14419
| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
AnonyX #2181 Sziasztok!Én gondolkozok egy Xerox XA3-as 17" es TFT monitoron, 8ms os.. 49900Ft. Szerintetek megéri? Jók ezek? Mert egyik haveromnak is ilyen van, szép, jól müködik, valahogy jobban tetszik nekem mint a mostani 17" es CRT-m. Pl. játékokban valahogy jobb, szebb.. Meg a tesómnak is ilyen van csak az 12ms os, és az is klassz. Szóval szerintem nem rossz. Szerintetek milyenek a Xerox ok? Véleményeket, észrevételeket várok... Ha írtok. Köszi mindenkinek előre is
-
Ferencz István #2180 Hali!
Most akarok majd venni egy 17"-os TFT-t és ezt néztem ki: ASUS MM17DE
Az lenne a kérdésem, lehet hogy egy kicsit hülyén hangzik de most van egy 17"-os CRT-m amin már kevésbé élvezem a gémeket(lehet hogy azért mert 2 óra után már lefárasztja a szemem) és ha veszek egy TFT-t, pl. a fent említett ASUS-t akkor azon már élvezetesebbek lesznek a gémek? -
#2179 Nekem ilyen acer-em van, mármint sima d-sub-os. Filmre és gémre is nagyon tetszik a widescreen, szerintem megmaradok a jövőben a szélesvászonnál. A képe tökéletes, 1440*900-ban használom mindig, szerintem elég a d-sub, nem kell dvi, bár nem láttam egymás mellett még a kettőt, de annyival nem lehet szebb és élesebb a kép dvi-vel. Bár 2 éve szemműtéten estem át, azóta mindent élesen látok -
#2178 Találtam 2 monitort, mind2 jónak tűnik, kb. egy árban vannak (62K):
BENQ FP71G X
és
ACER AL1916Ws
A lényeg: A BENQ-n van DVI, de az ACER viszont widescreen. Hallottam bár olyanról, hogy ebből az ACER-ből is gyártanak DVI-al szerelt verziót, de sajnos eddig ahol néztem mindenütt csak D-SUB verzió van. :(
Mit gondoltok, jobban megéri a widescreen, mint a DVI?
Esetleg, ha valaki tudja, hogy hol árulnak és mennyiért ebből az ACER-ből DVI verziót írja már le. :) -
Tom Polsky #2177 újratelepítettem a VGA driverét és már müxik.
Köszi. -
#2176 Csökkentett módban akkor indítsd el a gépet. Uninstalláld a videokártya drivert. Indítsd újra és telepíts fel egy másik drivert!
-
Tom Polsky #2175 hello
Megvettem a Samsung 930 BF TFT monitort és az a problémám, hogy DVI kábellel nem mutatja a képet. A betöltési folyamatot mutatja, meg a BIOS-ban is tudok turkálni, meg csak csökkentett módban tudtam indítani.
AGP-s kábellel nincs semmi gondja.
Na most ez mi lehet a gondja? -
#2174 No, a 120hZ kell akutyának, akkor jóak lesz a 60-as bagóér! A mostani videókarik meg nem hiszem hogy remekelnének a jelenlegi HD dupláján... -
Inquisitor #2173 A Sony PS3 hírekben felmerült, hogy le fognak esni a HDTV árak, mert jön valami új(?) szabvány, valami Ultra HDTV? (2x akkora felbontás, és 120Hz képfrissítés a lényege, azt hiszem ...) -
#2172 Én a valódi natív felbontású cumókól beszélek. "Átnyomorgatni" a mostani LCDTV-m is tudja. DE egyelőre elég az 1360*768 natív ekkora képmérethez. Viszont már idehaza is megjelent lassan minden gyártó a valódi HD felbontású cumóival, csak még nekem drágák. Év végére tán javulnak az árak, mivel iszonyú esés van most is éppen. -
Inquisitor #2171 "Most az 1920*1080p-s új LCD-kre gyúrok ..."
