14419
  • izb
    Ez a trinitron sajátossága.Ugynevezet feszjtőcsíkok ezek.
    Mondjuk a Sonynak nem sikerült megoldania 25 év alatt azt amit az LG-nek,Samsungnak sikerült.
  • Inquisitor
    Összes Trinitron képcsőben van csík, a 14-15"-osban 1, a 17-19-20-21-22"-os változatokban 2. De ehhez miért kell a mi véleményünk? Annyira enyenes vonalak, hogy egyértelműen nem sérülés.
  • Puskapor
    Sun monitorok esetében már láttam ilyet de az 21" os volt.
  • Jocoke
    Hali!Tudom nem tft MONITOR tema de muszaly megkerdeznem, hogy valakinek neme volt kapcsolata Copmaq P70 es Sony kepcsovel, 17", trinitronos monitorral? mert az enyemben van ket fekete csik alul es felul. azt mondtak h az a trinitron megoldasa a sonynak ugyebar. de kivancsi vagyok a ti velemenyetekre is :)
  • Puskapor
    hi all
    Thx a válaszokat
    ők voltak a versenyzők:
    Sony
    Samsung
    Az LG Tft-jét amit a pcland oldalán találtam az lg hivatalos oldalán nem találtam meg :D lehet pcland is fejleszt :D
    a tipusa pedig: LG L1770H-SF 17" ennek volt 1600:1

de akkor Sony thx mégegyszer
  • izb
    hehe már előre várom......
  • Rage47
    mi volt vele a gond? jo lenne ha leirnád, azzal is tapasztalatot gyüjtünk
  • NeoMaN
    Megnéztem élesben egy 730BF-et.
    :)))))))))))

Nem kommentálom részletesen, de most már 101%, hogy nem veszek TFT-t.
  • Arti
    Így van a TN paneles monitorok kontrasztereje soha nem ér a 7-800 as érték fölé. Mva,pva ők többet is elérhetnek akár 1000:1 vagy többet. Nagyobb a betekintési szögük is. Igaz kicsit lasabbak.
  • GanXstaZoleeWrk
    az inkabb ilyen 500:1 600:1 csak elévarázsoltam egy 1est :D
  • Inquisitor
    "Lg és Samsung 1600:1 illetve 1500:1 rendelkeznek mig a Sony csak 500:1"
    LG és Samsung "trükközik" valami képjavító eljárással, nyugodtan eloszhatod ezeket a kontraszt adatokat kettővel :)
  • [NST]Cifu
    A kontraszt arány egyszerűen szólva annyit tesz, hogy mennyire fekete például a fekete a kijelzőn. Alacsony kontraszt aránynál a háttérvilágítás fénye kiszűrődik, így nem annyira fekete, hanem inkább szürkés szinű lesz. A kontrasztarány nem a gyártótól függ, hanem a panel tipusától. Jelenleg az MVA/PVA panelek, illetve ezek továbbfejlesztett változatai azok, amelyek a legjobb kontrasztarányt nyújtják.

Viszont kétlem, hogy az 1500:1 és 1600:1 lenne, ilyen jó értéket TFT-nél még nem láttam...
  • Puskapor
    üdv mindenkinek
    lenne egy kérdésem mennyire fontos a kontraszt arány?
    Mármint nézegettem monitorokat Sony Samsung és LG.
    Lg és Samsung 1600:1 illetve 1500:1 rendelkeznek mig a Sony csak 500:1-es aránnyal és egy árban vannak 80 ropi ebben az esetben melyik lenne a jó választás szarni rá és sony mert tuti jó vagy az arány magáért beszél?
    Előre is köszi a választ ;)
  • [NST]Cifu
    Akkor azt hiszem nem kell a fent álló problémát senkinek sem kifejtenem. :)))
  • GanXstaZoleeWrk
    Hehe melóban kolléganő az 1 hónapos 17es TFTvel ugyanezt csinalta "finoman" szóltam hogy nem kéne :)
  • izb
    és jól meg....tad mert ilyen rosszat csinált:)
  • VTomi75
    Ha csak tapogatná :) Az én barátnőm kétszer is megcsinálta, hogy magáról megfeledkezve lelkesen mutogatott valamit és a centis körmével kocogtatta az LCD-t. Szeretem, de akkor és ott felment a pumpa :)
  • GanXstaZoleeWrk
    nallam ugyan senki nem tapogatja mert picsan rugnam egyböl.
  • [NST]Cifu
    Ha csak port kell törölni, addig még jó is lenne, de ugye sok embernek mániája, hogy újjal megérinti a képernyőt (ilyenkor jól rá szoktam csapni a kezükre, már ha ott vagyok :)), ami ugye egy zsiros foltot hagy. Az ilyenekre, meg a hasonló koszfoltokra (légypiszok, stb.) jó az alkoholos tisztitószer.
  • GanXstaZoleeWrk
    vizesrongy oszt jovan :) meg valami szaraz törlő.
  • EmThor
    jó köszi
  • [NST]Cifu
    Megveszed, kipróbálod, ha beválik használod, ha nem válik be, akkor nem. :)

