14419
  • izb
    Tökéletes.
    nekem is ilyen van.
    Pixel hibára figyelj,jól nézd meg mielött megveszed....

• [NST]Cifu
    Csak nem árt tudni, pontosan milyen kompromisszumokat is kell kötnie az embernek... :)
  • czky
    Ennyiből akkor ne vegyetek semmit. Sajnos olyan nem létezik h tökéletes. Szinte minden terméknél vmi kompromisszumot kell kötni... :(((
  • Landor

én egyenlőre felfüggesztettem a TFT monitor vételt. Pár húnap mulva visszanézek hogy akkor hol áll a technológia.
    Addig is:
  • [NST]Cifu
    Najó, de akkor is...
    Úgytünik átok ül rajtam. Először biztos voltam, hogy Samo 970P-t akarok. Erre kiderült ez a dithering-dolog. Utána a Viewsonic VP930-at néztem ki. Erre annál is panaszáradat indult meg. Kiváncsi vagyok, hogy a most kinézett Belinea 102035W-ről mikor hull le a lepel. :F
  • Punker
    gyárihibás széria lesz tuti mint nekem anno a táp :(
  • [NST]Cifu
    A PH! Viewsonic VP930 topicja ég a negatív hullámoktól, pár szemezet:

4lewis::

Sziasztok!

Elmeselem en hogy jartam ezzel a tipussal. Eloljaroban annyit, hogy ma ket vp191s boldog tulajdonosa vagyok!. A cegnel vp191-esek 8 ms-ek vannak. Grafikaval foglalkozalkozom, igy legalabb ilyen jokat akartam otthonra is(2 db-ot szepen egymas melle). Sony utan samsung majd dell es vegul viewsonic lett a kozel egyhonapos monitor-research vege. Ebbe azert kozrejatszott a cegnel szerzett jo tapasztalat. Mivel a 191-eseket nem gyartjak, igy lett az utodja a vp930. EEs meg a kontrasztarany is jobb...

Kiskernel megrendeltem,vartam,megjott,egyiket mar teszteltek a boltban: Pixelhiba.
    Masikat kicsomagoltuk,beuzemeltuk: Pixelhiba.
    Vissza a nagykernek.
    Masnap
    megjott,egyik:kicsomagoltuk: Pixelhiba
    masik: jé jó: Go haza
    7vege
    tesztelgetes,gyonyorkodes,no de mi az ott a felso sarokban? Pixelhiba!
    Arány: 4-bol 4Pixelhiba (Itt valahogy megutaltam a 930-at)
    Asszem a 4 kozul ketton volt 1-1 subpixelhiba, a masik ketton 1-1 dead pixel. (asszem igy hijjak)

NEKEM: a kep a 191-eshez kepest egy szutyok. elettelen szinek, vakito hatter, mintha a 191-ele tettek volna egy vilagito zsirpapirt. Ja es a sotet tonusoknal (mar tenyleg nem akartam hinni a szememnek), zajos a kep! Kis zizik mennek szepen ahogy kell. Persze dvi-be bedugva. (video van rola, ha vlkit erdekel, bedigizem holnap.) Ja es hab a tortan: Alandoan informal a keszulek, hogy a dvi-ba van bedugva. Hm mintha cserelgetnem naponta. vicces. De ami ennel is viccesebb, hogy elkezdtunk tv-zni es a frissen telepitett windows ugye kb 15 perc utan kikapcsolja a monitort. No de ez csak nem akar. 1.bekapcs zoldled, 2.dvi-feliratosd, 3.kikapcs narancsled majd: 1.bekapcs zoldled... -ciklusban jatszadozott magaban. Ezen mar csak rohogni tudtam.

Hetfon vissza, nagykernel van meg ket utolso vp191s lefoglal. Kisker keresere tesztelik a nagykernel. szerdan aszondjak jo. csere. Kisker mondja nekem, hogy nem vették vissza toluk az utolso 930-at, karcos a kepernyo. Karcos kepernyonel be se kapcsoljak, csererol ne almodjunk! Mindenki vigyazzon a karcokkal! Hogy hogy lett olyan, az nekem ufo, mert en a vedofoliat se szedtem le es a taiwani poron szutykon keresztul neztem ezt az izet.. A nagyobb darabokat ugynevezett: folja-alatti, szajbefuvasos-modszerrel tavolitottam el, meggyozodven, hogy akko pixelhiba-e, vagy csak por-e.

