14419
  • urbijoe
    TFT monitoron mennyire érdemes állitani a brightness-tet és a contrast-tot?
  • CzGobe
    Azért, mert lusták voltak a honlapok megírói, gondolták elég lesz, ha 800*600-ban jól néz ki, nem 'törődnek' a nagyfelbontást használókkal.
  • urbijoe
    az tul vékony
  • pauly
    én szabványosan használom,nekem az jobban tetszik.
  • urbijoe
    már mehvan a megoldás a vékony és recés betük javitására
    ClearType
  • pauly
    Azért mert 1280-ban nézed.Ha pl 800-asban nézed akkor mar az egész képet betölti.Minnél nagyobb felbontásban nézed,annál többmindent látsz ugye az oldalból.Akkora széles csak a weboldal,azért nincs jobb oldalon semmi.
  • urbijoe
  • urbijoe
    ilyen 1024-ben
    http://sgtagok.srv.hu/pictures/pix_1143646386.jpg
    ilyen 1280-ban
    http://sgtagok.srv.hu/pictures/pix_1143646439.jpg
    1280x1024-ben kicsit mintha pixelesebb lenne meg vékonyak a betük
    másnak is ilyen?
  • pauly
    nem,nálam ezek csak világos csíkok.Felbontástol független.
  • Mardon
    Nem arra gondolsz, hogy van egy vékony kis csík és ott elmosodott a kép, főleg betűkön látszik. Nálam 1024x768-ban ilyen, a natív 1280x1024.
  • pauly
    Ez nem olyan,es nem is mindig látszik.
    Ez kb egy néhány milliméter vastag viszintes csík,tehat nem az amire gondolsz.Azt tudom hogy nem egyenletes teljesen a hattervilagitas.
    Most pl nem is látszik az a csik,reggel még látszott.Olyasmit képzelj el,mitha azokban a csikokban joval nagyobb lenne a fényerő a többi részhez képest.
    Máshogy nem tudom elmagyarázni :)
  • [NST]Cifu

Véletlenül nem 1280x1024 a natív felbontása a TFT-dnek? Mert a 19"-osoké annyi szokott lenni. Vagyis az a "normális" felbontása. Egyébként általában azt javasolják, hogy 60Hz-en járasd a TFT-t.
  • [NST]Cifu
    Mennyire világosabb? Tudni kell, hogy a TFT-knél a háttérvilágítást adó fénycső miatt nem egészen egyeletes a fényerő. Tehát a képernyő egyes részei kicsit világosabbak vagy sötétebbek más területeknél. Ez a technológiával jár.
  • urbijoe
    mért van az hogy a 19-es tft-men ha felrakom 1280x1024-be akkor olyanok a betük mintha pöttyök-ből lennének?
    és hogy jobb ? 60 hz vagy 75hz?
  • pauly
    Üdv

Van egy samsung tft-m,és észrevettem hogy néha előjön rajta néhány vízszintes világosabb csík a képrenyőn.Majdnem a képrenyő egész szélességében.1 vastagabb fent,meg több nagyon vékony lenn.Ez mi lehet? javithato vajon? gondolom ez nem pixelhiba.
  • CSOCSO
    kosz. vegre mukodik
  • Zsoldos
    Nalam sem kerult be a win beallitasai koze.. Van farcry-od esetleg kiprobalni valamit? Annak konfigbuherrel tudtam adni olyan fura felbontasokat is, ami winben nem volt valaszthato. Ha azzal sem megy akkor semmivel :)
  • Zsoldos
    pil megnezem mukodnek-e az ilyen custom refreshek nalam..

