14419
  • [NST]Cifu
    Van még egy tippem, a Belinea 102035W, itt mindössze 138e Ft. Csakhát gyanura ad okot, hogy itt a színmélységnél 16.2 millió színt adtak meg, vagyis valószinüleg 6 bites panelekkel dolgozik. :\
  • Sir Quno Jedi
    Hámost nem TFT-vel nyomom, hanem LCD TV-vel, Smasung LE26R51B 1360*768-ban. Abszolúte tökéletes. Főleg, mert a képe iszonyú fényerős és kontrasztos egy sima TFT moncsihoz képest és 67centi láthatója van.
  • [NST]Cifu
    Milyen TFT-vel nyomod?

Igazából az a bajom, hogy egy jó 20"-os 16:10 megtenné (bár a játékok egy részénél biztos szívnék vele), de ha 1 megoldás van, MVA/PVA paneleset szeretnék. Az viszont már inkább a 200e Ft feletti kategória, márpedig ennyit nem szeretnék most kiadni.
  • Sir Quno Jedi
    Azt már alig lehet észrevenni, no prob. Szombati LANpartyn is Star Wars Empire at War-t nyomtunk, az is ismeri a wide-screen-t szal. tutkó volt.
  • [NST]Cifu
    A probléma az, hogy ez nem 16:9 (akkor 1600x900 lenne a felbontása), hanem 16:10 (pontosabban 16:10,5).
  • MacrosTheBlack
    Erről van vmi teszt hogy valóban 8 bites-e, nem csak Samsung féle kamu 8 bit?
  • NEXUS6
    Kösz az infót, asszem TN paneles a jószág (rövid válaszidő, viszonylag szűkebb betekintési szög stb.) Ez a villogás tényleg csak a tesztnél jelentkezik, és csak bizonyos kontraszt, fényerő beállításoknál feltűnő.
  • [NST]Cifu
    Milyen TFT-d is van? Ha TN paneles, akkor a "16bit" nem biztos hogy hiba, mivel azok egy része 6bites szinenként (18bites színmélység), nem 8bites (24bites színmélység). Ez a technológia egyik apró hátránya. Amennyire én tudom, a TN paneles TFT-k nagy része ezt úgy oldja meg, hogy a pixelek a nem megjeleníthető színeket "villogással" oldják meg, tehát a két legközelebbi színt felváltva jeleníti meg. Ez finom átmeneteknél már szembeötlő lehet. A Samsung 970P és más, MVA (és lehet, hogy TN paneles) TFT-knél, ahol szintén 6bites panelek vannak a dithering nevetű megoldást alkalmazzák, ahol nem villogással, hanem a legközelebbi színekből egy "sakktábla" felosztással jeleníti meg. Ez utóbbi állítólag sokkal nyugodtabb színeket eredményez, és csak közelről, nagyítóval észrevehetőek, de gyakorlatilag ez is egy becsapása a szemnek, és nem valódi 24bites színmélység.
  • NSTSpider
    Én is azt javaslom mint Cifu kartács próbáld ki mindkettőt.Én a digit kimenetet használom.
  • NEXUS6
    Háj Cifu!

Megnéztem az #1376-ban belinkelt oldalt, és a lap alján a linkek között találtam egy faszántos kis teszt progit.

Érdekes eredményeket kaptam!
    Van egy olyan teszt ami köralakban rajzol ki színátmeneteket. Nos ez nálam berak néhány gyűrűt, nem annyit mintha 16 bitet állítanék, de van 4-5. Pedig minden 32 bitre van állítva.
    Van másik két teszt, ami finom felbontású ábrákat tartalmaz vizszintes/függőleges csíkozás ill egy monoszkóp szerű ábra. Hát ezeknél meg nekiáll hullámzani vibrálni a kép, mint amikor egy kábel valami interferenciát szed össze.

