14419
  • Solten
    Vedd le kicsit a fenyerot meg pislogj tobbet. TFT elott az ember hajlamos kevesebbet pislogni -> szemszarazsag, fajdalom.
  • Calver
    ehhez még hozzátenném h pl nem árt ha az ember használ vmi plugint Firefox-hoz amivel megváltoztathatja az oldal háttérszínét... én éjszaka mindig átváltom sötétzöldre háttér- és szürkére a betűszint, jóval kellemesebb a szemnek így.
    na meg dohányozni sem árt, akkor tuti nem felejtesz el szünetet tartani.
  • Eagle16
    Ha több órán át le sem veszed a szemed a képernyőről, akkor a TFT monitortól is fájhat a szemed. Legalább óránként kell egy kis pihenés, pl. kinézel az ablakon egy-két percig vagy ilyesmi. Esetleg okozhatja a túl nagyra beállított fényerő is, én éjszaka mindig felkapcsolok egy kislámpát, így sokkal kevésbé fárasztja a szememet.
  • [HUN]FaTaL
    Van mivel az LCD/TFT nem vibrál.
  • benkoszabi
    van abban valami ráció hogy az lcd/tft monitor nem basztatja annyira az ember szemét, mint a crt? mert az enyém most is fáj....:S - kb. 1 méter távolságból....
  • KranaZoli #7339
    Ezt se venném meg...

Új Full HD LCD monitor az iiyama kínálatában

- "A 21,5 hüvelykes LCD panel"
    - "A multimédiás monitor két darab 1W-os beépített hangszórót is tartalmaz"
  • Solten
    Nem mert mindig meg talalja valaki...
  • desigo
    max nem lesz bele írva és lecsúszik...
  • Solten
    Nos, ha szerettem volna, mar megtettem volna... De folyton nyavalygok a modiknak dupla topikok miatt, ugyhogy kihagynam most

#7335: nincs mit
  • duracellmumus
    Köszönöm szépen!

-Az ára is barátságos
    -van rá 3 nap pixel-gari is.

kipróbálom a kijelzőt!
  • desigo
    Írd meg akkor ide
    aztán majd helyeselünk xD
  • Solten
    Ezt a topikot illene becsukatni, mit szoltok? link
  • Solten
    Udv: link

Teszt: link
  • RicharDD
    Samsung T240
  • [HUN]FaTaL
    HDMInek szerintem nincs értelme.

- támogatják, de a filmeket ígyis-úgyis csíkkal fogod nézni, egyiksem 1920x1080as, inkább 1920x1040 meg 1920x800 droid felbontások (igen a gyári lemezen is)

- nem lesz csíkos szerintem, legalábbis az 1680ason teljesen jó

- megfizethető áron jelenleg szerintem a TN+Film paneles monitorok vannak

Szerintem samsungot vegyél (2333SW, T240, T260) olvassgass vissza voltak ajánlások. :)
  • duracellmumus
    Üdvözlöm az egybe gyűlteket!

keresek egy jóképű 24"-26" körüli monitort:
    filmnézéshez,néha játékhoz.
    lehetőleg:
    natív 1920x1080*
    DHCP támogatás
    HDMI
    DVI (olyan amin nincs meg a kis kereszt az analóg jelnek)

-azt nem tudom hogy valóban van értelme ennek a hdmi-s dolognak,
    dvi is tudja ue-a képminőséget(sávszélességet)?

-*mekkora valószínűséggel támogatják a mai játékok a 1080-as felbontást, érdemesebb 1200-ast venni és a filmeket két fekete csíkkal nézni?

-és ha 720p felbontású filmet nézek rajta akkor nem lesz csíkos?

A paneles dolgokat sem vágom, az tudom hogy az egyik gyors, a másik meg szép...a harmadik meg iszonyat drága!

Segítségeteket előre is köszönöm!

• Solten
    Detto. Masodik Samsungom mar jo volt.
  • [HUN]FaTaL
    Ettől még driver nélkül is be kéne tudnod állítani a felbontást. Legalábbis mondom, nekem elég volt a catalystot feltenni és engedte beállítani a felbontást.
  • drater
    Az a legnagyobb poén hogy rá van írva hogy vista ready! ÓRiási betűkkel és ez ezközkelezőben, sőt az ati driverben is csak standard monitor van.
  • CroftManor
    Én se szedtem le, én scak segíteni akartam.
    Mindenesetre fura, h nem kapott a monitorhoz telepítő CDt? Azon rajta van a driver.
  • [HUN]FaTaL
    Én minden pixelhibát cseréltetnék, azért nincs annyi pixelhibás monitor már, hogy 20at kéne visszaküldeni. Az előző LG-m volt pixelhibás, cserélték utána jó lett. A mostani samsungból meg alapból olyat kaptam, amin nincs pixelhiba.
  • desigo
    az szép xDDD
  • [HUN]FaTaL
    lol :D
  • RicharDD
    Basszus!AZ NEM pixelhiba,hanem kosz volt!!!!AA
  • Mersant
    az attol fugg mennyire zavaro es mennyire vagy turelmes. semmi garancia hogy a kovetkezo monitoron nem lesz 1 db. sem. lehet hetekig cserelgetni vagy amig meg nem unja az egyik fel. nekem a bal felso sarokban van 1, egyaltalan nem zavaro, igy nem is csereltettem, ha helyszinen veszem mas a helyzet, de igy futarral szarakodni stb. esetleg nyomkodd meg 1 kicsit, fujjal ra lehet eltunik, so kesetben bevalik. ;)
  • [HUN]FaTaL
    Ki. 3nap pixelgari van rá.
  • RicharDD
    Megjott a monitorom (Samsung 2333SW).

Hopp 1 pixelhiba.jobb also sarok felett kicsivel.Feketeben nem latszik.Sztetek kicsereltessem?
  • [HUN]FaTaL
    Igen?:D Jó hát én nem szedek le ilyen szarokat. Ha az ASUSnal nincs driver, akkor valószínű nincsen. De nekem nem kellett a monitorhoz driver (felraktam azért), a felbontáshoz elég volt a VGA drivert telepíteni.
  • RaveAir
    Azzal lehet csak jó kis spyware-eket a gépre telepíteni... :/
  • [HUN]FaTaL
    Nem szedtem le csak a fájlnevet néztem meg, valami driverdetective vagy mi a szar. :D
  • Solten
    bátor...
  • CroftManor
    egyik se
  • Solten
    Inkabb nem neztem meg. Trojai/spy-/adware? :)
  • [HUN]FaTaL
    És akkor nézd meg, hogy mit tölt le..
  • CroftManor
    klikkeltem erre és itt a driver.
  • Solten
    jo es akkor klikkelj a linkekre is...
  • CroftManor
    "drivere sehol sincs" Akkor ez mi?
  • Solten
    Olvastam problemarol, tobb ember is jelezte, valakinek vista-nal mukodik, xp-nel van gebasz. Az Anus hogy lehet ennyire inkompetens hogy nem keszit drivert a monitorhoz??
  • drater
    nem. Vista van fent. de próbáltam már windows 7 el is.
  • Solten
    Hi. XP-t hasznalsz?