14419
  • MaSzKa
    tnfilm panel túlvezérlése

pl alapból 8ms-es moncsi tuningolt elektronikával 4ms-t tud
  • kirol
    És mi az az overdrive, mert nekem pl. be van kapcsolva.
  • MaSzKa
    Sasmung monitorokba található menü
    overdrive-ot lehet kikapcsolni
  • kirol
    Persze, hogy azon.
  • BigReaper
    maszka- RTA az mi? :)
  • MaSzKa
    ha a gyári driver van fent be kell hogy engedje állítani a 70hz-t is

DVI-n van rákötve?
  • kirol
    Nekem a gyári van fent és ha be van alul pipálva csak 60, ha kiveszem 60 és 75 Hz van.
  • MaSzKa
    amugy ha felrakod a Samsung gyári driver-t akkor a plugNplay 75Hz helyett 70Hz lesz a max

így tehát 70fps-t még biztosan megjelenít

játékokba ezt használom
  • MaSzKa
    az overdrive miatt

amugy nem a gagyi monitorokat kell nézni mert azok a 16ms-re is ráírják hogy 12ms

amugy az én moncsimba lehet kiállítani az RTA-t
    és volt 730BF-em is 4ms és rta nélkül 8ms
    most 931BF van 2ms és rta nélkül kb8ms

nem tudom kinek mennyire feltűnő de én láttam 1 kis különséget a 2 4 és a 8ms között de igaz nagyon figyelni kell a 2ms vs 4ms között
  • Inquisitor
    " For example, a card may render a game at 100 FPS on a monitor running 75 Hz refresh, but no more than 75 FPS can actually be displayed on screen."

Hát inkább kevesebb lesz sokkal, mert kapunk egy halom töredezett képet, de még is van aki azt állítja ilyenkor többet lát.
  • Solten
    The solution to this problem would be to interpolate the extra frames together in the back-buffer (field multisampling), or simulate the motion blur seen by the human eye in the rendering engine. When vertical sync is enabled, video cards only output a maximum frame rate equal to the refresh rate of the monitor. All extra frames are dropped. When vertical sync is disabled, the video card is free to render frames as fast as it can, but the display of those rendered frames is still limited to the refresh rate of the monitor. For example, a card may render a game at 100 FPS on a monitor running 75 Hz refresh, but no more than 75 FPS can actually be displayed on screen.
  • Inquisitor
    Nem ezt kérdeztem, hanem azt technikailag mitől 2ms-es a 2ms-es monitor, ha ugyan annyi képet tud csak kipakolni? Mert nekem nagyon nem logikus ...
  • davidka003
    Azt mondják, hogy egy normál ember nem vesz észre különbséget 8ms alatt.
  • Inquisitor
    3000:1-hez kontraszt. Erre írta azt valaki, hogy a nagyapja Trabantja is képes 500Km/h-ra ... szabadesés közben.

Azt magyarázza el valaki, hogy ha a TFT csak 60 képet képes kisajtólni magából, és mint megtudtam 75Hz-en is csak annyit!, ami megegyezik kb. a 8ms-es kijelző megjelenítési sebességével, akkor az 5, 4 és 2ms-es monitoroknál mitől is kisebb az utánhúzás???
  • Zomil
    értem köszi szépen :) akkor vagy ezt v a 226-ot választom

a 2232BW nem tul jó amugy? :)
  • MaSzKa
    226BW az jobb abba hogy 2ms-es

de ha szerencséd van szinte ugyanazt megkapod 223BW-be 10eFt-al olcsóbban

nehéz kifogni
    így néz ki és kb 60eFt

• MaSzKa
    már az SG is leírta Samsung Toshiba No1
    A Toshiba és a Samsung a legzöldebb gyártók

• Zomil
    megnéztem és nem találtam sehol 2ms-es verziot mindenhol az 5ms-es van :S

amiket irtam azok nem jók?:)
    illetve a 2 közül melyik a jobb? :)
  • BigReaper
    zooooooom, csaló, azt én néztem ki előbb,m ár 4 nappal ezelőtt idejöttem a fórumra, hogy tudjak én is infót, és én is azt néztem ki!!!! kabbe... :D
  • MaSzKa
    Samsung 223BW az 62eFt
    a 2ms verziót vedd meg ha lehet az a jobb és legjobb ár/telj
  • Zomil
    Sziasztok!