A többi tesztet szerintem jól hozza a moncsi, csak ez a 2-3 fos. Amúgy semmi gondom vele, de érdekelne, hogy ez valami sajárosság, hiba, vagy csak roszbeállítás.
  • Sir Quno Jedi
    Viszont amelyik támogatja az szuper így. Utána már nem akarod majd őket 4:3-ban nyomni. Lásd. HL2, AoE3, SW:BF2, Far Cry engine (2) hogy csak néhányat említsek. De a sima 4:3-as FPS-ek is jól néznek ki 16:9-ben, lásd. Republic Commando...
  • [NST]Cifu
    Próbáld ki mind a kettőt, az a legtisztább, hogy te lásd a különbséget. Alaphelyzetben amúgy a digitális a jobb elvileg.
  • [NST]Cifu
    Néztem ezt is, a problémám vele a 16:10-es képarány, amit a játékok nagy része nem támogat. Bár HD videókat biztos jobb rajta nézni, mint az 5:4-es vagy 4:3-as képarányún.
  • dolfy #1487
    Sziasztok!
    Minap vettem egy samsung 730 BF típusú monitort és az lenne a kérdésem hogy melyik kimenetre kössem? Most analogon van de tudja adigitálisat is a videokarim. Melyik jobb? Előny-hátrány? Tudom láma kérdés de ebben a témában lol vagyok.
    Előre is köszi minden infot!
  • CzGobe
    Pff :D Te hány éves v? Esetleg: Te magyar vagy?
    Csak akkor menj vissza, ha:
    Pixelhibábol 3 van minimum,
    Subpixelhibábol pedig minimum 5.
  • Punker
    te tényleg nem tudsz olvasni?
  • LaciMaci
    Bocsi, hogy ennyit kérdezek:
    Mindegy, hogy Subpixelből vagy Pixelhibából gyűlik össze 3 vagy 4, kicserélik?
    Te személy szerint mit mondasz azt, hogy amíg csak 1 van belőle ne foglalkozzak vele?
  • CzGobe
    Igen, ara gondoltam, h minden tekintetben fejlődnek az elvárások a korral? vagy épp a pillanatnyi piaci helyzettől függ az elvárás, de már válaszoltál, fejlődnek ^^
  • NeoMaN
    Ja, a 99-es az 96-al jobb mint a 03-as...
  • NEXUS6
    Bakkerem!

A cégnél most kaptuk meg az új irodai gépeket, miután másfél évig raktárban pihentek!;)
    Hát van rendesen fejlődés a monitorszakmában!!!

A benti géphez is Fujitsu-Siemens moncsit adtak, mint az új otthonim. Csak az 15"-os, meg a válaszidő egy földtörténeti kor, az ára ua lehetett annak idején, csak ugye a saját kb 3 nagyságrenddel jobb minden tekíntetben;)))
  • Punker
    ezt most értelmezd plz :)

1999-ben kisebb volt az elvárás mint 2003-ban :)
  • CzGobe
    És minél újabb a TCO annál jobb tudásban? Vagy pl a TCO'99es nagyonjó, de a TCO'03as már gyengébb?
  • Breki33
    Total Cost of Ownership

Az embléma megszerzésének feltételei közé tartozik a képernyő alacsony sugárzása, az automatikus energiatakarékos üzemmód, ergonómiai feltételek teljesítése, az egész számítógép környezetbarát felépítése, amely a gépházra, a központi egységre, és a billentyűzetre is vonatkozik. A termék meg kell hogy feleljen számos szabványnak és előírásnak, így például a Labour Inspectorate’s képernyő előtti munkára vonatkozó ajánlásainak. Az ergonómiai előírások nagy hangsúlyt fektetnek a kevésbé megterhelő munkakörnyezet kialakítására, a villogásmentes, megfelelően kontrasztos képernyőre. Emellett a termékeket úgy kell tervezni, hogy a különböző alkatrészek egymástól könnyen elválaszthatóak legyenek, (azaz megkönnyítse az újrahasznosítás) és ne tartalmazzanak veszélyes anyagokat. Vásárlásnál ajánlott embléma.
  • Breki33
    ja énis azt néztem

meg nemtom hogy futnak játékok ilyenen
  • CzGobe
    A TCO az micsoda?
  • Punker
    kár hogy TN-es :(
  • Breki33
    van egy ilyen is

119.791 Ft
    (143.749 Ft)
    Kosárba rakom

db

Specifikáció

DVI csatolók száma :
    1

Kijelző méret (col) :
    20

Garancia

36 hónap szakszervizben

Az itt látható fotó illusztráció.

