14419
  • grizzly21
    az OSD nem tudom hogy mi, de ujrainditással végre megy a DVI. öszintén szólva nem veszek észre szinte semmit, mit kellene figyelni? Mindenesetre csak jobb lehet ugye? a VGA sebességét nem befolyásolja a cucc ugye?
  • Alblink
    En lattam eloben a monitort,eleg noname szar,akkor inkabb vegyel ugyanenyiert auchanba hirdetett 19-es tft 16:10-es fuji vagy mi markaja,az szimpatikusabb,egyebkent en is ilyesmit veszek 60korul.
  • grizzly21
    nem vettem dobozba volt.:)
    azt már gondolom levágtátok hogy nem vagyok nagy hardveres:)
    szóval mi ez az OSD? kéne ez a dvi nagyon de nem akar összejönni
    ez a homályositás dolog fasza lenne, mert egy két dolog, pixelfont meg hasonlok van hogy szépen elhomályosul azért.
  • grizzly21
    nem, mert nem látta CRTn. nem rikitó, de CRTn tök más
  • Rage47
    ez tényleg fura! én 2k-ért vettem - pécs
  • reaper4
    figyu grizzly :) nincs ezzel szvsz semmi gond. nálam nem rikító... (első ránézésre :) )
  • [NST]Cifu
    Ez beállítás kérdése csak, szépen fogod, és az OSD-ben (vagy a videókártya driverjében) beállítod a neked szimpatikus színhőmérsékletet, ha nVidia kártyád van, esetleg próbáld ki a Digital Vibrance-ot bekapcsolni...
  • Vista
    Egyébként mennyiért vettél kábelt?
    Én ahol veszem a monitort ott valami horrorisztikus, 8000 huf körüli áron láttam 2 méterest.
  • Vista
    Lehet, hogy egy kicsit nyers lesz, de remélem tudok segíteni:
    A DVi csatlakoztatásnak az az előnye, hogy nem kell kézzel kalibrálnunk a képpozícionálást érintő beállításokat, mert a digitális jelátvitel esetén minden pixel helye pontosan meg van határozva. Ebből következik, hogy nem fordulnal elő képgeometriai hibák és torzítás. Dvi esetén nincs zaj, tehát tisztább, élesebb, kontrasztosabb a kép.
  • Vista
    OSD-n keresztül vagy, ha nincs akkor szoftveren keresztül be kell állítani a csatlakoztatás típusát.
  • grizzly21
    lehet hogy előtte kéne...:)
    egyébként miben job a dvi?
  • Rage47
    nálam annyi volt a dvi, hogy bedugtam, gép indit :)
  • grizzly21
    nah, nem tudom lefotozni, tök mások a szinek ha lefotozom. esetleg valaki tipp, hogy hogy kéne?
    más: DVI re akarom rákötni (egyébként ennek mi az előnye?:)), de nincs kép, nem lehet hogy valami be kell állítani előtte?
  • Rage47
    crt-met most nem kötöm rá azért:)
  • grizzly21
    jah, még nincs kész, domain is csak folyamatban van.
  • Rage47
    ok
    amugy a contact direkt nem müxik a honlapodon?:)
  • grizzly21
    akkor nézd meg CRT-n:)
    csinálok két képet, egyiket CRTn másikat TFTn, pill
  • Rage47
    nálam sima zöld, nem is rikít:S
  • grizzly21
    mostmár kezdem megszokni és egy két dolgot leszámítva azért elégedett vagyok.
    pl Starcraft közben: nagyon elmosodott és a szinek is rosszak-najo ez egy régi játék ne ehhez viszonyitsunk:
    de pl a honlapom:
    itt
    ez a zöld amin a téglalapok vannak crt-n nagyon szép, itt viszont foszöld lett, ilyen rikitó, legalábbis első ránézésre, mostmár kezdem megszokni..mondom az csak a rögtön feltünö különbség hevében irtam.
  • The Garrett
    "a képe meglepően szar crt-hez képest elsőre,... de összességében azért jobb"

itt most csak en nem ertek valamit?
  • Inquisitor
    "mondjuk a képe meglepően szar crt-hez képest elsőre"
    ???
    Beállítottad natív felbontásba? Amúgy a videokártyán is lehet állítani szineket, de elöbb érdemes a monitor menüjében szétnézni. És DVI-on érdemes használni, ha már van rajta.
  • grizzly21
    2 kérdés:
    van DVI bemenetem, azt érdemesebb használni, vagy hogy megy ez?
    szineket valahogy lehet állítani? a zöld világosabb árnyalata elég ronda néhol..
  • grizzly21
    Megvettem a 940bf-et itpont.hu nevü boltban, egy pixelhiba sincs benne szóval minden ok.
    mondjuk a képe meglepően szar crt-hez képest elsőre, de ha megszokod akkor már nem vészes, és összességében azért jobb.
  • [NST]Cifu
    Mert átvilágít a háttérfény. Emiatt rosszabb a TFT-t kontrasztaránya, mint a CRT-ké. Ez főleg a TN paneleseknél feltünő, de a PVA/MVA paneleseknél is megfigyelhető.
  • sgery
    sztem a világhírű noname gyár forgalmazza.:D

A kép teteje valszeg azért sötétebb, mert rossz a betekintési szöge a panelnak, mert ha fentről nézed akkor meg az alja lesz sötétebb. nem?
  • FRenkie
    Sziasztok!

