14419
  • izb
    hogyhogy kékes?
    maga a desktop milyen?
    az is kékes?
    vagy csak a videó?
    kell lennie egy ilyen menünek,hogy RGB na ott nézd meg, hogy a red milyen szinten van...
  • Ferencz István
    De mit állítsak hogy ne legyenek kékesek a videók? A monitornak 600:1-es kontrasztja és 280cd/m2-es fényereje van, nem hiszem hogy ez lenne a baj
  • izb
    na akkor tudsz mindent......
  • Ferencz István
    jaja van azon kívül 4 gomb, az 1. a menüt hozza be, ezek vannak benne:
    Auto Image Adjust
    Contrast/Brightness
    Color Adjust: sRGB, 9300K, 6500K, 5400K, User Color
    Information
    Manual Image Adjust
    Setup Menu
    Memory Recall
    A 2.-es gombal a kiválasztás, a 4-es 5-ös pedig a lopozás le-fel.
  • izb
    jaja
    a monitoron kell lennie a power gombon kívül egy két gombnak vagy a moinitor feléd eső részén vagy az asztal felé néző részen ami a monitor alján van.
  • Ferencz István
    hát figyelj én nem találtam csak telepítési útmutatót, amiben leírja hogy hogy tegyem fel a drivert, amúgy mit kellene állítanom, színeket vagy mit?
  • izb
    bekapcsolod a videót hogy álllandóan menjen miközben állítod a monitoron a képet.
    gőzöm sincs hogy a moncsid menüje hogyan néz ki.így sajna erre magadtól kell rájönnöd..de kaptál hozzá egy kiskönyvet, abban minden benne van elviekben.
  • izb
    attól még a videó lehetett szar minőségü nemdebár?
    Nekem az LG monitoromon kívül van egy Samsung LCD tévém és annak jóval nagyobb a reakcióideje és mégsincs utánhúzás.Na erre varjál gombot....
  • Ferencz István
    ebben tudnál egy kis segítséget adni?
  • izb
    állítsd be rendesen a panelt a monitoron...
  • NeoMaN
    Élőben láttam egy 730BF-en.
  • Ferencz István
    most meg néztem videókat és olyan kékesek, ez mitől van?
  • izb
    Ja sokkal nagyobb.Minnél nagyobb az érték a annál jobb a kontraszt arány.
    én esténként úgy használom(pl mint most) hogy van mellette egy kis lámpa ami folyamatosan világít így nem vakulok meg...annyira
  • Ferencz István
    Ez az 1. TFT-m és még meg kell szokni a nagy fényerőt pedig csak 280cd/m2. Gondolom ez más mint CRT-n.
  • GanXstaZoleeWrk
  • izb
    mert nincs is.Neoman kolléga lemeze ez az utánhúzás mert Terminátor szeme van,és egy agyonkódolt videón látni vélte az eseményt
  • Ferencz István
    Na ma megvettem végre a TFT-met. Egy ViewSonic VA703B-t vettem ésd sztem nagyon jó. Mindenkinek csak ajánlani tudom. 8ms-os és egyáltalán nem venni észre az utánhúzást.
  • [Jakuza]
    Ket teljesen kulonallo dolog, semmi koze nincs a monitor kepfrissitesenek a jatek FPS-ehez..
  • urbijoe
    TFT-nél ha max 75hz-et tud akkor ténleg csak annyi FPS-t jelenit meg egy játék?
  • kirol
    Samsung 940 BF-je van valakinek?
    Érdekelne mi a véleménye róla.
  • izb
    ja lehet nem ártana.......
  • The Garrett
    lehet össze kéne dobni 1 FAQ -t és kitenni topik alcimbe :)
  • izb
    #1587 ezt a hozzászólást skubizd meg.meglátod...
  • Falabu #2440
    heló, az a kérdésem lenne, hogy ha veszek egy 16:9-es arányú TFT monitort, akkor a játékokat hogy fogja megjeleníteni, elnyújtja a képet vagypedig csak annyi látható a monitoron amekkora a felbontás?
  • sgery
    philipset sose vennék. ratyi a szervizük, a márka is nagyon leadta a szintet mostanra..
  • Rage47
    Philips 190C monitorral kapcs. van vmi tapasztalatotok, véleményetek?
  • Inquisitor
    "És ugye egy 17"-os TFT egy 19"-os CRT-nek felel meg?"
    Nem a 18-18."-os TFT felelne meg. Régebben gyártottak ilyet, de kiment a divatból.
  • Inquisitor
    "A DVI tényleg sokkal szebb, mint az analóg?"
    Ha normális zajmentes környezetben (nem 50 méterre a Petőfi adótoronytól, vagy a háztetőn nem egy GSM antennával) és normális hálózattal használod, akkor nem veszed észre a különbséget, míg Mari néni be nem kapcsolja a szomszédban a kávédarálót, vagy Pista bácsi nem kezd el ívheggeszteni.
  • kirol
    Valaki tudna ajánlani egy jó monitort?
    Valami ilyesmire gondolok.

