PC Monitorok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
de marketingfogásként kétségtelenül okos. "nézzedmá' józsi, há' ezen játszhatok dúúm kettõvel is ané'kû' hogy e'nyúlna a kép" (no offense FPS játékosoknak, csak ez ugrott be elsõnek <#nyes>#nyes>)
"The trees move. Do you not see it?"
Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?
Annyira, de annyira jó...<#vigyor2>#vigyor2>
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
Már itt is voltam: link
Nem tudom, hogy hol kellene keresni 😞
Jajj, viszont az 1ik PDF-ben most leltem egy ilyet:
"A MagicTune™ a monitor kiegészítõ szoftvere. Lehetséges, hogy a monitor bizonyos videokártyákkal
nem használható. Ha problémája van a videokártyával, látogasson el weboldalunkra,
és keresse meg a kompatibilis videokártyákat tartalmazó felsorolást.
http://www.samsung.com/monitor/magictune"
De most ez MagicBright, vagy MagicTune ?!
😊
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
Saor Alba
Megvajúdtam vele rendesen, de nem csak Én 😊
Ti is 😉
NET-rõl csak a driver-t lehetett letölteni, alkalmazást nem 😞
Mind1!
Hétfõn lesz miért újra bemenni a melóhelyre 😊
Ami még érdekessége ennek a monitornak, hogy bent melóhelyen amíg nem tettem fel a driver-ét, addig olyan driver volt fent, amivel 1920x1200-t is be tudtam állítani és bírta is a monitor, csak kiírta, hogy nem optimális a beállítás 😊
Aztán toltam még följebb, akkor már el kezdett vibrálni a kép és tovább nem nyüstöltem szegényt <#hehe>#hehe>
Megnéztem rajta egy koncert DVD-t is már, naggyon jól szerepelt a készülék!
Még vmi filmet is megnézek rajta.
De néha csak a monitor keretében gyönyörködöm és abban, hogy mennyire szép és van Nekem ilyen <#taps>#taps>
Ha gondolod majd keress meg, ha vásárolsz és ilyet akarsz, hátha még meglesz. Bár szerintem el fogják vinni 😊 - remélem -
Pixel hiba ellenõrzéshez találsz progikat pl. a szoftverbazis.hu oldalon is.
Pár link:
http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/dead-pixel-tester-v2-50--MD13.html
http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/udpixel-v2-1-EG12.html
Semmi különleges. Egy színû hátterek és ha pixel hiba van, akkor pl. fekete háttéren zöld-ek a hibás pixelek. Zöld-ön meg talán pirosak, stb...
Nekem mutattak pár pixel hibás készüléket, amikor elhoztam az enyém.
Ha pixel hiba van, az jól látszik, de azért alaposan át kell nézni a felületet 😊
Olyan helyen kell vásárolni, ahol adnak hozzá pixel hiba garanciát. Ez Samsung-nál 72 óra, de boltban úgy számolják, hogy 3 nap. Az barátibb.
Direkt ezért is vettem ma, mert a 7vge nem számít bele és ha elõ akar jönni hiba, akkor jöjjön elõ most 😉
Így keddig van pixel hiba garancia a moncsimon 😊
3 napig rögtön cserélik. Ahonnan Én hoztam ott pl. úgy, hogy szólok, ha pixel hiba van és hozatják az új terméket.
Mire viszem már ott az új és meleg váltás. De itt a bolton is sok múlik!
Meg rajtad is 😉
Állítólag ha ennyi idõn belül nem jelentkezik pixel hiba, késõbb sem lesz...
Passz!
Remélem így van 😊
Saor Alba
LG nél van ilyen cuc.
Kösz a monitor ajánltatott de most nincs rá keretem.
Majd fizu után lesz belõle valami.
De ezért kíváncsi vagyok mind tud a tiéd gyakorlatilag majd a jövõben.
Tényleg ha pixel hibához milyen tesztelõ cuc van?
Meg ha hibás akkor cserélik is?
Olyan nincs mint LG-n, hogy 4:3 gomb pl.
Vagyis Én még nem leltem rajta ilyet 😉
Igaz! Nem is nagyon kerestem még 😉
DE!
Jövõ hét hétfõn lesz egy LG 2242T-PF 22"-os Wide TFT-m is <#vigyor2>#vigyor2>
Ha érdekel a bolti cca. 40ezres ár helyett mondjuk 35ért viheted.
Úgyis megy majd Prohardver Apróba 😉
Teljesen új lesz, 2 év garancia.
Esetleg annyira fogom kicsomagolni eladás elõtt, hogy megnézem nem pixel hibás-e...
