14419
  • izb
    hát nekem ugyanilyen LG Flatronom van csak a nagy testvére az L1915S-ös és semmi utánhúzás nincs.
    Mostanában voltam szemésznél,és pöpec minden.tehát a hiba nálad van,vagy a videokareszod driverét kéne lecserélned.
  • Richard90
    lg flatron L1730S
  • izb
    Milyen moncsi?
  • Richard90
    hát.. azért ezt nem mondanám... nekem 12ms-os monitorom van és lehet látni (főleg az asztalnál az utánhúzást)
    inkább 8ms és az alatt vegyél monitort (ha akarsz venni egyáltalán
  • izb
    hehe.szar a mostani moncsid.
    egy 12ms tft és tökéletes játékra.semmi utánhúzás...
  • EmThor
    tft tisztítókendőt mondjuk media markt-ból? van vmi bejáratott cucc? először alkoholos kendő aztán a letörtlő?! kikapcsolt állapotban mennyire szabad rányomni? mert nem merem :) kaptam egy ilyen reklámizét, abban volt egy alkoholos meg egy száraztörlő kicsi kendő, nagyon jó volt de az alkoholost se mertem rányomni (kikapcsolt állapotban persze) így maradt poros... thx
  • Zsoldos
    egy ilyen 20 fps-es agyontomoritett videorol nem lehet megitelni.
    Mar maga a kodolas miatt is becsuszik 1-2 'csusztatos' effekt.
  • Arti
    Egyébként amíg nemlátod addig ne ítélj tényleg, mert ezen a videón, de úgy ált semmmilyen videón nem lehet megmutatni igazán amit élőben lehet érezni, látni.
  • Ferencz István
    Egy játék többet ér a szemednél? Gondolkozzál már, én is azért veszek TFT-t hogy ne romoljon tovább a szemem, mert szemüveges vagyok, de nem szólok bele, de azért nem hinném hogy 8ms nem elég a játékokhoz.
  • NeoMaN
    Sajna nem tudom Quake3-al kipróbálni sehol, így videókra kell hagyatkoznom. Haveroknak is CRT van még.

• NeoMaN
    Ez semmi?
    :))))))))))))))

• [NST]Cifu
    Ne videók, újságcikkek és fórumok alapján akard már eldönteni, hogy mennyire zavar az utánhúzás!!! Nézd meg magad, és az alapján ítélj!
  • [NST]Cifu
    Azért, biztos voltam benne, hogy 100Hz-en nem lehetet játszani :(
  • reaper4
    ezééért???? bazze ez semmi szinte, de ha neked akkora probléma akkor ne vegyél soha :) mindenki sajnálni fogja :) lol
  • NeoMaN
    970P utánhúzás
    :(
    S-PVA panel
    tipikusan <20 ms b2b / 6 ms g2g

Hát ezért nem merek TFT-t venni.
  • Rage47
    ezt a samsungot néztem ki magamnak, kb 50-45e. Sztetek jó válsztás, esetleg van vkinek ilyen? A mostani 17"-os crt-m helyett lenne. mindenfélére használnám(játék net stb.)...
  • izb
    hát ha nem szabadban tűző napsütésben nyomod tök elég.
  • Ferencz István
    Sziasztok!
    A Viewsonic VA702 TFT-t néztem ki magamnak, amit említettem pár hsz-el korábban, csak az zavar engem hogy a fényereje 300cd/m2, a kontrasztja pedig 500:1, ez nagyon kevés, vagy jónak mondható? Játékra kellene.
  • mochee
    Hali
    Megvettem egy LG l1970HR-t, 2ms-os, valaki itt ajánlotta még egy két hete (kösz a tippet), nagyon jónak tűnik így első látásra.

A pixelhiba tesztelő programot nem tudjátok honnan lehet leszedni?
  • Rage47
    én is.
  • NeoMaN
    Bocs, most megnéztem és 85-ön. NWN-t is (ugyanaz a motor).

Nem lennék képes 75-ön játszani semmivel.
  • NeoMaN
    Ez igaz. Viszont hozzá kell tenni, hogy nem is számtek cuccott és TFT-t (ami télleg kiba drága náluk), kell ott megvenni. Viszont egy 106-os plazma részlertre jobb talán, mint egyben kiperkálva.
    :)
  • NeoMaN
    Én 100Hz-en nyomtam a kotort.
  • The Garrett
    nem a "folyamatos" képért kell a sok fps, hanem csak X jatek engine jeben vannak olyan dolgok amiket pl csak 125, csak 333 stb fps eken tudsz megcsinalni // de ez mar nagyonoff, meg semmi koze a monitorhoz :D//
  • [NST]Cifu
    Valahol erről van szó, láttam én is olyan srácot, akinek CS-ben 30 fps-e nem volt, de úgy nyomta, mint gép. :)
  • [NST]Cifu
    Ezt nem hiszem el, nem könnyű beállítani némelyik OpenGL cuccot, de az túlzás, hogy nem is lehet. Konzolból vagy az OpenGL beállításoknál ...?

