14419
| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
#2021 na megvan eddig qrvajó bár még a beállításokkal szenvedek :) -
#2020 thx közben találtam egy dpb1.1-et de az elég régi. -
#2019 Mindkettő jó: Nokia, TFT Test -
#2018 linket is tudsz? :) -
#2017 dead pixel buddy -
#2016 pixel hiba tesztelő progit tudtok mondani? -
#2015 ha kis szerencsém van akkor szereznek VP930B-t holnap :) -
#2014 eddig is annyin ment, de tuti nem annyit nyom neki... daewoo 72 cm, régi pal. van olyan, hogy bepipálok vmit, és akkor le lehet venni tv felbontását, monnyuk 640x480-ra, de annyira bíztam benne, hogy a vsync kikapcsolása megoldja... évekig használatam pedig crt (analógon) -vel gond nélkül... most meg a dvi bekavar... monnyuk az is lehet, hogy a lcd 16:10 arányú, bár ugyanúgy kirakja a képet 4:3-ba, egyedül a kva herz adat zavar... tv-n meg nem tudom megnézni egy gombnyomással, hogy mennyit kap -
#2013 Milyen TVd van? nem lehet h sok neki az 1024*768? Azt próbáltad már? -
#2012 Azér jó, mer nem hidegfényes, hanem ledes. -
#2011 Na ez brutális de nagyon
Remélem ez irányadó lesz és lesz belőle mégnagyobb mégjobb és ugyanilyen vékony. -
#2010 hát próbálkoztam tovább: dvi lcd monitor még mindig, pal daewoo tv még mindig, tv kimenet: svideo rca átalakító, rca másik vége be a tv-be.
crt-n ahogy írtam, régen kitolta a 50hz-et, vga kimeneten, monitorra meg 85hz-et clone üzemmódban. most meg nézem, 1440x900, dvi 60 hz, tv tulajdonságai: 1024x768, 60hz...
eddig ugyanaz. aztán rájöttem, hogy hátha a vsync van bekapcsolva. így is volt. kilőttem, de továbbra is azt írja ki, hogy 60hz-et ad a tv-nek... szerintem az adat hibás, de nem merem 2 óráig úgy hagyni...
ja igen, régebbi drivert is felraktam... -
#2009 VP930b csak annyiban más hogy az fekete? -
izb #2008 73-ért 19' is van.
-
#2007 Én a ViewSonic VX724 ajánlom [nekem is az van], 73 ezer forint a www.edigital.hu-nál. -
izb #2006 8ms tökéletesen elég. -
#2005 monitorra sose sajnáld a pénzt azt nem évente cseréled..... -
Ferencz István #2004 Hy mindenkinek!
Május körül vennék egy 17"-os TFT-t csak nem tom hogy milyet kéne. Elsősorban játékra használnám és ez időtájban veszek egy új gépet úgyhogy sztem max. 60E FT-t tudok rászánni. Olvastam, hogy játékra jó a Samsung Syncmaster 730BF, de ez egy kicsit drágább. Asszem 6 ezerrel van olcsóbban Samsung Syncmaster 740N. De ez csak 8ms-os. Sztetek játékra elég a 8ms-os válaszidő? Ja és akinek van tapasztalata a 740N-ről az írja már le(hogy mien a képe, hogy milyen játékokban)! Kösz!!! -
#2003 Nagyon frankó a monitor. Szerintem még jobb is a képminősége, mint ami eddig volt CRT. Játékban meg gyönyörű. Egyedül a színárnyalatok nem tetszenek, meg nagyon erős benne a fehér szín. -
#2002 Persze h érdemes. A TFT-ket natív felbontáson érdemes használni windózban. Játékban mind1... -
#2001 Megvan a monitor, de állandóan ki ír olyasmit, hogy a legjobb minőség az 1280x1024. Érdemes arra állítani? -
Mardon #2000 Nemtom, tv-formátumra lehet választani pal-t is, de hz-et akkor is csak 60at engedett. Bár lehet rosszul emlékszem és 50hz volt, mert én 100at szerettem volna a tv-re is:)
De így mondjuk még érdekesebb, hogyhogy régebben ment neki 50hzen most meg csak 60on. -
#1999 A PAL (európai) szabvány 50Hz, az NTSC (amerikai/japán) szabvány 60Hz. Anno szívtam is olyan miatt, mert a vidkari TV-kimenete csak NTSC szabványt támogatott, ami NTSC TV hiányában ugye enyhén problematikus... -
Mardon #1998 Régebben ment a tv-d más hz-en is??? Ez tuti? Én úgy tudom, hogy tv-out minden vid.karin csak 60hz-en üzemel. -
#1997 Végül ViewSonic VX724 mellett döntöttem, ami igaz, 17 colos, de 3 ms, és DVI-s. -
#1996 szóval a tft a géppel dvi van összekötve. a tv a vid. kártyával svideo (ilyen átalakító jön ki videókártyából és abba megy bele rca...)
