14419
  • EasyDriver
    Nagyker áron 61000Ft.
  • reaper4
    és mennyiért? ingyen? :)
  • EasyDriver
    Erről a monitorról lenne szó..
    Valami véleményt kérnék tőletek, hogy érdemes e megvennem. Előre is köszönöm!
  • grizzly21
    és mit számit hogy 60 vagy 75 azon kivül? egyébként nvidia kártyás..
    kipróbálom vga kábelle, mintha ugy nem csinálta volna.
  • czky
    Hát így tényleg furcsa. Ki kéne egy másik monitort próbálni a gépeden. Ha a másik monitorral is csinálja, akkor lehet videokártya hiba. De azt is lehet h egy új windóz is megoldaná a problémát.
    Nvidiás kártyánál, ha fent volt a monitor driver, akkor nekem se engedte a 75hz-et.
    Volt már ebből elég nagy vita h 60 v 75 hz-en használjuk a monitort. Elvileg 75hz-en rövidebb az élettartama a monitornak.
  • grizzly21
    igen, de pl ha windows media playert nyitok, akkor nincs felbontás váltás, mozilla előtt is szokott...elég fura. azt hogy a saját driverrel meg miért nem tudok 75hz et az rejtély.
    miért ajánlott 60nal?
  • czky
    A TFT-ket ajánlott 60hz-en használni. (DVI-n is megy 75hz-et.)
    Programtöltés előtt mindenkinek villan a monitorja, ugyanis a felbontásváltást máshogyan nem tudja megcsinálni.
  • grizzly21
    az nem lehet hogy dvi-n csak 60 herzet tud? bár hülyeség..nem tudom mi ez , de tényleg irritálo a fekete vibrálás programtöltés előtt
  • grizzly21
    hő! ez érdekes: most megnéztem és 60 herzen megy pedig tud 75öt is az tuti. azért érdekes, mert eddig nem a monitor driverét használtam csak beállítottam hogy 75 herz, most meg ki se válaszhatom azt!!
  • grizzly21
    nemtom, igazából vga kábellel nem volt ilyen, bár sokáig nem használtam, csak most hogy beraktam a dvi-t. letöltök egy uj drivert hátha de sztem nem az a gond.
    refreshlockrol nem tudok, és tudtommal 75 herzen megy 1280ban
  • czky
    Próbáltad másik vga driverrel is?
  • [NST]Cifu
    Szvsz vagy driver, vagy refreshlock program lehet az ok. Nézd meg, hogy nincs-e nagy képfrissités (75Hz felett) megadva felbontásoknál. Ha van fent Refreslock, force refresh vagy hasonló progi, akkor gyomláld ki.
  • grizzly21
    hm, ha a windowsba belépek akkor is csinálja
  • grizzly21
    mondom itpont.hu
  • RussT
    Pixelgari külön pénzért van.

ez mekkora pofátlanság tőlük, legalább vállalnék be amit eladnak (nem kevés pénzért) :/
  • grizzly21
    tud erre mondani valaki valami okosat?
  • grizzly21
    tyűű de irritálo, amikor elinditok egy programot pl, de van hogy random, mondjuk elég ritkán, de elofordul hogy a kep tiszta fekete lesz aztan visszavillan, nagyon irritalo
  • EasyDriver
    Amint megtudom a típust,adatait majd írok.
  • takraj
    Pixelgari külön pénzért van. Nem noname gyártó, hanem valami német gyár, ami LCD TV-ket és LCD moncsikat gyárt. A Német GameStar magazin most Augusztusban a legjobb ár/érték arányú monitornak jelölte meg. Rengeteg tesztet olvastam róla (mármint felhasználói teszteket), senki sem panaszkodott hogy rossz lenne. Max annyit jegyeztek meg, hogy kissé szokatlan alakja van.

Link: http://www.hannsg.com/eu/en/
    ( A tipus HU196D )
  • Vista
    Ezekre gondoltam:
    Xerox XA7-19i 8ms
    Benq FP91GX 4ms

Mindkettő DVi-os és 70k alatt van.
    Ha valakinek van tapasztalata a Márkákkal vagy épp az adott típusokkal az írjon kérem.

