14419
  • Ioles
    Valaki tudna ajánlani olyan TFT-t amelyen a fekete nem zöldes meg nincsenek benne zöld-lila sávok? A Samsung 931BF az milyen? A 2000:1-es dinamikos kontrasztja miatt kérdem.
  • TommoT
    hi
    köszi, sikerült :)
    én sajnos mindenhol hibát keresek, úgyhogy itt is megtalálom :)
    egyik tft monitornál sem lehet állítani, hogy feljebb vagy leljebb nézzen a képernyő?
  • Met
    kösd DVI-al ha van olyan kimenet a VGA kártyán
  • TommoT
    sürgős most azonnal ki akarom próbálni
  • TommoT
    Hello!
    Most rakom össze az új monitort és 2 fajta kábellel lehet a géppel összekötni. Ha jól tippelem ez lesz a Analóg RGB és a DVI-D TMDS. Nos, melyikkel kössem, ha ez számít?
  • Ioles
    Milyet ajánlasz?
  • ShaiHulud
    csereltesd ki!
  • Ioles
    Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Mindenkinek!
    Na próbáltam bekalibrálni a színeket de nemnagyon sikerült. Mit csináljak? Ugyanolyan csúnya a fekete szín:( Most feltettem a Thief 3-at kíváncsiságképpen, ugye az is sötét játék, a fekete ebben is zöldes, meg ugye a sávok megvannak itt is. A CRT-mnél nem voltak ilyenek. Ott élethű fekete volt.
  • ShaiHulud
    Nehez gyerekkorod lehetett, ha egy alapszo korrigalasa ennyire megviselt. Gondolom az az ikon sem veletlenul van a logodban.

es igen vege az offnak:P
  • izb
    aha látom:)
    ennek nagyon örülök...
    Még egy két ilyen csóka, és bankot robbant az supergamez.hehe
    na vége az offnak
  • ShaiHulud
    elvitte a cica! csak tudod en tudataban vagyok annak, hogy ekezet nelkul irok ;)
  • izb
    *hol vannak az ékezetek?

sorry , de ez így már nagyon sokxor egymás után már sok volt nekem:DD

hehe
  • Ioles
    Hát én nem kalibráltam be a színeket, elképzelhető hogy ezért vannak sávok?
  • ShaiHulud
    kalibralni lehet tobb fele keppen is:
    1, kaphatoak kis kalibralo hardwarek pl, ezek segitsegevel konnyen elvegezheto, de nem olcso mulatsag:D

2, softwares uton, kulonfele tesztek es allitgatasi utomatok utan, ilyeneket talalhatsz azon a linken amit lejjebb linkeltem a tesztelesnel. color wizzard lenne az igazi, de sajnos a kalibralo resze nem ingyenes.

3, sajat szem alapjan :D

en probalgattam az ingyenes softwares utat, de aztan kerestem neten masok altal postolt, kalibralt monitor beallitasi ertekeket, melyeket beallitottam enis a service menube es kivalasztottam a nekem tetszot:) hogy a te monitorodon ezt hogy tudod megtenni azt en sajnos nem tudom:)

de LCD monitoroknal mindenkeppen fontos az hogy megvetel utan bekalibrald, hisz altalaban (a nagyon draga minosegi modellektol eltekintve) nem szinhelyesen kapod kezhez oket.

nekem nincs gondom jatek es filmnezes kozben sem.
  • Ioles
    ViewSoniv=ViewSonic
  • Ioles
    Azt nem tom hogy jól vannak-e kalibrálva a színek(azt amúgy hol kell?)
    Natív felbontásban használom és egy ViewSoniv VA703b-ről van szó. Erősebb feketénél lehet észre venni a zöld-lila sávokat(ezt más játékokban tapasztaltam). A screenshotjaimban nálam sincsennek lila-zöld sávok. Amúgy neked a játékokban szoktak ilyen sávok lenni?
  • ShaiHulud
    lila es zold csikokrol eddig nem votl szo :D screenshotjaidon en csak azt lattam hogy lathato savok vannak a vilagosabb szurke es sotetebb szurke kozt, de nalam (LG L204WT) semmi lila zold csik nincs:)

jol bevannak kalibralva a szinek? nativ felbontasban hasznalod?
    milyen monitorod van most?(nem latom irtad volna, legalabbis ezen az odlalon;) )

btw: enyem is TN paneles de mar Hi-RFC vel ditherel. nagyon gyonyoru kepe van, tueles minden, szinekkel pedig semmi gondom nincs miutan bekalibraltam. nem is ertem igazabol egyesek miert fikazzak itt annyira a TN panelt.
  • Ioles
    Hát van egy olyan teszt amikor %-ban számolja a fekete és fehér árnyalatokat. A feketében az 1% az fekete aztán a 2% az is fekete még aztán a 3% az már ilyen szürkés-zöldes és úgy megy a szürke felé. Szerintem ennek a 3%-nak még sötétebbnek kellene lenni és ugye feketének.
  • Ioles
    Tudom hogy független. Amúgy mitől lehet? Én 90%-ban a 18bit-re tippelek.
    10%-ban meg a kontrasztra és fényerőre. A Samsung 931BF-nek ugye 300cd/m2 a fényereje és dinamikusan 2000:1-es a kontrasztja, de viszont az is 18bites. Szerinted azzal szebb lenne a fekete és nem elnnének ilyen lila meg zöld csíkok a feketében?
  • The Garrett
    viewsonic va2012w

