14419
  • desigo
    milyen monitor,milyen videokártya,melyik driver?
  • kifli
    kábel esetleg
  • nonicks
    vibrál az lcd monitorom nem tudjátok mitől lehet?
  • desigo
    bőrbevonatos Asus

• Solten
    Energiatakarékos monitorokkal bővült a Dell kínálata

• kifli
    samsung t240
  • Tetsuo
    No és mellik 24"-osat, he?
  • kifli
    azt hogyé van e a monitor?
    én inkább olyat mondanék neked hogy samsung 2333sw
  • pxxl
    jah ez a max felbontása. szval akkro ígyis úgyis állítani kell
  • duracellmumus
    ha a monitor kezeli a 1600x1200@75Hz-et akkor be fog jönni a kép, és utána érdemes beállítani a kép méreteit.

A gyári beállítások általában az 50%-os(középső) értékeket jelenti.
  • pxxl
    hali!

csak 1 kérdés. crt monitorokat ugye le lehet "resetelni" és ezután lehet újra állítani, húzni faltól falig a képet stb stb. Ez a resetelt állapot, az megfelel a monitor natív felbontásának? szval ha leresetelem és beállítom 1600x1200@75Hz akkor nem kell állítani? Csak mert kezdem unni az 1280x1024-et, de nincs kedvem kísérletezni, és újra állítani ha nem jön be
  • Alien
    Sziasztok!

Ezt a monitort néztem ki. Van valakinek valamilyen tapasztalata esetleg vele kapcsolatban? Egy külföldi leírást találtam hozzá, ott jókat írnak róla.
  • gurubefree
    Mi van ??? Amugy LG ... es azert linkeltem azt az LG monitort ( ha jol emlekszem 24" ). Senki nem szolt ra semmit . Megvettem a Samsung 24".
  • duracellmumus
    aztakurva, kevesebbet kéne haluzni lehet:D
  • gurubefree
    Az 50" es Plasma .
  • Soldiers
    Hali
    meik a jobb monitor a Samsung 2494HS vagy a Samsung P2450H??
  • duracellmumus
    Írtad hogy vetél az egyik kétbetűs gyártótól egy 32"-os lcd tv-t, és hogy meg vagy vele elégedve. megírnád a típusát?

PLS
  • kifli
    megtudja jeleníteni de még mindig nem full hd-ban
  • FlyHigh
    HDReady is meg tudja jeleníteni a FullHD tartalmakat, csak váltott sorosan, annyi, hogy rosszabb lesz a képminősége.
  • Tetsuo
    thx. jo 24"os monitort keresek itt Ángliaban £200 kornyeken, de a kornyeken nincs :)
  • Calver
    nem ír hülyeséget, csak furcsán DVI-ből van single és dual link, és bizony a single linknél 1920*1200 az a felbontás, amit jól (értsd: 60 Hz) meg tud jeleníteni, afelett dual link kell.

szóval Tetsuo: tökéletesen megfelel a DVI, analóg komikus lenne.
  • KranaZoli #7844
    Milyen határa?! Mi a probléma a 24"-os DVI-os TFT-kkel?!
  • Tetsuo
    Ahogy nezem, a DVI-nak is ez a hatara, akkor inkabb HDMI?
    Csakhat a kornyekemen nem kapni HDMI-s 24 collos monitort..
  • KranaZoli #7842
    1.) Digitális
    2.) Analóg

PS:

DVI (evidens) 24"-ban analóg... (szánalom)
  • Tetsuo
    Hello, mit jelentenek a Samsungnal a -BW, -NW, -SW.. mert pl.
    ez a tipus meg ez a masik tipus, ugyan olyan parameterekkel van.. :S