Én kipróbáltam ezeket a csodatisztitó kendőket, de semmi rendkívülit nem tapasztaltam. Egyszerű alkoholos ablaktisztitó plusz szemüveg-törlőkendő (400+150 HUF) nekem tökéletesen bevált... :)
  • EmThor
    ednet 10db-os nedves száraz lcd tisztító kendő 1500 huf saturn. jó?
  • NeoMaN
    Powerstripben adhatsz meg profilokat amikez hotkeyt rendelhetsz, ill. játékok közben is állítgathatod a dolgokat.
    A lényeg, hogy állítsd be gyorsbillentyűkre a dolgokat és fasza lesz. :)
  • Narancs
    Bightness, contrast, ezeket nagyon soxor kell állítgatnom, és a moncsin nics külön gomb mint a régin, hanem tetü lasú OSD menüvel kell szórakozni. Ezért kéne vmi szoftveres állítás, de kipróbálom a PowerStrippet, thx!
  • NeoMaN
    ???

Powerstrip amúgy, de nem értem a kérdést. :)
  • Narancs
    Srácok, nincs vmi szoftver TFT moncsikhoz, amivel lehet állítani a fényerőt XP alól?
  • GanXstaZoleeWrk
    Kössz a tippet. Akkor ez lesz.
  • VTomi75
    Nekem a 710N bevált, igaz, 12ms, de munkára jó (nekem amúgy játékra is tökéletesen megfelel, gyarló szemem nem lát zavaró utánhúzást ;) Amúgy hasonló árért most már 740N van, ugyanez, de 8ms.
  • GanXstaZoleeWrk
    philipset nem szeretem, Samsungra v. LG-re , viewsonicra gondoltam pl.

meloba kell itthon nekem is 19" van.
  • Rage47
    lejjebb irtam egyet...

azóta eldöntöttem h 19"-os kell nekem, szal arról letettem:))
  • GanXstaZoleeWrk
    Hello

17"ost mondjatok ami 50k alatt van min. 8ms és jók a tapasztalatok :) Köszi
  • [NST]Cifu
    Hát grat, ha az utánhúzást te videók alapján akarod megállapítani...
  • izb
    ez szerintem egy kicsit lol, de te tudod.
    mondjuk nekem meg a fülem ilyen.még a denevérek által kiadott infrahangokat is hallom, mikor az utcánkban röpködnek.Mondjuk csak egy tartományban egy adott hangot.
  • NeoMaN
    Az igaz, de a lenti utánhúzásos videjó egy 970P-ről készült. Ezek alapján a 8MS moncsi nekem nem jó...
    19-es kellene minimum 4ms-el (ami ugyebár egy szar színátmenetes TN+FILM paneles lenne). Hát köszönöm szépen. :P
    Kihagyom egyenlőre, ennek még nőnie kell kicsit.
  • Richard90
    lehet... de én tényleg észreveszem :)
  • Richard90
    70-ért már van samsung 17 colos moncsi
    nem mintha olcsó lenne, de nem 100k
  • NeoMaN
    Hehe, nekem CRT-m van.

És ha te nem veszed észre a TFT utánhúzását, akkor örülj neki, nekem ilyen nem kell, pláne nem 100ezerért, mert k*ra érzékeny vagyok rá.
    :)
  • izb
    Hát ezek után csak arra tudok gondolni, hogy superman szemeid vannak.

Nálam nincs ilyen,ja és játékoknál meg főleg nincs semmi gebasz.
  • Richard90
    a legfrisseb dirver van fent... namost lehet neked nem húzás, de én érzékelhetően látom
    lehet azért van mert ez 17 colos a tied meg 19 colos
    a szemem nagyon érzékeny az ilyenekre
    talán a kelletténél jobban észreveszm ezt a húzást mint mások
    ja és főleg az egérnél lehet észrevenni
    a játékoknál tűrhető