PC Monitorok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

grebber
DVI egyátalán nem számit mivel én szemmel nem vettem észre különbséget kicsi?? 15 ösöm van most havernál elélveztem mikor megláttam az õ 17" TFT-jét.
Tehát részemrõl ennyi 710N 47000-et megér.

Next PC upgrade: 2022

De gondolom neki a 17"-os elég,amúgy meg ahogy néztem egy jó 19"-os nettó 90 körük kezdõdik.de inkább felette.
Egyébként én 17"-ost használok, játékra,meg melóra is,és ugyanúgy meglehet vele mindent csinálni.

Punkerwork
számlázni netezni jó, de ha már veszek akkor min 19-eset.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Mi az hogy kicsi?
Munkához nem kicsi akkor?

Punkerwork
#127 + kicsi

grebber
Indoklást is mondanál?

Punker
1 jó ok az összes normális új VGA csak DVI-vel jön ki.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Punker
710N-t használok melóközben, soh anem vennék itthonra, az a monitor munkára való.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

grebber
Miért éri meg csak jó okot mondj még meggyõzhetsz?! 😄

Laalee
pedig hidd el megéri, persze nem kevés pénz az a +10K de jo esetben nem 1 évre veszel monitort.

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

grebber
Na Samsung 710N-et veszel eldöntöttem.710T-is lett volna az DVI-os de 10-ezret nem ér meg nekem a DVI.

Szerintem nem rossz ez a 710N ,Viewing Angle 160°(H) / 160°(V) , Contrast Ratio 600:1 ,Brightness 300 cd/m2 , 12ms.

Ezt csak USA/Kanadában forgalmazzák... 😊

Szabad ember szabad országban szabad akaratából, azt tesz amit szabad...

grebber
Samsung SyncMaster 730B TFT-t mennyiért lehet venni mert nagyon sok helyen néztem de sehol sem találtam 😞 ?

Amúgy akikkel eddig PH! fórumban beszéltem nagyrészük azt mondta, hogy nyugodtan lehet venni D-SUB-os TFT-t mivel az újabb VGA kártyák már D-SUB-on is kiválló minõségben le tudják adni a jelet a monitor fel.

grebber
"Kell-e nekem DVI?" Hát nagyon ugy tünik hogy különbséget nem vettem észre szemmel tehát nemhinném hogy nagyon kéne, de ez még változhat.

Nézz körül ITT
Végfelhasználói árlistát nézd!
VE710b:
17" LCD monitor, 8 ms válaszidõ, 1280x1024 max felbontás, 500:1 kontrasztarány, 300 cd/m2 fényerõ, 30-80kHz vízszintes frissítés, 16.2m szín, TCO'99, felhajtható talp, UltraBrite, Autotune, 170o/170o látószög, fekete
64.900,-

Bár én még mindig a Samsung 913N-et ajánlanám sulinetben. Forgalmazótól függõen 90-95e ft-ért lehet egy 19"-os 8ms-es tft-d aminek ugyebár a fele vételára jövõ év áprilisában visszajön, szóval lényegében 40-45e ft-bõl lenne egy minden igényt kielégítõ monitorod. Ha ez melett gondolkozol akkor csak 1 kérdés marad: Kell-e neked DVI...?

grebber
Erõsen analog felé huz a mérleg hacsak nem kapok olcson sulinetbe Samsung 710T-t.

grebber
Pont ez az mindegyik amit kinéztem és nekem jó lenne analog 😞

czky
De létezik olyan kábel, csak ritka és drága!

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

czky
Szinte minden videokártyához adnak vga-dvi átalakítót. Így rá is kötheted a dvi-re, de a világon semmi értelme nem lesz. Nem lesz jobb a kép, ha esetleg erre gondoltál. Inkább vegyél dvi-s tft-t!

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

grebber
Lehet hogy láma kérdés meg az is biztos hogy leégetem magam de nem baj ilyenekbõl tanul az meber.
Ha veszek én TFT-t amin analog kimenet van azt nem lehet áttalakitani mármint a kábel végét hogy VGA-ra a digitális kimenetre tudjam tenni?

Ezt a buta cikket olvassátok el.Olyan indexesre sikeredett.
lcd,crt,és plazma összehasonlító teszt retek klub alatt.
Gyõztes a crt.he he
Elavult közvetítési mód alatt jóhogy a crt a legjobb a maga 640x480 felbontásával.<#wilting><#wilting><#guluszem1><#guluszem1><#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1>
Teszt

grebber
Mint az atom, meg filmet nézek és netezek.

álltalában mit csinálsz gépeden?
sokat játszol?

hehe, köszi <#smile><#eljen>

Laalee
off: TTDnek van wines verziója csomo extrával openttd.com

grebber
Simán veszek majd ,csak még nézelödök meg tesztelem haveroknál.

Punkerwork
akkor ne vegyél TFT-t.....

grebber
Jó csak irtam mert nekem TFT-be már a 80ezer is sok.

120? 😊 Lessz az 200 is vagy több
Amúgy tényleg jó, szinte tökéletes... 😊

nálam sem kell nyomkodni. 😊) Eddig összvissz 1 játéknál kelett: Transport Tycoon (9 éves játék...)
Aszem 640*480-ban fut és hát windóz elcsúsztatta képet 😊

grebber
Ez a monitor amit linkeltél igen jónak tünik be is rántanám csakhát szerintem 120ezer alatt nem lesz kapható annyit meg nem adok ki érte.

czky
Én azt a helyedben nem venném meg. 350-es kontrasztarány az pocsék. (Kontrasztarány: minél nagyobb, anál nagyobb a fehér és fekete szín közötti különbség)
Inkább ezt: Acer AL 1715s 17" LCD 8ms vedd meg! Ennek már jó a kontrasztaránya és csak pár ezerrel drágább.

