14419
  • Máté94
    Amúgy ha adtak 2032MW-hez átalakítót akkor nekem is DVI?
  • lamerrichard
    Eddig mindig CRT monitorom volt, és nem is tudtam ilyenről hogy monitort meg Vidikártyát össze lehetne kötni DVI kábellel.

És ha a DVI-vel kötöm majd össze akkor sokat javít a.....min is?
  • desigo
    szigorúan a DVI kábellel kösd össze
    az analóg kábelt (D-SUB csatihoz valót) meg dobd el jó messzire
  • lamerrichard
    Hello.

Most vettem meg a gépem és hozzá a Samsung 2333SW monitort.
    És mikor kibontottam azon gondolkodtam, hogy kaptam a monitorhoz DVI kábelt, meg a monitorban is ott a CRT, meg a DVI csatlakozó akkor mi lenne ha nem a sima CRT kábellel kötném össze majd a monitort meg a Vidikártyámat(Sapphire HD 4870 1Gb) hanem a DVI kábellel? Ezt meg lehetne csinálni? Meg hogy reagálna erre a monitor vagy a Vidikártya? Jobb lenne vele valami vagy rosszabb? Vagy inkább maradjak a hagyományos CRT kábelnél.
  • duracellmumus
    ált. amit adnak a monitorhoz kábelt az dvi-d s tehát nincs rajta az a két két tüske a széles érintkező alatt/fölött
  • Tompie
    Még 1 kérdés:
    A videókártyámon DVI-I kimenet van a monitoron DVI-D, akkor nekem egy single DVI-D kábelt kell vennem ?
  • [HUN]FaTaL
    excelhez pl. jobb a 16:9 mert több oszlopot látsz egyszerre. Meg 5:4ből LCD-n ha jól emlékszem 1280x1024 volt a legnagyobb, legalábbis nem láttam 1600x1200as LCD monitort, de lehet, hogy rosszul emlékszem.
  • duracellmumus
    gondolom word meg ilyesmi, ahhoz a 5:4 jobban megy mint a 16:9
  • Tompie
    20"nál nagyobb semmiképp se kell, még lehet a 20"is nagy lesz amilyen közel van a moncsi :) de amúgy leginkább irodai munkára használom, néha néha játék.
    De azt hiszem akkor 2043BW lesz :)
    köszi
  • KranaZoli #7575
    Szerintem a 19" az brutálisan kicsi wide-ban. A 20"-os az 1680x1050 miatt jobb választás.

De nagyon magas áruk van. A 2233BW szinte semmivel sem drágább és ugyanúgy 1680x1050. Szal ha ennél többet nem nagyon bír a vas, akkor Én 22"-os 1680x1050-esben gondolkodnék.

De a 2043BW sokkal jobb választás lehet, ha 19-20"-os kell.
  • Tompie
    Szerintetek Samsung 943BW vagy 2043BW?
  • Suzaka
    Én is 2494hs-t vettem, marha jó cucc, éles, bevilágítás semmi, jó válaszidő, színek szuperek, a gond csak annyiv ele hogy natívon kívül elég homályos. Jah és még nem jöttem rá a talpat hogy lehet masszívan rögzíteni. Mindenkinek ajánlom ezt a cuccot és nem is olyan drága... sőt...
  • Solten
  • duracellmumus
    2494hs very good!

samu913n-hez képest(1280x1024@60Hz 8ms analóg)sokkal értelmesebb képet lehet csinálni vele.
    gyorsabban tekergeti a pixeleket. szerintem az output is sokkal folyamatosabb(gondolom dvi miatt)
    kb.: 8-10ms-nyi input-lagot vettem észre cs 1.6-ban. ez a régi (analóg)
    lcd-vel nem volt ilyen mértékű, azon kb.:3-4ms-volt.
    (olvasgattam a dologról. a mostani digitális feldolgozás velejárójának tekinthető túl nagy javulás a közeljövőben nem várható...)

képe kifogástalan, elég természethűre beállítható, hd-ben óriási mennyiségű információval árasztja el az embert, tényleg nagyobb a játékélményt nyújt, ekkora képméretnél 16:9-ben.

-nem kell naponta törölgetni, olyan műanyagból van ami nem vonzza annyira a port.
    -érintőgombok helyét meg kell szokni, különben nem kezelhető sötétben.
    -elég sok hely van közöttük, nem lehet félre nyomni:) ezek is 45-fokban lefele néznek. "bütyökkel" könnyebb kezelni mint újbeggyel.
    -kék(power)led nem túl erőszakos, és 45-fokban lefele világít úgyhogy fénye egyáltalán nem zavaró.
    -összeterelése kiváló, melegedés és hűlés alatt nem kattog. nincs rés a panel és a káva között itt sem telepszik meg a por.
    -talpa nagyon masszívra sikerült.

a hdmi-t próbáltam de nem tudtam normálisan beállítani pixelt-pixelre, és amikor rádugtam a masinára visszavette a beállításokat (textúra minőség, fény, árnyék...stb... úgyhogy vagy 9.6-os driver kaki. vagy parasztvakítás a hdmi? nekem egyenlőre nem jött be a dolog...
  • Solten
    Jah, nem lenne rossz ha erotikus masszasban is reszesitene, val.szeg itt is a panelt kell megfizetni, ezert kerul annyiba mint 1 kilo heroin.
  • KranaZoli #7569
    Még nem néztem, de szerintem ez dettó ua. amit Én is link-eltem. Kukába való, ha nincsen benne semmi arc, mozgás, fényérzékelő.