DURVA!
    Kisker mondja: Nagykerbe lejott egy fejes, egy kulfoldi es a 4/4 pixelhiba +karc utan a kovetkezot kozli: Csak akkor cserelnek monitort, ha 2db subpixelhiba van egy kepernyon. deadpixel nem erdekes, arra nem cserelnek! ( most akkor az a 3 ev gari mese? )

idezek: 3 év teljeskörű helyszíni garancia, 3 év teljes pixelhiba-garancia (azaz mindig fehéren világító, vagy mindig fekete pixel esetén garanciális csere)

vegkifejlet:
    Kiskeren maradt a deadpixelhibas ufo-karcos,zajskepu,ki-be kapcsolos peldany. Telleg sajnalom oket, ok mindent megtettek, de nefelejtsuk el, hogy magyarorszagon vagyunk. (szandekkosan kis ''m'') Hazavittem a 2db vp191-et csere, teszt, es az arkulombozet kezhezkapasa utan. Hibatlan! Gyonyoru kepe van!

Azt mondják, hogy a DVI-csatlakoztatásra figyelmeztető ábrát nem lehet teljesen lelőni, csak áttetszővé tenni, és kihúzni a szélére. Többen panaszkodnak a fakó színekre, és olyan horrormese is volt, hogy PIN-kódot kért a TFT!!!
  • EmThor
    oké, auchanban holnaptól

Samsung 913N LCD monitor 86k

Fujitsu Siemens C19-8 19" LCD monitor 75k

ja igen dvi, vagy sima bemenet, vagy mind1? bocs csak régi monitorom haldoklik és sürgősen új után kell nézni...
  • Landor
    12ms gaméra sok
    ha csak nem sim city vagy ilyesmi
  • EmThor
    19" LG 1915S LCD monitor - 3 év garancia 74,880Ft - 12ms játékra meg filmre kéne.. szerintetek? thx
  • Breki33
    nem arról van szó hogy nem jó csak sokaknak szemre jobban tetszik a másik ami még olcsóvbb is

és a designja is szebb
  • Sir Quno Jedi
    Valszeg. nem nyomták be az auto konfigot a PC menüben, mert utána tökéletes moncsinak is. Amúgy nem notebook-kal kéne ugye nézni, hanem valami drága kártyesszel.
  • Breki33
    bocsi a méretért

akkor a másik így
    klikk
  • Breki33
    "a Samsung LE27T51 képe szebb volt a nála kicsivel drágább és egy collal kisebb LE26R51 képénél (notebook géppel néztük analóg csatlakozással - D-Sub). Két előnye azért van ez utóbbi típusnak is: HDMI csatlakozás, ill. a hangfalak elhelyezése jobb, mert nem az amúgy is széles kijelző oldalára rakták, hanem alá. De a színei egyszerűen jobbak az LE27T51-nek"
  • Breki33
    "Nekem pontosan ilyen LE27T5B-s tv-m van.
    A szemrongálós/fárasztós kérdésedre a válasz: az hogy én már kb egy hónapja használom csak számítógéphez. Internet, játék, filmek, DVD-minden amit el tudsz képzelni, és szerintem egyáltalán nem fársztja a szemet. Semmivel nem rosszab mint egy TFT monitor. De ezt azért tényleg kicsit messzebről kell nézni. Én kb 1,5 méterről vizsgálom, és semmi szemvörösödés, vagy ilyesmivel nem rendelkezem. (Mint a régi CRT-knél.) Igaz a kontrasztból és a fényerősségből vissza kell venni, mert különben nagyon süti a szemet, nagyon erős ilyen közelről. De több profil beállítható , és ha pl. filmet nézel vagy játszol, egy gombnyomás és visszatér a gyönyörű kontraszt. Ha éjjel használod, bizony erőssen le kell venni mindkettőt...
    Szerintem nem bánod meg, a méret a lényeg. Nem lehet elmondani milyen 69-cm-be pl. egy autószimulátor. "
  • Breki33
    berakhatom ode de aki monitort keres lehet ott nem látja meg
    azért írtam ide mert monitorként is használható és most bevezető áron van
  • Sir Quno Jedi
    Namármost én MONITORNAK használom és egyre többen veszik e célra. Ezek már általába 8ms, avagy az alatt vannak, nagyfelbontásúak és sokkal kontrasztosabb képet adnak, mint egy monitornak szánt LCD (bizony én LANpartykon is ezt használom). Amúgy manapság (a Samsungnál is), egyre inkább összemosódnak a határok moncsi és TV között hála a multifunkciós készülékeknek (pl. 931MP).
  • Sir Quno Jedi
    A kézikönyvében benne van kerek perec (az LE26R51-nek teszem azt), hogy NEM támogatja HDMI/DVI-on a PC felbontásokat és tényleg nem!
  • Landor
    Sztem jöhet ide is ha az 4ms vagy kevesebb!
  • Punker
    TV-ket plz az LCD tv topic-ba!
  • Breki33
    "HDMI helyett DVI, és nincs AutoBright meg AutoContrast, de kézzel pillanatok alatt beállítod az aktuális fényviszonyokhoz...

