PC Monitorok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amúgy a 2494HS valójában 23,6".
Tehát ha az ember fekete csík nélkül akar filmet nézni akkor csak a 1080p felbontás jöhet szóba és természetesen natívra értve.
Ha valaki jobban informált akkor cáfoljon meg!
Legalább is én nem találtam.
2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk
Melyik tesztre alapozod ezt az állításodat? Gyengébb lenne a HS képminõsége, mint a HM. Ha jól tudom az árkülönbséget a matt vs fényes keret, illetve az USB hub és a pivot képesség adja.
Azért érdekelne az a teszt, mert nekem nincs szükségem a pivotra, usb-re és a fényes keretre.
2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk
De nem lehet annyira kaki, ahogyan az ipon-os tesztben is szerepel.
Egyelõre FEAR 2-vel játszom 1920x1080-ban 😄
De majd visszaveszem a felbontást és kiprószálom.
Azonban, valóban van olyan ATI kártya CCC-ben (is), ha valóban akkora kaki lenne, akkor képméret arány megtartásával fekete csíkot tesz a kép bal és jobb szélére, vagy akár felülre, alulra is 😊
Így szerintem simán lehet 1680x1050-ben futtatni bármilyen homályosodás nélkül....
De majd meglesem 😉
Aztán megírom!
24"-os TFT-ket nem is nézegettem, így teszteket sem olvasgattam róluk. Ha minden OK vele Én azt venném 😉
Árát persze passzolom, de ha van rá lóvéd, akkor azt vedd, azok már tudják az 1920x1200-t is (gondolom és remélem 😉
24"-on meg még betyárabb lehet a helyzet 😊
De a 23" is naon ütõs 😉
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
HP+
24 col fölött tn panelest játékra sehogysenem,pár szarképminõségü prübálkozás gyors moncival volt,de felejtõs.
LiveId: HUNRa1n PsnId: HUNKa1n
A nem natív felbontás tényleg nagyon kaka a 2333SW-ben? Ipon tesztben azt mondták, ellenben a 2494HS-nél meg a nem natív felbontás se olyan rossz.
Lehet 2494HS-t veszek, még nem tudtam eldönteni.
Nekem olyan problémám volna hogy pár napja észrevettem a monitorom felsõ 2cm-én olyan lett a kép ahol az ikonok voltak mintha most is ott lennének de dombornyomással,ott elhasználódhatott a képernyõ?
Valóban a méret a lényeg, az a fontos, hogy se túl kicsi, se túl nagy ne legyen 😉))))
Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?
Sõt!
Örülök, hogy akár hátrébb is lökhetem a széket és kényelmesen hátradõlhetek benne 😊
17"-osnál néha a monitorra kellett tapadnom <#zavart1>#zavart1>
Szerintem manapság a 22" nem már nagy.
Samsung T200?!
Passz!
Magam részérõl ennyit tudok ehhez hozzátenni.
Jövõ héten lesz egy vadiúj eladó LG2242T-PF TFT-m.
Teljesen új lesz és 2 év garival, stb...
Csak annyira fogom kibontani, hogy megnézzem nem pixel hibás-e.
És utána dobom fel ProHardver Apróba 35ezerért.
Ehhez tudsz "nagyjából" viszonyítani.
Ennek az új ára cirka 40ezer pénz, kicsivel fölötte és 22"-os.
T200-as 20"-s és lásd lentebbi HSZ-eim, ipon tesztet, stb...
A MÉRET A LÉNYEG <#kacsint>#kacsint>
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"
Miért lenne jobb nagyobb átmérõn ugyanaz a felbontás? 😊 Pont fordítva, kisebb átmérõn nagyobb felbontás = kisebb dpi 😊
egyik haver el akarja adni a T200-as samuját mennyit adjak érte ? 2 éves de nem akarom átbaszni mi az ami elfogadható ár lenne barátok köszt ?
schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"
1680x1050 inkább 22"-on, mint 20"-n.