További képek:[ 1 - 2 ]

20,1"-es 16:10-es képarányú, széleskijelzős LCD monitor, 1680x1050/16M szín, 300 cd/m2, 600:1, 8ms, TCO'99, DVI, beépített hangszóróval

ViewSonic VA2012w 20,1" szélesképernyős LCD monitor

Panel típus: 20,1" színes TN active matrix WXGA LCD
    Látható képméret: 43,3 cm vizszintes x 27,1 cm függőleges; 51,1 cm átmérő
    Megjeleníthető színek száma: 16,7 millió

Fényerő: 300 cd/m2
    Kontraszt arány: 600:1
    LCD válaszidő: 8 ms (off-on-off)
    Ajánlott felbontás: 1680 x 1050 (16:10-es képarány)
    Látószög:
    - 140° (H), 125° (V) (10:1 kontrasztarányig)
    - 160° (H), 145° (V) (5:1 kontrasztarányig)

Frissítési fekvenciák:
    Vízszintes: 30~82 kHz
    Függőleges: 50~75 Hz

Bemeneti jelek: RGB analog (75 ohms, 0.7 Vp-p), DVI-D
    Bemeneti csatlakozók: VGA (D-Sub mini 15 pin), 24-tűs DVI, sztereo vonalbemenet

Hangszóró: 2x1 watt
    Teljesítményfelvétel/b>: 47 watt (tipikusan)

Befoglaló méret:
    - 479 mm (h) x 216 mm (sz) x 423 mm (m) állvánnyal
    - 479 mm (h) x 63 mm (sz) x 351 mm (m) állvány nélkül
    Tömeg: 5,5 kg

Minősítések és szabványok: TCO'99, TÜV/GS, TÜV/Ergo, ISO 13406-2 (pixel failure class II), TÜV-S, UL, cUL, FCC-B, CB, CE, NOM, GOST-R (Hygienic), SASO, PCBC, BSMI, CCC, Green Mark, Energy Star®, (PSB), (C-TICK), MIC

• [NST]Cifu
    El tudnám viselni a VP2030b-t, szimpatikus a natív 1600x1200-as felbontás (ráadásul nem 5:4-es a képaránya, hanem 4:3-as), de azért 200e Ft nem fogok kiadni egy TFT-ért...
  • Breki33
    értelemszerűen
    " subpixel hiba.
    Így csak más színű lesz (általában) mint kellene, néha jó, néha pedig teljesen sötét, attól függően, hogy éppen milyen színt kellene megjelenítenie"

ha nem változik akkor pixelhiba

• LaciMaci
    Köszi az infót!
    A Philips akkor 3 teljes pixelhiba esetén cserél azaz 9 subpixelhiba esetén, ugye?
    Honann tudom, hogy ami elszált az Pixelhiba vagy Subpixelhiba a kiégett "izé" kék színű!?
  • Breki33
    Juventusnal nem látok VP930-ast

ViewSonic VP2030b LCD monitor viszont van

érdekes
  • Breki33
    ellenőrizzük átadás előtt a monitorokat pixelhiba tekintetében
    a hozzánk történő beérkezést követően, de a futárnak történő átadás előtt
    A teszthez a Nokia monitorteszt programot használjuk.

• Breki33
    Monitoraim #4 – avagy a 4. monitorom: ViewSonic VP930
    2006. január 31., kedd 23:59 · hal · Kategória: Privát, Hardver
    Tévedtem, nem kellet két hónapot várnom. Még tegnap este, pár perccel az előző bejegyzésem megírása után felhívtak a szervizből, hogy olyan monitort választhatok, amilyent akarok. Tegnap este még elolvastam a legújabb e-mailem az Extreme Digitaltól, mely szerint a rendelésem törölték. Válaszoltam, hogy fenntartanám a megrendelésem. Ma reggel a biztonság kedvéért telefonáltam is, de nem tudtam elintézni, hogy visszacsinálja a telefonközpontos a rendelés törlését, mert ő ilyent nem tud. Még egyszer: 2006. január, Extreme Digital, Budapest, Magyarország.