Azért tévéből ritka és drága (még ha lefelé is megy) az ilyesmi. A legtöbb amire ráírják, hogy "tudja", az csak átnyomorgatja i720-ba a képet, aztán hali. (Mondjuk ez a 852-es felbontású plazmáknál a leggázosabb.) -
Inquisitor #2170 Kézikönyv szerint csak DVI-on tudja, ami nem meglepő, mert HDMI csati nincs rajta. -
#2169 Most az 1920*1080p-s új LCD-kre gyúrok, megy lefelé az áruk, aztán befigyel egy 40-es belőlük, az még azzal az átlóval és ezzel a pixelmérettel elmegy moncsinak (oda már kevés az 1360*768). Csak videókarival kell bírni... -
#2168 Legalabb is az van rairva de en ketlem, hogy tudna. -
Inquisitor #2167 Ja, elég ólcsó. Tesom most vett részletre ilyet és meglepődtem, mert tudja a HDCP-t is. -
Inquisitor #2166 Pedig mint mondottam volt, létezik ennél sokkal nagyobb felbontású TFT akár 15"-ban is, csak drága meg ugye vagy Dual-DVI kell hozzá, vagy csak analóg csati van rajtuk. Lassan 5 éve, hogy egy IB Thinkpad volt a kezemben, ami akkor tudott 1600-as felbontást 15"-ban. -
#2165 Vegyetek mimima 26"LCD TV-t, ami tisztességesen nyomja a PC képét is! Lásd. Csamcsung! Mióta ilyenen nyomom, a TFT-im a dobozukban árválkodnak-e... -
#2164 19"-ost egész biztosan, a 20"-ost már nem igazán. -
#2163 Egy 20"-os WS TFT egy 19"-es sosem fog elnyomni, márcsak felbontás terén sem (1680x1050 vs. 1280x1024...)... -
#2162 én 20" fölött gondolkoznék ws monitor vásárlásán, alatta semmiképpen sem.
igen, a saturn-fukar pontosan arra jó, hogy az ember megnézze mire is van szüksége. :) -
#2161 16:9 hibásan van feltüntetve. pár százezer pixellel kisebbek a WS lcd-k, mint 5:4es társaik (19"-ról beszélünk). nem az én kedvemért vásárolsz... :D lol :D 20"-os WS azért tuti nem rossz. Én vásárlás előtt megnéztem saturnban élőben. -
#2160 Először is egyes termékismertetőkben 16:9-esnek vannak feltüntetve. Másodsorban pontosan ugyanakkora az Acer kijelző magassága, mint egy normál 17"-os kijelző magassága. a szélessége valamivel hosszabb, de megítélésem szerint sokkal azért nem. Én soha nem vásárolnék meg egy úgynevezett 19, vagy a kedvedért 20"-os 16:9-es monitort, mert egy mellé állított normál 19"-os testvére elnyomja. Viszont egy jóval nagyobb méretűn már elgondolkoznék, ha nem lennének olyan drága kategóriában egyelőre. -
por #2159 Helló!
Van egy Samsung 710t monitorom . Ami érdekes vele kapcsolatban, h ha a MagicBright-ot állítgatom a custom beállításon kívül az összesnél a fehér szín sárgás lesz.
A customnál a kontraszt 40-es, a fényerő 65-ös, a gamma: mode1, color tone: custom. Egyedül így varázsolható elő a fehér szín a monitorból. Így viszont a fényerejével nem vagyok megelégedve. Még ha 100-ra is rakom szinte alig van változás. Csak akkor lesz világosabb ha a kontrasztot is növelem. Ekkor viszont ugye a fehér szín elkezd sárgulni. Ez így most normális? Mert nézegettem több fórumot is és senki nem írt hasonló problémát.
