14419
| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
#2983 ok igazad van :) amúgy nekem 1-2 mm alul, felül és minden oldalt
:) ennyire észrevehető, h észrevetted?? -
#2982 itt van előttem, ha visszaolvasnál látnád hogy mi a kérdés -
#2981 a dvi automatán beállítja.... -
#2980 honlap???? gyári adatok???? -
#2979 oksa.
azért akinek 940bf-je van az irhatna hogy neki mekkora a széle -
#2978 köszi! -
#2977 próbáld ki, hátha -
#2976 igen van szoftver, de nem DVI-vel használom és ott szerintem nem lehet állítani semmi poziciot. -
#2975 de van, de olyan 50" felé -
#2974 nálam szinte semekkora
elhanyagolható
van hozzá szoftver (kellene lennie) állítsd be azzal -
#2973 Ja most látom, csak 220 - 250 ezer?
Azért már plazmatévét lehet lassan venni.
Tényleg plazmamonitor nincs? -
#2972 Mennyibe kerül? -
#2971 Mikroszálas törlőkendő (amilyet szemüvegekhez is adnak), enyhén be kell nedvesíteni (hideg vízzel) és kicsavarni (de csak nyirkos legyen!) és óvatosan kell vele elkezdeni a törlést, mindig egyirányba, gyűjtve a port, gyengéden, nem rányomva. Fordítani kell rajta, hogy mindig a tiszta résszel tisztíts. Mikor már nem poros a képernyő, akkor a kendő nem poros, de nedves részével lehet lágyan, gyengéden dörgölni a felületet egyenletesen az óramutató járásával ellenkezőleg (a szírfoltok, rászáradt cseppek és hasonlók ellen).
Végül a mikrokendőt alaposan ki kell mosni hideg vízzel.
Vegyszerket, tisztítószereket NE használj! -
#2970 nektek mekkor a feketeség a monitor széleinél? én most veszem észre hogy baloldalt nagyobb mint jobboldalt valamint felül is nagyobb mint alul. kicsit fura, ez mitől lehet? -
#2969 1 kérdés:
mivel szoktátok takarítani a "képernyőt"
azt irja száraz ronggyal, de akkor nem karcolják meg a felületet a porban lévő sziliciumszemcsék? -
#2968 ez is tetszetős darab
Samsung 215TW
-
Drizzthsz #2967 Mondjuk ha a szemed felé fordítod a monitort, akkor ez is minimálisra csökken. Váalszidővel tényleg nincs gond. -
Drizzthsz #2966 Sajna ez a kifehéredés esténként igen zavaró. Nekem is ilyen monitor van. Oka pedig az, hogy a monitor 4 sarkában beszűrődik a háttérvilágítás, sötétben nagyon jól látszik. -
#2965 ugyanilyen monitorom van.:)
szimulátort még nem probáltam vele, de játszottam már pár game-el(föleg fps-el) s egyik sem huzott. filmek szintén jók.
annyi zavart, hogy ha fekete szin van a képernyön fent vagy alul, akkor egy hangyányit kifehéredik. ezt sajna nem tudom mitöl csinálja... de haverom 190C-je is ugyanezt csinálja. -
Code92 #2964 az a 8 ms annyit tesz h. szürkéből bevált fehérbe és vissza szürkébe ugyanez feketével 2szer ennyi idő vagyis 16ms szal ettől se ilyedja meg 8ezred másodperc döntsd el h. jó az neked vagy nem nekem pl 2 ms es (gtg) haveromnak meg 8 és szabadszemmel semmi külömbséget nem lehet tapasztlani -
#2963 Sziasztok!
Volt aki azt mondta ezen a fórumon nekem, hogy érdemes megvennem EZT a monitort, viszont azóta többen mondták, hogy nem valami jó a 8ms be/ki válaszidő. Valaki adhatna tanácsot.. (szimulátorozom, tehát ha késik a kép az nem valami előnyös, viszont nem tudom ennek a 8ms-nek valójában mekkora jelentősége van és mennyire észlelhető)
Előre is köszönöm! -
Code92 #2962 hát nekünk suliban 15" os ag nevo monitorok vannak ha jól láttam 1024x768 ban szal azután felsóhalytás nagyon otthon az a 940bf 75herc 1280x1024 ben -
#2961 jah, suliban is 60 Hz-s monitorokat kell bámulni, még jó h csak 1 info oránk van 1héten. nagyon jó lesz majd azon dogát irni stb...:/ az itthoni tft-m megváltás, azokhoz képest:) -
#2960 De hát melóhelyen nem lehet nagyon pihengetni, bár jó lenne.