Ha igen, akkor vissza cserére, de ezt már az új tulaj is tudja értékesíteni, stb....
Ha érdekel keress meg PÜ-ben!
Hogy a régi gamek is normálisan fussanak rajta?
<#vigyor0>#vigyor0>
A FEAR 2, a FEAR második része <#zavart1>#zavart1>
(új "akció-horror" FPS 😊
Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit
FEAR II.
Full HD-ban, 1920x1080-ban kúrva jó és nincs széles vászon <#vigyor2>#vigyor2><#taps>#taps>
Megvan a 7vgi programom 😉
Majd nyomozgatok, hátha mégiscsak lehet vhogyan 😊
<#zavart1>#zavart1><#nemtudom>#nemtudom>
Játékra, kitûnõ?!
- Passz, még nem prószáltam, de naggyon remélem 😊
Tudod mit miután játszottál pár gamét írd meg a véleményed róla.
Lehet hogy én is ilyet veszek akkor.
Felhívtam a Samsung Ügyfélszolgálatot még hamar gyorsan ui. 18h-ig vannak(voltak) de sajnos csak a driver van a NET-en.
A CD tartalmát nem lehet letölteni 😞((
Mire fogom használni?!
Hát pl. ma este elsõ körben FEAR 2 és megnézek legalább 1 Metallica koncert DVD-t, melyeket ma du-n töltöttem le 😊
Alap, otthoni felhasználás....
Én csak Wide TFT-ket nézegettem. <#kacsint>#kacsint>
MÁS:
Azt nem tudjátok hogyan lehet megcsinálni, hogy a weblapok tartalma "alkalmazkodjon", illeszkedjen a nagyobb felbontáshoz?!
Pl. ez a fórum is, hogy jó szélesen legyenek a HSZ-ek...
Egyelõre csak manuálisan tudom állítgatni firefox-ban a nagyításon keresztül. Gondolom (remélem 😊 létezik vmi más és intelligensebb mód is erre... <#help>#help>
Én is keresek magamnak monitort játékra, de nem tudok dönteni hogy sima vagy nyújtott legyen.
Szép választás volt.
Biztos csodás képe van.
Hosszas vajúdás után, de ma meghoztam végleges döntésem és beruháztam életem elsõ TFT monitorába, ami rögtön egy Wide TFT lett 😊
Sok-sok teszt olvasgatás után, sok-sok HSZ kérdés-válasz után, ezen Fórum és egyéb Fórumok HSZ-einek olvasgatása után és annál sokkal, de sokkal több nappal és éjszaka után végül is beruháztam az alábbi termékbe, mely már íróasztalomon csücsül Én elõtte és fülig ér a szám ha ránézek, legalább olyan szélesen, mint maga a monitor:
Samsung 2333sw
Õ mellette döntöttem. Bízom benne nem hoztam rossz döntést és ki fog szolgálni jóóóóóó ideig 😉
Egyelõre véleményem nem sok van róla, csak annyi, hogy csuda szép <#taps>#taps>
És óriási a 17"-os CRT után <#taps>#taps>
Mivel melóhelyre hozattam futárral, így természetesen nem tudtam megállni, hogy ne tegyem fel a munkahelyi gépemre is, ha másért nem hát azért, hogy hamar-gyorsan pixel hiba tesztelõ programoknak vessem alá, mert akkor ha lett volna, akkor még ma vissza is vittem volna.
Szerencsére azonban (kopp, kopp, kopp) eddig semmi 😊
DE! Amilyen hüle vagyok, elkövettem azt a hibát, hogy bent felejtettem a hozzáadott CD-t a munkahelyi gépemben <#falbav>#falbav>
Azt a jó édes anyámat <#zavart1>#zavart1>
Olvastam, hogy vki, ha jól emléxem Chocho szintén ezen termék mellett tette le a voksát, ha igen, akkor megkereslek PÜ-ben 😊
De ha vki másnak szintén Samsung 2333sw TFT-je lenne, baromira hálás lennék, ha vmilyen formában (akár itt, vagy e-mail-ben) el tudná küldeni Nekem! <#worship>#worship><#help>#help>
Természetesen képe van a monitornak így is és körbenézek Samsung weblapján is hátha fent van, de szerintem ott talán(!) csak driver lesz, de meg szerettem volna nézni, hogy mi is van a CD-n, mert úgy tudom van hozzá vmi alkalmazás is....
