14419
| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
#1701 How To Clean an LCD Panel
This article describes the best way to clean an LCD panel such as those used on PowerBook computers and Apple flat panel displays.
To clean the LCD:
1. Turn off the computer or display. You may need to turn off the computer in order to turn off some Apple displays.
2. Dampen a clean, soft, lint-free cloth or paper with water only.
3. Wipe the screen. Do not spray liquid directly on the screen.
You may also use a mild glass cleaner that contains no alcohol or ammonia. Most office supply stores sell cleaning kits specifically designed for this purpose.
While there are many commercial products available that will work without damaging the plastics, Apple has tested a product called Klear Screen made by Meridrew Enterprises (http://www.klearscreen.com) and found it does not cause any harm to the plastics. This product may not be available worldwide.
Information about products not manufactured by Apple is provided for information purposes only, and does not constitute Apple's recommendation or endorsement. Please contact the vendor for additional information.
The following article can help you search for a particular vendor's address and phone number
-
#1700 mert azt most nem találtam meg
célszerűbb alkoholmentes direkt erre készült tisztitószert használni
lehet, hogy 2000 ft de az sokáig elég
-
#1699 Szemüvegtisztító alkalmatosságok jóak hozzá, de óvatosan !!! -
#1698 Hát ezek ahelyett, hogy megmagyaráznák, inkább csak összezavarják a dolgokat. :\
Ahogy elnézem, én semmi rosszat nem teszek azzal, ha szokásos módon (tisztószer az egyik tisztitókendőre, letöröl TFT, majd száraz kendővel áttörlöm utána) letisztítom a TFT-t, illetve nem látok arra vonatkozólag negatív véleményt, hogy háztartási alkoholos üvegtisztítót használjak... -
#1697 Cleaning TFT (LCD) screens
Viglen Product Marketing give the following advice:
"For cleaning TFT screens, it is important to keep moistness off the unit because surplus liquid or foam can be easily "sucked" into the screen through capillary action. Once the moisture gets in there, it isn't coming out.
A standard yellow duster is normally suitable. Really stubborn fingerprints and biro marks should be treated with care since pressure on the screen could damage the liquid crystal cell behind. If it's all getting too much, you can try spraying some screen cleaning fluid onto the cleaning cloth (avoiding having free liquid slopping about) and gently buff the screen."
Note: it appears that almost every manufacturer of TFT screens has their own - different - recommended method of cleaning! All agree that care must be taken not to put pressure on the screen, that use of abrasives (for example, paper towels) should be avoided and that liquids should not be applied directly to the screen. Virtually all recommend against the use of ammonia-based cleaners and solvents such as acetone. Some suggest using a soft, lint-free cloth slightly moistened with just water, or dilute vinegar - but do check beforehand for cleaning instructions in the manual or on the manufacturer's Web site.
-
#1696 What is the best way to clean my TFT screen?
Hi all,
I hate the annoying smudges or even droplets on the screen - its a never
ending battle to clean it. I am always afraid I'd damage it or press too
hard, it kind of cloth like not glassy at all. Liquids always seem to leave
a film or slight smudge, I'd always have to sort or gently buff it in the
end. I currently use a cloth that came with my pair of prescription glasses
and my moist breath. Is there a better combo? Is there a protector that I
can slip in (I have a 14.1 on a Sony VAIO)
Thanks,
William
Feladó: Lee Rothman - profil megtekintése
First of all you should NEVER touch a laptop screen and if you are going to
sneeze, cover your mouth and turn away from the laptop. LOL. OK now that I
have expressed my opinion in a hopefully humorous fashion, I just use a
slightly moistened fleece rag and then lightly go around wiping until it is
all dried or evaporated. I only use warm water and no chemicals. It
certainly has worked well for me for the last 10 years of laptop ownership.
(Just keep those paws off of the screen and that will get you a lot better
mileage in-between cleanings.
Feladó: William Cheng @EFC - profil megtekintése
Hi all,
I hate the annoying smudges or even droplets on the screen - its a never
ending battle to clean it. I am always afraid I'd damage it or press too
hard, it kind of cloth like not glassy at all. Liquids always seem to leave
a film or slight smudge, I'd always have to sort or gently buff it in the
end. I currently use a cloth that came with my pair of prescription glasses
and my moist breath. Is there a better combo? Is there a protector that I
can slip in (I have a 14.1 on a Sony VAIO)
Thanks,
William
Feladó: AGS - profil megtekintése
I use a product called "Klearscreen" from http://www.klearscreen.com/, and
it has worked out well, though I also use a damp soft cloth too, with great
care. Dell recommend simply using warm soapy water on a soft cloth. Movement
should only be vertical.