Ha bf2-zol, keress a refresh force helyett vmi masik progit. Ennek a proginak az elsodleges celja a refresh rate fixalasa, minden felbontasban csak 1 lehetseges refresh beallitast hagy meg a monitor beallitasok kozott, igy a gep keptelen atvaltani barmi masba. Valamiert a bf2 nagyon allergias erre. Tavolitsd el az eszkozkezelobol a monitorod es hagyd hogy ujra hozzaadja magat, akkor menni fog ujra a bf.
  • CSOCSO
    nah most nemtom mivan.. mar ranyomtam a restore ra de hiaba.. a bf2 jatek sehogy nem indul el...
  • CSOCSO
    leszedtem beleirtam az 1280*800 at apply olom de nem tortenik semmi... nem lesz benne avalaszthato felbontasokban a 800as:(((
  • Zsoldos
    Refresh force nevu programot probaltad mar? Ott tobbfele mod kozul is valogathatsz + elvileg szerkeszthetsz magadnak tetszoleges felbontasokat is. Azt nem tudom a monitorod mennyire lesz egyuttmukodo, de ha azzal sem tudsz megfelelo felbontast csinalni, akkor sehogy.
  • CSOCSO
    erdekes hogy ha a 720 szeles.. a 768 meg huzott akkor az ember a ketto kozott keresne a megfelelot.. nem?:D

ja es a pixelsoros hibarol meg annyit hogy csak az asztalnal latszik..szal ha meg van nyitva a firefox.. vagy jatek vagy barmi akkor nem latszik..csak ha az asztalt nezem... nemtom miert lehet
  • CSOCSO

az 1280*768ast elfelejtettem betenni de az ugyanugy ahogy a 720, eszmeletlen torz csak az egyik szelteben a masik meg magassagaban...
    a 960 nem rossz.. de akkor se az igazi
  • CSOCSO
    :D
  • CSOCSO
    koszontem szepen!!!
    amugy mondtam hogy a 1440 es az zsir.. csak 1280*800 as felbontas meg nincs:((

nincs valami progi amivel befolyasolni lehet ezt?
  • NEXUS6
    "a driverral nincs baj... a vidkarival se.. a moncsival van a baj.. mivel hogy 24 colos es kibaszottul szelesvasznu..."
    Bakker, hogy nekem miért nincsenek ilyen gondjaim!?;)

(Ha problémásnak érzed az életet, gondolj arra, hogy sziámi iker vagy a tesóddal. Két fejetek van és csak egy seggetek. Te heteró vagy a tesód viszont buzi, és fél óra múlva lesz randija!!!! Hidd el rögtön más színben látod a világot;))))
  • [NST]Cifu
    Egy kis matektudásra van csak szükség:

Mi a natív felbontása a TFT-dnek? 1920x1200 pixel. Képarány? 16:10.
    Milyen felbontásokban próbáltad a hsz.-ed szerint?
    -1280x720. Képarány? 16:9
    -1280x920 (??? ilyenben aligha, felteszem 1280x960-ról lehet szó). Képarány? 4:3

Mi a magyarázat: egyik felbontás sem megfelelő a monitor képarányához, ezért torzit. Ha 1280-as szélességű felbontást akarsz, akkor a 16:10-es képarányból ki lehet számítani a szükséges függőleges felbontást:

10:16 = 0,625
    1280 * 0,625 = 800

Tehát neked 1280x800 képfelbontásra lenne szükséged. A 16:10-es képarányhogy a szabvány felbontások még a 1440x900, 1680x1050 és 1920x1200. Csak ezekben a szabvány felbontásokban lesz geometriailag tökéletes a kép. Szóval ha te grafikázni akarsz, akkor ezeket a felbontásokat használd, ennyi.
  • Sir Quno Jedi
    Ha garis, mutasd meg a szervíznek, ha nem, akkor élvezd ki! :D

Amúgy ha nem a fizikait, vagy annak megfelő aspect ratio-jú felbontást hazsnálsz, term. hogy minden torz lesz. Fizikain viszont minden kör, kör marad...
  • CSOCSO
    nem vibral.. naon erdekes.. hogy is mondjam.. a legeslegfelso sor.. csak az 1440 es felbontasban az elso pixel villog.. es par mp kent az egesz sor megvillan...

de sehol mashol nincs hiba... most PS ben csinaltam egy kort meg egy kockat es azt nezve valtogattam a felbontasokban.. a megfelelo felbontas ahol minden szoveg minden dolog tok fasza.. az az 1280 as felbontas... csak sajna ebben a lehetosegben minden kep torzit... az egyik tul szeles.. a masik tul vekony vagy nyomott es huzott.. tokmindegy a legyen ugyan az... ez nem vidkari hiba.. hanem azert mert a moncsim szelesvasznu...
    majd holnap lehet csinalok kepeket...
  • Sir Quno Jedi
    Mindig a maxot kel használni, azért vannak az ilyen nagyméretű ws moncsik! Amúgy az 1280x1024 sem sokkal szemkímélőbb 19"-esen, de ez van szal. (sőt én mst éppen egy 18"-es előtt ülök és ezt is ebben a felbontásban hajtom. Közelebb kell ülni és kész!