Ha ez is olyan 900 euro árban van, akkor lehetne rajta vérnyomás és pulzus mérő is.

Én órában akartam olyat venni, hogy legyen rajta vérnyomás és pulzus mérő de nem találtam. Komolyan. Most meg már nem hordok órát.
  • Solten
  • desigo
    Erre aztán rá lehet kötni mindent...
    reggel folyhatna belőle friss kávé
  • Solten
    Rengeteg extrával rendelkezik az új Eizo csúcsmonitor

Van ám csati bőven...

• desigo
    vannak ötleteid xDDDDDD
  • KranaZoli #7564
    De csak is akkor, ha rákacsintok és kikapcsol.
    Nem rossz 5let ám ez az arc felismerés, mert utána jöhetne a kéz. És ha váratlan hiba miatt leáll a Windows, akkor fel lehetne emelni az embernek a középső ujját és úgy küldené a Windows a hibajelentést, hogy csatolná hozzá a képet.
  • Máté94
    10 év múlva?:DDDDDD
  • KranaZoli #7562
    Full HD EIZO monitor S-PVA panellel

"az ajánlott kiskereskedői ár 898 euró körül várható."

Jó, mondjuk van rajta USB port; fejhallgató kimenet; beépített hangszóró.

Viszont semmi mozgás érzékelő, vagy SmartBright technológia ezért nullához konvergál az esélye, hogy ilyet fogok venni.
  • Solten
    Egyetertek, bar ha valaki megelegszik a monitorba epitett hangszorok nyujtotta "oromokkel"...
  • Solten
    IPS-es NEC

• Solten
    Engem csak ezek zavarnak a termekkel kapcsolatban:

- 1440 x 900
    - 8 ms (valami jo regi sz*r panel lehet)
    - EVGA
    - 650$
  • [HUN]FaTaL
    17", 1440x900, kicsi, drága, nem éri meg
  • KranaZoli #7557
    Amiket Fatal írt példákat azok jó példák, csak nagyobb képátló kellene + sajnos semmi ehhez hasonlót nem mutatnak abban a promó videóban. Pedig ilyen példákkal illusztrálva jobb lenne.
  • RaveAir
    Vagy egyikre húzol vörös fóliát a másikra zöldet és kényelmesebben tudsz 3d filmet nézni. :D
  • KranaZoli #7555
    EVGA InterView 1700: a kétmonitoros rendszer

Ipon-ra tettek ki videót is. Sajnos semmi olyat nem mutatnak be, ami a gyakorlati hasznát is mutatná ennek a revolution-nak. :)
  • tmisi
    + még egy tipp
    Stúdióba is jó: itt a csávó két monitorral nyomja az FL Studio-t, egyiken benn van a szekvenszer, mixer meg a pluginok, másikon a Playlist és nem kell az egérrel húzkodni, bezárni-nyitni a dolgokat. Ha komolyabban foglalkoznék vele, én sem álltam volna meg a 19-nél. De zenélésre amúgy is külön PC illik.
  • desigo
    Inkább érdekesség még ez
    megnézik,hogy fogy aztán ha van rá igény akkor rámennek a gyártásra nagyobb,jobb felbontású panelekkel,versenyképes árakkal
  • DJ RX7
    Szóval aki ilyet vesz én szerintem az: bolond
    Sry ha megsértettem volna valakit vele, de nem igen hiszem, hogy itt tervezné valaki is egy ilyen monitornak a beszerzését.
  • DJ RX7
    Nézzük csak. Amerikában ez 650$ ez itt kb. 130000 FT-nek felel meg. Azért veszel 2 db FullHD-s monitort, egymás mellé állítod és voálá!
  • Lacee86
    Hát jah, csak "csöppet" luxus...
  • desigo
    Érdekes
    lehet ha kipróbálnám soha nem kellene másmilyen...
  • [HUN]FaTaL
    A legfontosabb lemaradt:

Tervezéshez
  • [HUN]FaTaL
    Most soroljam hogy két monitor mire jó?:D

- Kényelmesebb, nagyobb az asztal
    - Egyiken böngészel, másikon MSN/Skype akármi
    - Programozásnál egyiken a kód másikon a form
    - Emailezésnél egyiken a beérkezett mailjeid, másikon amit olvasol/írsz
    .
    .
    .

Sokáig bővíthető...
  • KranaZoli #7546
    De hol, mire?!
  • [HUN]FaTaL
    Egybe megtudod venni, gondolom olcsóbb mint két külön monitor. És tudod őket döntögetni, hogy egyirányba álljanak. Mi evvel a baj?