Saor Alba
Mert a 24"-os az tetszett. A 22"-os, szerintem(!) brutál kicsi <#zavart1>#zavart1>
Hát lehetséges, hogy maradok LG-nél és 1680x1050-nél és meglátjuk hova alakul a jövõ, mi lesz a HD sorsa, mi lesz a 24"-os wide TFT-k magas árával...
Talán lejjebb fognak esni 😉
Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/
Nem, nem szeretném túlspr(l 😊iázni a dolgot és már tököm tele, hogy hónapok óta nézem és mind1ikkel van vmi gánya a tesztekben, ami nem 80ezer pénz 😞
Még annyit, hogy 16:9-t láttam 22"-on, az Nekem lapos volt.
23"-on még nem volt hozzá szerencsém. Mert ugyebár a Samu az 16:9-es, csak éppen 23"-on.
Az barátibb?!
Mert még ettõl tartok, hogy nem lesz-e túl lapos a 23" is?!
24"-ost láttam az teljesen korrekt volt, de azok brutál drágák, vagyis indokolatlanul drágák. Nyilván egy grafikus nem így gondolja 😉
Naccerû!
Felhívtam pár boltot, a 2333SW országos hiánycikk <#zavart1>#zavart1>
A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.
HP+
1.) Úgy nézem az:
L246WP 24"-os Wide TFT kiesett, mert ipon-on teljesen más szerepel, mint az LG specifikációban.
Vagyis pl. LG website-on 8ms-os válaszidõ. Az vészes. Grafikai munkára nem, de játékhoz igen. Ill. ahogyan kiderült nem egy "mai csirke". Ez pedig gondolom Én megmutatkozik a felépítésében is...
- Response Time 8ms
- PC 15 Pin D-sub
- Others HDMI(with DVI to HDMI Cable), Component, PC Audio Out(HDMI sound output)
2.) Ott van még mindig az a fránya Samsung 2333SW a 23"-os méretével és a relatív alacsony árával, mely dilemmára ad(hat) okot.
De felmerült, hogy vajon egy 4870-es VGA képes-e kihajtani natív felbontáson, vagy sem?!
(bár biztos az is igaz, hogy ez erõsen játék függõ)
3.) Ugyanakkor volt egy érdekes HSZ, miszerint is CCC-ben be lehet állítani, hogy az 1680-as felbontást úgy jelenítse meg a kijelzõ, hogy ne "torzuljon" a kép.
Erre kíváncsi lennék, hogy ezt hol és hogyan kell beállítani, mert erre már nem derült fény 😞
3.) Kérdésem pedig az, hogy a válaszidõ 5ms-os elég-e játékhoz, vagy kell a 2ms-os válaszidõ?!
4.) Bár ezen pontok inkább a játékokról szólnak, de nem 90%-ban játszom a TFT-vel, hanem egyéb dolgokat is csinálok és a HD nem a filmnézés miatt lenne fontos, sõt nem is a HD a fontos, hanem az, hogy 23"-t kap az ember picivel kevesebbért.
Ill. közeljövõre, jövõre nézve melyik lehet a jobb választás a 1920, vagy az 1680?!
5.) HD-s filmeket se nagyon van tervemben TFT-n nézni, de 1-2 filmet és sorozat részt igen. Itt nem tudom melyik lehet a jobb a 22" a 16:10-es arányával, vagy a 23" a nagyobb méretével, de a 16:9-es képarányával?!
Ezekben kellene mankó és help!
PLEASE! Meglátások, ötletek, ...
Ha vki csak 1 ponthoz tud hozzászólni érdemben az is nagy segítség!
Köszi!
FPS, autós játékban fõleg, de pl. a FIFA-ban sem hátrány!
Szerintem igen, miért ne lehetne?!
Nekem mondjuk még nincs <#zavart1>#zavart1> de máshol már volt hozzá szerencsém...
Sõt! Ismerek olyat aki direkt azért vett Wide monitort, mert hiányzott Neki, hogy autós játékokban és repülõgép szim. játékban nincs perifériális (ezt, hogy írják?! 😊 látómezõ, de Wide-al már van Neki <#zavart1>#zavart1>
A vicces az egészben, hogy ez volt a legelsõ, amit kinéztem Magamnak sokkal korábban <#vigyor3>#vigyor3>
Sõt!
Vannak még sokkal jobb dolgok is, amit a kanapén összebújva lehet csinálni és Nekem az utolsó ami eszembe jut, hogy filmet nézni. <#zavart1>#zavart1>
DE! Engem NEM az érdekel, hogy HD-ben nézzek filmet...
Engem az érdekel, hogy pl.:
1.)
