14419
  • vizoo
    köszi a gyors választ, és a segítséget. Elolvasom, utánnanézek, és az ajánlataidat is átnézem. Ha lesz még kérdés jövök igérem :D
  • [NST]Cifu
    Saccra? Szerintem a nyitó ára tuti 2000$ körül lesz... :)
  • [NST]Cifu
    Ezt olvasd el indulásként. 70-80e Ft mondjuk határeset, egy PVA/MVA paneles (a kontrasztarány, fényerő, stb. ez befolyásolja legjobban) TFT lenne az ideális, ha a képminőség a lényeg, ha a gyors reakcióidő (válaszidő), akkor inkább TN+Film paneles.

Mivel felteszem az ár az első, akkor mondjuk Samsung 940B (~80e Ft), Viewsonic VA902 (~80e Ft) vagy LG L1950SQ-SN (~75e Ft) amíg így elsőre legalábbis számomra szimpatikusak. Természetesen az árat nagyban befolyásolja az, hogy hol veszed meg, a részletfizetés, illetve annak feltételei is ennek fügményei.
  • Inquisitor
    Ja meg ugye most monitornál, meg TV-nél az LG, Samsung és társai a "szoftveresen feljavított" kamu kontrasztarányokat adja meg (800:1 helyett 1200:1, 1000:1 helyett 2000:1, stb.), persze 40.000 USD-ért van 42"-os 1920-as tévé valódi 200.000:1 kontraszttal, meg atomvillanás fényerővel.
  • Inquisitor
    Jó, de ha sok pénzem LENNE, és vennék egy ilyen "gagyi" 24"-osat, azért csak nagyobb lenne a kép rajta, mint a 19"-os Visionmasteremen, nem? :)
    Ha meg videózni akarok, akkor vagy marad a gagyi használt 72cm-es TV, vagy megint zsák pénzért veszek egy újabb HDMI-s 27-32"-os TFT televiziót. Bár azok nem tudnak ekkora felbontást... (félmilla alatt biztos nem.)
  • Sir Quno Jedi
    És? Van amelyik kiváló monitor is (pl. nekem is az van), csak körül kell nézni. SŐT még a kontrasztarány is jobb!
  • Sir Quno Jedi
    18"-19"-es TFT moncsijaim mind normál, nem wide-osak. De emellett 26"-es wide-omat kedvelem a legjobban (messze magasan).
  • Inquisitor
    A 26" az már TV. :)
  • Sir Quno Jedi
    Nos, én nem is vennék 19" wide-ot, mer valóban kicsi. 26" a minimum.
  • Inquisitor
    Szerintetek EZ mennyibe fog kerülni?
    [URL=http://www.benq.com/products/LCD/?product=812&page=specifications][b]Benq FP241W - 24" - 16:10 - 1920x1200 - 178/178 fok - 16ms (6ms GTG!) - HDMI[b][/URL]
  • vizoo
    sziasztok. Elég láma vagyok tft monitorok terén, ezért lenne egy két kérdésem. Szeretnék egyet venni, és érdekelne, hogy mostanában mi az átlag válaszidő, kontrasztarány, fényerő tekintetében. Valamint mi az, ami még az elfogadható értéket jelenti. Esetleg, ha vki tud ajánlani is vmit, annak kifejezetten örülnék. 19-esre gondoltam elsősorban olyan 70, max. 80ezerért. Lehetőség szerint részletre venném meg. Reálisan van esélyem ilyen áron jó monitort kapni? Előre is köszönöm a segítséget
  • Inquisitor
    "60 helyett 75 jelenít meg másodpercenként 75 Hz-en"
    Az, hogy elvileg ennyit jelenít meg az egy dolog, de képes a TFT ennyiszer váltani egy másodperc alatt?
  • [NST]Cifu
    Pl. 3D grafikai programok alatt? Miért is?
  • Arti
    Sztem is a wide csak game és film alkalmával jó valamire, winfos alkalmazások alatt nem szuperál.
  • Zsoldos
    "A sorok száma meg maradhat, az csak felbontás és fontfüggő."

Nem maradhat. En 19-es monitort nezegettem itthonra, de a 19 colos wide -nak akkora magassaga sem volt, mint egy 17-es hagyomanyosnak.. Azon meg mondjuk egy 1024 pixeles magassag nem nagyon jon ossze. Fontmeretet meg nem jo tulzottan lecsokkenteni.

