14419
  • skristof
    a legfontosabb a szemem :) azért természetesen adnék a márkára de olyan nagyon nagy keret sincs rá..
    a hol az szinte mind1, bár vidéken lakom és garancia szempontjából ugye a helyi lenne a legjobb.
    a 90 már kissé húzós egy alsóbb szegmens jó volna, ha volna.. ja,és elég a 17" :)
  • [NST]Cifu
    Kérdés mi a fontos neked? Ha akarsz a márkára is adni (pixelgarancia, pl.), akkor Viewsonic, Samsung, LG márkák (az ACER-nak is van jó pixelgaranciája, csak az általában feláras).

Hol akarod amúgy megvenni? Budapesten, vidéken, vagy esetleg rendeléses úton? Mennyit szánsz rá?

Amúgy ha 90e Ft körül nézelődsz wide TFT-k körül, a Viewsonic va1912wb nem tűnik rossz választásnak, Emthor tudna róla többet mondani.
  • skristof
    #1726 pls
  • czky
    Nem varázsoltam sehonnan. Több embertől hallottam, ennyi. Annyira nem érdekelt eddig a dolog h utánnanézzek...
  • Anotino
    tft-nel is, ha szukseged van nagyobb kepfrissitesre. 60 pl finomabb scrollozasra, ill nehany tipusu jatekra keves.
  • izb
    Már ne is haragudj de ezt az infot honnét varázsoltad elő??

Jó lenne valami hivatalos oldal vagy teszt vagy valami.
  • czky
    Nem igazán. 75Hz-en rövidebb lesz az élettartama a monitorodnak...
  • awak3n
    elvileg nem,de azér ha tudja,rakd 75re
  • Landor
    Jó persze.. CRT-nél evidens a válasz, de TFTnél?
  • izb
    a szemednek mindenképp...
  • Landor
    Számít az, hogy most 60 vagy 75Hz-en használom a moncsim?
  • awak3n
    Hy all!
    nekem egy Fujitsu siemens c17-7 es TFT monitorom van,és egy olyan kérdésem lenne,h mért lehet az,hogy játékokban a monitor ahsználata óta felére esett vissaz az FPS em?
    régebben azthittem,hoyg ez teljesen normális,de 1 év elteltével hallom,hogy mégsem az..
    előre is köszi
  • skristof
    guglitól kérdezzem meg h mit éri meg megvenni? :)

amugy kösz, de ez nekem drága, nem kell 4ms-es..
  • R0sc0
    G O O G L E

http://www.briver.hu/termekek/szamitastechnika/tft_monitor/17/13897_samsung_730_bf_tft_lcd_monitor.html
  • skristof
    ilyet hol lehet kapni az országban és milyen áron?
  • skristof
    sziasztok!

mivel a crt szépen lassan kiégeti a szemem, gondoltam ideje lenne váltani. fater vett egy tft irodába (samsung 730fb) éshát hatalmas a különbség.. szemüveg nélkül is bírom simán nézni. arra lennék kiváncsi, hogy mi most a bestbuy? olvasgattam vissza, mert nemigazán értek a témához, és nem vok hardcore gamer, szóval sztem elég lenne a 8ms-es is..
    viszont nagyon tetszik amit be is linkelt valaki, ez a widescreen dolog..

na szóval várom a guruk tanácsát! és lehetőleg tényleg a bestbuy legyen, diák vagyok :)

köszi előre is
  • mdv
    en alkohol mentes ablaktisztitoval es szarvas borrel szoktam
  • [NST]Cifu
    A CRT-k nem igazán jók mintaalanynak, mert ott kemény üvegfelületett törölsz le, míg TFT-nél egy viszonylag puha műanyag felületett.
  • MaSzKa
    1024x768 43hz-en tudott
  • MaSzKa
    Ja és a legelső müködőképes monitorom is Samsung volt SyncMaster 3-as még ma is müködik már van 10éves
  • MaSzKa
    ja és nem hagy foltot
    nagyon puha papírzsepivel kell zewa
  • MaSzKa
    én MAGYAR PIROS-flakonba van tükörtisztitó folyadékkal letisztítottam
    már vagy 7éve ezzel tisztítom a monitorjaimat szerintem ez a legjobb ár/teljesímény szerint

