14419
| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
izb #2423 pedig úgy tűnik, hogy az utánhúzás probléma miatt csak romlott -
#2422 13 éve gépezek, napi 5+ órát crt monitorral.
Nem rosszabb a szemem, csak soxor fáradt. -
sgery #2421 nem tudja valaki amúgy hogy a tft mennyire rondja a látást?
mert olyan erős fénye van ennek a monitornak hogy este a brigtnesst 0-ra szoktam venni, 100-on egyenesen folyik tőle a szemem:) -
Ferencz István #2420 Hátha most belegondolok hogy a szar gép miatt basztam el a szemem akkor most helyben 23:45-kor kivágnám az éjszakába de nem teszem mert jó kisfiú vagyok én De majd lézereztethetem meg a szemem hogy megjavuljon, de az még pár év mire oda eljutok úgyhogy... -
#2419 nyugi nem csak nálad van ez...:( -
#2418 A számtech az egyik legrosszabb befektetés, ez nem vitás. -
sgery #2417 én már nem költök a gépre igazándiból, már egy éve nem játszok rajta, úgyhogy jó ez a konfig ahogy van, túl jó is.
az xbox az jó amúgy, legalább nem kell fejleszteni. csak nemárt hozzá egy 110cm+-os hdtv. vagy egy projector. -
Ferencz István #2416 Bassz.. a végén veszek egy Xbox360-at, mert őrület hogy mennyit kell költeni a gépre. Most még kellene monitor, az 55E FT vagy ha gyűjtök és az MVA paneleset veszem akkor 87E FT(ez már magában egy X360), akkor kellene még az 1GB ramomhoz + 1GB(20E FT) majd a Crysis, UT2007 ezekhez , akkor kellene még egy jobb gépház ami jobban szellőzik meg jobban néz ki(16E FT), akkor egy Zalman VF700CU(6E FT) a 7600GT-mre mert olyan hangos hogy maxra felcsavarom a hangerőt azt úgyse hallom a játékot, akkor kellene egy normális táp is, a mostani 400W-os Noname helyett(15E FT). Ez már így 145-150E FT. Hát nemtom de már évek óta ez megy nálam hogy ha összegyűjtöm a pénzem akkor mindig költsek a gépre , holott tudnék venni értelmesebb dolgokat is. Nekem ez nem fog menni úgyérzem, nagyon gondolkodom egy X360-ban. Bocs az off-ért csak egy kicsit ideges lettem emiatt. -
sgery #2415 hát valóban nem egy acer gémer line vagy samsung desing, de rondának sem ronda. és a tartója is igen jó, bárhogy lehet állitani, jó magasra is, 90fokban döngeni stb.. -
Arti #2414 Így van ha már vesz az ember és kicsit is a jövőre gondol nem TN panelest vesz. Én is MVA panelest akarok majd venni 2-3 hónapon belül. Mondjuk Belinea nemjöhet szóba mert rohadtul csúnya. De kinéztem egy szintén ugyanolyan panellel ellátott moncsit Benq FP91GP. Sztem ez lesz a nyerő. -
sgery #2413 a tn panelest azért mondják a legjobbnak a játékhoz, mert annak a legjobb a válaszideje, ami ugyebár a játékoknál a legfontosabb. Csakhogy ezek a válaszidők már a hülye gyártók játéka lett, mert 8ms alatt nincs olyan aki külömbséget látna. Ami nekem van, az belinea 101920-as és 87e ft. ennek 8ms-es a válaszideje, igaz hogy csak gray to gray de nekem elhihedet, még a cs fanatikus báttyám se észlel semmi lassúságot rajta.
amúgy több fórumon is olvasgatok, és sok voltak akik pl. a samsung 940-est cserélték le olyanra mint nekem van, és azóta nem is értik hogy tudták azt nézni. Pedig a samsung még drágább is volt.. -
sgery #2412 én úgy vagyok vele, hogy egy számitógépben a legfőbb dolog egy monitor. Mert hiába van egy csúcs gépem, ha van egy 15"-os 40e-res béna monitorom, amin nem tudok semmit sem csinálni. Igyis azon gondolkozok, hogy jövőre összegyüjtseke egy projectorra, mert nekem ez sem annyira jó filmhez és játékhoz, igaz csak a méret miatt.
A tn panelesekre én annyit mondok, hogy köztudott, hogy ha megnézek egy képet egy crt monitoron az 100 hogy nem olyan lesz egy tft-n. De az is igaz, hogy a legközelebb egy ips áll hozzá, utána pedig nem sokkal az mva paneles. A tn paneles pedig teljesen más szineket mutat már.