Samsung 930BF

Max. Felbontás: 1280 x 1024
    Frekvencia és Felbontás:
    640 x 48075Hz
    800 x 60075Hz
    1024 x 76875Hz
    1280 x 102460Hz
    Fényerő: 300 cd/m2
    Szín: 16,7 millió szín, RGB (8 bit)
    Képpontsűrűség: 0,294 x 0,294 mm
    Kijelző területe: 338 x 270 mm
    Kontrasztarány: 700:1
    Válaszidő: 4 ms
    Vízszintes frekvencia: 30 –81 KHz
    Függőleges frekvencia: 56 –75 Hz
    Horizontális/vertikális látásszög: 160 / 160
    Videojel: Analog/Digital (15pin D-sub/DVI-D)
    Engedélyek és tanúsítványok:
    TCO99

Az ár 70-85 HUF közötti legyen.
    A DVI tényleg sokkal szebb, mint az analóg?
  • NeoMaN
    Van akinek nem sok, van akinek sok. Miért nem tudod már elfogadni? :P
    Nekem is sok.
    :)
  • Lyan Kyj
    havernak is 8-as van, engem nála zavart pl FarCryban a fű. Amúgy a többi része milyen?
  • GanXstaZoleeWrk
    8 az sok? :)
  • Lyan Kyj
    ERRŐL a monitorról mi a véleményetek? Válaszidőt kicsit sokallom, de a többi rendben van sztetek?
  • GanXstaZoleeWrk
    nem egészen de fogjuk rá 17"os TFTnél mind a 17"-t látod mig CRTnel kicsit kevesebbet.
  • Ferencz István
    És ugye egy 17"-os TFT egy 19"-os CRT-nek felel meg?
  • GanXstaZoleeWrk
    jo :)
  • Ferencz István
    Valaki?
  • Ferencz István
    És EZ szerintetek jó lenne? A 280cd/m2 fényerő elég?
  • Sir Quno Jedi
    Ez hüleség, egy jóak 16:9-es TFT/LCD TV-n iszonyat jól néz ki egy-egy film! Már ha natív fizikai felbontásán nyomatod pl. PC-ről (különben nyilván ratyi). Én is ezt tevém. Term, sima TV-zésre silányak ezek, de ez nem az ő hibájuk, hanem az adásé. Nem is arra kell őket használni...
  • GanXstaZoleeWrk
    TFT elött nekem nem folyik a szemem, 10+ évig CRT-t hasznaltam szet is ba**ta a szemem a régebbi 14"os monitor.

"szar" TN paneles TFT-m van előtte LG F900B-m volt ami köztudottan amikor vettem több tesztet nyert meg. Egymás mellé tettem a 2őt és ég és föld volt a különbség a TFT javára. Innentöl kezdve pont leszarom hogy van már jobb TFT is 1,5X drágábban mert játékra/netre ez tökéletes. Filmeket meg nem szaros monitoron nezek hanem 16:9es tv-n, ami sokak szerint sokkal szebb képet ad mint a mai plazmák/lcd tvk :) innentöl kezdve meg ugyse lehet közös nevezőre jutni :)