Lehet ezen vhogy segíteni? A monitor még garos. -
#2158 a tévedések: nem 16:9, hanem 16:10 arányú /már a 19"os ws lcd/. nem akkora magas mint egy 17"-os monitor, hanem elvileg egy kicsit kisebb, ebben nem vaok biztos. viszont sokkal szélesebb. hát bakker, ezért WS!
én vissza nem mennék 4:3 ill 5:4 arányú monitorhoz! -
#2157 hmm kezdem erteni kthx :) -
#2156 láttad már "élőben" ezt a moncsit? én igen, borzasztóan kicsi, a magassága pontosan akkora, mint egy 17"-os monitor, a szélessége egy picivel hosszabb ugyan, de szerintem a 16:9-es wild moncsik nem 19"-osnál kezdődnek.... -
izb #2155 pl hasonlítsd össze ezt
acer mondjuk 1-es
azzal amit az elöbb kiválasztottál.
mondjuk 2-es versenyző
Kontraszt arány
Vízszintes frekvenciatartomány analóg
Áramfelvétel
Súly (kg)
-
#2154 akkor nemertem miert olcsobbak a wide monitorok mint a hasonlo "normal" képarányúak, vagy ez a monitor miert olcsobb egy huszassal mint a többi 19tft?
-
#2153 van ami támogatja (legtöbb), van aminél file-t kell átírni, van ami széthúzza (EA játékok, szégyenszemre). ja, videónál 4:3 aránynál pl két fekete csík. akkor kell kirakni tv-re a képet :D
1280-ba nem nagyon futtatok... de saturnban láttam repülős gémet rajta, nem volt gáz, 1 tuti homályos nem lesz, ez nem így van. -
#2152 hali a kerdesem a köv. lenne:
TFT monitort szeretnék venni és láttam ma egy igen előnyös árú monitort.
nativ felbontásnak 1440x900 van irva ha jol ertelmezem. Olyan játékoknál ami nem támogatja a Ws-t ott szét fogja huzni a képet, vagy a TV hez hasonlóan 2 oldalt fekete csík lesz? a masik kérdés pedig ha 1280x786 ban futtatom rajta játékot ami ugye wide- nak felel meg, ugyanugy homályos képe lesz?
bár sejtem a választ mind2 kérdésre jolenne ha megerősítenétek benne :)
-
rriicchhiiee #2151 hi!
Milyen tft monitort ajánlotok max 60 ért?(játékra kéne) -
#2150 Ja most látom, hogy az utóbbi 19"-os :D akkor jó az is :) -
#2149 Utóbbi drága, ennyiért már kapsz DVI-set is, az előbbi viszont nagyon olcsó... -
zoznyák #2148 Sziasztók!
LG L17325 LCD monitor, 1280x1024 képfelbontás, 75 Hz, 8 ms válaszidő,
300 cd/m2 fényerő, 700:1 kontrasztarány
megér 60 ezret?
esetleg egy LG L1950SQ-SN LCD monitor, 1280x1024 képfelbontás, 75 Hz, 8 ms válaszidő,
250 cd/m2 fényerő, 500:1 kontrasztarány,
TCO '03, 15 Pin D-sub 82000Ft
jobb választás?
MIt nézzek meg amikor tft monitort veszek. nem szeretnék vmi szutykot venni. Köszi -
#2147 A BenQ TFT-kel nincs különösebb tapasztalatom, de a specifikáció alapján nem tűnik olyan rossz vételnek. -
Celebrau #2146 Volt gimnáziumi osztálytársamon keresztül, de azt nem tudom h ő honnan szerzi. Infók is tőle származnak. -
#2145 Ez megér 63K-t?
http://www.benq.com/products/LCD/?product=607&page=specifications -
#2144 ezt hol? -
Inquisitor #2143 Kissé túl jó a megadott kontaszt értéke, a gyártó oldaláról van az adat? -
Celebrau #2142 Hello!
ViewSonic VA902-2 12ms 1000:1 270 cd/m2 170/170 1280x1078 65.000 HUF-ért
Vélemény? Vagy valaki tud ajánlani valami mást?