Es szerintetek melyik csatlakozo szabvany a jobb? (Minoseg, elterjedtseg, stb) thx.
  • belarus
    Kössz szépen a választ!
  • desigo
    TFT-kijelző (Thin Film Transistor) „Vékonyfilmes-tranzisztoros” kijelző. A folyadékkristályos-kijelzőkkel (LCD) szemben a TFT-kijelző minden egyes képpontja egy saját tranzisztorból áll, amely aktív állapotban elő tud állítani egy világító pontot. Az ilyen kijelzők világossága és kontrasztja ezért érthetően magasabb mint a hagyományos LCD-kijelzőkké. Ebben az összefüggésben aktív-mátrix kijelzőkről beszélünk. Az ilyen kijelzők hátrányosak a szabadban: miközben a „passzív” LCD-kijelzők idegen fényt használnak fel egy képpont megvilágítására, addig a TFT-kijelzőknek a természetes fény ellenében kell világítaniuk. Csak ha túllépik a természetes fény erősségét, akkor olvasható el a képernyő felirata – viszont a nap fényerejével nem tudják felvenni a versenyt az akkumulátorral táplált aktív-matrix kijelzők.

LCD (Liquid Crystal Display) Folyadékkristályos-kijelző. Áram rákötésével a folyadékban úszó kristályos elemek úgy polarizálódnak, hogy a fényt vagy átengedik vagy bezárják. Háttérmegvilágítás vagy valamilyen idegen fény által sötét és világos képelemek, képpontok stb. jelennek meg. A modern LCD-kijelzők képesek arra, hogy a kristályokat különböző fokozatokba zárják, miáltal különféle szürke árnyalatok jönnek létre.
  • belarus
    Helo!
    Mi a külömbség a TFT meg LCD közt??
  • gurubefree
    Alapjaban az 1080i full HD ( meg ha nem is egyenerteku az 1080p-vel )

• Lacee86
    Jó, én úgy tudtam h az 1920x1080-at hívják HD-nek, de mind1. De nem is ez volt a lényege a vitának.
  • kifli
    olvass :D
    "monitor ami alkalmas a 1080p megjelenitesere ."
    tehát nem 1080i-rő van szó hanem 1080p-ről :)
  • FlyHigh
    képarány, ahogy írtad nem fontos, de azért a legszebb a 16:9 ebben az eseteben, így ki is tölti a képet és natív is.
  • FlyHigh
    Nagyából annyi, hogy az mind full hd megjelenítő, amelyik progresszíven meg tudja jeleníteni a 1080 sort. Fontos, hogy fizikálisan tartalmazzon ennyi sort, mert pl a hd ready is a 720-768 sorával is tudja a 1080i-t, de csak félképekből tudja összerakni, ezért nem felel már meg a full hd-nak.
  • gurubefree
    Ime a szerintem legjobb 22" a piacon Lenovo ThinkVision L220x ( 16:10 1920x1200 )
    Szerintem nem igazan idealis ez a felbontas a 22" olyan pinyuri minden .
  • gurubefree
    Dell S2209W ime egy 22" ami FullHD-s.
  • gurubefree
    Hu kezdodik megint ..... Mi is a Full HD ???? Olyan keszulek legyen az TFT ,Plasma , TV , monitor ami alkalmas a 1080p megjelenitesere .

Na most ez mind fenall a 16:9 superwide es a 16:10 wide keparany eseteben is annyi kulonbseggel hogy a 16:10-nel a kepernyo felso es also szelen fekete sav lathato .( megfelelo meret eseteben ami 22" vagy feletti )
    Akar mennyire is furcsa ez is Full HD-s mert nem a keparany tesz egy monitort Full HD-s megjelenitove hanem sok osszetett dolog .
  • Lacee86
    Igen, enyém csak 1680x1050-es.
  • desigo
    jah
    sry
    ez nem 16:9-es
    akkor magasabb felbotású...
  • Lacee86
    Nem full HD, 16:10-es ugyanúgy: 1920x1200 a natívja. tessék
    Amúgy észrevettem, h vannak igencsak nagy aránytalanságok hardverek terén, de vhogy idegesít mégis, mert olyan lehúzás szaga van...
  • Solten
    Na ezt most szépen leírtad...