• Sir Quno Jedi
    Persze sima unix terminálnál feleslegesnek tűnhet, DE akár ott is van értelme. Az üzemünk pl. használ egy Multiterminal nevű okosságot (magam írtam anno az ősidőkben), ami 1xrre számos terminal ablakot tart fent rendezve a desktop-on és képes mindben 1xrre cselekedni (multikey), bejelentkezni, irányított multibatch-eket és scripteket futtatni, miegymás. Nos ott (is) jól jöhet a más aspect ratio.
  • Sir Quno Jedi
    Nekem és programozó barátaimnak más a véleményünk. Pl. Delphiben nagyon jól jön a wide, de 3D alkalmazásokban és MS SQL-ben is. Sőt mindenhol ahol sok függőleges toolbar kell(het). A sorok száma meg maradhat, az csak felbontás és fontfüggő. Ha kijönnek normális áron az 1920*1080p-s LCD TV-k, már rohanok is venni egyet, mert az 1360*768 valóban kevéske néha.
  • Zsoldos
    Programozni szerintem pont jobb hagyomanyossal. Ez volt a fo szempont ami miatt leszavaztam a wide-t.

Olyan hosszu sorok nem nagyon fordulnak elo, amihez wide kene, viszont a sok sor meg jol jon idonkent.
  • Sir Quno Jedi
    Mivel mai gammák már többnyire maradéktalanul kezelik, ez csak természetes. Sokkal nagyobb élmény akár egy FPS-ben, akár egy RTS-ben, de programozni is jobb, mert több minden kifér széltében. Szal. csak előnyei vannak lassacskán.
  • Arti
    Mindenki bele van bolondulva a wide lcdkbe?
  • EmThor
    va1912 w :D dvi szebb képet ad
  • Arti
    Melyik lenne a jobb? Benq FP91GX vagy Viewsonic VA912? DVI bemenet mivel jobb a D-sub-nál?
  • [NST]Cifu
    Tegyük hozzá: elméletileg...
  • Sir Quno Jedi
    Ja és valszeg. egy mai gamma megy folyamatosan 75minimumFPS-sel. A wait for vertical sync meg kell, különben szétesik a kép.
  • Richard90
    Kérdés: Gyorsabb lesz magasabb képfrissítésnél, vagy több képet tud megjeleníteni?
    IGEN TÖBB KÉPET TUD MEGJELENÍTENI!!!
    60 helyett 75 jelenít meg másodpercenként 75 Hz-en
  • Sir Quno Jedi
    Mer a Microsoft is az ?! :D
  • Inquisitor
    Szerintem megéri az árát, és ha fele olyan jól néz ki, mint a marketin fotókon, akkor még bútornak is elmegy ;)
    Amúgy Xerox miért lenne noname márka?
  • Inquisitor
    "a képfrissitést ?Hz-en járatjátok?elég alapból a 60 HZ?TFT monitornál?"
    Kérdés: Gyorsabb lesz magasabb képfrissítésnél, vagy több képet tud megjeleníteni?
    Nem.
    Kérdés: Jobban kíméli a szemet?
    Nem, mivel állandó háttérvilágítása van.
    Kérdés: A magasabb képfrissítés csökkenti a TFT élettartamár.
    Elvileg igen.

Amúgy tök mindegy.
  • Mardon
    4ms?:)) Hát neked vagy érzékeny a szemed (nagyon ritka de van aki zavaró a tft), vagy még nem láttál 8ms-es monitort. Abszolút semmi húzás nincs, sőt játékoknál 12ms-nél se.
    A kép minőségről meg inkább ne beszéljünk....
  • Sir Quno Jedi
    Látszik hogy baromira értessz a monitorokhoz, főleg a TFT-khez! LOÁL!
  • NeoMaN
    :))))
    Nekem is ilyenem van.
    1024*768-ban állítsd 85Hz-re.
    Nem domború.

Digital vibrance pedig a videókari beálltásainál van, kicsit több színt dob a képernyőre...
  • Ferencz István
    75HZ-en van a monitor, és egy Samtron 76E, úgy olvastam hogy nem valami játékos monitor, 1: domború a képcsöve, nemolyan szép a képe, ja és bocs de nem értem, mit csináljak a digital vibrance-val?
  • NeoMaN
    Ja, és most hogy 7600GT-d van, kicsit told gel a digital vibrance-ot....
  • NeoMaN
    I az hogy nkevésbé élvezed a gémeket? Talán 60Hz-en játszol? Tedd 85-re.
    Valamivel szebb lesz talán a TFT, de szvsz ha van egy normális 17-es CRT-d akkor nem éri meg a pluszpénzt a áltás.
    Sőt, TFT-ből 4ms fölöttit nem is vennék játékra, akármit is mondanak az okosok.
    Az meg ugyibár nem 40ezer ft.....
  • Ferencz István
    Valaki tud segíteni?
  • TothLaci
    Ez így igaz a CRT monitoroknál!
    De TFT monitornál nyugodtan lehet 60-on :)
  • Richard90
    szerintem vedd fel 75Hz-re... minnél nagyobb a képfrissítés annál jobb !
  • ele
    thx,
  • czky
    Én 60-on használom.
  • ele
    a képfrissitést ?Hz-en járatjátok?elég alapból a 60 HZ?TFT monitornál?