14419
| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
#1981 Acer sokkal gagyibb mint a samsung. -
#1980 Tesómnak Samsung 740n van,nem is DVI-s,mégis elvagyok vele,nincs gond:) -
#1979 Vagyis zsákbamacska...
De nem tudom, hogy melyikbe bízzak, Xerox-t nem ismerem [Auchanban van egy 17 colos 55-ért talán], Acer-ről azt mondják, hogy jó, Samsung TFT-kről mintha negatív kritikákat olvastam volna... -
#1978 Ahogy elnéztem ez egy 2ms-os moncsi hasonló paraméterekkel bír mint az enyém (SAMSUNG 930 BF)TN+filmes a látószóge jobb a viewsonicnak 170/170 a samoé 160/160 viszont a kontrasztja a Samsungnak jobb 700:1 míg a másiké 650:1 a képponttávolság mindkettőnél 0,294 mm végül is nem rossz választás bár nem tudom ,hogy a 4 meg a 2 ms között észre lehet -e venni a különbséget. -
#1977 ViewSonic VX922 -ra mit mondtok? -
#1976 Az enyém olyan ,Samsung 930 BF mindkettő van rajta. -
#1975 Van olyan monitor, aminek van analóg és digitális bemenete is? Érdemes keresgetnem még? -
#1974 Acer AL1916ASD 19,700:1, 8ms, DVI-ről mi a véleményetek? Megéri a 77.000 Ft-ot? -
#1973 hol lehet venni használtan 15' TFT monitort max 25kig? -
#1972 kinek mennyi a fényerö és kontraszt beállitás? -
#1971 Már tippeltem. :)
Ha van rá mód, nézd meg CRT-n hogy néz ki a videó, esetleg lehet még próbálkozni codec-cserével, driver-cserével, stb. -
izb #1970 Semmi tipped nincs arra amit alant leírtam?? -
#1969 akkor érdemes beruházni? 2500ft körül van a kábel -
#1968 1.: Igen, jobb a képminőség.
2.: Analóg jelnél szórakozni lehet (kell) a képernyő beállításaival (fel/le, jobbra/ballra, stb.). Plusz az esetek többségében szükség van driverre. -
#1967 mostmár jo alapra raktam a monitor beállitást -
Borg #1966 Nekem 19"-os, és én is alapon használom, semmi cleartype. A betűknek semmi baja... -
#1965 amugy ha DVI kábellel kötöm össze a monitort a VGA-val jobb lessz a kép mint ha analóg-al?
-
#1964 Alapon, minden további nélkül, de nekem nem 19"-os TFT-m van. :) -
#1963 nekem a 19-es TFT-m ajánlott felbontása amin a legjobb a megjelenités 1280x1024.
de ha arra rakom akkor túl vékonyak a betük.érdemes ilyenkor a cleartype beállitást használlni?
ti hogy használljátok? -
#1962 Amint az már fel lett vázolva, most 25%-al kevesebb hedsátra kell felkészülnöd. :) -
#1961 nem ahoz hogy jobban lojjek :DD -
#1960 Akkor vegyél szaros CRT-t, ez itt nem fog menni.
Mihez kell, 3D szemüveghez?! -
#1959 igen ... ez a baj
de 100 fps kell nekem basszameg :DDDD -
Anotino #1958 szerintem vsync on. En legalabbis ugy vagyok vele ha mar csak 75-t latok masodpercenkent, azok legalabb rendes, korrekt kepek legyenek, ne valami kettetort maszlag. -
#1957 sehogy -
#1956 hj, ha valaki tudja hogy 75hz-s TFT fujitsu syemens monitorral MSI geforceNX6600GT vel cs 1.6 ba hogy erhetek el 100fps-t verticalsync kikapcsolasa nelkul irja mar le plz :P koszi -
izb #1955 a boltban ugyanis nem beltéri antennáról ment az RTL klub fantasztikus műsora,hanem kábelről.
Döbbenet képe volt az LCD-nek.
De miért van ez igy?
Otthon a monitoromon ha nem is tökéletesen,de élvezhető minőségü ugyanez,a bolti LCD ami vagy 4x drágább,ott meg élvezhetetlen a minősége.
Fene sem érti. -
izb #1954 szerinted a UPC mi a fenén jön?Kábelen vazze. -
#1953 Szerinted miről nyomták az adást, vazeg?! Jó adással (műhód, kábel stb.) tökéletes képet kapsz, éppúgy mint DVD-zésnél. -
izb #1952 Itthoni eresztés az a video.
De érdekes volt linux alatt is a tft frissítése.
60mhz az egész kép ide oda ugrált szó szerint,mikor 75-re állítottam tökéletes lett.
Gyári Nvidia drivert használtam,amit az oldalukról töltöttem le.
Nem értem -
izb #1951 Tegnap bementem a helyi sony márkaboltba és egy csúcs LCD-én a ami 1333x768-as felbontásu olyan szar volt az RTL klub adása,hogy ihaj.
3-4milis nagyságú pixelek szaladgáltak mindenhol.iszonyatos minőségben jött be rajta a TV adás.A boltban dolgozó kollegát kérdeztem,hogy nem e lehet álljtani valamit ezen, de azt mondta hogy nem.