"Kirgal" <[email protected]> wrote in message
-
#1695 I know alot of people use rags, paper towels and the like on LCD's but be warned this is not good.
The Liquid Crystal Display is extremly delicate.
1.) Never touch the screen for 2 reasons.
a. You will kill pixels and leave permanent black spots.
b. You will leave fingerprints
2.) Never wipe anything across an LCD screen, it will scratch the screen and you are applying pressure to it.
3.) If you never touch it then the only thing on the screen is dust. If you use canned air and blow it off from the side you should have a clean screen again. NEVER blow on the screem from the front as this will damage the screen.
4.) Do not use a feather duster or vaccume to dust the LCD screen, this can scratch the screen
5.) I am sure there is more but I can think right now, my brain hurts. Stupid alcohol
-
Inquisitor #1694 "CRT-n sokkal szebbek az apró betűk, itt az 'élesség' zavaró, már-már fárasztó a szememnek."
Én ritkán használo TFT-t melóhelyen, de a múltkor hasonló problémával küzve eszembejuttott a ClearType beállítás. Szerintem elég sokat használt, picit mosodotabb lesz a betük széle, de ez direkt jó :) -
Inquisitor #1693 "Sziasztok!
Lenne 1 hülye kérdésem: A TFT monitorokat lehet ablaktisztítóval mosni???"
Ha már a szemüvegtörlős dolognál tartunk, én a CRT monitorhoz szemüvegtisztító folyadékot használok a (szintén szemüveghez vásárolt) törlőkendővel. Mivel a mai szemüvegek többségén is 1 vagy több rétegű védő/szűrő fóliák vannak, ezek úgy vannak kitalálva, hogy ne sértsék vagy marják le azokat. Éppen ezért nem hiszem, hogy TFT vagy CRT monitor védőrétegét bántanák. -
#1692 Mindkettőre rá van írva, hogy "Special for TFT/LCD", én meg azért vigyorogtam rajta, mert pontosan ugyanezek (szó szerint, anyag, szín, "cakkos" szélek) a kendők kaphatóak évek óta szemüveg-törlőkendőként az optikusoknál, nekem is van otthon pár darab.
Az angol nyelvű szöveg jöhet, megbírom. -
#1691 Jah, az a gél is ilyen, haverom félévente használja, utána nem porosodik a moncsi. Gondolom azé egy LCDTV-nél ez kissé sűrűbb kell legyen... -
#1690 Ez is ajánlott
SANOTECH EUROPE ST0047 tisztító LCD képernyõhöz
Ez a tisztító bomba kifejezetten LCD képernyõkhöz lett kialakítva. Vékony antisztatikus réteget hagy, mely taszítja a porszemeket
kb 2000 Ft
-
#1689 Amúgy van egy spéci TFT tisztító gél, amit rá kell kenni egy szintén spéci görgőre (mint a festőguriga) és azzal lehet tényleg kíméletesen tisztítani ezeket a cumókat. Egyik haveromnak van, most nekem is szerez remélem, mert az LE26R51B köszönhetően a brutális háttérvilágításnak egyenesen eszi a port.
Jah, amúgy nem kellett megválnom tőle szerencsére, olyan lett volna, mintha az egyik vesémtől váltam volna meg. -
#1688 nem a kendő a lényeg
illetve az is
de az alsó képen lévő az általános a felső a tft-re való
ha gondolod adok angol nyelvű olvasnivalót erről
ha akarod tisztitsd azzal, hisz a te monitorod -
#1687 De ez véd az oldalról betekintők ellen is, ami mondjuk nem feltétlenül cél, max. munkahelyen. -
#1686 Ja jó, szal. én vagyok a hülye, ha a valaki szerint jobban olvashatóak a betűek egy CRT-n. :DDD Én kérek elnézést! :D
(Amúgy smiley volt a mondandóm végén, szal. nem tudom mi a bajod a stílussal ?!)
Imádom azt a boszorkány üldözést ami mindmáig folyik a TFT-k ellen az olyan etéren "tapasztalt" emberek miatt, mint te is. A legjobb, hogy a többi "übertapsztalt" hallgat is az ilyenekre és együtt küzdenek az ősgonosz TFT kultusz ellen. Vicces, de inkább már uncsi. :DDD -
#1685 Ezek a kék kendők beszerezhetőek bármely optikusnál, szemüveg-törlőkendőként.