23"-os 2333SW-n lehet-e natív módban játékot futtatni?!?!?!
Elegendõ-e hozzá egy olyan vas, mint ami a signómban van?!
2.)
Vagy játékok egyelõre és a közel jövõben max. 1680x1080-ban, mert nem adnak ki HD felbontásban játékot, mert ahhoz már 4870x2 kellene, vagy stb, stb... Engem inkább ez érdekel, hogy ebben mi a jövõ...
Mert játékot meg inkább fogok egyelõre monitoron játszani, mint nagy-nagy TV-n 😉
Ez egyszerûbben vhogyan így hangzik:
- Mit tudtok róla, a közel jövõben mennyire fog az elterjedni, hogy a játékok is támogatni fogják a HD felbontást?!
- Jelenleg mennyire támogatják?!
Mert ha ennek az esélye a nullához konvergál, akkor egyelõre jobban megéri 22"-ban és 1680x1050-ben gondolkozni, mintsem nézzem azt a kevés filmet 23"-on és NET-ezzek 23"-on, stb...
(persze ha zéró játék, akkor 23" 😊
3.)
A filmet nem azért kérdeztem, mert csak és kizárólag TFT-n akarok filmet nézni hanem, hogy mi a személyes tapasztalatod arról amit a cikkben írtak, és ahogyan írtad, hogy ezt még nem Te nagyon "tesztelted"...
Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/
Na végre egy értelmes ember... 😊
Saor Alba
Ha nagyon HD-t akarsz nézni, akkor lehet, hogy ne elsõsorban monitorban gondolkodj, hanem valami nagy-nagy tv-n. Bár ezért most biztosan sokan köveznek vagy kövezni fognak...
Hanem a 23"-os Samsung 2333SW...
22"-ban laposnak találtam "még" a HD-t.
Azóta benéztem még párszor MM-be is...
Kb. milyen vason futtatnád natív módban (játékot)?!
Szerintem erre a 4:3-ra esetleg kérdezz rá vmelyik VGA topic-ban, attól függõen, hogy milyen VGA-d van. Nem hinném, hogy ne lenne rá egyéb mód és lehetõség...
Köszi a hasznos és gyakorlati(!) infókat!!!
A sárgás színeket én is tapasztaltam, és nagyjából sikerült megfelelõre állítanom.
Az alapalkalmazásaim amúgy maximális felbontáson futnak, és amit a vas elbír az is. Csak ugye vannak játékok, ahol nagy mértékben esik az fps, és nem mindig élvezhetõ mértékben.
Az LG mellett végül az szólt, hogy nem volt Samsung 2253LW, valamint, hogy van rajta ez a 4:3 gomb (kényelmességi szempontból jobb lenne valami billentyûzetes gyors gomb, de ennek megoldását még nem kerestem).
Gondolom, hogy azért is találnak egyre több hibát a monitorokkal kapcsolatban, mert egyre jobban elmélyednek a dologban, így jobban megismerik az ilyen asztali megjelenítõk elõnyös és hátrányos tulajdonságait. Nem lennék meglepve, haegy korábbi tesztjüket megismételve több "hibát" is találnának.
És mizújs van filmek terén?!
Vagy azt egyáltalán nem nézel monitoron?!
Hát Én azért bízom benne, hogy nem kell majd visszavennem a natív felbontásán játékok alatt sem 😉
A 4:3-t értem, de az 1024*768-al ott vagyok, ahol most a CRT-mel :o
Egy pici ipon megint és újra:
Megtaláltam, erre gondoltam 😊
"Vélemény
A képernyõ gyengéje az enyhén sárgás színhasználat, melyen nem tudtunk segíteni a beállításokkal sem, átlagos háttérvilágítása pedig a filmrajongóknak nem kedvez."
Bár ez a teszt a W2252V-PF-rõl szól, nem a 2252TQ-ról 😊
De Nekem naggyon hasonló a 2 termék 😊
Persze az is igaz, hogy az összes teszt, ami nem a 80ezres DELL termékekrõl szól, baszki, ezek mindegyik TFT-ben találnak hibát :o
No!
És, hogy-hogy LG lett a Samsung-ból?!?!
<#eljen>#eljen><#kacsint>#kacsint>
Nekem is ez idáig a legszimpibb termék....
Szóval szerdán 11 órakor megrendeltem, és péntek reggel 7.36-ra már ki is hozta a futár az LG W2252TQ-PF monitoromat.
