14419
  • Alblink
    Hi all,mostanaba veszek majd monitort,és lene par kérdésem.aki tud segitsen,thx.
    16:(10)-es tft monitort vennek,foleg filmnézéshez,ha ezen nézek egy dvd filmet,akkor milyen lesz a kép mérete,mert normal monitoron,alul felul fekete sav keskenyiti a kepet,ha ezen neznem akkor meg keskenyebb lene,vagy torzitas nélkul is lathatom teljes képben,csak ugy kell bealitani a képaranyt,és széles vaszni lesz a film?
  • [NST]Cifu
    Attól függ. Ha megbízható volt eddig a forrás, akkor nincs ok benne kétkedni (ő tudja mit vesz a nagykertől). De ismeretlennél alap egy bizonyos szintű bizalmatlanság. Nem rosszindulatúan, de illik alaposan megnézni, hogy tényleg azt kapod-e, amiben megegyeztetek. Ha 12ms-os, akkor nyugodtan lehet azt mondani, hogy én nem ezt rendeltem meg.
  • Vista
    Nekem lényegében azért lenne fontos a megkülömböztetés hogyansága, mert mint alább említettem ahol veszem a monitort ott garantálja az ürge, hogy ez már a 8ms-os változat, nem pedig a 12-es.
    Gondolom ilyen olyan esküszömökre ti sem sokat adtok.
    Sajnos jártam már úgy, hogy újnalk vásárolt Maxtor vinyómról szervíz közben derült csak ki, hogy 2 éves.

Üdv!
  • Inquisitor
    Nah jah, de elég sok gyártónál szokás (Pl. Neovo), hogy van egy ugyanolyan nevű sorozat (pl. F-417) és utánabiggyesztenek egy számot (16, 12, 8, stb) vagy betüket (B, C), ami jelöli, hogy melyik panellel van szerelve. Aztán próbálj utánanézni a neten, ahol sokszor véletlenül csak a legutolsó típús adatai vannak feltüntetve.
  • [NST]Cifu
    Sajnos elég nehéz megállapítani egy gyakorlatlan szemnek, hogy most 8 vagy 12ms-os az adott TFT. Kell nézni egy ideig egy gyors játékot vagy filmet. De alternatív lehetőség, hogy utánanézel neten, mely gyártási számúakban van már 8ms-os panel, és megkéred, hogy had nézd meg a boltban.
  • sgery
    igaz hogy mindekttő világit, de a tft sokkal erősebben. Mármint az én mostanim a régi fujihoz képest.
    de én este mindig fellövöm a lámpát amúgy, reméljük nem leszek vak:D
  • zolo15
    valaki erre pls #2705
  • Sir Quno Jedi
    MINDIG kell háttérvilágítás minden TFT-hez, plazmához, CRT-hez, ez nem technológia függő. A túl nagy kontrasztkülönbség kinyírja a szemedet. Teljes sötétségben nem szabad ezeket használni! Orvosok is ezt ajánlják, de magam is csak meg tudom erősíteni. És ne használjatok háttérnek hideg fényt, inkább valami meleg fényforrást, éppen elég TFT hideg háttérvilágítása terhelésnek.

Legjobb a képernyő mögé, attól kissé távolabb (a melegedés miatt) elhelyezni egy világítótestet, ami a (világos színű) falat világítja meg, így visszavert fényt kapsz a képernyő köré, ami a legkímélőbb a szemnek.

Pl. már van olyan plazma TV, aminek a kávája sötötétben lumineszkál, ami nem egy hülyeség, csak még kevés.
  • grizzly21
    viszont az nem igen jo játékra sztem..asszem maradok a samsungnál..
  • sgery
    hát mivel nekem is belineám van ezért ezt tudom ajánlani:)
    a többiről nemtok mit mondani, de mielött megveszed azért azt is nézd meg milyen fajta pontoan az mva panel, mert az enyémben is régen samsung panel volt ami 12ms-es volt és rondább is volt..
  • grizzly21
    neked egyébként milyen monitorod van?
    ha jol sejtem a te helyemben te egy ilyen belineát vennél...
  • sgery
    onnan hogy ha 16,2millió szines akkor tn ha 16,7 (vagy 8?) akkor mva
    de a gyártó honlapon biztos leirják
  • Tompie
    Lehet, hogy ez egy láma kérdés lesz de nem értek hozzá. Hogy lehet megállapítani, hogy egy TFT monitor TN vagy MVA paneles? Mert a leírásukban én ilyet egyiknél se találtam.
  • sgery
    nekem este a minimumon is bántja a szemem a sötétben, lámpa mellett még elmegy.
    csak minimum fényerőnél nem olyan szépek a szinek.
  • Sir Quno Jedi
    Köhh, a fényerőt le lehet venni, a vibrálással nem tudsz mit kezdeni.