lcd-t is semmi baja nem lett persze csak a képernyőt
  • MaSzKa
    és ezt már próbáltad
  • Breki33
    Ezek sztem inkább crt-sek
  • LaciMaci
    Ez a 3 küzül melyik a legjobb?
  • LaciMaci
    FELLOWES pumpás monitortisztító folyadék 250 ml-es pumpás tisztítófolyadék, CRT, TFT, LCD monitorok, PDA-k, szkennerek tisztítására nem maszatol, nem gyúlékony
    782-ft
  • LaciMaci
    FELLOWES nedves/száraz monitortisztító kendő
    FELLOWES nedves/száraz monitortisztító kendő 12 db tisztítószerrel átitatott és 12 db száraz antisztatikus kendő, nem gyúlékony a nedves kendő eltávolítja a szennyeződést, a száraz csíkmentesen szárazra töröl
    869-ft
  • LaciMaci
    Sziasztok!
    Találtam neten monitor tisztitó kendőt szerintetek jó?:

FELLOWES monitor tisztító kendő
    FELLOWES monitor tisztító kendő 100 db speciális tisztítófolyadékkal átitatott kendő monitorok tistításához, a kendők egyesével húzhatók ki, karcolás nélkül tisztít, nem hagy nyomot
    960-ft
  • [NST]Cifu
    Nem véletlenül írtam, hogy nézd el valahova, ahol sok TFT van kirakva (Media Markt, Elektroworld, stb.), hogy a saját szemeddel lásd, hogy is néz ki a TFT. A 8ms-ot egyszerű ökölszabályként írtam, van, akinek még a 8ms is zavaró, de a többség azért már ilyen válaszidőnél nem tartja zavarónak az utánhúzást. Persze ha hard-core CoD vagy Quake3 mániás vagy, akkor inkább a 2-4ms-os TFT-ket célozd meg.

A widescreen-ről nemrég értekeztünk, olvass egy kicsit vissza. Van, akinek nem jön be, nekem especiel nagyon tetszik a szélesebb képméret.
  • R0sc0
    aha. Mondjuk ha mondjuk a 17' crt monitoromon az 1024*768 felbontáshz vagyok szokva akkor nem lesz "furcsa" a 1280*1027 TFT felbontás?

ja igen, és főleg a monitort netezésre, filmnézésre és játékra használnám.
    Irtad hogy minimum 8ms tft monitor kell játékhoz. Tehát ha veszek egy 8ms tft monitort akkor azon lehet látni valamijen különbséget az eredeti CRT monitrormhoz képest? Vagy észrevehető nagyobb válaszidejuekel TFT szemben?

kinéztem magamnak egy ilyet, Acer AL 1916ws

esetleg van valakinek tapasztalata evvel a monitorral kapcsolatban?
    (egyébként ez a tft widescreen, csak azt nemtudom hogy miben más a wf, mint a sime 4:3s, esetleg valami pozitivuma a wsnek vagy van e valami negativuma?)
    kösz
  • Breki33
    nemtudom miért ragadtál re a törlőkendőnél P

itt a folyadék a lényeg a kendőt egyszer veszed meg
  • [NST]Cifu
    Bár hozzáteszem tényleg nem egy kategória a TFT-kkel, mert egy ilyen pár lencse egy átlagos TFT árába kerül. :)
  • [NST]Cifu
    OFF

Hát akkor lehet, hogy a Zeiss még tíz éve tudott lencséket gyártani, mert nekem viszont szép kis karcok jelentek meg rajta két évnyi, hétköznapi használat után. :\
  • [NST]Cifu
    Mind a 17", mind a 19" TFT monitorok 1280x1024-es natív felbontást használna. Tény, ha valaki a kis felbontáshoz van szokva, akkor 19"-oson zavaró lehet talán az 1280x1024, viszont a nagyobb képméret elég masszív előny. Ha teheted nézd meg azért (bármelyik komolyabb bevásárlóközpontba, szupermarketben, elektronikai boltban megteheted).

