PC Monitorok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"...Sanyi...Sanyikám...paci óóó, hát ez megdöglött...\"
..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.
• Maximális felbontás: 1280 x 1024@75Hz
• kontrasztarány: 500:1
• fényero: 250cd/m2
• válaszido: 16ms
• láthatósági szög: 140o/140o
• fogyasztás: 60W
valami vélemény? bruttó 73 500,- cseszett olcsó. okkal vagy ok nélkül?
külföldi review-ok szerint teljesen jó!
kép
..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.
de no para nem volt semmi gond... nálam 😊
Annyi hogyha nem a valódi felbontásán játszol, akkor elkenõdöttebb lesz alapból a kép. Anti aliasingot kikapcsolhatod 😮
{ V Á Á } silkroad: lvl 11
Ilyen parát halottam...
Asus P5E x38, Core 2 Duo E8400@3600mhz, Geil Ultra 4*1GB/1066mhz, Sapphire HD 4870 OC , Chieftec 550W, Cooler Master Hyper TX2, Samsung 500GB
lehet állítgatni össze vissza. próbáld ki...
Szabad ember szabad országban szabad akaratából, azt tesz amit szabad...
vigyem vissza a monitort szerintetek vagy probaljam meg másik videokártyával? most akarok újat venni.elõre is köszi a segitséget
DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate
semmi hiba jelenséget nem tapasztaltam a monitoron
az elején azt hittem pixelhibás de csak a légy szart oda<#eljen>#eljen>
powerstrippel csak (CTRL+ALT+-)-al lejjebb vettem a gammát
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
linux és más op alatt nem megy az MT az tuti, de így nem is kell...
giondolom neked egy gépen vannak ezek az oprendszerek és ugyanazt a moncsid használod...
4 win re + linuxra + beosra nincs kedvem eljátszani <#help>#help>
szóval sztem jobb 5let, mint egy újabb prog, szoftveresen stb.
Erõforrás pazarlás Sux 😉
Csak az a gáz hogyha nem magán a monitoron állítom be jól a szineket akkor mindenhol át kéne állítgatni, ami meg ugye nem annyira fekszik.
Pstripet használom, mit állítottál át benne?
- ja és ami a legjobban tetszik hogy szinte 0 a tükrözése.lehet mellette lámpa, hátulról nap.
2-ben sulinetbe nem volt
1-ben késön szóltam
úgyhogy örültem egyáltalán hogy megkaptam
Prohardveren sokat utánaolvastam ze sok mindent +old
hozzáállítja a monitort a VGA-d hoz (nekem fasza)
az zavar hogy a mappák a winfosban CRT-n sárgák voltak itt viszont vajszínûek ezt oldottam meg PowerStrippel (legjobb tuningéscalibráló progi egyben
)lejjebb vettem a gammát
a fekete tényleg kicsit szürkés, és a többi színt kicsit fakóbbnak találom a crthez képest ( most mindkettõ egymás mellett van ), de kis állítgatás után belehet egész jóra lõni a képet.
- a fekete kicsit szürkés
- szín egyensúly beállítható ( alapból kicsit kékes, és furcsán telített )
- a brightnes túl magas, 0 nál is még túl fényes éjszaka
- amit máshol is irtak, a felsõ és alsó peremnél kicsit világosabb a kép ( ez is csak szín fekete képen látszik )
- hátuljával nincs bajom
- pixelhiba nekem sincs
ez nekem kevés 1ms is kevés lenne (sas szemem van)
ja és sulinetbe vettem 1hónapig kellet rá várni de megérte utolsó napon kaptam meg (sulinet) nov 7-én már majdnem vettem a tXsco-ba 1 LG 1750SQ-SN-t (8ms) de végülis +kaptam
a hátlapot mindenki kritizálta pedig egyaltalán nem gagyi jól illeszkedik (2005. augusztusi)rev. S
nem sokára lehet kapni az utódját a 740BF - és 760BF -et biztos az is nagyon jó vétel lesz
én nagyon meg vagyok vele elégedve
tapasztalatokat majd valamikor leírom
+nincs (sub)pixelhiba :-)
+elég nagy pedig csak 17collos
+gyönyörü a képe (ha lejjebb veszem a gammát akkor majdnem CRT-s a képe)
-a fekete szín lehetne jobb is
-gyos képnézésnél lassú
-v-sync-et be kell kapcsolni mert szétesik a kép (TFT_LCD hiba)
-nax 70-et lehet beállítani (60-on használom)
Egy hete vettem meg a Samsung 930Bf-et. 1280x1024 60Hz-en használom és DVI-n van összedugva a géppel(ATI RADEON 9600 XP). Azonban a vibrálás és rácsozódásnak nevezem egy kicsit zavar. Pl. ha a Start gombra fókuszálok szemmel, és egy kicsit bemozog a fejem (nem táncolok 😊 picit rácsosnak tûnik a kép, ami ha mozdulatlan maradok eltûnik. Ugyanez a jelenség ha hirtelen odapillantok a képernyõ bármely részére.
