14419
| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
#2543 Na akkor maradok az itthoni vásárlásnál. -
#2542 EUn belül nincs gond a garanciával, csak austriaba kell visszavinni / szervizelni ha elromlik. -
#2541 Biztos, de amiket én láttam 10-14 ms -osak voltak. Ez meg 4ms GtoG, és van DVI és a teszteken külföldön 10/8,2-t kapott, ami rohadt jó.
Oldal -
#2540 MVA/PVA paneles TFT-ket eddig is lehetett 100e Ft körül kapni, egyes gyártók olcsóbb (DVI nélküli) készülékei pedig 90e Ft-be kerültek... -
#2539 Na most találtam egy minitort, Samsung 960 BF.
Ez már PVA paneles, ami elvoleg most a jövő, és ez már hiperszuper a tesztek szerint, 4 ms (G/G) stb., ráadásul nem 150ezer HUF, mint más ilyen paneles amik ráadásul lassúak, hanem 90ezer körül van.
LCD Technologie a-si TFT/PVA
Bildschirmdiagonale 19 Zoll (48,3 cm)
Pixelabstand 0,294 mm
Helligkeit 300 cd/m²
Kontrast (max.) 700:1
Reaktionszeit 4 ms (G/G)
Betrachtungswinkel 160° horizontal/160° vertikal
Frequenzen: Horizontal 30 - 81 kHz, Vertikal 56 - 75 Hz, Bandbreite 140 MHz
Auflösung 1280 x 1024
Anzahl der Farben 16,2Mio.
Eingang analog/digital
Anschlüsse 15 Pin D-Sub, DVI-D
Plug & Play DDC 2B
Netzteil extern
Strombedarf: Nominal 38 W, Stand-By < 1 W, Energiemanagement nein
Einstellungen/ OSD: Vielfältige Einstellungsmöglichkeiten über OSD, MagicTune, MagicBright², MagicZone, MagicColor
Farbe Silber/Weiß glänzend
Fuß MagicStand, zusammenklappbar, höhenverstellbar mit Pivot- und Tiltfunktion
Lautsprecher nein
Wandmontage nein
Mac-Kompatibilität ja
Abmessungen (Produkt mit Fuß): 420,2x 420,5 x 258,8 mm (B x H x T)
Abmessungen (Verpackung): 492 x 137 x 547 mm (B x H x T)
Gewicht (netto): 5,6 kg
Gewicht (brutto): 7,7 kg
Besonderes Magic Tune, MagicColor, MagicZone, MagicBright2
Garantie 3 Jahre inkl. 3 Jahre vor-Ort-Austauschservice mit Leihgerät
Esetleg van valakinek ilyene? -
#2538 Hát lehet hülyeség, mert max 10-20 ezerrel olcsóbb. Ami sok, de garival mi lenne. -
#2537 * kerdesre válaszolva, nyugodtan megveheted ott is, sok ismerősöm vásárolt már fényképezőgépet, egyéb hardwareket austriaban -
#2536 ez alapjan el lehet donteni olcsobb e odakinn.
ilyen osztrák depo.hu féleség, több boltot is megtalálhatsz rajta cimmel / árakkal stb vel.
-
#2535 Hát a gari miatt én nem csinálnám.Sokkal olcsóbb lenne?
Végülis ha a határtól nem messze laksz... -
#2534 Nem tudod, vagy valaki más, hogy lehet olyat csinálni, hogy pl kimegyek Ausztriába, vagy valahova és ott veszem meg?
Megéri egyátalán az árat illetően?
Belehet hozni? A gari hogyan működne? -
#2533 Nekem is a C996 van.
Egyenlőre nem adtam el mivel 10 000-et akartak adni érte bizományba.
Hát inkább meghírdetem.Aztán majd lesz valahogy.
Én akkor ezt úgy vettem,ha lemegy a TFT ára akkor kicserélem.2 és fél éve ezek még nagyon drágák voltak.
A tipus:190S7
A CORÁ-ba vettem leárazva volt még a mai napig.Legalábbis Szegeden.59 990.
Itt
olvashatsz rolla bővebben.
Nekem nagyon megfelel.
Arra érdemes így a neten odafigyelni amit írnak mások hogy lehetőleg ne hibás szériát vegyél!
A többit saját magad döntsd el úgy hogy azt kipróbálod azt az eggyet amit megveszel.
Ne a kirakatba levőt nézd mert osztón vannak és mást mutat,de nagyon.
A képet pedig szemből nézed,ez így van!
Felesleges azért jóüval több pénzt kidobni hogy 1 évbe egyszer ránézek oldalról is és ott is ugyanolyan legyen a képe.
