14419
| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
Az mellékelt pixelhiba tájékoztató a Samsung hivatalos álláspontját tükrözi. Vannak olyan kereskedelmi egységek, melyek saját költségükön cserélik a pixelhibás monitorokat, hosszú távon azonban ez nem éppen gazdaságos.
Személyes átvétel esetén természetesen beüzemeljük Önnek a monitort.
Üdvözlettel
EDigital
magyarul: be kell menni a boltba! én még ma bemegyek asszem. vagy holnap. legalább nem kell várni mig kihozzák -
#2702 Be is baszna, ha nem lehetne. Kíváncsi vagyok. -
#2701 most irtam nekik, ha gondolod privátban elküldöm az egész mail-t.
Egyébként azt válaszoltam most nekik, hogy :
1.ha 3mat találok akkor tehát nem cserélik ki?
2.ha bemegyek a boltba akkor ott le lehet e vétel előtt tesztelni hogy hibás e.
szolok ha jön válasz. -
#2700 Mivan?
Nekem azt mondták, hogy már 1 miatt is kicserélik. -
#2699 e-digital üzenete (mail):
"Pixelhiba garancia:
TELJES PIXELHIBA (egy pixel mindhárom szubpixele hibás)
Az ajánlás 1 millió pixelenként legfeljebb 2 teljes pixelhábát enged meg,
ez a különböző natív felbontású készülékeken az alábbi toleranciát jelenti:
1024x768 max. 2 db
1280x1024 max. 3 db
1600x1200 max. 4 db
2048x1536 max. 6 db
RÉSZLEGES (SZUB-) PIXELHIBA (Egy pixel egy vagy két szubpixele hibás)
Az ajánlás 1 millió pixelenként legfeljebb 5 szubpixelhibát tolerál, ez a
megadott felbontás-értékeken az alábbiak szerint alakul:
1024x768 max. 4 db
1280x1024 max. 7 db
1600x1200 max. 10 db
2048x1536 max. 16 db
Ha a fentieken túlmenően találna hibás pixelt a monitoron, 3 munkanapon belül a Extreme Digitalnál, 3 munkanapon túl a Samsungnál kell jeleznie a problémát. "
Röhej!!! 3 pixel esetén se lehet tehát visszavinni, ha 940bf-et veszek... -
#2698 Nincs rajta ezzel a progival teszteltem.
edigital.hu , regisztrálni kell náluk és utána rendelhetsz, árba is itt volt a legjobb a Samsung 940BF.
-
#2697 tuti nincs? fekete és fehér képen is megnézted? (Fullscreen)
hol vetted? -
#2696 Nekem ma hozták a monitort, pénteken rendeltem tőlük.
10ezer Ft felett a kiszállítás ingyenes belföldre. Eddig semmi probléma nincs a monitorral pixelhiba sincs. -
#2695 edigital.hu
itt hogy lehet rendelni, és van e px garancia, valamint házhoz hozzák e vagy ilyesmi, ismeri valaki ezeket? -
#2694 930bf -
#2693 Min találtál? -
#2692 nem ez más.
viszont egy pixelhibát találtam rajta, és nem vettem meg...fasz vagyok? kurva életbe, mondjuk elmehetnek ezek a geci nagy márkák a faszba, hogy nem képesek minőségit gyártani. áhh szar az egész -
#2691 Csak nem MM-ban nézted? -
#2690 csá mi a véleménytek a GNR TS702-ről? -
#2689 ugy néz ki 930am lesz, a 940 elfogyott, de nem is bánom, ugyse a tn panelé a jövö, meg ez amugyis jo monitor 2 v 4 ms nem sokat számit. -
Vista #2688 Sziasztok!
Szeretnék kérdezni egy lehet, hogy nem ide valót!
Most cserélném le crt monitoromat, és a Yakumo TFT 19DXF DVI-os kivitelt néztem ki.
Van esetleg tapasztalata valakinek ezekkel a termékekkel kapcsolatban, esetleg érdemesebb ebben az árkategóriában más gyártótól szemezgetni.?
Igazából láttam Samsungot is ebben a kategriában, ez gyorsabb is mert 8ms-os a válaszideje, csak ezen nincs DVI.
