14419
  • reaper4
    nálam sem zavaró egyáltalán az áthúzás igaz 4ms-es de akkor se. szal...
  • [NST]Cifu
    Figyi, kettőnk közül ki nézi napjában több órán át azt a TFT-t, te vagy én? Ki tudja, hogy zavaró-e nekem az utánhúzás, te vagy én? Akkor ugyan ne okoskodjál már...

Ha neked zavaró, az személyes szoc. problem, de számomra egyáltalán nem zavaró. Punktum.
  • NeoMaN
    Erről van szó.
    Érdekes módon a tulajok eskü alatt vallják, hogy nem zavaró.
    :)))))))
  • [NST]Cifu
    Nem veszek észre semmiféle zavaró utánhúzást (legyen szó DVD-ről, HD videóról, Sin Episodes-ről, Prey-ről, Lock-On-ról, WoW-ról, stb.). Ha direkt arra figyelek, akkor egy-két helyen rajta lehet kapni az utánhúzást, de még egyszer kihangsúlyozom, hogy játék közben ez egyáltalán nem zavaró.

Amúgy meg továbbra is csak azt tudom mondani, mint korábban: menj el valahova, ahol élőben meg tudod nézni a TFT-t. Ha zavaró az utánhúzás, akkor úgyis észre fogod venni.

Egyébként nekem személy szerint csak jó tapasztalataim vannak a Belineával, korábban egy 106020-as CRT-m volt tőlük, bírta a kiképzést 5 éven át, és nagyon szép képe volt. Jelenleg Belinea TFT-m van, és szintén elégedett vagyok vele. Ettől fügettlenül a fórumokban korábban rengeteg panaszt lehetett hallani a Belinea CRT-kre. De a TFT-ikkel tudomásom szerint nincs semmi probléma...
  • kirol
    Ó, látom, van. :(
    Teszt
  • kirol
    És a tiéd, ha jól látom 8ms GtoG, ezen látsz utánhúzást?
    Mert akár egy Belinea is szóba jöhet 19"-ban, ha jók.
    Pl. Belinea 10 19 20 csak ez is 8ms GtoG.
  • Richard90
    OFF
    ja ebben igazad van...
    ezért gondolkodok nagyon rajta hogy kellene venni egy ps3-at és nem pc-t fejleszteni (de ha átszámolom. mire a ps3-at úgy megcsinálnám hogy jó legyne (író, lemezek stb.) addigra ott tartanék, hogy kijönne belőle egy jobb gép
    ON
  • [NST]Cifu
    Izlések és pofonok, már a Diablo egy sem kötött le, a Quake sorozat sem fogott meg, az általad felsoroltakból csak a Starcraft és az X-Wing/Tie Fighter volt említésre méltó nálam. Ellenben kihagytad például az OFP-t, ami számomra etalon, vagy a Lock-On-t, ami a piacon az egyetlen komolyabb szimulátor (najó, talán az Falcon mellett). :)
  • [NST]Cifu
    A "normális" ez esetben b2b (black2black), vagyis az, hogy egy pixel teljesen feketéről teljesen fehérre, majd vissza vált. Ez azért nem éppen "nomális" színátmenet. :)
  • NeoMaN
    Az egész ámításteknika és a pc-s ipar vakítás.
    Mi vagyunk a lúzerek, hogy bevesszük és megvesszük.

Közben ha jól meggondolod, a Dio2-nél, a Quake3-nál, a Starcraft-nál illetve az X-Wing Alliance-nél a mai napig nem született jobb game. Csak a graf javul és a gépigény nő, miközben a játékélmény a béka segge alatt van, vagy max 8-10 órig tart ki (Prey és társai).
    :D
  • [NST]Cifu
    Belinea 102035, az ára pedig messze van a millióktól.