A legegyszerübb az ha elmész egy boltba és megnézed a külömbséget. kár hogy a fukarba meg társaiba csak tn paneleseket árulnak -
#2411 Főleg akkor, amikor ferkó riogat a gatyamegszorító csomagjaival... -
Ferencz István #2410 Hát ezaz hogy pont játékra kellene arra meg pont a TN paneles a jó. Apropó, menyibe kerül a legolcsóbb MVA/PVA paneles TFT? -
#2409 Bármennyire "istenkirály" egy MVA-paneles monitor, sztem nagyképű kijelentés az, hogy a TN-paneles max. netezésre jó. Bár tény, hogy a fekete nem teljesen fekete, én pl. nem látom olyan szürkének, ennélfogva egyáltalán nem is zavar (biztos igénytelen vagyok). Másik dolog, hogy egyszerűen sajnálnék 87 rugót egy monitorért. -
sgery #2408 amúgymeg gondolom hosszútávra veszel monitort, akkor pedig mindenképp vagy várj még amig lesz pénzed a jobbra, vagy addig vegyél vmi használtat. Mert jót csak 1x kell hogy vegyél, és sokáig jó lesz az még -
sgery #2407 hát nemtom mitől lehet, lehet a kábellel lesz gond amivel összekötöd a gépeddel.
én a helyedben vennék egy sima crt-t, aztán ha lenne pénzem vennék egy tft-t.
ha kell nekem van eladó 19"-os fujim még garival.
megnyugtassalak énis azért adtam el a crt-t mert hogy rosszat tesz a szemnek meg minden, de megnyugtassalak, ez a tft meg megvakit a legkisebb fényerőn is, és még jobban fáj tőle a szemem. ez van, a pc öli a szemet:( -
sgery #2406 TN+Film: A legolcsóbb paneltípus, jellemzője az alacsony válaszidő 3~8ms, alacsony betekintési szögek 130°~150°, közepes kontraszt 350~700:1, nagy fényerő 300~500cd/m2. Színmegjelenítése csak alapszínenként 6 bit-es (18 bit) 262.144 valós szín + 2 bit FRC 16.2M szín. (FRC = Frame Rate Controll, köztes színárnyalatok létrehozása, az árnyalathoz legközelebb eső valós színek gyors cseréjével, villogtatásával.) Elsősorban játékra, irodai munkára, Internettre ajánlott. Grafikai munkákra, képfeldolgozásra és filmnézésre kevésbé alkalmas.
MVA/PVA: Drágább, de majdnem minden paraméterében jobb paneltípus, nagy kontraszt 1000~1500:1, kitűnő betekintési szögek 178°~178°, alapszínenként 8 bit-es (24 bit) színmegjelenítés 16.7M szín, jó fényerő 240~350cd/m2, és az újabb, "overdrive" technológiával felszerelt típusokat alacsony válaszidő 6~8ms (g2g) jellemzi. Kitűnő választás lehet általános otthoni használatra.
IPS: A legdrágább paneltípus. Nagyon jó színhűség, alapszínenként 8 bit (24 bit) 16.7M szín, kitűnő betekintési szögek 178°~178°, kitűnő fényerő 300~500cd/m2, elfogadható válaszidők 16~25ms, közepes kontraszt 350~500:1 a jellemző tulajdonságai. Elsősorban grafikai munkákra, képfeldolgozásra ajánlott. -
Ferencz István #2405 Hát annyi zsé már télleg nincs rá, max 55E. Gyorsan le kell cserélni a CRT-met mert 1.: Rontja meg fárasztja a szemem 2.: Most is itt ülök előtte és zöldre illetve sárgára átvillan a képernyő uána visszavált normálisra aztán megint sárgás meg zöldes lesz stb. Ez amúgy mitől van? Érinkezési hiba vagy kezd tönkremenni vmi benne? -
Richard90 #2404 a tft-n belül van olyan hogy tn paneles vagy mva paneles? vagy ez hogy működik? -
sgery #2403 én úgy vélem, hogy a TN paneles modelleknél mindegyik ugyan olyan képet ad. Mind szar. Szóval tök mind1 melyiket veszed. Netezéshez jó, bár annál sem ad valósághű képet, és kis kontrasznál idegesitő hogy nemhogy nem fekete, de még szürkének is világos.
Ha tudsz szánj rá több pénz és vegyél egy mva panelest, 87ért már kapsz.
nekem is egy belinea-m van, és istenkirály képe van, nemúgy mint a béna tn paneleseknek.
egyépként lehet hülyeséget mondok, de a viewsonicban nem ugyan attól van a panel mint a többi monitorgyártónak? Mert az én belineámban régen samsung panel volt most meg vmi aeg vagy vmi ilyen a-val kezdődő 3betűs..
mert ez kb olyan mint a oc-be a memória. 1helyen gyártják az összeset, megveszi pl. a kingstone és ráirja hogy kingstone. pedig ugyan az mint a noname... -
Ferencz István #2402 Először én is ASUS-t akartam de aztán mondták itt az SG-n hogy nem olyan jó, majd megnézem a mammutban mindegyiket és azt veszem ami jó. A 600:1-as kontraszt meg a 400cd/m2-es fényerő azért csak nem olyan rossz, de majd meglátjuk -
#2401 Igazából az előző monitoromhoz tudom viszonyítani, ami egy LG F700B (17" CRT - gondolom sokan ismerik, ngyon jó kis monitor - nem is adtam el). Lényeg az, hogy teljesen meg vagyok elégedve a játékban nyújtott képminőséggel.