Van egyáltalán minőségbeli javulás digitális interfészen az analóggal szemben, érdemesebb ezt használni?
A segítséget nagyon köszönöm! -
#2687 Az 1080i interlaced (sorváltás) módban tudja az 1080-at, vagyis az első menetben az egyik sor, a következő menetben a másik sor van kirajzolva. Az 1080P esetén minden képkockánál kirakja az összes sort. Értelemszerűen az 1080P a jobb. Azt nem tudom, hogy a HDTV-knél az interlaced mód mennyiben jelentkezik, de elvileg ennél a kép enyhén vibrálni fog. Megvallom az interlaced móddal utoljára Amigán volt dolgom, cirka 15 éve, és ott utáltam kegyetlen módon, mert kifojt az ember szeme tőle. :)
Digitális bemenetnek nem tudom pontosan mi minősül (mintha valami DVI szerű lenne), de a hagyományos RGB bemenet biztos nem az. :)
De mint említettem, a HDTV-khez nem sokat konyítok. :) -
Richard90 #2686 itt a tévé
azt írják hogy van benne digitális bemenet... (hdmi)
de ez azt jelenti hogy van benne hdmi scatlakozó is? mert csak ilyan yr, yb... satöbbi van rajta... az is digitális bemenetnek minősül? -
Richard90 #2685 az 1080i és az 1080p között mi a különbség?
mert amit kinéztem tévét (samsung crt) az 1080i-t tudja -
#2684 Én inkább már nem mondok semmit.
A saját személyes véleményem az, hogy várj még a vásárlással, a PS3 megjelenése úgy is odébb van. A jövő év elejére pedig a 20"-os TFT-k ára úgyis lemegy olyan szintre, hogy inkább azokat éri meg megvásárolni. -
Richard90 #2683 most akkor jó lenne a ps3-hoz, vagy vegyek egy crt-tévéd, hdmi bemenetlle? -
#2682 Hát nem tudom, most megnéztem alaposabban a 940BW képeket, és tényleg látok gombokat rajta, de mikor átfutottam a paramétereit, és látom a Magictune nevét, már némi hányinger fog el. Az ok az, hogy nem is olyan régen heveny küzdelmet folytattam pár gomb nélküli Samsung TFT modellel, és úgy megutáltam őket, mint annak a rendje, köszönhetően a folyamatos szoftverösszeakadásoknak és Linux alatt használhatattlan megoldásnak, stb..
De ez esetben tényleg félrevezető volt amit írtam, úgyhogy elnézést kérek, a #2676 -es hsz.-ben a Samsungal kapcsolatos megjegyzés nem volt korrekt, maxima mea culpa. -
#2681 igen az. (színhőmérsékletet, fényerőt, kontrasztot stb.) -
#2680 Egész pontosan mi nem igaz benne? Hogy a MagicTune szoftver nélkül nem tudod állítani? -
#2679 csak azért kérdem ,mert amit leírtál az nem igaz és mivel lcd tvvel nem volt dolgom, így azt hittem vagy annyira tájékozott, h ilyet nem írsz :)
miért nincs "hardveres" osd menüje a samsungoknak??? mindent tudsz állítani így :P -
#2678 Az LCD TV-ket Windows alól szokták meghajtani?
Természetesen a Richard90 által felvetett Samsung 940BW-ről, tágabb értelemben pedig a Samsung TFT-kről beszéltem. :) -
#2677 "A Samsungoknak ugyanis nincs rendes OSD menüje, illetve beállítógombja, egy MagicTune nevezetű szoftverrel, Windows alól lehet csak beállítani a különféle dolgokat (színhőmérséklet, fényesség, stb.)" te most az lcd tvről beszélsz? -
#2676 Mint említettem, nem vagyok otthon a konzolok terén, de pár dologra felhívnám a figyelmed:
-Biztos, hogy Samsung-ot akarsz? A Samsungoknak ugyanis nincs rendes OSD menüje, illetve beállítógombja, egy MagicTune nevezetű szoftverrel, Windows alól lehet csak beállítani a különféle dolgokat (színhőmérséklet, fényesség, stb.). Emiatt én nem vagyok biztos benne, hogy jó választás lenne...