Üdv!
  • [NST]Cifu
    A megadott adatok alapjában véve megfelelnek ennek a 70e Ft-s árkategóriának (TN paneles, 8ms-os, alsó kategóriás 19"-os TFT), sőt, igazából még olcsó is, mivel DVI nem nagyon szokott lenni ennyiért benne. Tehát én csak szubjektíve egy noname TFT-t látok, átlagos adatokkal. Viszont hogy tudsz ezen pl. pixelgaranciát érvényesíteni (ha egyáltalán van)?

Nem akarlak lebeszélni róla, mert mint említettem, csak az adatait látom, meg a nevét. Ha lehet nézd meg, ha tetszik, nyugodtan vedd meg. Ha esetleg a vásárlás előtt lehet, próbáld ki, keres rajta pixelhibát. Lehet, hogy tényleg bestbuy, csak én egy kicsit ódzkodom a noname márkáktól (na persze mondom ezt úgy, hogy Belinea TFT-m van nekem is, miközben a Belinea a legtöbb embernek nem cseng túl vonzóan :)).
  • Vista
    A Xerox vagy Acer monitorokról mi a véleményetek?
    Természetesen csak 8 vagy alatti ms-os ról lenne szó, sajna a Benq nem jött össze.
  • takraj
    Pl. mi nem bizalomgerjesztő benne? Az ára most akciósan ennyi, különben 70K lenne. Melyik adat nem jó konkrétan? Viszonyítani sajnos nem tom semmihez se, mert itthon csak egy 17"-os Proview TFT van, amivel bátyám meg van elégedve, (és énis) pedig sokkal gyengébbek a paraméterei és ugyanennyibe került.
  • Rage47
    milyen philips?milyen tipus
  • EasyDriver
    Köszi a válaszokat! Lebeszéltetek róla..
    Egy ismerősöm tud hozni nagykerből 19colos Philipset, ami nem 16:10es (50+ÁFA, 3 év gari). Remélem azzal nem csinálok rossz vásárt..(?) (Ez a másik lehetőség ami most kínálkozik, csak a 16:10es Fujitsu 10ezerrel olcsóbb lett volna)
  • [NST]Cifu
    Nem 16:9-es, hanem 16:10-es, a natív felbontása pedig 1440x900. A 16:10-es felbontást a legtöbb mai játék támogatja (kivétel is van, a Prey-nél például csak az .ini file-ok átírásával sikerült rákényszerítenem nekem, de pl. a Source engines játékok simán lekezelik).

Összeséségben én azt mondom, hogy jó dolog a szélesvászon, én nem vennék már sima TFT-t. Viszont pár dolgot nem árt tudni: a felbontás miatt ha a videókártyád nem bírja az 1440x900-at játékok alatt, akkor nehezen veszel vissza (ie.: nem tudsz beállítani pl. 1024x768-as vagy 800x600-as felbontást, illetve be tudsz, de akkor torz lesz a kép). Szóval ha nincs egy viszonylag erős videókártyád, talán egy hagyományos TFT-vel jobban járnál.
  • [NST]Cifu
    Hát, szvsz ha teheted nézd meg magad, és hasonlísd össze más TFT-kkel is. Így elsőre szerintem nem túl bizalomgerjesztő, de ezt csak a megadott tulajdonságai alapján mondom.
  • kirol
    Tegnap voltam a metroban és láttam egy FS W19-1 -et és borzasztó volt, olyan pici volt, oké hogy széles, meg minden, de nem tetszett.
    A többi tulajdonságát nem is néztem.
  • EasyDriver
    Sziasztok!

Kinéztem magamnak egy LCD monitort (Fujitsu Siemens 19"). Egy a "problémám" vele, hogy 16:9es. Érdemes megvenni? Nem vagyok nagy játékos, de pl. a játékok támogatják ezt a felbontást? Vagy érdemesebb egy 4:3as 19colost vásárolni? Előre is köszi!
  • takraj
    Kinek mi a véleménye erről:

Hanns-G HU196D
    ===============
    Garancia: 3 év
    Mellékelt kábelek: D-Sub, DVI-D, Audio, Táp (csatlakozók is ugyanezek értelemszerűen)
    Kontraszt: 700:1
    Fényerő: 250cd/m2
    Hangszórók: 2x 1W
    Kijelző: Aktív Mátrix TFT
    Méret: 19"
    Válaszidő: 8ms
    Felbontás: 1280x1024
    Színek: 16M
    Látószög: 150/135
    Fogyasztás: 37W
    Súly: 5,7 kg
    Döntési szög: 0-20
    Kensington zár
    VESA 100mm-es rögzítés
    TCO 03

...nah lényegében ennyi

Szerintetek megér 55K-t?
  • Mikilaci
    Sziasztok ! Látom mindenki profi a témában. Szeretnék én is LCD monitort 50-60e -ért. Mit ájánlotok nekem és mit kell figyelembe venni ilyen monitor vásárlásakor ?