Én személy szerint úgy érzem, jó vétel volt. -
Ferencz István #2400 Szép a képe a játékokban? -
#2399 Háj!
Én egy Asus MM17T tulaj vagyok. A monitor zsír, ajánlani tudom. Ja, és mellékesen az Asus-okra is azonalli cseregari van egyetlen subpixel-hiba esetén is. -
Ferencz István #2398 Én is arra pályázom csak nemtom hogy nem-e lesz kevés a 300cd/m2 fényerő és az 500:1 kontraszt -
#2397 Mindenképp Viewsonicot vegyél!
Ráadásul azonnali cseregri van rá pixelhiba esetén! (subpixel is!) -
Ferencz István #2396 Aha, értem. Valszeg pénteken megyek BP-re aztán benézek a Mammutban lévő Edigitalba és összehasonlítom hogy az 50-55E FT körüli monitorokat. Remélem nem fogok csalódni a ViewSonic VA702-ben mert az Edigital honlapján azt írják hogy nagyon jó. Majd meglátjuk. -
Arti #2395 A döntés a tiéd. De közel sem biztos hogy alaplap mellett monitorban is jó lenne az asus. Viewsonic pedig híres a monitorjairól. De ez nem beleszólás csak tanács.
Dönts ahogy jónak látod. Az meg hogy elviekben jobbak az asus adatai abban ne legyél biztos. Ez csak az amit a cég megad, valóságban eltérhet. -
Ferencz István #2394 Senki nem tud segíteni? Nagyon fontos lenne!!! -
Ferencz István #2393 Valaki PLS! -
Ferencz István #2392 Ja kihagytam a legfontosabb dolgot: 50-55E FT lenne rá -
Ferencz István #2391 Sziasztok!
Egyszer mondtátok hogy az ASUS monitorai nem olyan jók, ne is vegyek ilyet. Az ASUS MM17DE-nek pedig olyan jók az adatai meg az árai is.(8ms, 400cd/m2, 600:1)
Akkor sztetek ne vegyek és maradjak a ViewSonic VA702-nél(8ms, 300cd/m2, 500:1)
Egy árban vannak és télleg nemtom hogy melyiket vegyem. Játékra és netre kellene. Ha minél előbb tudnátok válaszolni nagyon megköszönném mert már lehet hogy pénteken megveszem, ja és ugye nem 1 évre vesz az ember monitort. Ja és az Edigitalbanvenném sztem, és ha tudtok az Edigitalban jobb moncsit a listán amit belinkeltem akkor írjátok már le! Ja és JÁTÉK előnyben! Előre is THX!!! -
#2390 Számítottam rá hogy sok értelme nem lenne, de nem voltam benne biztos, hogy nem működhet. Köszi! -
#2389 Meg lehet kérdezni mit vélsz elérni ezzel?! A TFT-nek annyi képpontja van, ahány natívon van és slussz. Ha ezerszer angyobb felbontást ereőszakolhatnál rá, akkor sem fognak rajta plusz képpontok nőni a kedvedért, szal. ugyanúgy natívban marad, max. a képeden lévő információ jó része eltűnik, hiszen csak bizonyos sorokat és oszlopokat fog megjeleníteni. Márha tud downscale-ezni amit kétlek (HD TV-k jó részt tudják). -
Inquisitor #2388 Semmi, Szerintem lesz egy Out of Synv vagy hasonló hibaüzeneted ha sikerül a drivert kikerülni, ha nem sikerül, akkor meg egy virtális desktopod. Amúgy meg semmi értelme. -
izb #2387 szerintem ne próbáld ki... -
izb #2386 azt nem ismerem,de a trinitronos moncsik és tv 99% ilyen szar..gyárilag -
#2385 Sziasztok! Lehet hogy hülyeség, de mi történik ha megpróbálok egy 17"-os LG TFT-re ráerőszakolni a natív 1280x1024 feletti felbontást? A sima driver nem is tesz lehetővé ennél nagyobbat. Tönkremenne? eltorzul a kép? károsodhat? köszi! -
Inquisitor #2384 Szerintem a Diamontronomban sincs feszítőszál, és nem picitt jobb a képe a Trinitronnál ;)