-160e Ft körül láttam 65cm-es, 16:9-es, 1280x768-as felbontású, HDTV/DVI csatlakozású Orion LCD TV-t pár napja a Metro-ban (mondjuk én most egy 82cm-essel szemezek személy szerint :)), szvsz ha utánajársz, lehet elég normális áron is vásárolni HDTV-t. -
sgery #2675 Nah, ma haverom áthozta a vadi új, legjobb hp-s laptopot amit még Mo-on kapni sem lehet, és összevetettem a belinea monitorommal a képét, és rá kellett jöjjek, hogy a hp szinei teljesen más képet mutattak, messze rondább volt az én monitoroménál. A betekintési szöge szörnyü, a megvilágitási pontok látszanak stb...
Miért nem raknak a csúcskategóriájú laptopokba is mva panelt? ennyiért már megtehetnék igazán... -
izb #2674 csak olyan van ami a 16:9-et tudja.más képnagyságot neked kell beállítanod. -
Richard90 #2673 mondjuka a csík sztem annyira nem zavarna ha jó lenne a kép :)
mondjuk kipróbálbám hogy hgy nézen ki ha majd kijön a ps3
ja és tudtok olyan lcd monitort ami tudja a 16:9-et?
vagy csak olyan van ami a 16:10-et tudja? -
Richard90 #2672 hát igen... persze hogy jobb lenne az lcd tévé... csak az sajna eléggé drága (a crt hd tv kezdődik 140-nél)
azért akarok ilyen monitort, mert eléggé olcsó és megéri a pénzét (sztem)
lehet állítani felbontás: 460p 720p 1080i 1080p
az utolsó kettő szóba nem jöhet, mert kell hozzá hd tévé...
az első pedig 640*480 annak meg eléggé gyér a felnontása...
nekem a 720p lenne a legjobb (1280*720)
csak nem tom hogy nézne ki ezen a montoron...
-
izb #2671 nekem van lcd tv és alapesetben 16:9 képnél van fekete csík alúl.be lehet úgy állítani hogy ne legyen ez is tény... -
#2670 Sztem is inkább LCD TV lenne a jobb, de sztem alul és felül lesz fekete csík, ha 16:10-ben nézed a 16:9-et. Másrészt azis lehet, hogy van lehetőség arányt változtatni a konzolon és akkor jó lesz. -
#2669 Természetesen van a 16:10 és a 16:9 között különbség. Nem vagyok otthon a konzolok terén, de ammenyit én konyítok hozzá, szvsz jobb választás lenne egy rendes LCD TV-t venni, ami tudja a HD felbontást. Innentől kezdve viszont már sok tanácsot nem tudok adni, mert a HD TV-kről nem sokat tudok. -
#2668 Ha mindenképpen Samsung, akkor én személy szerint a kettő közül a 970P-t választanám, de igen, ez drágább is. A Samsungal egyébként csak egy bajom van, mégpedig az, hogy ott a beállításokat szoftveresen lehet csak elvégezni, amivel jópár embernek meggyült már a baja. -
Richard90 #2667 NA szeretnék majd venni valamikor egy samsung 940bw típusú monitort...
a ps3-ra szeretném majd kötni és 720p felbontásban szeretnék majd rajta játszani...
a maximális felbontás:1440*900 = 16:10 aránnyal?
mert a ps3 16:9-es felbontásokat támogat....
a kérdésem: ha megvenném ezt a montirt akkor meg lenne nyúva a kép? vagy esetleg mutatna valami torz más képet? (gondolok én itt amikor az 5:4-es monitrot átállítjuk 16:9-es arányra akkor megnyúlik a kép)
vagy nem számít az a 16:10 vagy 16:9, ugyanúgy szélesvásznúnak minősül? nagy köztük a különbség? -
#2666 970 p, de de drágább is -
Code92 #2665 jah eggyetértek akkor szerintetek most a 940bf vagy a 970p a jobb??? -
#2664 Korrekt komment, ez akár mehetne FAQ-ba is!