14419
| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
#1901 Sziasztok! 60e Ft körül tudtok ajánlani vmi TFT-t? -
frame120 #1900 A fényerő már 30 on van igyis :D de köszi a segétséget :) -
#1899 A jelenlegi CCFL fénycsöves TFT-k fényereje nem homogén az egész képernyőn, ezért normális, ha a kép egyes részei picit világosabbak/sötétebbek. Erre megoldást csak a LED háttérvilágítású, illetve a jövőben az OLED-es kijelzők fognak adni. -
#1898 Az úgy normális. -
#1897 thx megnyugodtam:) -
#1896 Erre irta Landor ,hogy próbáld meg a fényerőt lejjebb venni mert így lámpát sem kell használni a monitor mellett :)) -
frame120 #1895 #1890-esre valaki??? -
frame120 #1894 1024*768 ban elég homályos képe van,1280*1024 en éles a kép.
És úgytom a 17" os tft-k mindegyike,vagy nagy többsége így műxik.
Konkrétan erre a típusra pedig nem találtam natív,csak max felbontást.Ami az 1280*1024.A frissitésre vonatkozólag sem találtam semmit,hogy melyik a jobb neki. -
Landor #1893 Valszleg a túl világos kontraszt miatt, vedd lejebb a fényerőt. Persze okozhatják a kis betűk is, ebben az esetben keresse fel orvosát, látszerészét.. -
#1892 Úgytudom a 17"-nak 1024x768 a natív felbontása úgyhogy érdemes abban használni ja és tedd vissza 60 Hz-re mert felette hajtani felesleges. -
frame120 #1891 ÉS mégegy kérdés.
A monitor nekem alapból 75 hz -re állította magát és azon is megy.
Viszont valamiért baromira fárasztja a szemem.Lehet hogy csak a 1280*1024 es felbontás az oka és túl kicsik a betűk...
Tapasztalt még valaki ilyet ? -
frame120 #1890 Hopp!
na szoval egy xerox xa3-as 17" os tft-m van és azt vettem észre rajta,hogy egy sötétebb homogén háttérnél alul és felül kicsit sötétebb a kép.Ez a típusból adódik,vagy valami hiba?
(Ui.: bocs az előbbiért valamit mellényomtam) -
frame120 #1889 Sziasztok!
A xeroxxa3 as -
izb #1888 ja.
Mondjuk anyósom is kisebb felbontáson nyomja.
Neki úgy jó,még ha egy kicsit homályos is. -
#1887 max torz lesz. -
izb #1886 semmi
a nativ csak azt jelöli,hogy mi az optimális tft számára.
Ettől nyigodtan eltérhetsz,ha neked nem ok . -
#1885 lehet valami baja a monitornak ha nem natív felbontásban használom? -
MOOG #1884 Köszi szépen!
Megnézem hogy mit írnak róluk. -
#1883 Hát akkor gondolom neked a szélesvásznú (16:10-es képarányú) TFT-k nem fekszenek.
Ezek után nézzél szvsz:
EIZO Flexscan S2100
Viewsonic VP2130b
Samsung SyncMaster 214T
-
MOOG #1882 Sziasztok!
Épület tervezéshez milyen monitort érdemes venni?
Legalább 20" legyen.
Köszönöm! -
#1881 nekem van és jól szól. mélyhang = 0, de sorozatra, netre jó, filmre zenére ott a füles vagy ami még akad ;) -
#1880 Hát én nem eröltetném az ilyen beépített hangszórókat: ha a jobb lcd képének minőségét egy Mercihez lehetne hasonlítani, akkor a hozzáadott, beépített hangszórók kb egy komár mopedhez;)
Azért a pénzért amennyivel többe kerül, már egy normális fejhallgatót lehet venni és esetleg az is elfér a zsebedben. -
#1879 pl. ha elmész valahova, ahova vinned kell a PC-t is, ne kelljen még a két külön hangszórót is magaddal cipelned.
vagy valakinek ez szebb + helytakarékosság, stb :D
Hangminősége igaz, nem a legjobb, ezért kellenének már electro-statikus hangszórókra váltani, de azzal még várhatunk. -
#1878 ha teccik akkor vedd :D de minek speaker monitorba??? sosem értettem -
#1877 Szerintetek? :) -
#1876 CAD-re ha teheted nézz inkább profibbat. Persze szép a képe, de a rajta lévő fenti 3-4 centis világosabb csík zavaró lehet tervezésél. -
#1875 Szvsz azért ha teheted nézd meg valahol élőben, mielött döntesz.
A 160° egy kb. 10:1-es kontrasztarányra megadott érték, az én moncsimra is 170° van megadva, de kb. 40-50° körül már láthatóan változik a kép fényereje és kontrasztja. -
MYossarian #1874 Nem grafikai programokhoz kellene, inkább 3D-s modellezés, CAD rendszerek. Nem értek hozzá, de nekem elégnek tűnik a 160fokos betekintési szög, úgyis csak szemből nézem...