Laci
  • kirol
    Amúgy a Samsung 940BF és a 931BF között a kinézeten és azon kívül, hogy a 940BF -hez jár a VGA kábel mi a különbség? Miért drágább egy tizessel a 931BF?
  • kirol
    De amúgy mi az, hogy DC 2000:1?
    A kontraszt a legvilágosabb és a legsötétebb közötti különbség nem?
    Akkor lesz 2000:1 hez, ha mellérakok egy 500W-os izzót és ahhoz hasonlítom a minitor feketéjét?
  • RussT
    A Videosevenben CMO ( Chi Mei Optoelectronics ) panel van :), arról viszont semmi infot nem találni hogy a fujitsuban milyen van :/... bár végülis úgy is a ez lesz megvéve ha még nem vitték el az utolsót is, (és még 1.8m-es DVI kábel is jár hozzá)
  • izb
    az okosoknak mindent le kell írni,nehogy a macskát berakják a mikróba...
    asszem az igazi intelektüel nem ez....
  • izb
    ez ebben a formában igaz.lehet perelni,csak nincs miért
    "Képméret: 19''
    Felbontás: 1280x1024
    Fényerő: 300 cd/m2
    Kontrasztarány: 700:1(DC 2000:1)
    Képlátószög: 160˚/160˚
    Válaszidő (ms): 2 (G to G)
    Bemenetek: Analog RGB, DVI
    Speciális tulajdonságok: MagicColor, MagicBright2, MagicTune
    Tanusítvány: TCO'03 "
  • sgery
    Ha okos vagy (vagy amerikai:) ) akkor simán beperled, úgy hogy veszel 1et, és némá, ez nem is olyan ami oda van irva. Aztán jó sok zsével lehúzod őket:D
    Ha a fogyivédőknél reklamálsz akkor ők fognak sok zsét lehúzni a samsungtól, mig te csak egy levelet kapsz... jobb esetben ha elöbb szólsz a samsungnak mint a fogvédőknek akkor meg egy hdtvt:D
  • kirol
    Nekem is rögtön az jutott eszembe, hogy ha lesz egy időm, unalmamba bejelentem a fogyasztóvédelemnél. Még úgy se csináltam ilyet.

Így átbaszni az embereket. És ennyiszer nem lehet elírni, hiszen a szövegben és a cikk alján is ott van. Ráadásul mindez egy PC újság, pontosan a PG hátoldalán.
  • Vista
    Az a helyzet, hogy nincs hasonlítási alapom egyenlőre, de azt elmondhatom ,hogy igennagy Samsung buzi vagyok úgymond.
    Nálam itthon minden Samsung, és igen imádom azt a formavilágot amit egységesen megálmondtak a tervezők Samsungéknál.
    Hálisten tökéletessen működik a közel 300k-t érő két lejátszós házimozim is, és hamarosan a monitor vétel után meglesz a crt tévé csere is, persze Samsung lcd-re, 106-os átlóval. Kinéztem egyet, itt nálunk meg is lehet rendelni az Euronics-ban. HD képes játékossal a kép elképesztő, persze meg is van az ára, de akkor is..........
    Szóval hálisten nem tudom szídni a Samsungot.
    A Philips-vel kapcsolatban, meg csak annyit, hogy közel 3 éve vettem egy 5 hangfalas DPL képes hifit, igencsak gyönyörü hangal párosítja a falbontást, szóval ezzel sincs negatív élményem.
  • bujdy4
    Persze lehet mindegyik típusnál egy-egy baki,rossz alkatrész vagy ilyesmi.De olyat,hogy ez és az a típus mind rossz az szerintem hülyeség.Mindegyik kifoghat rossz alkatrészt,mivel általában gyártatják és nem maguk gyártják.Még a no name -ből is kis szerencsével kilehet fogni egy-egy jó készüléket.