Körbe kell nézni rendesen 😊
"The trees move. Do you not see it?"
Egy kicsit most elgondolkodtam ezen a dinamikus kontraszton, illetve elolvastam pár külföldi tesztet is. Azt írják, hogy valójában 5ms a frissítés, a 2ms csak parasztvakítás (illetve a szürke-fehér megjelenítés ideje terhelés nélkül). Nehéz lesz döntenem, de az biztos, hogy a crt-m már haldoklik. 😞
Solten szerint az ipon tesztek nem sokat érnek!
De azért megnéztem, hogy mit írnak róla.
Én ezeket találtam negatívnak:
-Szép kontrasztos képe legyen (20.000:1)
"A Dynamic Contrast továbbra sem nyerte el tetszésünket, igaz a specifikácóban megjelölt kontraszt értéket csak ezzel tudjuk elérni."
-Legyen GYORS! (2ms)
"A készülék válaszidejét több fokozatban gyorsíthatjuk, melyre zöldes árnyékkal válaszolt a megjelenítõ, ezért ezt inkább kikapcsoltuk. Panaszra viszont semmi ok, enélkül is szép teljesítmény a ránézésre 5 ms-os reakcióidõ, játékra is bõven alkalmas."
Én 5ms-nál sem veszek észre semmi problémát!!!!!
Ill. még ennyi:
"A fehéregyensúly beállítása nem volt egyszerû, alapjában véve egy erõs kék beütéssel rendelkezik a monitor, viszont, ha rászánjuk az idõt, közel tökéletesre beállíthatjuk."
Sajnos 20" TFT-ket nem nézegettem....
Teszt
Kinéztem magamnak a Samsung T200-as monitort, használ valaki ilyen típust közületek?
Több szempontot is figyelembe vettem a választásnál:
-Fontos, hogy ne legyen túl nagy (nincs kedvem a szoba közepérõl bámulni a képernyõt, arra ott a "rendes" tévénk), úgy gondolom, az 1680x1050-es felbontást a gépem is ki tudja hajtani
-Szép kontrasztos képe legyen (20.000:1)
-Legyen GYORS! (2ms)
Ezen kívül az sem mellékes, hogy ne legyen túl drága sem.. 😊
Ui.: bocs a dupla posztért, gondoltam több topiklakó véleményét is kikérem!
Értem, köszönöm szépen!
És erre az 59Hz-re nincs vmi 5leted, tipped?!
Tulajdonképpen mást nem is tud, csak 59 és 60Hz-t....
2. Errõl nem tudok nyilatkozni. Viszont sok olyan funkció van, ami meg csak DVI-n mûködik (pl. 4:3-as kép megtartása széthúzás nélkül).
1.)
Csak most vettem észre, hogy a frissítési frekvenciáknál van olyan érték, hogy 59Hz.
Ez Nekem tök furcsa... (CRT 85Hz után)
Miért van 59Hz?!
Ez mire jó, vagy miért jó?!
Egyáltalán, minek van? 😊
Ha beállítom nem veszek észre semmi különbséget, csak érdekelne....
Ill. úgy általánosságban is érdekelne, hogy mi az "értelme" a frissítési frekvenciának TFT monitornál?!
Ha jól tudom, itt teljesen másképp történik a megjelenítés, vagyis nem váltott sorokban és egymás után, hanem egyszerre jelenik meg a képernyõ tartalma.
Ez most így nagyon leáltalánosítottan 😊 de vmi ilyesmi.
Ha jól tudom TFT-nél nincs akkora jelentõsége a frissítési frekvenciának, mint CRT esetében.
2.)
Bent melóhelyen analóg CRT monitoron tesztelgettem a monitort. Ott élt az Auto Adjustment funkció, de most nézem, hogy DVI esetében ez Not Available.
Errõl viszont semmit nem tudok 😞
Csak szeretnék, hogy ez miért van?!