Amit elõször észrevettem, hogy rögtön nagyobb hely lett az íróasztalomon. 😉
Egy kicsit aggódtam az alkatrészek összepuzzlézásán, de aztán simán össze tudtam rakni, a megfelelõ kábeleket bedugdosni. Amúgy adtak kétféle kellõ hosszúságú vga-monitor közötti kábelt, hogy nem kelljen még átalakítókkal sem szórakozni.
Az állapotjelzõ kellemes kék fénnyel világít, míg készenlétben naracsságán. Az elején még adott ki hangokat a ki- és bekapcsoláskor, de ezeket a hanghatásokat elég hamar kikapcsoltam.
A fényerõbõl és a kontrasztból elég sokat leszedtem, mert alaphelyzetben maximális szintre volt állítva. Az RGB-n is egy picit állítgattam, de azt hiszem, hogy ezek teljesen egyénfüggõek, hogy ki milyen színvilágot szeret.
Elõzetesen két dolog miatt aggódtam.
1. A pixelek. Minden apró szöszre idegesen ugrok rá, azon izgulva, hogy nehogy valami hiba legyen. Szerencsére (kopp, kopp) eddig mindig csak vaklárma volt, és valami porszemrõl volt szó.
2. Mit mûvel játékok alatt. Az ugye várható volt, hogy nem fogom mindig maximális felbontáson hajtani, ezért megnéztem, hogy mit csinál olyanon, amin még elég alá a vas. A programok többsége 4:3-as képarányban produkált kielégítõ teljesítményt, csak ugye így széthúzta a képet. A monitoron van egy gomb, amivel át lehet állítani a képarányt 4:3-as. Tehát pl. 1024x768-as felbontás mellett, a 4:3-as opciót használva nincsen széthúzva a kép, hanem a monitor két szélén van egy-egy fekete csík.
Összeségében a monitorral jó tapasztalataim vannak, de egyedül nem vagyok reprezentatív értékû minta, valamint ez az elsõ saját TFT-m, így túl sok viszonyítási alapom sincsen. Arról meg nem is beszélek, hogy a téma guruja sem vagyok... különösen 3 nap használata után.
"Nem mintha kúrva sokat játszanék, de..."
azt szeretném "normális" vizuális élménnyel élvezni 😉
A Samsung 2333SW-vel kapcsolatban érdekelne az, hogy a natív felbontását azt mennyire lehet játékra használni?!
CHOCHO írta, hogy Crysis-nál volt némi homályosodás kisebb felbontáson, de Grid, B. Paradise szépen nézett ki...
Engem az is érdekelne, hogy mindez azért, mert natív felbontásban nem lehet játszani?!
(játékok nincsenek felkészítve, vas kevés - most enyémre gondolok 😉 vagy csak ez egy példa volt, hogy kisebb felbontás sem túl gáz.
Azért kérdem, mert az már eldõlt, hogy Nálam 3 befutó lehetséges 😉
- LG W2242T (5ms)
- LG W2252TQ-PF (vagy multimédiás változata a 2252V-PF) (2ms)
Ill. Samsung-ból az 2333SW.
Ez a Samsung is fõképp a 23"-os mérete miatt, ill. az ehhez párosuló jó ára miatt. (ahogyan gondolom sokaknak...)
Nem mintha kúrva sokat játszanék, de
1.) nem tudom, hogy a signómban lévõ vassal lehet-e játszani Full HD felbontásban?!
2.) vajon mennyire várható, hogy az újabb játékok már támogatni fogják a Full HD felbontást?!
3.) hosszabb távon melyik éri(érheti) meg jobban?!
Az LG termékei gondolom már mutattak fel vmit. A Samsung 2333SW még relatív új monitor, múltja nem igen van...
De nyilvánvaló, hogy most TFT-t nem 1 évre akarok venni. A 24"-os példányok meg nagyon borsos áron mozognak...
<#help>#help>
Nagy dilemmában vagyok... <#zavart1>#zavart1>
Asrock B75M,Intel Core i5 3470,2x4gb Kingston HyperX XPM DDR3 1600 MHZ,MSI Nvidia GTX 650 Ti 1 GB,OCZ Agility 3 60 GB SSD,ASUS XONAR DG,WIN 8 PRO 64 bit
Akkor a szitálás kikerülhetetlen?
A vgan-n dvi a kimenet átalakítóval tudom csak bekötni a monitorba.
Az lehet baj?
Asrock B75M,Intel Core i5 3470,2x4gb Kingston HyperX XPM DDR3 1600 MHZ,MSI Nvidia GTX 650 Ti 1 GB,OCZ Agility 3 60 GB SSD,ASUS XONAR DG,WIN 8 PRO 64 bit