Hogy a Samsung TN paneles, azt például itt látható.
  • Richard90
    neked mi nem vakítás
  • NeoMaN
    Najó, de 90rongyért nehogymá egy kategóriával lpjek feljebb.
    Ebbe belefér egy x360...
  • kirol
    Hát én amúgy is mindent 1024-768- ban nyomok most is.
    Ehhez képest ez meg nagyobb.
  • NeoMaN
    TN-film. Más nem tud 2MS-t. Bár ez is átbaszás, mert gray2gray-ben vakítanak, miközben normálban lehet ez 16-25MS is. Szintén Samsung vakítás a 700-as kontraszt.
    Amúgy jó moncsi kisfelbontássú játékra (1280*1024).

• izb
    Nyugodtan váltsál flat-ről.
    Nekem LG flat hagyományos monitorom volt a mostani LG L1915S elött és még ha fizetnének sem térnék vissza egy katódsugárcsövesre bármilyen felbontásu is lenne az.
    Nekem amit nyújt tökéletesen elég,ami alatt használom(photoshop,Unlead movie factory,flash és társaik)
    Játék amivel játszom az a Desert Combat és csókolom.Ezeknél még nem tapasztaltam semmi utánhúzást,és a szinekkel sincs semmi bajom.
    Mondom aki 12ms alatt utánhúzást tapasztal annak vagy légy szeme van,vagy vak és ráfogja a nyuszira....
  • NeoMaN
    Elhiszem, de az árát nem érte meg szerintem. Amúgy nemtom miért idéztél, mert ilyen még tényleg nincs.
    :P
  • kirol
    És az milyen típusú?
    Hány milla volt?

Amúgy itt hol látom azt, hogy milyen panel van benne?
    940 BF
  • [NST]Cifu
    A legjobb moncsi olyan lenne, ami tud 1600*1200-at, 2MS (NEM G2G-en, hanem midig!!!) és nem TN+FILM paneles.
    Sajna ilyen nincs. :)

Az enyém 1680x1050-es felbontást tud, 8ms-os (nem látok zavaró utánhúzást egyik játékban sem) és MVA paneles. Tökéletesen meg vagyok elégedve vele... :)
  • kirol
    Jujj! Ez (hülye) fájlt.

Amúgy hegyvidéken lakok, de olyan nagy hegy nincs. Birka sincs mondjuk.
    De ha az autóvezetők is számítanak, akkor köztük van pár birka.
  • NeoMaN
    hüje :D
  • reaper4
    ez még jobb is , mert birkánként fog zoomolni :D
  • NeoMaN
    :))))

Akkor másszon fel a tetőre és hesszelje a birkanyájakat...
    Mittomén.
    :PPP
  • reaper4
    "Menj félóránként az ablakhoz, és nézd a távoli hegyeket percekig"
    és ha az alföldön lakik?
  • NeoMaN
    A szemed attól romlik, hogy huzamosabb ideig egy KÖZELI pontra nézel (esetleg 85Hz alatt megy a moncsid), és nem tornáztatod, mozgatod, pihenteted a szemed.
    Menj félóránként az ablakhoz, és nézd a távoli hegyeket percekig stb.
    TFT ugyanúgy kinyírja a szemed, ha 40centiről nézed órákon keresztül.
    Ez a CRT sugároz és bombáz sztem már urban legend. Régen a 14-es fekete-fehér csernobili monitorok biztos ilyenek voltak, de a mai CRT-kkel már semmi baj.
  • kirol
    Hát én egy 19"-os Fujitsu Siemens Flat monitorról váltanék, kizárólag amiatt, hogy ne romoljon el a szemem.
  • NeoMaN
    Hát nemtom, én nagyot csalódtam az egész TFT iparban.

A legjobb moncsi olyan lenne, ami tud 1600*1200-at, 2MS (NEM G2G-en, hanem midig!!!) és nem TN+FILM paneles.
    Sajna ilyen nincs. :)

Mingyá jön izb és leolt, de valahol igazam van. Ennyi pénzt egyszerűen nem ér egy olyan technológia ami még gyerekcipőben jár.
    szerintem

Egyébként 15-ös vagy 17-es gagyi CRT-ről nyugodtan válthatsz 940 BF-re!
    Én viszont sokkal többet vártam a TFT -től mint amennyit nyújtani tud ezért az árért amit elkérnek érte. Az, hogy valami ami 70-100ezerbe kerül, nem is tud truecolort csak trükközve, és a felbontása kifingik 1280*1024-nél számomra iszonyat csalódás.
    (az utánhúzásról nem is beszélve - amit érdekesmód senki nem lát rajtam kívül :))) )
  • kirol
    A Samsung 940 BF -nak van a legrosszabb színminősége, legrosszabb beláthatósági szöge, legrosszabb kontrasztaránya?
    Ne keseríts már.