Mi baja lesz a TFT műanyag kijelzőjének a hagyományos, alkoholos tisztítószertől? A szemüveglencsék is jobbára már műanyagból készülnek, noha más fajta műanyagból, mint a TFT-k... -
#1684 Másik megoldás
Nagyon sokan csak az első tisztítás után döbbennek csak rá hogy a kijelzőn található vékony műanyag fólia mennyire sérülékeny. Sajnos ezek utólagos javítása nem megoldható így aki poros helységben szeretné használni monitorát, vagy csak nem szeretne kellemetlen helyzetbe kerülni annak idejében gondoskodnia kell a megelőzésről. Erre a feladatra szolgál a FOCUS lcd monitor szűrő mely egyben mechanikai védelmet és tükröződésvédelmet is ad. -
#1683 -
#1682 célszerűbb ilyesmit használni
-
#1681 Eddig nincs. :) -
LaciMaci #1680 Nincs tőle baja? -
#1679 Én azt használom. -
LaciMaci #1678 Sziasztok!
Lenne 1 hülye kérdésem: A TFT monitorokat lehet ablaktisztítóval mosni??? -
Anotino #1677 Van egy kis gondom. Adott egy notebook es uvegszeruen csillog villog a kepernyoje. Kicsit zavaro foleg napsutesben. Lehet vele kezdeni valamit? (vmi plusz reteg matrica amitol mattabb lesz, 2000-es csiszolovaszon stb? :) -
#1676 köszi -
Landor #1675 Erre a stílusra és a semmitmondó hozzászólásodra ne haragudj, de nem vagyok kíváncsi.
TFT-t a szükségből vettem, helyhiány miatt, kénytelen leszek belenyugodni hogy ezek ilyenek. Játékok alatt nagyon szép képe van, ezt aláírom, de webre, olvasásra szokni kell. S az már régen rossz ha valamit szokni kell, főképp ha kényelmetlenebb az eredmény. -
#1674 A színekkel variál, sokkal vibrálóbbak, ragyogóbbak a színek. Én Medium szinten használom, mert nem vagyok 100%-ig elégedett a színekkel a Belineán (lehet csak egy rendes színkalibrálás kellene). Alapjában véve jól néz ki az esetek többségében, de akadnak helyzetek, amikor túlvezérli a dolgot. Például most nálam Punker logója úgy néz ki, mintha meg lett volna emelve rajta a kontraszt és a fényerő.
Kb. olyan, mint FarCry alatt a Tropical (vagy milyen) szűrő. -
#1673 Vazeg, apróbetűnél és nagyfelbontásnál éppen az a lényeg, hogy éles legyen! Ha így nem jó neked, maradj a CRT-nél... :D -
#1672 nvidiások mijaza digital vibrance, érdemes használni? thx -
#1671 Én is manuálisan állítottam be a szín arányt, az alap (9300K, meg 6500K)totálisan máshogy nézett ki mint egy átlag CRT-n. Végül a kéket kellett 10%-al visszavenni és minden szín a helyére került;)
A crt apró betűje, meg valszegcsak a teknológiából adódó "spontán antialiasing" miatt szebb. Először nekem is káprázott a szemem az élességtől, de megszoktam. Minden esetre most már 1-2 óra számítógépezés után ha felállok a gép mellöl ki tudok menni a konyhába a sörért és nem a kecsapos üveget veszem ki a hűtőből;) -
#1670 Ez érdekes, akkor múltkor a Miklandban csak poénból nem vettem át a monitort mert pixelhibás volt.:) -
#1669 Csak nehogy félév múlva is ezt mond!;) -
#1668 lehet várok még fél évet
úgyis érdekes beszélgetést folytattam a Samsungossal
mondjuk szerinte nem nagyon van pixelhibás Samsung monitor és a táblázatból kell kinézni a dolgokat.... -
Landor #1667 Nah ma megvettem a ViesSonic VX922-est az edigitalba.
Nem vagyok hasraesve tőle, bár szerintem ez nem a vx922 hanem a TFT technológia bűne. CRT-n sokkal szebbek az apró betűk, itt az 'élesség' zavaró, már-már fárasztó a szememnek. A négy oldalról bevilágító világosabb fényt meg lehet szokni, csak fekekte háttérnél látszik. A Color Adjustnál ezek a a 65k, 54k színhőmérsékletek használhatatlanok, alig találtam olyat amivel nem folynak össze a hasonló szinű elemek. Nyertem 1 darab subpixelhibát, nem vészes.
Ezeket leszámítva elég jó. -
#1666 Kell a píz kvára. -
#1665 felhívtam edigitalt, aszongya ha télleg rossz vigyem vissza és kicserélik... hát bakker, fél városon megint túrázhatok.. -
#1664 és miért adod el? -
#1663 Nem elfogultság. Most adom el a cuccost, tehát nem lehetek vele kapcsolatban elfogult. Ezek tények. AZ egyikben meg kell fizetni a design árát (is), a másik pedig fapados, de jó. -
#1662 én nem így látom
de megértem elfogultságod P