyik "márkásabb" gyártónál így van ugye? -
Block #1386 LG L1950SQ 19" 8ms vs samsung 730BF 17" 4ms
melyiket vegyem? FPSnél 150-200 FPS minimum kéne... tudja ezt bármelyik?
Néha filmet is nézek rajta. -
Landor #1385 Jaja, filmre ott a 82centis
Nagy a difi a 8 vs 4ms között egy gyors FPSnél?
Nem tudjátok hogy az általam említettek közül melyik vállal class1es garit?
Ismerősnek Samó 740N-re ugyan úgy 4pixel alatt nem fogalkoznak vele.. -
#1384 játékot írt filmnézést nem
akkor meg jó egy jobb TN-s ilyen árban főleg a viewsonic direkt így hirdetett típusa -
#1383 A viewsonic VX924 és a samo 930BF ellen szól, hogy TN+Film panel van bennük, tehát (ahogy lent is említve volt) a fekete az nem teljesen fekete. A Samo 970P PVA paneles, ott a fekete sokkal jobb (bár még az sem vetekedhet egy közepes CRT-vel), és a betekintési szögek is. Cserébe a TN+Film panel jobb válaszidő szempontjából.
Szvsz ha teheted, nézd meg valakinél egy TN paneles TFT-t elsötétített szobába. Ha nem annyira zavaró neked, akkor az alacsonyabb válaszidő miatt még mindig ez lehet a jobb választás neked. -
#1382 Egyes gyártóknál a dobozon vagy a garanciapapíron fel van tüntetve. De ilyen alacsonyabb árfekvésű TFT-knél ne számítj Class I.-es árúra.
Ha a döglött pixelek száma kisebb, mint a gyártó által válalt pixelgarancia, akkor megszoksz vagy megszöksz elv lép életbe. Vagy megszokod, vagy eladod valakinek. -
#1381 énszerintem mag 70-80-at kérhet érte