http://www.softpedia.com/get/Multimedia/Video/Other-VIDEO-Tools/Nokia-Monitor-Test.shtml
    ezzel a monitor test progival neztem,és nekem semmi bajom vele. :)
    probald ki te is és ha a test progiban a kölönböző árnyalatokat, stb -t nem látsz rendesen, vagy csak nem vagy megelégedve a képpel, akkor tényleg a monitorod gyenge.
  • ShaiHulud
    Fenyero es kontraszt teljesen fuggetlen attol hogy hany bites a szinmelyseg.
  • Ioles
    És ez sztem a TN panel miatt van. Ezek miatt lehet: legfőkébb a 18bit miatt, akkor a fényerő az 280cd/m3, kontraszt 600:1
  • Ioles
    De ugyanezzel a videókártyával és ugyanezzel a driverrel már próbáltam CRT-vel is. Van itthon egy CRT-nk is és azzal próbáltam meg. Ez a TN paneles TFT a nyomába sem ér.
  • ShaiHulud
    ezek a screenshotok alapjan ennek semmi koze a monitorhoz, inkabb a videokartyad es a drivere korul keresgeljel.

soot, vidd el a haverodhoz a monitort es nezzetek meg ott az o gepen:)
  • Ioles
    Ezek screenshotok. Hát nálam elég csúnyán jeleníti meg a képeket. ja és nemhiszem hogy a játék hibája mert haveromnál is megnéztem, neki CRT-je van és nála gyönyörű a Splinter Cell képe. Nála nincsenek ilyen foltok. Ja és minden játéknál ilyen csúnya ha sötét a felület.
    The Garrett: Milyen típusú monitorod van?
  • The Garrett
    naja ez meg a masik hogy scr shoton nem fog látszani :D
  • ShaiHulud
    Itt talalhato par monitor tesztelo program/oldal.

http://www.widescreengamingforum.com/forum/viewtopic.php?t=1865
  • ShaiHulud
    btw ezek screenshotok a jatekbol vagy pedig digitalis kameraval keszitett kepek?:) mert ha screenshot akkor abbol nem lehet latni hogy a monitor megjelenitesevel lenne e a gond, hisz a screenshot a monitortol fuggetlen (jelen esetben).

de a banding lathato, de szerintem ez csak a jatek gyengesege(amennyiben ez csak screenshot:) ) talan a jatek opciokban probald feljebb tolni a szinmelyseget.
  • The Garrett
    en semmi képi hibát nem látok a scr shotokon ( TN paneles monitorom van)
  • ShaiHulud
    limitalva van a kep merete kbyteban amekkorat beszurhatsz:) egyszerubb ha a linkjet rakod be maskor:)
  • Ioles
    Na jóvan én nem kísérletezek többet vele, ha bementek a galériámba ott megnézhetitek.
  • Ioles

• Ioles
    Hát ilyen nincs
  • Ioles
    1.: Itt erősen láható a falon

2.: Itt is a falon

3.: Szintén falon

4.: Itt meg szerintem a falnak kék helyett feketének kellene lenni
    http://www.sg.hu/galeria.php?guid=1155191720&status=show&kepnev=11551917201166886566.JPG
  • Ioles
    Bocsi de vmit elcsesztem mert nem szúrta be
  • Ioles
    Na csináltam pár képet a Splinter Cell 3-ról. Nézzétek meg, sztem elég zavaró ez a 18bit.
    1.: Itt erősen látható a falon.

2.: Itt is a falon

3.: Szintén fal

4.: Itt a fanak szerintem feketének kellene lenni a kék helyett

És nem csak ennél a játéknál, szinte az összesnél iylen csúnya. Szeintem ez a 18bit miatt van. A monitorom fényereje 260cd/m3, kontraszt 600:1. Esetleg ha nagyobb kontrasztarányú monitort vennék, szintén TN paneleset pl Samsung 931BF, akkor megoldódna a probléma?
  • Ioles
    Hát ha annyira nagy a különbség akkor sztem érdemes lenne lecserélni, mert ez a TN paneles....inkább nem is mondok semmit. Az LG L1900J(Fantasy) monitort néztem ki de ez még elég drága, viszont nagyon jó. Valakinek közületek van már ilyen?
  • ShaiHulud
    elotte mar hozzaszoltam a problemahoz is, mit ragozzam tovabb?

neked is boldog karacsonyt!
  • izb
    köszike az ember mindig tanul valamit, főleg ha egy info oldalon jön egy csóka és szakmai problémák megoldása helyett arról ír hogy neki már sok volt.
    Köszönöm neked sárvári thermál kristály:)))
    Ezt neked......

• ShaiHulud
    *különbség

sorry , de ez igy haromszor egymas utan mar sok volt nekem:DD