Nekem a lényeg az volt hogy a szemem ne bántsa és ezt 2 nap után nagyon észre vettem.
A másiknál 1-2 óra után olyan volt mintha egész nap heggesztettem volna,ennél semmi!
A szem itt is elfáradhat ,DE NEM ÉG!
Én spec a Monkey Island 3 végén tartok játékba.
Az előzővel kezdtem és ezen fejezem be és a kép nem csúnyább hanem szebb.
Igaz DVI-vel csatlakoztattam amit viszont nekem kellett megvenni,nem tartozék.
Síma csatival nem tudom milyen lenne,nem próbáltam. -
#2532 Nekem Fujitsu Siemens Scaleo C996-om van.
Neked meg Siemensed volt, így nem értem ezt: "Látom Neked is ilyen van."
Mennyiért adod te el? Priviben is jó.
Mesélj valamit az új szerzeményedről, nagyon érdekel.
Pontos típusa először is, hogy milyen Philips.
Aztán a kép, szín, stb.
Én pl azt nem értem, ahogy olvasgatok a TFT-kről, az van, hogy a TN+film már a múlté, most MVA, meg ilyenek a jók. Mert a TN+filmnek kicsi a látószöge, kontrasztja meg ilyenek.
Kérdem én, amit én kinéztem 940BF-et, az 170 fokos látószögű, 700:1 kontrasztú, stb.
Ezek azt akarják, hogy hátulról is lehessen látni a monitort vagy mi?
Sőt az is érdekelne, hogy a TFT elvileg a natív felbontáson szép.
És mi van, ha a géped pl. valami érthetetlen oknál fogja a Crysis -t nem fofja bírni 1280*1024-ben futtatni? Akkor szar minőségben kell majd nézned pl 800*600-ban?
Na várom az élménybeszámolódat.
-
#2531 Hm..
Látom Neked is ilyen van.
Én tegnap megvettem amit írtam és mondhatom nem bántam meg! -
Inquisitor #2530 A P, meg az I azt jelenti, hogy progressiv-ban 50/60 egész képe, Interlace-ben meg 2x30/25 képet tesz ki? Magyarán utóbbinak kisebb a sávszélessége, és ugyanakkora felbontásnál rosszabb a képminősége? -
Inquisitor #2529 Változó, ez 16:9 estén (vagy 16:10?) ennyi, a sorok száma a fix, amúgy lehet kisebb. (960x720? - 4:3)
Meg egy halom TV 1366x768-as, ami fogalmam sincs miért jó? (Kb. egyik felbontást SE lehet natívan nézni rajta.) -
Richard90 #2528 720p= 1280*720? -
#2527 azis -
Richard90 #2526 1080p azt tudom, hogy 1920*1080 -anas felbontást jelent...
és az 1080i?
a válaszokat előre is köszönöm -
#2525 Battlefield 2 -be bevolt allitva a regi monitoromhoz a 85Hz es elfelejtettem atallitani meg a monitor csere elott.
Miutan elinditottam a jatekot a monitor valamit kiirt kozepre a 85Hz miatt, de kb 15-20 masodpercig tudta tartani a 85 Hz -et amig levettem 60Hz -re.Nem kicsit lepodtem meg, legalabb nem kellett keresgetnem a beallitasokat manualisan a file -ok ba. -
#2524 Szerintem vissza ahol vetted, bar ijen teren nincs infom remelem nem is lessz szuksegem ra.:)
Elotte 1 Samsung SyncMaster 765MB (17") monitort hasznaltam, mit is mondhatnek:
Qrva nagy
Qrva szokatlan (mas forumba irtak, kell 1 het mire atal a szemed rendesen)
Qrva jo.:) -
#2523 És milyen?
A Samsung -nál hogy van a következő dolog: Megveszem a monitort, ami messze van a lakóhelyemtől, így pl futár hozná. Itthon kiderül, hogy pl pixelhibás. A Samsung -nál egyetlen pixelhibára is cserélnek?
Ilyenkor elég lenne elvinni a legközelebbi szervízbe, vagy vissza oda ahol vettem? -
#2522 Na mostantol en is csatlakozok a klubhoz, ugyan is tegnap vettem 1 Samsung SyncMaster 913N monitort. -
zummlencs #2521 kössz szépen inquisitor
erre voltam kiváncsi!!!!! -
Richard90 #2520 hát ha megnézed, semminek sem jó ha ki-be kapcsolgatod állandóan... -
sgery #2519 akkor még jó hogy nem plazmát vettünk a projector tv helyett, ennél is beég ha sokáig mutatja ugyan azt, csak ennél egy vászoncsere megoldja a gondot szerencsére. Bár még nincs szellemkép, pedig sokat nézek szélesvásznú filmet.