Nincs konzol, nincs OpenGL beállítás, a játékon kívűli setup van csak, 60 és 75Hz-es beállításokkal. Ha valahogy elértem, hogy a monitor 100Hz-en fusson indulásnál (refreshforce és társai), fekete képernyő fogadott. Ha nem hiszed, járj utána te is, én anno három napon keresztül ezzel szórakoztam, végül feladtam, és a fej- és szemfájással küzdve játszottam végig. Igazából egy kevésbé jó játékot fél kézzel uninstaláltam volna egy ilyen probléma miatt, de especiel a Kotor 1-2 elég korrekt játék, így még erre az áldozatra is képes voltam. ^^
  • Inquisitor
    Ja, sajna AA-ban 1024-es felbontás alatt, még "sima" fegyverekkel is gond a célzás :(
  • Sir Quno Jedi
    Anno még a 25ms-omos TFT-kkel is jártunk Mohaa és BF partykra (20 fő körüliekre) és már azok a moncsik is bőven elegendőek voltak ilyesmire. Szép lassan ott is mindenki áttért TFT-re, még a legódzkodóbbak is. Ma meg már pár generációval előrébb vagyunk a panelekben, úgyhogy én nem izgulok "zefpéjes" miatt. Arról nem beszélve, hogy 1280x1024-ben "kicsit" többet lehet látni (részletesebben) és jobban lehet pl. sniper-kedni/kiszúrni az ellent.
  • Inquisitor
    Megjegyzés: Van pár téveszme a képfrissítés, célzásképesség, ugrás terén FP játékoknál, ezek egy részét az a valós probléma okozza, hogy régi 3D motoroknál az FPS értéktől függ a "fizikai" motor.
    De én mindezek ellenére láttam már Quake bajnokot játszani szar monitorral és lassú gépen, és érdekes módon úgy is ő volt a jobb, meg szuper lagos internetten és képesek voltak 70% headshotra ... szóval ez szvsz a lámák problémája :)
    P.S. Én még alapfokon is béna voltam FPS-ben mindíg, de legalább nem fogom a képfrissítésre, meg az egérre ;)
  • Zsoldos
    Egy egyszeru megoldas: ha a monitor configjabol kiszeded a <100 kepfrissiteseket, akkor nem is fog tudni kisebben menni. Progitol, apitol, stb-tol fuggetlenul.
  • Inquisitor
    "Ettől függetlenül én személy szerint nem látom értelmét a "hardcore" FPS mániának, de ha valaki tényleg ennyire hisz ebben, akkor minimum 200Hz-es képfrissitésű CRT-n játszon... :)))"
    Az a baj, hogy profi monitor is max. 800x600-ig tud ilyen frissítést. Nekem mondjuk ilyen van, de NeoMan-el ellentétben legközelebb már TFT-t veszek :)
  • Inquisitor
    "a KotOR iszonyat sz@r grafikai motorját, amely nem ismeri a 75Hz-nél nagyobb képfrissitést..."
    Ezt nem hiszem el, nem könnyű beállítani némelyik OpenGL cuccot, de az túlzás, hogy nem is lehet. Konzolból vagy az OpenGL beállításoknál ...?
  • Inquisitor
    "Egyébként sztem a marktoknak nagyon jó áraik vannak, a részletfizetést nem is említve..."
    Szerintem meg a nem akciós cuccok néha 20%-al drágábbak, főleg monitorok. Néha még többel. Másrészt 38-43%-os THM rulez. Veszel számtech cuccot két évre, kifizeted az ár DUPLÁJÁT, de még csak az első félévnél tartasz és a cucc már a felét éri :)
  • [NST]Cifu
    Hát kb. egy éve voltam egy elég méretes COD2 lanpartyn. A jó részük 75-85Hz-en futatta a monitorját (ezt rövid idő alatt észreveszem, mert évek óta 100Hz-en használom a sajátomat, és ha 75 v. 85Hz-en futó CRT moncsit nézek pár perc után elkezd fájni a szemem - emiatt rüheltem kegyetlenül a KotOR iszonyat sz@r grafikai motorját, amely nem ismeri a 75Hz-nél nagyobb képfrissitést...).
  • NeoMaN
    Ígyvan, ez korrekt!

CRT-t meg senki nem használ 75Hz-en, max az akinek rossz a szeme és ez által nem látja a vibrálást...
  • Zsoldos
    Nem hit kerdese, egy 60 hz-es emberke nem nagyon el meg egy versenyen. Ettol fuggetlenul enis tft-zem mert 1: nem vagyok gamer, 2: a szemem fontosabb.
  • [NST]Cifu
    Csak akkor nyomat ki több képet, ha magasabb a képfrissitési frekije, egy 75Hz-en futó CRT és egy 75Hz-en futó TFT ugyanannyi képet nyom ki, tehát a CRT csak akkor jobb, ha magasabb képfrissitési frekin használják!

Ettől függetlenül én személy szerint nem látom értelmét a "hardcore" FPS mániának, de ha valaki tényleg ennyire hisz ebben, akkor minimum 200Hz-es képfrissitésű CRT-n játszon... :)))
  • [NST]Cifu
    Ha ennyi pénz van rá, akkor a Viewsonic nem rossz választás szvsz.
  • Zsoldos
    mondjuk akinek ez kerdes, az nem 'hardcore', szoval mehet a tft :)
  • Zsoldos
    Vsync ide, vsync oda, a tft kevesebb kepet nyomhat ki /sec , mint egy CRT. Szoval hardcore multira meg CRT elonyosebb egyertelmuen.