14419
  • mateus33
    Sziasztok! 60e Ft körül tudtok ajánlani vmi TFT-t?
  • frame120
    A fényerő már 30 on van igyis :D de köszi a segétséget :)
  • [NST]Cifu
    A jelenlegi CCFL fénycsöves TFT-k fényereje nem homogén az egész képernyőn, ezért normális, ha a kép egyes részei picit világosabbak/sötétebbek. Erre megoldást csak a LED háttérvilágítású, illetve a jövőben az OLED-es kijelzők fognak adni.
  • czky
    Az úgy normális.
  • Davidus
    thx megnyugodtam:)
  • NSTSpider
    Erre irta Landor ,hogy próbáld meg a fényerőt lejjebb venni mert így lámpát sem kell használni a monitor mellett :))
  • frame120
    #1890-esre valaki???
  • frame120
    1024*768 ban elég homályos képe van,1280*1024 en éles a kép.
    És úgytom a 17" os tft-k mindegyike,vagy nagy többsége így műxik.
    Konkrétan erre a típusra pedig nem találtam natív,csak max felbontást.Ami az 1280*1024.A frissitésre vonatkozólag sem találtam semmit,hogy melyik a jobb neki.
  • Landor
    Valszleg a túl világos kontraszt miatt, vedd lejebb a fényerőt. Persze okozhatják a kis betűk is, ebben az esetben keresse fel orvosát, látszerészét..
  • NSTSpider
    Úgytudom a 17"-nak 1024x768 a natív felbontása úgyhogy érdemes abban használni ja és tedd vissza 60 Hz-re mert felette hajtani felesleges.
  • frame120
    ÉS mégegy kérdés.
    A monitor nekem alapból 75 hz -re állította magát és azon is megy.
    Viszont valamiért baromira fárasztja a szemem.Lehet hogy csak a 1280*1024 es felbontás az oka és túl kicsik a betűk...
    Tapasztalt még valaki ilyet ?
  • frame120
    Hopp!
    na szoval egy xerox xa3-as 17" os tft-m van és azt vettem észre rajta,hogy egy sötétebb homogén háttérnél alul és felül kicsit sötétebb a kép.Ez a típusból adódik,vagy valami hiba?
    (Ui.: bocs az előbbiért valamit mellényomtam)
  • frame120
    Sziasztok!
    A xeroxxa3 as
  • izb
    ja.
    Mondjuk anyósom is kisebb felbontáson nyomja.
    Neki úgy jó,még ha egy kicsit homályos is.
  • Punker
    max torz lesz.
  • izb
    semmi
    a nativ csak azt jelöli,hogy mi az optimális tft számára.
    Ettől nyigodtan eltérhetsz,ha neked nem ok .
  • Davidus
    lehet valami baja a monitornak ha nem natív felbontásban használom?
  • MOOG
    Köszi szépen!
    Megnézem hogy mit írnak róluk.
  • [NST]Cifu
    Hát akkor gondolom neked a szélesvásznú (16:10-es képarányú) TFT-k nem fekszenek.

Ezek után nézzél szvsz:

EIZO Flexscan S2100
    Viewsonic VP2130b
    Samsung SyncMaster 214T
  • MOOG
    Sziasztok!
    Épület tervezéshez milyen monitort érdemes venni?
    Legalább 20" legyen.
    Köszönöm!
  • EmThor
    nekem van és jól szól. mélyhang = 0, de sorozatra, netre jó, filmre zenére ott a füles vagy ami még akad ;)
  • NEXUS6
    Hát én nem eröltetném az ilyen beépített hangszórókat: ha a jobb lcd képének minőségét egy Mercihez lehetne hasonlítani, akkor a hozzáadott, beépített hangszórók kb egy komár mopedhez;)

Azért a pénzért amennyivel többe kerül, már egy normális fejhallgatót lehet venni és esetleg az is elfér a zsebedben.
  • TothLaci
    pl. ha elmész valahova, ahova vinned kell a PC-t is, ne kelljen még a két külön hangszórót is magaddal cipelned.

vagy valakinek ez szebb + helytakarékosság, stb :D

Hangminősége igaz, nem a legjobb, ezért kellenének már electro-statikus hangszórókra váltani, de azzal még várhatunk.
  • reaper4
    ha teccik akkor vedd :D de minek speaker monitorba??? sosem értettem
  • TothLaci
    Szerintetek? :)
  • vaaa
    CAD-re ha teheted nézz inkább profibbat. Persze szép a képe, de a rajta lévő fenti 3-4 centis világosabb csík zavaró lehet tervezésél.
  • [NST]Cifu
    Szvsz azért ha teheted nézd meg valahol élőben, mielött döntesz.

A 160° egy kb. 10:1-es kontrasztarányra megadott érték, az én moncsimra is 170° van megadva, de kb. 40-50° körül már láthatóan változik a kép fényereje és kontrasztja.
  • MYossarian
    Nem grafikai programokhoz kellene, inkább 3D-s modellezés, CAD rendszerek. Nem értek hozzá, de nekem elégnek tűnik a 160fokos betekintési szög, úgyis csak szemből nézem...
    Ilyent találtam: Samsung SyncMaster 730BF 17" DVI-D 600:1 4ms
    br. 65.400 Ft
    Szerintetek megéri?