Akkor mi a jó?
  • NeoMaN
    Úgy, hogy a 940 TN+FILM peneles (legrosszabb színminőség, legrosszabb beláthatósági szögek, legrosszabb kontrasztarány, de legjobb késleltetési idő).
  • sgery
    hwsw-n olvastam hogy egyik csávesznek volt ilyen 940-ese, és utána vett egy belineát, és azóta sem érti hogy a régi hogy lehetett olyan ronda.
    de ezt mintha már irtam volna, vagy nem? 87ért még mindig kapsz egy belinea-t... semmi értelme megvenni a béna samsungot..
  • Kaszi46
    http://prohardver.hu/f.php?mod=40&id=285299
    http://www.hardwareoc.hu/forum/index.php?s=
    http://mobilarena.hu/f.php?mod=40&id=285299
    http://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=41525&st=1350
  • kirol
    A metroban meg ne vedd! Én is láttam az újságban, drágán adják.

Melyik fórumban találtál véleményt róla?
    mert én ha meglesz a pénzem 1-2 hónap, ilyet fogok venni.
  • Kaszi46
    kicsit körbenéztem, már 87eFt-ol kapható. más forumokra is rábukkantam, ott elég jó véleménnyel voltak róla.

kiskerárak.hu/samung940bf
  • Kaszi46
    metros akciós monitor? ha igen én is ezt néztem ki magamnak:)

szóval samsung 940BF

paraméterek:
    19'
    700:1
    160°/160°
    75Hz
    1280x1024
    16.2 Mil. Color
    analog+dvi
    2ms(Response Time(ms)(typ.)-2(G to G)

bővebb infó

93eFt akciósan a metróban.

crt-mnél biztosan jobb, de azért kíváncsi lennék mások, hozzáértőbb emberek véleményére is. játékra, filmnézésre, 2d-s graf. munkálatokra használnám.

• Inquisitor
    "Azért akarok TFT-t venni, mert az nem árt a szemnek."
    Lol. Ha egy papírlapot vagy egy plüsfigurát nézel 30-60 centiről napi 4-6 órában, az is rongálja a szemedet. Mert sokaknak a magas kontraszt bántja a szemét. A fényerő viszont állítható.
    A CRT-nél azért jobb, mert nem vibrál a képe, és nem fárasztja a szemidegeket ... elvileg. Persze CRT ellen felhozzák a sugárzást (ami új készülékeknél csekély és amúgy is hátrafelé ment, nem az user arcába), meg a porkilővést, amit legtöbb modellnél rég megoldottak.
  • kirol
    Miért a TFT-nél meg a nagy fényerő rongálja a szemet?
    Azért akarok TFT-t venni, mert az nem árt a szemnek. Mostmeg kiderül, hogy mégis?
    940BF-je tényleg nics senkinek?
  • izb
    hehe
    látod csak írnom kellet és megjavult:)
  • Ioles
    Én vagyok az csak csináltam egy másik nevet Ioles néven, mert a Ferencz Istvánt még fater csinálta egyszer magának de ez nem tetszett, úgy hogy én vok az. Nem tom mit csináltam vele de most jó lett. Amúgy Winampal csinálta ezt a kékes dolgot aztán ahogy írtad hogy milyen lejátszót használok megpróbáltam a WinMP10-el és jó volt, aztán megint Winampal és az is jó. Ilyet még nem is láttam
  • izb
    milyen lejátszót használsz?
    Bsplayer?
  • Ferencz István
    Minden fasza csak a videók kékes meg lilásak, az rgb-nél mind3 szín(piros, kék zöld) 100%-on van