óccsóbb, mint a 26-os "kistesója", csak nem fényes a kávája

Sam 68 centis LE-27T51 LCD DVI-n csodaszép képet produkál egy szintén Samsung HR725-ös DVD-felvevő HDMI kimenetéről hajtva..."

Pc-ről DVI-on jön ki a jel, a tv hdmi -re
  • Sir Quno Jedi
    Valszeg. csak a videós DVI szabványt támogatja. Szal. PC-t csak D-SUB-on fogad, ha HDMI/DVI-on nyomod rá, akkor csak a HD szabványú felbontásokat tudja.
  • Breki33
  • Breki33
    LCD televízió, 27 (68 cm) képátló, 16:9 képarány, 500 cd/m2 fényerő, 800:1 dinamikus kontraszt, DVI csatlakozás, 1366x768 felbontás, NICAM/A2 sztereó hang, grafikus equalizer, teletext 10 oldalas memóriával, kép-a-képben funkció (csak PC monitorként használva!), HDTV kompatibilis
  • Breki33
    Ha már lcd TV-ről volt szó

EZ most akcióban van

• MacrosTheBlack
    TN paneles, csak analóg bemenet (ehun ni). A képet azért kirajzolja. :)
  • Sephi
    Ugyertem egy gamernek jo geppel.... FPS-eseket jaccani meg ilyenek...
  • Sephi
    A 190 V6FB nevezetu Philips markaju monitor... az kerem alasan jo valamire?
  • [NST]Cifu
    Ha valakinek van erre egy jó magyarázó cikke, linkelje már be plíz. Utánakerestem, de ködös utalgatásnál többről senki sem beszél, én meg nem értem miért lenne probléma a 75Hz. A rendszer ha jól tudom csak akkor változtatja meg a pixel szinét, ha változás áll fent a szinével kapcsolatban, amúgy nyugalmi állapotban van (hopp - mégsem, a 6 bites panelek ugye a palettájukban nem szereplő színeket villogással imitálják, vagyis a fenti állítás csak a 8 bites panelekre igazak). Ahhoz, hogy a nyugalmi állapotból kitérjenek, a megjelenített képnek is ilyen sebességgel kell változnia. Magyarul akkor van számottevő különbség a 60 és a 75Hz között, ha 60-nál több, egymástól eltérő képet jelenít meg folyamatosan a kijelző. Ez nem túl életszerű állapot...

Azt mondjuk elképzelhető, hogy a 6 bites "villogó" színpótlásos TFT-k szívnak a 75Hz-re való állítás miatt.

De én nem vagyok ennyire benne a technológiai részletekben...
  • MacrosTheBlack
    Annál is inkább mert 60 Hz felett úgytom nagyon basztatja a panelt, hamar(abb) tönkremegy.
  • [NST]Cifu
    Mert az a 4ms csak a g2g-re (szürkéből szürkébe) vonatkozik, igaz ott már a b2b (feketéből feketébe) is 10ms környékén van.
  • CzGobe
    Mert! :D
    Találtam pár 85 Hz-eset.
    Amúgy ha max. 85Hzes panelek vannak, akkor mér próbálnak meg (1000/85=11,8) 10ms-esnél gyorsabb pixeleket fejleszteni? mér vannak 4ms-es moncsik?
  • [NST]Cifu
    Miért akarsz több, mint 75Hz-es TFT-t?
  • Punker
    olyan nincs tudtommal
  • CzGobe
    Akkor azt mondjátok meg, h melyik panel frissít több, mint 75Hz-en????
  • [NST]Cifu
    A Belinea vadászat közben a BeHardware oldalon találtam pár érdekes tesztet. Az egyik az, hogy a Belinea 10 20 35W egész korrektnek tűnik, főleg ahhoz képest, hogy az ára a Viewsonic VP930 környékén mozog. A másik poén, hogy kiderült, hogy a Belinea 10 19 20-ban már ugyanaz a panel van, mint a Viewsonic VP930-ban. Jó lenne tudni, hogy mi a pixelgaranciával a helyzet a Belinea fronton, mert ez esetben a VP930 egyértelműen kiesett a kegyemből.
  • Sir Quno Jedi
    Asszem 8ms-t írnak, nekem bőven elég, én nem láttam semmi utánhúzásféleséget.
  • Breki33
    és nem lassú a válaszideje?
  • Sir Quno Jedi
    Tök8 mit írnak, a sima TFT moncsikhoz képest ennek olyan háttérvilágítása van, mint egy világítótoronynak, max. kontraszton kiégeti a szemedet éjszaka (és ott még mindig nem torzít!), úgyhogy le kell venni. Szerencsére vannak előre programozható üzemmődjai a teljes képbeállításra, így minden körülmények között jó képet ad.
  • Breki33
    Azt

16:9-es képarányúnak írják

170°/170° látószög
    Dinamikus kontraszt 800:1