Miért sötétebb a kép teteje, mint az alja?
  • [NST]Cifu
    Maga az, hogy széles képarányú a monitor, jó. Viszont 50e Ft-ért nekem gyanusan olcsó...
  • Noninnyó
    Szerintem megéri szélesvásznút venni. Nekem nagyon bejön, és ezután is ilyen fogok venni. Filmre, egyébre tökéletes, játékra pedig ha elég erős a vga-d, akkor a legnagyobb felbontáson elég erős beállítások mellett simán tudsz jáccani. Ha a gém támogatja a 16:10-es átállítást, akkor meg sima liba. Nekem csak 6600GT-m van, de mindent 1440x900-ban játszok elég részletes képi beállításokkal, és nincs akadás. Mondjuk ha olyan játékkal próbálkoznék, amik a legerősebb gépet is megizzasztják, akkor biztos lenne, de optimálisan be lehet lőni a dolgokat.
    Amúgy Tesco-ból elvből nem vennék számítástechnikai cuccot. Ha baj van, akkor rinyálnak, és mire szervízbe küldik, és te visszakapod, fél életed elmegy :).
  • RussT
    ja tényleg és úgy általában, márkától függetlenül, "érdemes"-e szélesvásznút venni?
  • RussT
    szerintetek megéri ez a monitor: [URL=http://tesco.hu/product.php?oid=T01f5562462240243f8e9cf01f7ab814;f1=Te1e576c4c2446087e0ef7874b8dda58;cmssessid=T91b5673057b2e232b8d29463d759774b9e2c3e5f3518a46090d07e282c49821]19"-es wide TFT[/URL] ?

és egyátalán milyen márka lehet? felimeri valaki?

, thx
  • RussT
    Response Time: 8ms (Tr+Tf)

itt mit jelent a tr+tf ?

• :)
    helló van 5letetek a gonomra ?:D a következő lenne 12ms vmi noname moncsi na a képe szép csak az a baj hogy vibrál 75 hercen is.. úgy mint a régi CRT pedig nemelenneszabad...... mondjuk nem mindig... mi lehet ennek az oka ? xar a monitorom ?
  • Rage47
    jah.
    komolyan menj bördokihoz, nálam is ránézésre tudta mivan. tehát én nem állitok fel pontos diagnozist neked most, csak leirtam h nekem is hasonlom van:)
  • Richard90
    megtudnad adni a kenőcs nevét? vagy bámilyen bőráőoló jó rá?
    akkor tuti nem a monitro miatt van? nehogy vőrrákot kapjak tőle
    amúgy nekem hámlik is... neked is hámlott?
  • Rage47
    sztem monitorhoz nincs köze... nekem ugyanez van, arcon/orron piros,vmikor homlokon is kicsit. elmentünk börgyógyászhoz, adott 2 fajta kenöcsöt, kb. 1-2 nap alatt elmulik most már, ha 1áltlán elöjön. hozzáteszem, korábban crt-m volt, akkor jött elö, most tft-m van, ugyanugy elöjön vmikor.
  • Richard90
    nekem olyan kérdésem lenne...
    tudnátok-e olyan helyet ahol a monitort be lehet vizsgáltatni egészségügyi szempontból... főleg hogy milyen sugarakat bocsájt ki
    a monitorom: LG L1730S (hozzá kell tenni hogy a hivatalos honlapon semmi info nincs erről a monitorról)
    mert észrevettem magamon hogy a szemem alatt olyan a bőr olyan mintha leégett volna... piros és hámlik (pont mint a napégés)
    ha valaki tudna valaki valami jó tippet hova fordulhatnék ez ügyben akkor azt nagyon megköszönném :)
  • Alblink
    Koszi a segitseget,akkor az egesz jo.
  • [NST]Cifu
    Mindenképpen lesz csík, de a valóban használt képterület nagyobb, mint egy hagyományos monitornál.
  • Inquisitor
    Mindenképpen lesz fekete csík, csak sokkal vékonyabb. Éppen akkor torzulna, ha nem lenne csík ... Ez azért van, mert bármit is írnak a DVD filmekre, a 16:9-es arány se 16:9-es már eleve ...
  • grizzly21
    ha olyat veszel nyilván