Amúgy lenne egy kérdésem tft -vel kapcsolatban. úgy rémlik valahol irták, hogy ha sokat kapcsolgatom ki be akkor az nem tesz neki jót hosszútávon. Igaz ez?
Másik kérdés, mivel takaritsam le a kijelzőjét? -
Inquisitor #2518 http://index.hu/tech/hardver/kprn050810/
A folyadékkristályos kijelzőkben (lcd) kristályként viselkedő vegyületet találunk, ami elektromosság hatására megtöri a fényt, de van még benne fluoreszkáló gáz is. Az lcd-k korántsem vastagok, viszont hátrányukként képfrissítési problémákat szokták emlegetni, ami gyorsan mozgó objektumok (például focisták) esetében okozhat szellemképet.
A plazma meg majdnem crt: elektronokkal bombáznak egy foszforral bevont felületet, a felvillanó pontok alkotják a képet. Vagy ott a másik fajtája a plazmáknak, ezekben nem egy üvegbúra, hanem több apró cella van, melyek xenon- és neongázokat tartalmaznak. Helyezzük feszültség alá a cellákat, és azok elkezdenek világítani. A plazmák legnagyobb problémájaként a beégést szokták emlegetni, ami akkor jelentkezik, ha sokáig változatlan képet kell a plazmának megjelenítenie: például egy 12-es korhatárkarikát valamelyik alsó sarokban.
Mondjuk ez konyhanyelven van, de így egyszerűbb volt. -
zummlencs #2517 és azt esetleg tudja valaki hogy mi a működési elve a plazmának? -
#2516 Ha kapnék egy jókora nagy és fain plazmát, akkor szépen eladnám és vennék eggyel kisebb LCD-t helyette. De mivel az meg van, így lehet, hogy megtartanám. -
Inquisitor #2515 "jobb a plazma mint az LCD?"
Szerintem kontraszt/fényerőt kivéve mindenben sokkal rosszabb. Állítólag az újak már nem (annyira) égnek be, most vagy igaz vagy marketing duma, de ha igaz, hogy a kép rezegtetésével érik el, akkor még rosszabb. -
izb #2514 ja ez biztos,de nem ez volt a kérdésfeltevés szintje a realitás talaján maradva. -
Inquisitor #2513 Lehet kapni nagyfelbontású plazmát, csak 5x-10x annyiért, mint TFT verzióban. -
izb #2512 nem nem jobb.a színhűsége jobb a plazmának,de az lcd-nek jobb a felbontása. -
zummlencs #2511 sziasztok
lenne egy kérdésem.
mégpedig...
mi a különbség a plazma és az LCD tvk között?
az LCD-t azt tudom de mi a plazma?
jobb a plazma mint az LCD? -
izb #2510 Amikor még az készült 10-ből 6 volt elfogadható minőségű.A gyártási technológia meg a béka segge alatt volt.Ezért is voltak drágák.
Most 10-ből 10 jó én ezt nem nevezném "Ennyi pénzt egyszerűen nem ér egy olyan technológia ami még gyerekcipőben jár" ennek..
Itt nincs semmi gyerekcipő....
Annó a 90-es évek elején mennyi volt egy 15 colos katód?
Baromi drága.Mit tudott, semmit!!Kiforrott volt?Igen.De mégis kifolyt a szemed. -
#2509 Na eljutottam arra a szintre, hogy NeoMan hozzaszolasait atugrom.
Nem akarlak megserteni de....inkabb hagyjuk. -
#2508 Én is tegnap vettem egy ViewSonic VA703b TFT-t. Ez is 8ms-os és egyáltalán nincs utánhúzás. -
#2507 Tegnap vettem egy Philips 190S-t. eddig nagyon megvok elégedve vele. Játékoknál az 1024x768 nem is annyira zavaró, mint gondoltam. Utánhúzás játékoknál meg 1általán nincs 8ms-el... -
#2506 730BF (vagy 40?)-et próbáltam élesben és ugyanez. De befejeztem, mert 2vs1 van.
Nekem nem jött be ezért az árért, ennyi. Csak a saját vélemyényem kiabálom szerteszét. -
#2505 erről nem tehetnek az újabb tft-k :) ezért nem kell leszólni ezeket... -
#2504 Melóhelyen az irodában (8óra/nap)TFT-zem. Sajnos egy gagyi 2 éves, 15-ös AOC van csak és még egy excel tábla le-fel görgetésénél is elmossa a képet :(