14419
  • kirol
    Hát én itt néztem: http://www.prad.de/en/guide/screen2309.html

Itt írták ezt:
    Response Time (rise + fall): 20 ms
    Response Time (grey-to-grey): 6 ms
  • [NST]Cifu
    A reakcióidőkre több viszonyszám is használatos. A legáltalánosabban használt a g2g (grey 2 grey) amely a szürkéből szürkébe való váltás idejét adja meg (tehát hogy egy pixelnek mennyi időbe tellik szürke színből fehérré, majd ismét szürkévé változnia). Régebben a b2b (black 2 black) érték volt az általános, amely a feketéből feketébe való váltást adta meg. Jelenleg az overdrive technológiát használó TN paneles TFT-k képesek csak 1-2ms-os g2g értékeket elérni, részben azért, mert ezeknél nem valós 16 millió színt képes megjeleníteni, hanem valójában csak 65 ezret, és technikai trükkökkel (a megjeleníteni nem képes szín esetén a legközelebbi két színt felváltva villogtatva, vagy a szomszédos pixelekkel harmóniába "kikeverve" jeleníti meg). A PVA/MVA panelesek általában 6-8ms-ra képesek jelenleg, a 970P úgy 6ms-os, hogy valójában nem 16 millió színt képes megjeleníteni, hanem egy a TN panelesekhez hasonlóan ennél kevesebbet, és dithering effektel leplezi ezt. Ettől még szép egyébként a 970P képe, és nem egymás mellett látja egy másik monitor mellett, akkor valószinüleg csak nagyítóval tünik fel a turpisság. Egyébként ettől eltekintve a 970P rendelkezik a PVA/MVA paneles TFT-k minden előnyével, tehát jobb a betekintési szöge és a kontrasztaránya, mint a TN paneles TFT-ké.
  • Code92
    nem 20ms én 4 és 6 ms esben néztem amúgy meg 1000:1 kontraszt arány az jól hangzik nagyon teccik ez a monitor de sajna 100rongy fölött van úgyhogy sztem maradok a 940bf-nél jó az és 15rugóval olcsób is
    de akkkor is ha mégis vásárlás előtt adódik alkalmam megpáűlyázok inkáb egy 970p-t 4 ms-est
  • kirol
    Ez ezt már eldöntöttem, csak még a mostanit is el kellene adni.

Nem értem miért vagy ilyen negatív.
  • kirol
    "Amúgy meg ha ennyit szenvedsz, akkor ne végy TFT-t. Végy egy CRT-t, és kész."

Nem értem miről beszélsz?

Én ezt csak neki írtam.
    Én Samsung 940BF-et veszek ha lesz pénzem, 1-2 hónap.

• [NST]Cifu
    A <20ms az a b2b-re megadott érték, így a leggyorsabb TN+film panelesek is csak ~8-16ms-osak. A 2ms-os TN+Film paneles TFT-kre adnak meg 5-6ms-os jellemző b2b adatokat (ez nem azonos a <20ms-os értékkel, amit a 970P esetében olvashatsz! Az ugyanis annyit tesz, hogy 20ms alatt van b2b!).

Viszont továbbra is azt mondom, hogy ne ez alapján döntsön senki. A 970P is tökéletes játékra, és már ez is csak úgy képes elérni a 6ms-ot G2G-be, hogy trükköztek a színmélységgel (csak dithering-el tudja a 16 millió színt). Ettől még ennek is szép képe van egyébként. Az MVA/PVA paneles TFT-k képe akárhogy is nézzük szebb, mint a TN+Film paneleseké (amennyit én eddig láttam). Persze ez megint csak nyugodt, otthoni körülmények között ütközik ki igazán. A játékosok legnagyobb részének a 8ms-os g2g érték mág untig elég egyébként, a milisecundumok versenye legfeljebb a HC gamerek "akkor is találok benne hibát" társadalmának szól.