<#help>#help>
Saor Alba
(Más a gyártási technológia)
A sötét tónust direkt hoztam fel példának, hogy számomra(!) ennyi csalódás van a CRT-hez képest....
Én ezt 44-45ezer pénzért nem venném meg ezért az 1 mondatért:
"Filmek megtekintése alatt látható volt minden oldalról némi bevilágítás, valamint a látószög is csak átlag alattinak mondható."
Nekem ilyen kis mondatok elegek voltak, hogy újra napokig dilemmába essek 😊 De végül úgy érzem, megérte többször is dilemmába esnem <#vigyor2>#vigyor2>
No!
Aki ezt az összeget nem tudja, nem képes megfejelni 5-6ezer pénzel és tök mind1 Neki, hogy 22", vagy 23" annak ez is tökkéletes monitor tud lenni.
Azonban Én(!) rászánnám azt a plussz 5-6ezer pénzt!!!!
Saor Alba
Saor Alba
Az, hogy Én hol vettem, azt hosszú lenne... (van az ismeretségemben számtek boltos, így nem is igazándiból hagyományos boltos vásárlás volt 😊
Aliencomputers-nél talán már lesz jövõ héten.
Van még egy olyan, hogy Dream Computer, ott szerintem most is van.
Õk webshop, de ez ne zavarjon!
Ja, most hiánycikk lett. Nekem leesett még 1 egy kamionról 😊
De állítólag jövõ 7en újabb szállítmány jön!!!
Így újra lesz pár boltban.
Érdemes még érdeklõdni az A4Team-eseknél is, vagy Land Computer.
Ha az elõzõeknél nem lesz, akkor sehol 😊
Ha komolyan elkezdesz vele foglalkozni, akkor jövõ 7en már lehet 2333sw-d!
Már, hogy a csába ne lenne viszonyítási alapom!!!
Mit gondolsz Én mit használtam péntekig?! 😉
Ma du-n pakoltam fel a 17"-os LiteOn CRT-m a szekrény tetejére, ippen elfért... <#vigyor2>#vigyor2> Ettõl, hogyan fogok megválni <#fejvakaras>#fejvakaras>
Most már túl vagyok pár órányi játékon és film nézésen, stb...
Az biztos, hogy egy CRT monitornak szerintem sokkal jobb képe van, mint egy TFT monitornak.
(újraolvastam a HSZ 😊
Nem határozottan jobb képe van, hanem igen, annyi, hogy filmeknél a sötét tónus nem az igazi...
A többi része OK 😊
Vagyis lehetséges, hogy egy 80ezer forintos DELL az már tuti, de annyi bizonyos, hogy pl. a 2333sw-nél is, nagyon nem mind1, hogy milyen szögbõl nézi az ember. Most már értem, hogy mit értenek azon, amikor arról írnak, hogy egy TFT monitor fekete "árnyalata" nem az igazi. Én ennek a terméknek itt érzem a leggyengébb pontját. A sötét részek pl. film közben... Háááát, igencsak hagy kívánni valót maga után egy CRT képéhez viszonyítva.
De ez van, ezt kell szeretni 😊
Ha rossz a képe, akkor feltétlen cseréld le a CRT-t!!!
Azonban annyit mondhatok, hogy a Samsung 2333sw-vel nem fogsz rosszul járni!!!
------------------------
Dear Solten!
Én annyira vettem Õket komolyan, hogy többszöri elolvasás után egy termékrõl milyen kép alakult ki Bennem. A 2243-ról pedig határozottan rossz 😞
Nézegettem még PH teszteket is bõven!!!
Éjszakákon át.
De Steweee azt írja, hogy nem néz teszteket.
A sült galamb senki szájába nem fog berepülni 😊
Amit Én személyesen ajánlani tudok az annyi, hogy szerintem egy átlag felhasználó a Samsung 2333sw-ben nem fog csalódni.
Se minõség, se ár tekintetében.