eddig crt-vel vga kábelen jó volt... lehet driver-t cserélek, kiszi!
monitoron van 2 bemenet, analóg + dvi is, de dvi-on tolom -
Borg #1995 Tehát a tft is dvi-s, meg dvi csatin is raktad ki? Vagy a dvi-ről dvi-dsub átalakítóval vetted le, tehát a tft analóg bemenetes?
Ha rendesen dvi-s a tft, akkor mennie kellene külön frekin. Szal max driver lehet a ludas. -
#1994 nem, dvi-on raktam ki a tft-t. régen a crt monitorhoz ugye analógon ment a jel, svideo tv kábel ki, hang nem érdekes itt ugye.
nem vágom mi lehet a gond...
de már nem merem megpróbálni csak tv-re kirakni a képet... -
Borg #1993 Analóg hajtod a TFT-t?
Mert akkor az lehet a gond, ha a ti4200-on nincs második ramdac. Akkor csak 1 frekvenciát tud adni mindkét eszköznek. -
#1992 szal tv-re kirak beszerzett tft képe, (mint korábban írtam crt-vel no problemo) dvi, svideo, és
60hz-et ad a tv-nek legalább is klón módban a tv infójánál ezt írja ki (nvidia kártya, más felbontás választása opció) -
#1991 hi, a problémám még: adott tft 60hz monitor, nvidia kártya, tv-re kirak klón módban képet, tv-nek is 60hz-et ad, de a tv régi 50hz-es ugye és ez nem egészséges... mit tegyek? tv-zni akarok! rakjam úgy ki a képet, hogy csak a tv-re? thx előre is.. -
MacrosTheBlack #1990 Számtek bontóban törött kijelzővel. -
Inquisitor #1989 " ami legalább 8 ms, és a színárnyalatok szépek lennének rajta. Az utóbbi fontos lenne weboldalak szerkesztéséhez... "
Úgy tudom, hogy a kettő kizárja egymást, ezért nem nagyon használnak grafikus munkára alacsony válaszidejű TFT-t. Egész pontosan van most már LED-es TFT, de azok iszonyat drágák még :( -
#1988 130k körül van -
#1987 Az mennyibe kerülhet?
Szerintetek melyik lenne a jobb?
Ha 80.000 Ft-ot kiadnék Acer AL1916 ASD monitorra, vagy még egy 20-ast hozzátennék, és megvenném a ViewSonic VX924-et vagy a ViewSonic VG920-ast.
A legjobb az lenne, ha 80.000 Ft környékén hozzá jutnék egy olyan monitorhoz, ami legalább 8 ms, és a színárnyalatok szépek lennének rajta. Az utóbbi fontos lenne weboldalak szerkesztéséhez... -
#1986 Nekem már egy jó ideje egy LG 1730B típus van. DVI-s. Soha semmi gondom nem volt vele. Csak ajánlani tudom. Azt nem tudom, hogy most mennyibe kerülhet. -
#1985 ViewSonic VP930 -on gondolkozok még mindig, ez a sz@r crt lassan tényleg kiégeti a szemem vett ilyet valaki? -
#1984 Hi!
Mostanában úgy 50-60K körül milyen moncsit ajánlatok? Nem ártana, ha lenne DVI is rajta :) Azért kérdem, mert a 7 éves CRT-m már nagyon haldoklik, és megfogadtam, hogy ha veszek moncsit akkor az TFT lesz... :)
Legutóbb egy ilyet néztem magamnak ki: Acer 1716s, de ezen nincs DVI és RGB 8 bites. [ link ]
Így jobban végiggondolva szerintem gagyi, de a TFT-khez sajnos szinte egyáltalán nem értek... :(
Megj.: A késleltetés nem nagyon tud érdekelni, mivel nagyon ritkán játszom a gépen. (ergo a 12ms nekem bőven elég)
Remélem nem gond :) -
#1983 Láttam olyat egyszer az egyik nagy áruházban, nagyon "megégette" a szemem, pedig nem néztem sokáig. Gyorsan ki kell cserélni. -
#1982 Hellász!
Egyik haverom HP 15-ös TFT-je olykor kéken meg lilán villódzik. Mi lehet a baj? Én a kábelre gyanaxom...