Szoftveres próbálkozások:
Magic Tune feltelepítés – talán lehet valamit állítani -> semmi
Frekvenci váltások -> semmi
Ati driver frissítés –>semmi
Az ATi Control Centerben minden beállítás átnézése->semmi
Hardveres próbák:
VGA kábellel összedugva a géppel
VGA-DVI átalakítóval összedugva
Másik 230v-os hálózati csatlakozó (abban a hitben talán hálózati zavar)
Notebookra rákötve külsõ monitorként ugyanez (semmi driver csak Plug and Play)
Eddig még a "nem állt át a szemem az LCD-re" szindrómára kentem a dolgot, de az érdekes hogy a notebook kijelzõjén ezt nem tapasztalom, sõt az irodában lecsekkoltam egy 19" LG-t azon sem. (habár az 25msos). 😞
A mellékelt képen megpróbáltam fényképezõvel elkapni a jelenséget, direkt ráztam meg a kezem, felnagyítva a logó alatt kirajzolódott rácsokkal van gondom. Ez másoknál is jelentkezik? Vagy ennek technológiai magyarázata van?
Monitor típusa Samsung SyncMaster 970P
Technológia Super-PVA (overdrive)
A panel gyártója / típusa Samsung / LTM190E4
Válaszidõ tipikusan <20 ms b2b / 6 ms g2g
Felbontás 1280x1024 (pixelméret: 0,294 mm)
Kontrasztarány 1000:1
Fényerõ 250 cd/m2
Vízszintes betekintési szög 178 fok
Függõleges betekintési szög 178 fok
Színek száma 16,7 millió
A panel mérete 19 hüvelyk
Csatlakozók D-Sub, DVI
Teljesítményfelvétel átlagosan ? W
\"Ne bolygass olyasmit, ami felett nincs hatalmad!\"
Fujitsu Siemens A17-1
Daewoo HL711A
Sürgõs lenne, elõre is köszi!
csak mondom, hogy én is eddig CRT-s voltam de vibrálást nem tapasztaltam.
esetleg a túlzott fényerõre gondolsz? vagy túl világos?
A szín nem változik, pixelhiba egy sincs, ezt alaposan végignéztem.
Na, simán a nagy képernyõhöz kell hozzászoknom szerintem. 😄
ISMÉT ÍROM A BLOGOM: http://sodi.freeblog.hu !!! Off-shore az, ha kevesebb pénzed jut megélhetési szülők kezei közé. A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.
ISMÉT ÍROM A BLOGOM: http://sodi.freeblog.hu !!! Off-shore az, ha kevesebb pénzed jut megélhetési szülők kezei közé. A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.
én is nagy CRT-s vagyok, de vibrálást nem tapasztaltam a TFTmen
Vagyis ha teljesen mozdulatlan szemmel nézem a képernyõ bármelyik részét, akkor mintha nem érzékelnék vibrálást.
Ergo csak meg kell szoknom, hogy nem CRT, ráadásul szép nagy, és nem hangyafasznyi. 😄
Na jó, döntöttem.
Nem cserélem vissza, mert a végén belefutok egy pixelhibásba.