A lényeg, hogy nem vette meg más, így néhány órája használatba vehettem a negyedik monitorom, egy ViewSonic VP930-ast. Az első észrevételeim egyike az volt, hogy nagyon könnyen és praktikusan állítható a kijelző magassága és dőlésszöge. Beüzemelés után csalódnom kellett. Az Auto adjust-ra hagyatkozva a kép messze nem volt olyan színgazdag és színhelyes, mint a Samsungnál. Aztán telepítettem a CD-n mellékelt PerfectSuite programot, és tényleg perfect lett. Gyönyörűek a színei. Maga a szoftver is majdnem tökéletes, egyszerűen kezelhető, egyértelmű, és még működik is (nem úgy, ahogy a Samsung esetében).

Remélem, nem lesz rá szükség, de ha három éven belül meghibásodna, a helyszínen javítják, vagy ha nem tudják, elviszik és visszahozzák (az Extreme Digitál eladója szerint – tehát egyáltalán nem biztos – még cseremonitort is kapnék utóbbi esetben). Szóval képminőség és hozzáadott értékek tekintetében egyelőre (4 óra használat után) úgy tűnik, hogy jól választottam. Egyetlen dolog zavar csak: ez a borzalmas külső – kezdve a ViewSonic logótól a bal felső sarokban üldögélő papagájokon át egészen azokig a csúnyácska lábakig. A Samsung sokkal szebb volt, de azt hiszem, ebben az esetben (is) a belbecs (képminőség, kezelhetőség) fontosabb mint a külcsín.
  • Breki33
    Viewsonic VP930 19" TFT LCD monitor

ár

Nettó ár: 108 250 Ft
    Bruttó ár: 134 600 Ft helyett 129 900 Ft

klikk

A házhozszállítás 30 kg-ig, az ország egész területére díjtalan, amennyiben a vásárlás értéke meghaladja a bruttó 50.000,- Ft-ot

• Breki33
    Pixelgairól

"MInden gyártónál más a pixelhiba garancia és ime amiket ugyahogy ismerek.

LG 1 pixelnél már cserél 3 évig
    Samsung 3 napon belüli vásárlás esetén 1 pixelnél is cserél egyéb esetben érvényes a normál pixelhiba garancia.
    Fujitsu Siemens(retail kategória, amit pl a Metroban megveszel): 17'' 3 pixelhiba, 19'' 5 pixelhiba, 21'' 6 pixelhiba
    fujitsu Siemens Business kategória(Kicsit drágábbak) 1 pixel esetén cserélnek 3 évig
    Philips S sorozat: 3 pixelhiba esetén cserél
    Philips P és B sorozat 1 pixelnél cserélnek 3 évig
    Ag Neovo : Tesztelik minden monitorukat forgalomba hozatal előtt, de 3 pixelnél válalnak cserét kivéve ha a képernyőt képzeletben felosztod 9 egyenlő részre és a középsö kockában van akár egy pixelhiba is, ilyen esetben szónélkül cserélnek
    Video7 : 3 pixelhiba esetén cserélnek vagy kettő egymásmelletti pixelhiba esetén.

Ennyiről van infom, de ez se 100%os igazán a kereskedők se tudnak infot adni nektek csak a szervizpontok. Érdemes a Profi szervizközpontot felhivni vásárlás előtt, ők javitják a legtöbb tipusu TFTt magyarországon.

De minden kereskedőnél kérhetittek számlázás előtt a kipróbálást próbáljátok ki minden szinháttér előtt a képernyőt és csak kiszurjátok ha van rajta.
    "

"Egy pixel 3 subpixelből (alapszínből) áll. Az a pixelhiba, ha mindhárom rossz. Ha csak 1 vagy kettő, akkor subpixel hiba.
    Így csak más színű lesz (általában) mint kellene, néha jó, néha pedig teljesen sötét, attól függően, hogy éppen milyen színt kellene megjelenítenie, és melyik szín van kiégve."
  • CzGobe
    Nincs valakinek vmi jó ötlete beépített TVtuneres, játékra is alkalmas TFTre? Én 1et találtam Samsung 711MP. Vélemények? Thx.
  • Punker
    tanulj meg olvasni.....
  • LaciMaci
    Mondd el légyszi!Vagy mondjátok el!
  • Punker
    te most tényleg ilyen nehézfelfogású vagy?
  • LaciMaci
    1 pixelhiba az 3 subpixelhiba?Milyen színű a teljes pixelhiba?
    És a Philips a cserét 3 pixelhibára vagy 3 subpixelhibára érti?