Nekem is be van állítva 4 üzemmód a LCD-men, van egy pipecnyugis fényerő/kontraszt arányos hideg verzió, amin most is írom ezen sorokat, van durván kiemelt a sötét filmekhez, gammákhoz, egy átmeneti beállítás és egy gyári "normál". Ezek elégségesek.
  • sgery
    én is gondoltam azért cseréltem le a crt-met, mert rontja a látást, de nyugi, attól vibrál a szemed, ettől meg kifolyik olyan fényes. 1re megy, a káros az, hogy egész nap bambulod..:D
  • Sir Quno Jedi
    Hogy vegyél TFT-t?! :DDD
  • grizzly21
    azt már leszarom, igazából ha 4 vagy alatta van az már okkés.
    viszont mostmár 4.éve ülök 19es crt előtt valami váltás kell..mert szemüveges nem leszek az tuti!
    mit tanácsolsz?:)
  • sgery
    hát ha egy 4 és egy 8ms-es monitort egymás mellé rakok és te meg tudod mondani melyik melyik akkor
    5év múlva azon lesz a vita hogy 0.8-as vagy 0.4-es-e...
  • grizzly21
    várni*
  • grizzly21
    elhiszem hogy jobb, de nem tudom megéri e várna. 4 ms körüli monitor kell max 85 ezerért.
  • sgery
    minőségtelen szar?? lassú?
    mi a szar ebben mégis? lassúságra annyit hogy még nem láttam hogy elhúzódott volna bármi is, a báttyám a cs közben sem vett észre külömbséget a crt-s monitorral szemben, pedig az aztán egy pörgős játék.
    Láttál már amúgy ilyen mva paneles monitort? mert a boltok 90%-ban csak a tn paneles van kiállitva, igy nem tudsz hasonlitani.
    Haveromnak van egy samsung tn-es monitorja és ég és föld a kettő. És mit mondtam,a haverom most hozta haza a luxuskategóriájú laptopját, mindenféle jó tulajdonsággal ellátva a kijelzőjét, és mikor a kettőt egymás mellé tettük ő is csak csodálkozott hogy ez mennyivel valósághűbb és szebb képet ad.
  • grizzly21
    csak a sablon szövegeket szajkózzátok, nincs rossz képe a tft-nek, és azért nem veszek nem tn panelest mert kurva drága, vagy ha mégsem akkor meg minöségtelen szar, és lassu mint a kurvaélet
  • Vista
    Sok helyen, mint nálunk is itt Komáromban igen kemény áron akarják rásózni az emberre, ráadásul az még 12ms-os.
    Aztán utána néztem a neten és kiderült, hogy idén Május óta már 8ms-os panellal szerelik.
    Találtam egy BP-i boltot ahol garantálja az ürge, hogy amit árulnak az már új panelos.
    Egyébkén van rá valami lehetőség, hogy leteszteljem, és megbizonyosodjak róla, hogy ténylegessen 8ms-os?
    Gondolok itt valamiféle progira.
  • [NST]Cifu
    Ebben az árkategóriában (60-70e Ft) szerintem nem rossz. Persze ha csak tényleg 8ms-os, mert azért a 12ms már messze nem olyan jó vétel...
  • Vista
    Bocs a pontatlanságért!
    Köszi a felvilágosítást, szóval akkor nem járok rosszul az említett darabbal?
  • [NST]Cifu
    Annyira nem értek hozzá, nem is találtam komolyanbb leírást, de tényleg milyen is az a A-Grand panel?

Szvsz az "A" Grade panel akar lenni, vagyis a legjobb minőségellenőrzési jellel ellátottal szerelték. A panelek legyártása után egy minőségellenőrzési teszt következik a gyárban (a panel gyárában! Csak pár cég gyárt panelt, AOC, Samsung, FujitsuSiemens, meg talán a Hitachi), az "A" az, amelyik minden teszten átment, amelyik pár teszten megbukott, az "B" és így tovább a "D"-ig. Az "A" panelek elvileg pixelhibamentesek.
  • Vista
    Szemezgettem Asus féle megoldásokkal is de többségén, ebben az árkategóriában nincsen DVi.
    Ráadásul nekem annyira fényes volt a kép, hogy egyenessen zavart.
  • Vista
    Üdv!

Én most rendeltem meg a Benq féle T905-öt, már az új panellal ami 8ms-os.
    Annyira nem értek hozzá, nem is találtam komolyanbb leírást, de tényleg milyen is az a A-Grand panel?
  • sgery
    111919 a legújabb paneles ha erre célzol, és 8ms-es..
  • kirol
    Abból melyiket?

Belinea 101920 (No. 111902)
    Belinea 101920 (No. 111912)
    Belinea 101920 (No. 111919)
  • sgery
    hát nekem már sikerült 87ért megvenni a 101920-asat. épp vele szemezek:D
  • kirol
    87-ért melyik Belineát vennéd te 19"-ban?
  • NeoMaN
    940BF árából kijön más is...

Pl. 101920-as Premium-MVA! paneles Belinea.
  • sgery
    aki 90e-ért vesz egy samsung tn panelest az nem engedheti meg magának pl. 87ért egy balineát?
    aki 50ért vesz monitort annak tényleg nem szól,sorry, de másoknak igen.
  • takraj
    "azt pedig nem győzöm mondani, hogy miért vesz valaki tn paneles monitort?"

Léteznek emberek akik nem engedhetik meg maguknak...
  • sgery
    Ennyiért mondjuk elvárja az ember hogy ne legyen pixelhiba. Ha pedig szart árulnak akkor tegyék azt olcsóbban.
    amúgy van pár bolt ahol felárért vállalnak pixelhiba garanciát is. érdemes körbenézni pl. a www.depo.hu -n
    azt pedig nem győzöm mondani, hogy miért vesz valaki tn paneles monitort? annyira szar a képe, semmi köze a valóságos képhez! Szerintem iszonyat...
  • Inquisitor
    "Röhej!!! 3 pixel esetén se lehet tehát visszavinni, ha 940bf-et veszek..."
    Miért is? Ezek az ISO szabványban is benne lévő garanciális pixelhiba számok. És ugye pixelhibamentes TFT gyártás majd a távoli (sci-fi) jövőben egyszer majd ...
  • zolo15
    erről mi a véleménytek: GNR TS702D

• kirol
    Hát igen, én nem valószínű, hogy bemegyek, mert igencsak messze van Pest tőlünk.
    Mondjuk mint írtam én csak 1 hónap múlva tudom csak megvenni. Addig csak lesz valami.