De a képen semmiféle sor nem vibrálhat, mert az HIBA!
  • CSOCSO
    dvi-n hasznalom.. szerintem 60 vagy 75 hz.. tok mindegy.. a kep nem fog torzulni miatta....
    a driverral nincs baj... a vidkarival se.. a moncsival van a baj.. mivel hogy 24 colos es kibaszottul szelesvasznu... gondolom az atiek nem ilyen monitorokban gondolkodtak hanem olyanban mint ami neked lehet.. 17... (19?)

nem a videokkal van a baj.. hanem a PSezessel es a kepekkel... a videokkal sosem volt bajom.. es a kepek sem torzak annyira.. ne erts felre... a kulonbseget csak akkor latni ha valtogatom a felbontast..csakhat a ketto kozotti kene... az lenne a tokeletes...
  • Sir Quno Jedi
    Pl. az, hogy nem értesz hozzá? :D

Ha DVI-on használod, 60hz-en és natívban, akkor jónak KELL lennie e képnek. Ha mégsem, akkor driver, videókártya, vagy moncsi probléma.

Azmeg hogy nyomott, nem számít semmit, mert a videókat úgyis ki tudod tetszés szerint méretezni bármilyen aspect ratio-ra és size-ra, teszem azt egy Media Player Classic-kal! Ha meg picike, akkor kérjél nagyobb font-okat azt sazlé...
  • CSOCSO
    van nekem egy kis bajom....
    van nekem syncmaster 243t-m.. ( naja.. deszar nekem:)
    a lenyeg hogy 1280/720 as felbontasban a kep tulsagusan nyomott..ha 1280*920 ra teszem akkor meg kisse tul szeles... koztes felbontast persze nem lehet betenni. nemlehetne valamit tenni hogy 1280/864 ben menjen a moncsi?

az 1440*900 tok zsir lenne csak az mar elegge picike:( atkapcsoltam, meg is baratkoztam volna vele de 1 pixelnyi sav felul villog ebben a felbontasban!!!... nem ertem mivan...
  • mateus33
    Mi a véleményetek a Philips 190V6FB-ről? (Ezt láttam akciósan 70e-ért,kérdés milyen a minősége)
    Vagy inkább a Samsung 730BF?
  • [NST]Cifu
    Miért menne tönkre?
    A TFT felépítése olyan, hogy minden pixel egy külön megjelenítőrendszer, őt nem érdekli, hogy az a pixel most pontosan milyen szerepben is van.

Tehát no para. :)
  • CzGobe
    Igaz nem tud tönkremenni attól 1 TFT, ha nem a natív felbontásban használják?
    Pl ha vmi játékot kisebb felbontáson futtatunk, akkor max annyi történik, h nem lesz olyan éles, szép a kép, de nem megy tönkre, igaz?
  • Inquisitor
    A 1916A az jóval kevesebbe kerül, de nincs DVI, a 1951 meg megfelelne, de 94.000+ az ára. Mindkettő 8ms. A gyártó sima oldalán nem találok 4ms monitort, pedig tuti gyártanak olyat is.
  • TothLaci
    Ismertek olyan Acer márkájú monitort, aminek a jelenlegi ára 80 ezer körül van, 19 colos, 4 vagy legrosszabb esetben 8 ms-omos, és DVI-s?
  • mateus33
    Pont ezt néztem ki,mert ebben a kategóriában többet tud mint az átlag. Köszi a választ!;)
  • MaSzKa
    68000 ft a samsung 730bf játékra való inkább