Amúgy meg ha ennyit szenvedsz, akkor ne végy TFT-t. Végy egy CRT-t, és kész.
  • kirol
    Bizots szép a 970p meg PVA meg minden, de 20ms az kicsit sok.
  • Code92
    jah nem vált be a tervem előb végigtoltam nem valami nehéz a vége viszont még crt-n is egész szép kis game de most meginogtam lehet h. ha találok olcsón 970p-t akkor azt veszem nagyon megtettszett nem tudok dönteni és nem tudnám mind2-t megvenni:D
  • Rage47
    én is Quake4-t jáccottam végig TFT-n kb. 1 hete, én is arra vártam...:D
  • Code92
    na már nem sok idő és végre 19" on csodálhatom 1280x1024-ben a Quake 4 et max graffon jeee
  • Code92
    nem izgat mind 2 hátoldal jól néz ki és én elhatároztam (a tudása miat) h.ilyenem lesz és kész meggyőzött a 2 ms de sztem joban néz ki a másik hátoldalú de ez is gyönyörű annyi a külömbség h. a másik hátoldalűnak a magasságát iosd lehert állítgatni
  • grizzly21
    uhh, még 1 kép,jo lenne tudni hogy most hogy is néz ki:)
  • grizzly21
    hát ezaz hogy a samsung oldalán nem ilyen, google be rákerestem ott meg több ilyen kép is van,
    mellesleg a samsung oldalán oda van irva hogy a szinben és alakban lehet eltérés, legjobb lenne ha nyilatkozna valaki aki látott már élőben.
  • kirol
    Hát szerintem pont hogy nem ilyen a Samsung oldalán.
  • [NST]Cifu
    A Samsungnál sem jelenti a típusjelzés azt, hogy folyamatosan ugyanolyan panel van a TFT-ben. Ha jól rémlik, az első 930BF még 8ms-os volt, utána jött a 4ms-os, a legújabbra írnak 2ms-ot. Valószinüleg más-más panel van bennük, amit persze nem egyszerű kideríteni. Szóval igazat ír a Samsung, csak éppen arra már neked kell rájönnöd, hogy melyik változatra, melyik gyártási sorozatra érvényesek a megadott adatok, és persze az már a végső poén, hogy vajon milyen változatot fogsz kézhez kapni a boltban. :)
  • grizzly21
    samsung.com 3d view-ra gondolok természetesen
  • grizzly21
    a neten levő mindenesetre jól néz ki:) szinben is alakban is
  • grizzly21
    egyébként tutira ilyen a hátoldala?
    neten ilyen képek vannak:

fene se érti
  • grizzly21
    na nekem ebben a szinben kell! ez melyik lehet?
  • kirol
    Tök jó itt a Samsung oldalán a 3d nézetben azt írja 4ms -os, közben meg 2. Még ők se tudják, akkor mit várjak a boltok oldalaitól.
  • grizzly21
    a gorillás szine a legjobb viszont hogy az melyik azt nem tudom,
    fő oldalukon miért nincs mindegyik szinről kép?:(
  • kirol
    Tényleg, észre sem vettem.
  • Code92
    http://www.samsung.com/Products/Monitor/LCD_Digital/LS19HADKBEXAA.asp

és a kép alatt kllikk a "3D/Flash view" feliratra
  • Code92
    pill mindjárt írok pontos linket
  • Code92
    www.samsung.com
  • kirol
    Hol nézted 3d-ben?
  • Code92
    jahamúgy köszi a képeket
  • Code92
    a legfelső színben a legjob viszont a 2.diik és 3.dik azok lehet h. 940-esek de nem a bf mert az hátul máshogy néz ki (én is ma láttam meg 3d view-ben a hátulját hát először meglepett aztán gyönyörködtetett sztem jól néz ki)
  • kirol
    Egyik:

Másik:

Harmadik:

Bár hogy ez most fehér, vagy elefántcsont színű, azt nem tudom.

Lehet találgatni melyik milyen színű.
  • Code92
    hát még 1 hét és meglesz aszínen gondolkodom épp ha bwe tudnátok rakni mind a 3 színűről egy képet nagyon megköszönném.
    ha meglesz akkor majd írok ide róla szép dolgokat vagyis a véleményemet
  • kirol
    Na majd csinálj róla légyszi egy szép nagy képet, mert a boltban csak 930BF-et láttam. És írdle milyen játék, film alatt, egyebek.
    Milyen színűt veszel?

Remélem 1 hónap múlva én is megvehetem.
  • Code92
    nah én egyértelműen a 940bf-et pártolom már csak néhánynap és az a gyönyörű dizánnyosSAMSUNG váltja le a jelenleg 7 éves crt monitoromat jeeee
  • Code92
    "Ja a TFT ultrajó dolog. Aki szerint nem, az nem ért hozzá és/vagy nem tapasztalta eleget az áldásos tulajdonságait, így ignorálható a nem megalapozott véleménye. Lesz jobb technológia term., de az nem ma van!"

ezt én akartam mondani
  • [NST]Cifu
    Egy újabb megtért lélek. ^^
  • grizzly21
    nem vagyok lakásberendező, csak designer:)) vagyis szeretnék az lenni (klikk)
    szeretem ha valami szép:)
  • grizzly21
    valahogy az alakja nem elég stilusos. de már döntöttem azt veszem:)
  • Sir Quno Jedi
    Ja a TFT ultrajó dolog. Aki szerint nem, az nem ért hozzá és/vagy nem tapasztalta eleget az áldásos tulajdonságait, így ignorálható a nem megalapozott véleménye. Lesz jobb technológia term., de az nem ma van!
  • kirol
    De a honlap szerint a 940BF 3 színben is van, többek között feketében. Akkor mi a gond?
  • kirol
  • Kaszi46
    te kirakatba rakod a monitort, vagy lakásberendező vagy?