Ilyent találtam: Samsung SyncMaster 730BF 17" DVI-D 600:1 4ms
br. 65.400 Ft
Szerintetek megéri?
-
#1873 Köszi szépen a válaszokat!
-
#1872 guild wars is támogatja... csak k@cs@g EA játékok nem... még... de max .ini hack és akkor jó. meg van progi, ami beállítja a játékba a 16:10-es felbontást is. a játék ami nem támogatja az A.) szét lesz húzva B.) meg lesz hekkelve és támogatja, max a menü marad kicsit széthúzva, láttam ilyet is, de a játék jó
-
#1871 1.: ha a játék támogatja a 16:10-es képarányú felbontásokat, akkor játszol vele így. A FarCry egyébként támogatja a wide kijelzőket, tehát ebből gondod elvileg nem lehet.
2.: ha a játék nem támogatja, csak a 4:3-as vagy 5:4-es felbontásokat, akkor ablakban futtatod a játékot, így persze nem lesz teljes képernyős
3.: 5:4-es vagy 4:3-as képarányú felbontást használsz teljes képernyős módban, így a kép viszont szét lesz húzva.
Egyébként a wide kijelzők idősebbek, mint ahogy a FarCry elkezdték volna kódolni. :) -
Anotino #1870 "és érdekelne hogy egy olyan játék ami mikor meg lett írva még sehol nem voltak ezek a fajta monitorok, az hogyan viselkedik rajta."
eleg messzire vissza kene nyulni akkor.. :) persze vannak gamek amikben nem torodtek az ilyen felbontasokkal, de azokat is ra lehet eroszakolni. Farcry -ban pl a config file-ban olyan felbontast adsz meg amilyet akarsz, de szerintem az alapbol ismer widescreen felbontasokat. -
Borg #1869 Widescreen felbontást kell használnod, már ha a játék tudja egyátalán. -
#1868 Hi skacok. Egy olyan kérdésem lenne hogy egy TFT monitoron aminek 16:10-es képaránya van, azon hogyan néz ki egy játék? Mert a Win az arányosan szélesebb lesz, de mi van a játékokkal? Pl mi van a FarCry-al? Amivel én sokat játszom a mai napig neten és érdekelne hogy egy olyan játék ami mikor meg lett írva még sehol nem voltak ezek a fajta monitorok, az hogyan viselkedik rajta.
Sorry ha buta a kérdés de még nem láttam ilyen monitoron játékot futni.
THX a válaszokat! -
#1867 Milyen szintű rajzolás/tervezés merül fel? Mert professzionális munkára az ilyen kategóriás kijelzők kevésbé alkalmasak.
60e Ft-ért nem nagyon tudsz válogatni, 19"-os TFT ennyiért nincs (legalábbis én még nem láttam), 17" TFT-k is csak TN+Film panelesek, tehát sem a betekintési szögei nem lesznek jók (magyarul ha már 30-40°-os szögben oldalról vagy felülről/alulról nézed, akkor már fakó és világos, vagy sötét lesz a kép), és a kontrasztaránya sem lesz túl jó.
[URL=http://www.pixmania.com/hu/hu/229036/art/pixmania/f419-8-ms-19-tft-kepernyo.html]19"-osból ilyesmiket tudsz venni, de ez 63e Ft plusz szállítási költség.[/URL]
Mire kell figyelni? Nos személyes javaslatom az, hogy ha játszol is vele, akkor a válaszideje minimum 8ms legyen, és célszerű, hogy legyen rajta DVI bemenet (ne csak D-Sub). Úgy kb. ennyi. -
#1866 Ha tippelnem kellene, akkor arról lehet szó, hogy a kijelző csak 6 bites panellel rendelkezik, és a palettájában nem szereplő színeket úgy jeleníti meg, hogy a pixelek a két legközelebbi színen villognak. -
ulrik #1865 üdv!
ezt érdemes megvenni 80e-rt?
Acer AL 1951CS 19" LCD 4ms 3 év
1280x1024 max. felbontás, 700:1 kontraszt, 400cd/m2 fényerő, 4ms, speaker, DVI, Acer CrystalBrite, ezüst -
MYossarian #1864 Hello! LCD monitort szeretnék venni, elég tájékozatlan vagyok, és sajnos max. 60e-rem van rá...
Rajzoláshoz, tervezéshez, játékhoz, filmnézéshez kellene.
Tudnátok ajánlani vmi jót? Érdemes venni egy olcsóbb 19"-osat, vagy egy közepes 17"-ost? Milyen paraméterekre figyeljek?(frekvenciák, kontrasztarány, fényerő, ms)
Köszi a segítséget!
W.I. -
Anotino #1863 pedig latok en outputot ;) -
ma1x #1862 #1855 -re nincs vkinek ötlete mitől lehet?
Annyi még, hogy nem csak feketénél, hanem sötét árnyalatú színeknél is látható, főleg ha háttérnek beteszem. Kicsit talán ahhoz hasonló mint egy webkamera sötétben.