Na most én is be lennék izgulva erre a monitorra,de a tv nézés nálam 80-20% felbontású a sima TV nézés javára.20%-ért tököm vesz ilyen TV-ét.
A DVD film minősége csodálatos... -
#1950 Ezzel kapcsolatban csak találgatni tudok, én arra tippelnék, hogy a tömörítés vagy Codec terén van valami, ami itt bejátszhat. Egy CRT-n is meg kellene esetleg nézni, hátha ott is jelentkezik alacsony képfrissitési értéknél. Elvileg ugye tökmindegy lenne, hiszen a videók többsége 24-30 fps közötti, tehát a 60Hz is már több, mint elég - elvileg (amúgy megkérdezhetem miféle videó, lehet holnap majd otthon leszedem, aztán én is megvizslatom).
Az már nekem is feltünt, hogy az agyontömörített videók valahogy jobban néznek ki CRT-n, mint TFT-n... -
izb #1949 60mhz és 75mhz problematikához lenne egy fura kérdésem.
Na van nekem egy videóm,ami 60mhz-nél a filmben az égbolt képnél bekockásodik,enyhén olyan fodrosnak tűnik.Na ugyanez 75mhz nincs.
Ez akkor hogy van,ha nem számít a frisstési ráta? -
#1948 Én most szoptam az Intel Extrem Graphics 2 chipset-tel. Van egy alaplapom (Asrock 865GV), amire ez van integrálva (így nem kell neki hűtés) és csak videózásra használom (egy vacak 1.7-es cerka még hűtés nélkül is elbandukol akár, de azér pakoltam rá egy pofásat). Namármost rádugván az 1360*768-as LCD TV-mre az Istennek sem akart az 1280*768-nál nagyobb felbontást engedélyezni. Úgy meg elég ratyi a kép a natívhoz képest.
ÁMDE (!) találtam az Intelnél még az alaplap gyártója által ajánlott drivernél is újabbat, ami majdnem pont ehhez a 865GV-hez vanik ÉS azt feltéve láss csodát máris megjelent a jóak kis natív felbontásom! Voilá! Ájemhepi!
Persze az X800pro-mnak még így is klasszisokkal nyugodtabb, szebb képe van, de videózásra ez már elmegy... -
#1947 A CRT-knél a képfrissités ugye úgy működött, hogy egy elektronágyú pásztázta a képernyőt, és egyenként felvillantotta képcső belsejében lévő fényport. A képfrissités azt jelentette, hogy másodpercenként hányszor ment végig ez a folyamat másodpercenként. Mivel a pixelek a technológia miatt folyamatosan villognak (hiszen fényt csak akkor bocsátanak ki, ha az elektronsugár éri őket), ezért rongálják a szemet.
A TFT-nél van egy háttérvilágítás, és elötte végülis durván fogalmazva egy pixelrács. A pixelek egyenként képesek befolyásolni, hogy a háttérvilágítás fényéből mennyit és milyen tartományban engedjenek át. A pixelek csak arra reagálnak, amikor valami változás áll be a megjelenítendő pixel színében/fényerejáben, tehát nem villognak a CRT-s értelembe véve, ezért kíméletesebbek a szemnek. A képfrissités itt azt jelenti, hogy másodpercenként a TFT elektronikája hányszor képes a pixelek színét változtatni, 60Hz-nél legfeljebb 60-szor, 75Hz-nél 75-ször. Itt viszont bejött az a tétel, hogy az adott pixel milyen gyorsan képes átváltani az egyik színből a másikra, ez a reakcióidő, azok a bűvös "ms" értékek.
Az adott típusú monitor kb. megfelelő ár/érték arányú a tudását tekintve, de egyébként nem ismerem / nem volt még hozzá szerencsém. A lényeg különben sem az, hogy én mit gondolok róla, hanem az, hogy te elégedett vagy-e vele, vagy sem. :) -
#1946 Nekem Hyundai van,es tok ugyanezt csinalja...
-
LaciMaci #1945 Szia!
Kösz a segítséget, tudod nekem 6 évig CRT-m volt és ahoz többet értek :D, de akkor ezt átrakom 70hz ra mert így jó a kép!
Kösz a SEGÍTSÉGET!Szted jó monitor? -
#1944 Ha jól látom, ez egy 6 bites TN paneles TFT. A palettából hiányzó színeket lehet, hogy az un. "villogásos átmenet" módszerével pótolják, vagyis a kívánt színhez legközelebbi két színen villog a pixel, így próbálva becsapni a szemet. De ha ez áll fent, akkor ez miért feltünőbb 75Hz-en, azt nem tudom.
A TFT-nél a képfrissités már teljesen mást jelent, a CRT monitoroknál volt fontosabb a magasabb képfrissités, a TFT már nem rongálja a szemet 60Hz-en sem. -
#1943 Alaphelyzetben olyan értékre, amelyben a neked legszimpatikusabb képet nyújtja a TFT. Egyébként típusonként eltér az, hogy néz ki bizonyos értékeknél. -
LaciMaci #1942 Sziasztok!
Van 1 Philips 190V monitorom és azt vettem észre, hogy néha-néha barna-szürke színeknél nagyon picit villodzik a kép 75HZ-en átálítom 60 vagy 70HZ-re és ezt nem csínálja!Mitől van?Rakjam 70HZ re?Az nem rongálja jobban a szemet?