• Scrat
    Köszi szépen a válaszokat!
  • EmThor
    guild wars is támogatja... csak k@cs@g EA játékok nem... még... de max .ini hack és akkor jó. meg van progi, ami beállítja a játékba a 16:10-es felbontást is. a játék ami nem támogatja az A.) szét lesz húzva B.) meg lesz hekkelve és támogatja, max a menü marad kicsit széthúzva, láttam ilyet is, de a játék jó
  • [NST]Cifu
    1.: ha a játék támogatja a 16:10-es képarányú felbontásokat, akkor játszol vele így. A FarCry egyébként támogatja a wide kijelzőket, tehát ebből gondod elvileg nem lehet.
    2.: ha a játék nem támogatja, csak a 4:3-as vagy 5:4-es felbontásokat, akkor ablakban futtatod a játékot, így persze nem lesz teljes képernyős
    3.: 5:4-es vagy 4:3-as képarányú felbontást használsz teljes képernyős módban, így a kép viszont szét lesz húzva.

Egyébként a wide kijelzők idősebbek, mint ahogy a FarCry elkezdték volna kódolni. :)
  • Anotino
    "és érdekelne hogy egy olyan játék ami mikor meg lett írva még sehol nem voltak ezek a fajta monitorok, az hogyan viselkedik rajta."

eleg messzire vissza kene nyulni akkor.. :) persze vannak gamek amikben nem torodtek az ilyen felbontasokkal, de azokat is ra lehet eroszakolni. Farcry -ban pl a config file-ban olyan felbontast adsz meg amilyet akarsz, de szerintem az alapbol ismer widescreen felbontasokat.
  • Borg
    Widescreen felbontást kell használnod, már ha a játék tudja egyátalán.
  • Scrat
    Hi skacok. Egy olyan kérdésem lenne hogy egy TFT monitoron aminek 16:10-es képaránya van, azon hogyan néz ki egy játék? Mert a Win az arányosan szélesebb lesz, de mi van a játékokkal? Pl mi van a FarCry-al? Amivel én sokat játszom a mai napig neten és érdekelne hogy egy olyan játék ami mikor meg lett írva még sehol nem voltak ezek a fajta monitorok, az hogyan viselkedik rajta.

Sorry ha buta a kérdés de még nem láttam ilyen monitoron játékot futni.

THX a válaszokat!
  • [NST]Cifu
    Milyen szintű rajzolás/tervezés merül fel? Mert professzionális munkára az ilyen kategóriás kijelzők kevésbé alkalmasak.

60e Ft-ért nem nagyon tudsz válogatni, 19"-os TFT ennyiért nincs (legalábbis én még nem láttam), 17" TFT-k is csak TN+Film panelesek, tehát sem a betekintési szögei nem lesznek jók (magyarul ha már 30-40°-os szögben oldalról vagy felülről/alulról nézed, akkor már fakó és világos, vagy sötét lesz a kép), és a kontrasztaránya sem lesz túl jó.

[URL=http://www.pixmania.com/hu/hu/229036/art/pixmania/f419-8-ms-19-tft-kepernyo.html]19"-osból ilyesmiket tudsz venni, de ez 63e Ft plusz szállítási költség.[/URL]

Mire kell figyelni? Nos személyes javaslatom az, hogy ha játszol is vele, akkor a válaszideje minimum 8ms legyen, és célszerű, hogy legyen rajta DVI bemenet (ne csak D-Sub). Úgy kb. ennyi.
  • [NST]Cifu
    Ha tippelnem kellene, akkor arról lehet szó, hogy a kijelző csak 6 bites panellel rendelkezik, és a palettájában nem szereplő színeket úgy jeleníti meg, hogy a pixelek a két legközelebbi színen villognak.
  • ulrik
    üdv!

ezt érdemes megvenni 80e-rt?

Acer AL 1951CS 19" LCD 4ms 3 év
    1280x1024 max. felbontás, 700:1 kontraszt, 400cd/m2 fényerő, 4ms, speaker, DVI, Acer CrystalBrite, ezüst
  • MYossarian
    Hello! LCD monitort szeretnék venni, elég tájékozatlan vagyok, és sajnos max. 60e-rem van rá...
    Rajzoláshoz, tervezéshez, játékhoz, filmnézéshez kellene.
    Tudnátok ajánlani vmi jót? Érdemes venni egy olcsóbb 19"-osat, vagy egy közepes 17"-ost? Milyen paraméterekre figyeljek?(frekvenciák, kontrasztarány, fényerő, ms)
    Köszi a segítséget!

W.I.
  • Anotino
    pedig latok en outputot ;)
  • ma1x
    #1855 -re nincs vkinek ötlete mitől lehet?

Annyi még, hogy nem csak feketénél, hanem sötét árnyalatú színeknél is látható, főleg ha háttérnek beteszem. Kicsit talán ahhoz hasonló mint egy webkamera sötétben.