Nem montad, hogy mire kellene a monitor. Felteszem főleg játékra és windows használatra (netezés). Szvsz egy legalább 8ms-os TFT-t nézz ki, lehetőleg olyat, amin van DVI bemenet. Gyártók terén széles választék van, nem rossz ötlet a márkásabbak körül szétnézni (Viewsonic, Samsung, LG), de a kisebb nevűekkel sem valószinű, hogy gondod lenne.
  • Sir Quno Jedi
    Sógorodat csókoltassuk! Aki egy 19"-es TFT-n az 1280x1024-t olyannak látja, mint a 17"-esen a 800x600-at, annak valami nincs rendben a szemében/agyában! :D

MERT AHHOZ 894x670-ben kellett volna néznie a 19"-es TFT-t, ami ugye vicces... :DDD
  • Sir Quno Jedi
    Hát most a kedvedért elővettem a zeiss-emet, ami van már vagy 10 éves, de karc az nincs rajta, pedig ezt soha az életben nem kíméltem és szemüvegtisztítót sem sokat látott, inkább durva rongyokat, meg betont. Igaz, ezen van aranybevonat, meg antireflex, meg karcmentesítő, meg anyámtyúkja...
  • R0sc0
    sziasztok.
    Most szeretném lecserélni a 17'CRT monitoromat valami normális tft-re. Gondolkoztam azon hogy vegyek e 19' TFT de a sogorom azt mondta hogy neki volt, és csak egy hétig birta az alacsony felbontás miatt. (" olyan mintha 800*600 lenne a 17' ") Na mindegy, nem probáltam még se 17 tft se 19' és nem tudoom mi a különbség.

Tudnátok ajánlani 17' vagy 19' TFT monitorokat? (átban olyan 90e-ig)

ezer köszönet.
  • [NST]Cifu
    OFF

Elfogyasztottam az elmúlt 28 évben pár szemüveget, de eddig olyannal nem találkoztam, hogy egy lencse nem karcolódott volna. Legfeljebb kevésbé érzékeny a karcolódásra, de még a mostani szemüvegem műanyag lencséin is lehet látni apró karcokat, hiába agyondicsért karcolódásmentes bevonattal készült. De ugyanígy jártam korábban az edzett üveg Zeiss lencsés szemüvegemmel is.
  • Sir Quno Jedi
    Azé a spéci szemüveg, meg a fos műanyag TFT bugyingó között fényévnyi a különbség! A szemüvegem nekem is ultrabrutál mindenttartalmazó izéke, mégsenem karcolódik, navajon miért...
  • [NST]Cifu
    Nem fogok 2000 forinton lelkiismereti kérdést rendezni, ha látok valahol ilyet, biztos veszek egyet kipróbálni legalább, de valahogy vakreklámnak tűnik nekem ez a "Special for TFT/LCD" dolog (már csak azért is, mert sima törlőkendőre írják rá...). Láttunk már nem egy és nem két ilyen dolgot, és a lentiekben is csak az a közös, hogy azt javasolják, finoman töröljük le, ne nyomorgassuk a kijelző felületét.

Ha a speciális bevonatokkal ellátott szemüveglencséknél nincs probléma (pedig azt aztán naponta akár többször is áttörlöm), akkor valahogy furcsa nekem, hogy itt másként lenne. Mondjuk ami legjobban meglep, hogy a sima víz vagy szappanos víz merült fel ideális tisztítófolyadéknak.