Nekem tesztekbõl, amikrõl még pozitív kép alakult ki Bennem az az általam már korábban is említett LG 2242T és 2242TQ, ill. akinek kell multimédia, annak a V-s változat.
Vhogyan, összességében Bennem ebben az árkategóriában egyetlen Samsung monitorról sem alakult ki pozitív összkép. Csak, a nem beszerezhetõ Samsung 2253LW-rõl.
Bár! PH Aprón, látni néha-néha eladó példányt!
-------------
Steweee!
Hát basszus, Te 180 fokos fordulatom vagy monitor vásárlást tekintve 😉
Én így nem mernék monitort venni 😊
DE!
Nem hinném, hogy az általam felhozott TFT-kben kúrva nagyot csalódnál...
Persze, minden pénz kérdése. Ui. Samsung-ból is van 22"-osból naggyon profi, de többe kerül, mint a 23"-os 2333sw 😊
Én Õt ajánlom, melegen 😉
mit érdemes venni ilyen paraméterekkel?
Te hol vetted a 2333SW-t? Mert úgy látom már kifogyóban van, és én majd március elején szándékozom ilyet venni, de akkor már nem akarok heteket várni rá hogy megkapjam. A másik meg a 2494HS lenne ha nem lesz elérhetõ a 2333SW.
Amúgy az új monitorod és egy CRT monitor között van összehasonlítási alapod? Mert elvileg a TN panelnek nem igazi a színvisszaadási képessége.
Mondjuk nekem most egy nagyon szar 19 colos CRT monitorom van és nagyon életlen már, a szememet rendkívül zavarja, tehát nem csoda a monitor vásárlási szándékom.
Találtam benne olyat, amilyet gondoltam.
Nézd meg ipon.hu-n a teszteket...
Samsung 2243-t eléggé lehúzzák 😞
LG-nel meg a 2242T modellje ami ebben az árban mozog. Vagy LG 2242TQ.
Ha a 45-re rádobsz még 1 kicsit, akkor már Samsung 2333sw-t is tudsz venni 😊
Nekem ez több hetembe került, mire el tudtam dönteni, hogy melyik legyen. Sokat olvastam, kérdeztem és filóztam 😊
Samsung 2253LW-t boltban már nem nagyon fogsz kapni... 2243 is teljesen jó, csak Én nem venném meg 😉
segítség kellene
látom mostanában már el vannak terjedve a szélesvásznû típusok. de mintha ezek ua képátmérõ megjelölésnél kisebbek lennének mint a 4:3-as megjelöléseken, jól látom ?
most egy hanns-g hu196d van nekem 19" os, nagyon meg vagyok elégedve vele. bár hozzátenném ez a 3. garanciaidõn belül, dehát kicserélték simán. az elsõ kettõnek beszart a kijelzõje
most egy ilyenre gondoltam, tud ettõl vki kedvezõbb ajánlatot ?
HannsG HI221DP 22" LCD monitor
nyitott vagyok bármilyen márkára, de nagy legyen ám, lealább 21"
Már játszottam vele, koncert DVD-t néztem és filmet is 😊 És még NET-ezek is vele 😊
5ms -> Semmi gond vele, teljesen jó! Vedd meg, nem fogsz csalódni benne. Sõt még a Windows oldalsáv is elfér csónakázva úgy, hogy állandóan látszik 😊 Ez 1024-ben elképzelhetetlen volt 😊
Nagyítás: A 120-as DPI Nekem azt csinálja, hogy sajnos bizonyos Windows ablakokról lecsúszik a tartalom és az ablak méretét meg nem lehet állítani 😞
Marad az, hogy az csak egyes Vista betûtípusok méretét növelem meg, vagy az, hogy nem 120-as DPI, hanem kisebb és kísérletezgetni....
Firefox manuális nagyítását Én is ismerem 😊 Még nem nyomoztam, de vmi olyan extension lenne jó, ami auto megnöveli a betöltendõ oldal méretét, stb...