Monitor vásárlását tervezem, föként játékra/filmnézésre kéne 22"-es wide
    jelenleg 2samsungot néztem ki: SAMSUNG Syncmaster 2232BW és SAMSUNG SyncMaster 226BW
    elöször is kiváncsi lennék, h melyik a "jobb", illetve h mi is a különbség :D

v mit ajánlotok ebben a kategoriában még?

elöre is köszi!
  • Inquisitor
    Hát igen, de a kifejlesztés nem garantál semmit. Anno volt egy könyv 1986-ból(!!!) Madi in Japan címmel, ami pl. a Sony-ról szólt. Ott írja az ex vezér, hogy már elötte jó pár hónappal egy ifjú mérnök előjött a plazma tévével, csak simán nem gyártották, mert túl drága volt akkori technológiával.
  • MaSzKa
    Samsung 931BF 2ms DVI 50eFt 19"
  • icepick16
    a sony mindig jó, de a samsungot, elvből utálom. soha semmilyen szamszunggal nem volt szerencsém.
  • makpadi
    Ez nagyon jól hangzik, az LG mint márka nekem már amúgy is bejött DVD íróban például. Néztem néhány tesztet is és az LG ott is jól szerepelt. Apropo: a sony-t vagy a samsungot tudnád ajánlani? Azok is jót eredményekkel végeztek.
  • mahalo
    makpadi: szerintem ha akarsz rá áldozni, akkor mindenképpen lgt vegyél, viszonylag olcsó (a minőségéhez képest) és olyan képe van, hogy filmnézésnél és gamelésnél például levegőt nem kap az ember.
  • makpadi
    Sziasztok!

Szeretnék venni egy monitort, de nem tudom milyet vegyek. legalább 19"-os kéne, főként játékra és netezésre használnám. Légysti segítsetek!

Köszi
  • nagybek
    egyetértek veled. Én is most vettem egy 16:9-es LG monitort és azóta még tévét is azon nézek, szebb a képe mint a régi tévénknek. Teljesen meg vagyok vele elégedve.
  • icepick16
    nekem lg dvd íróm van, elégedveilyen lg monitorom van és és maximálisan meg vagyok vele mindkettővel. csak egy picit nagyobbat akarok majd venni. a sorozatnézés csak úgy menő
  • Solten
    no more sony..
  • MaSzKa
    Kifejlesztettük a világ első 3D TFT-LCD monitorát. 1999

ez érdekes : Az Intel Corporation 100 millió dollárt fektetett vállalatunkba, hogy az együttműködéssel sikerüljön meggyorsítani az RDRAM-ellátást.

2000 Dec. A világ legmagasabb felbontású TFT-LCD kijelzőjének bemutatása.

Az üzemi haszonkulcs elérte a 22%-ot.
    A SAMSUNG harmadik egymást követő évben vezette a TFT-LCD kijelzők világpiacát. r

2002 Becslések szerint a SAMSUNG márkaértéke elérte a 8,3 milliárd dollárt és a vállalat értékének éves növekedése a legmagasabb volt a nemzetközi vállalatok között

• MaSzKa
    1998 A TFT-LCD panelek világpiacán megszereztük a legnagyobb piaci részesedést.

• MaSzKa
    1997 Befejeződött a világ első 30 collos TFT-LCD kijelzőjének kifejlesztése.
  • MaSzKa
    most nézem ezek már 1995-be kifejlesztették: Befejeződött a 22 collos TFT-LCD kifejleszése.
  • MaSzKa
    1984 Dec. Új üzem (SII) nyílt az USA-ban.
    Megindult a videomagnók exportja az USA-ba.
    Befejeződött a világ legnagyobb mikrohullámú sütő gyárának építése (ahol évente 2,4 millió terméket gyártanak).
    Az éves eladás elérte az 1 billió koreai wont.
  • MaSzKa
    1982 Dec. A Korea Telecommunications neve SAMSUNG Semiconductor & Telecommunications-re változott.
    Vállalatunk világelső az export és a fejlesztés terén.
  • MaSzKa
    1969 Dec. Létrejött a SAMSUNG-Sanyo Electric

:D
  • MaSzKa
    a tavalyi évet a Samsung megint csak rekordnyereséggel zárta
  • MaSzKa
    acer az tényleg 1 szar

a formavilága is undorító számomra
  • desigo
    pöpec
    gondolom neked is ilyen van otthon...

EISA díjat más gyártó még nem nyert?
    Nem azt mondom,hogy rossz a Samsung de nem kellene leszarozni az összes többi márkát...