Hy!!

Acer AL 1714MS TFT monitort szeretnék venni de nem tudom, hogy milyen lesz a képminõség... Azt írják, hogy gyenge a kontrasztja. Ez mit takar??

Elõre is köszi

ASUS P5AD2-E Premium, Intel Prescott 3.00GHz ASUS Silent Square Pro-val, 2GB RAM, Samsung 120GB+400GB SATA 2, Samsung 120GB (rack), Gainward BLISS 7950GT + Zalman Fatality FS-V7

Laalee
én meg dvi-n használom ott még az auto gombot sem kell nyomkodni

közben átszerkesztettem a hsz-t 😊 sorry
Ehhez nem szükséges DVI...
Samsung monitorok többsége támogatja MagicTune és MagicBright-ot ami autómatikusan beállít mindent. Az én monitorom (913N) alján pl. gombsor végén van "AUTO" gomb ami egyszeri megnyomás után mindent autómatikusan beállit ezzel lényegesen megkonyítve a monitor kezelését. Pl. ha elindítok egy játékot aminek az intrója 800*600-ra van optimalizálva és el van csúszva a kép akkor egyszerûen megnyomom az AUTO gombot és kb. 5mp alatt autómatikusan, tökéletesen beállítja a képet. 😊 Persze ezen kívül én is tudom állítani saját ízlésemnek megfelelõen a gombsorról vagy a monitorhoz kapott remek kis samsung szoftverekkel. (magictune/magicbright)

Hát én a Neovonál így vettem észre ill. így is van. Más monitornál nem tudom hogy van - ha esetleg szoftveres elsimításra gondoltál, akkor azt nem állítottam

Grebber: Ha sulinetben akarsz moncsit venni akkor mindenképpen járj utánna Samsung 913N monitorának. Nem mondom, hogy érdemes megvenni és azt sem, hogy nem. Én nem mondok róla véleményt (elfogult vagyok 😊 de annyit mondok, hogy én nem bántam meg, hogy megvettem. (tudás,minõség/ár arányban verhetetlen a sulinet miatt...)
Ha viszont inkább várnál még egy dvi-s monitorra akkor MINDENKÉPP a figyelmedbe ajánlanám a Samsung 193P+ TFT-jét.
Igaz még nincs forgalomban, és sztem itthon sem lehet majd kapni sulinetben, de mindenképpen figyelemreméltó.

grebber
Oké akkor nézek olyan moncsit ami DVI-os csak akad olyan is sulinetben 😄

Én nem vettem észre hogy szebb lenne a kép - de legalább nem kell (nem is lehet állítani), mert automatikusan a legjobb képet/színeket állítja be.

Például azért fontos a DVI, mert NEM natív felbontáson szebbek a betûk. Olyan mint az elsimítás.

grebber
De ez szemmel észlelhetõ??

Punker
a VGA csinál 1 digitális jelet, elég egyértelmû hogy romlik a minõség h aanalógot csinálnak belõle.

grebber
DE ezt elmondaná valaki miért annyira fontos a DVI?
Miben más az analog és a digitális kimenet??Képminõségben van különbség?

jaa,hát 19"-osban lehet hogy nincs 😊

Punkerwork
hát én nem találtam eddig olyan 19-es 12 ms-es samsungot amin lett volna, de ha te tudsz akkor linket plz 😊

Ezt ugy mondod,mintha nem lenne dvi-s samsung tft 😊
A 710T-n pl van,bár az legalább egy tizessel drágább is.

Punkerwork
nincs DVI én ezért mondtam le a samsung tft-ékrõl, itt melóban 710N-t használok amúgy.

grebber
Miben más az analog és a digitális kimenet??Képminõségben van különbség?

EZ a TFT jónak mondható?
Sulinettel van occsoér 😊

Heló!

Egy kis infó aki AG Neovo F-419en törné a fejét:
A régebbi típusú F-419-nek a válaszideje 25ms, látószöge 170°/170°, kontraszt 700:1, fényerõ 300cd/m2, DVI bemenet. - ez már talán nem kapható, de nem tuti
Az új típusú F-419 (R12) - az R12-t mindenhol elfelejtik odaírni - 12ms válaszidejû, látószög: 140/130°, kontraszt: 500:1, fény: 250cd/m2, DVI.
Én tegnap vettem egy R12-est és meg vagyok vele elégedve. Ár/teljesítmény szempontjából szerintem egyik legjobb vétel. Fényereje nem akármilyen!!! (fényt 3-ra állítottam (a 100-ból<#idiota>) kontrasztot 17-re a 100-ból) így jó neteni is meg játszani is. Utánhúzást játékban nem vettem észre, csak total commanderben scrollozásnál, vagy ha mozgatom az ablakot, de akkor sem zavaró. Ami egy kicsit meglepett az a betûk minõsége alacsonyabb felbontáson - nem voltak túl szépek és valahogy auto adjustal sem tudta beállítani. Aztán kipróbáltam hogy mi a különbség analóg és DVI között és a betûk szempontjából nagyon kell az a DVI!!! És DVI kábel is van hozzá csomagolva. Sokkal szebbek a betûk alacsonyabb felbontáson! A színtelítettség is nagyon jó. A látószög olyan átlagos, olyasmi mint a többi TN+Film panelesnél. A teljesképes fekete nem koromfekete (sajnos), sõt inkább szürkés - dehát ki nézi a monitoron a windowsos képernyõpihentetõt?<#vigyor3>
Hát nagyjából ennyi jutott most eszembe. Ha érdekel még valakit ez a monitor, nyugodtan kérdezzen.