Ez is elég tré dolog, hogy én vegyek oda magamnak rendes monitort. :(
Remélem jó lesz oda a FS T17-2. -
#2959 én már láttam ilyen szemüveget, ismerösömnek volt régen. de gondolom manapság tök mind1 van-e ilyen szemüveged, ugyanis szerintem az csak a xarabb crt-k miatt kellett...
tehát ez a szemüveg attól nem véd meg h tönkremenjen a szemed. azt csak úgy lehet elkerülni sztem, ha nem nézed folyamatosan, tartasz néha szünetet -
#2958 Amúgy ma hallottam, hogy van valami szemüveg, amit hosszú számítógépes munka (pl napi 8) esetén ajánlatos használni, de kb huszon egynéhány ezer forint.
Ilyen tényleg létezik?
Nem csak hülyeség?
Én eddig még nem hallottam soha ilyenről. -
#2957 Hát én még mindig nem tudtam megvenni, ez ez a 931C valamit mahinál a színnel, és azt írják 97%-ban lefedi a szabványban lévő színskálát, ami a többihez képest nagyon jó, és 2000:1 dinamikus kontrasztot tud. -
Code92 #2956 ne sajnáld azt a batárságoot meg majd megszokod én egy 16,1 colos crt után váltottam 19 colosra mondjuk azt hátréb tudtam tenni az íróasztalomon szal nincs olyan közel de jó az a 19" -
#2955 Na megvettem az LG-t. A színek szépek, bár kicsit túl élénkek, betekintési szöge lazán nem annyi, mint amennyit ráírtak, fényerejét én levettem 50-re, mert zavarta a szemem. Annyi a furi, hogy olyan batár nagy az egész! :) Szokatlan a 14,5"-os CRT után. Nem látom be rendesen a képet. :) Az viszont tetszik, hogy alacsonyabb felbontásokban is tök éles a képe (bár nem annyira, mint a CRT-mnek). -
Code92 #2954 hát rosszabbnak nem rosszabb de szebenk se szeb mármint a design de a teljesítménye az télleg nagyon jó de én elvok a 940bf-el:D -
izb #2953 Nekem egy LG 1915s és meg vagyok vele elégedve.
Hát szerintem az emberek 80% nem veszi észre az analóg és a digitális kimenet közti külömbséget,de ezt neked kell eldöntened hogy kell e vagy nem kell.
nekem pl nincs digital,de nem is nagyon érdekel. -
#2952 Szóval nem gáz a DVI hiánya? Jobban járok az analóg csatlakozással + jobb paraméterekkel (mégha 2-vel is osztam)? Az LG monitorok jók szoktak lenni általában? -
izb #2951 A kettő közül szerintem az LG jobb.
az 1400-at meg lehet kettővel osztani nyugodtan. -
#2950 Hát ez se lehet rosszabb a 940BF-nél.
Samsung 931 C -
#2949 mivel kell monitort törölni? -
#2948 Tehát akkor az LG kb. 700:1 kontrasztú? Ez mennyit jelent az 550:1-hez képest? Tehát, úgy látom, hogy akkor mind2 kb. egyforma kategória, egyik ebben, másik abban jobb, de akkor melyik ad szebb képet elméletileg? Az LG feljavított kontrasztja, vagy a BenQ DVI csatija? (Nemrég volt egy monitor amit itt is kérdeztem, azon mind2 jó volt, de sajnos mire odaértem a boltba elvitték azt az egyetlen darabot onnan, azóta nem is rendeltek)
Szal nagyobb kontraszt és látószög vs. DVI-D. Melyiknek jobb a képe? (elméletben, mert kipróbálni csak a BenQ-t tudtam, azt is csak analógon, mert nem volt a boltban DVI-os gép) Szal melyiket vegyem? Vagy jelen esetben tökmind1? -
#2947 Az 1400:1-es kontrasztarány egy, az általánostól eltérő meghatározás (bizonyos színeknél lehetséges ennyi), az általánosan használt kontrasztarány értékhez ezt teljesen nyugodtan el lehet osztani kettővel. -
Code92 #2946 húúúú hát nem én vagyok a fórum házigazdája de nem baj h. sűrűn írsz én is sűrűn írnék sztem az LG a jobb én arra szavazok -
#2945 1400:1 kontrasztarány és 160/160 betekintési szög lehetséges egy TN paneles TFT monitoron?
Más: Melyik legyen?
BENQ FP91G+, 19", DVI, 150/135, 8ms, 250cd/m2, 550:1, 60K
LG L1919S-SF, 19", D-SUB, 160/160, 8ms, 250cd/m2, 1400:1, 65K
Bocs, hogy ilyen sűrűn kérdezek, de nem akarok olyan monitort venni amit később megbánok. Szal mérlegelni kéne, hogy melyik éri meg jobban (drágábbat nem tok venni). Remélem azért nincs harag. :) -
Code92 #2944 húú hát a véleményem az az h. irodában kibírod de otthon (mint én) már élvezheted a 2ms-t a 940bf-en (én csak szépet és jót tudok mondani mivel már ez csücsül tisztes helyén az asztalomon szerintem kiváló és csak ajánlanmi tudom)