14419
  • pxxl
    az istenit már. ha végr sikerül beállítani a fehéret fehérre (nem sárgára :S) akkor meg minden már annyira világos, hogy meghalok tőle
  • KranaZoli #8224
    Demó mód: igen.

Demo és a Movie módok között valahol?! Nem túl világos(vakító) az?!
    Nekem 2D-ben böngészés közben a Text profil elviselhető, ill. van egy olyan, hogy Internet de még az is sok. (Nekem!)

Egyébként a 2333sw-hez Ipon-on a tesztben tettek be egy ajánlott beállítási módot is. És nem is rossz szerintem. 2494HS-hez nem készítettek ilyet?!

A gamma érték az amit Én, ha manuálisan állítom, akkor a 3-as módot preferálom. Profiloknál ugyebár előre beállított ez is.

Azért ha sikerülne megszülnöd vmi jó kis beállítási értékeket, akkor majd ne tartsd Magadban! :D

1ébként a banner-ban van olyan, hogy "kalibrálás". Én töltöttem le onnan színpalettát és ha jól emléxem simán lehet használni Windows-ban. (hozzá lehet adni) Azonban szinte semmi különöset nem tapasztaltam akkor sem.

Szerintem egész 1xerűen arról van szó, hogy ezek a TN+Film panelek ennyit tudnak.
  • pxxl
    jajaja ebben is vannak ilyen profilok. én inkább egy sajátot alkottam, így a film és a game között valahol. :D

am ami tetszik és jópofa 5let az a demo mód, mikor felezi a képernőt, és látod, hogy melyik szín beállítás profil milyen, mennyivel jobb vagy rosszabb adott esetben a másiknál.
  • KranaZoli #8222
    A 2333sw-nél most fejből nem tudom (melóhelyen vagyok) több gyári profil is van. Szerintem azok is teljesen jók (Text; Game; Movie) de a sötét tónus ami gyenge pontja. Bár már utánaolvasgattam, hogy ezek a panelek ilyenek ennél sokkal többet nem lehet kihozni belőlük.

Aztán próbáltam a Seven-ben lévő kijelző kalibráló eszközt, azzal lehet pöcsölni egészen jó kis cuccos de az meg szerintem túl sötét profilt hoz létre. Ha az lenne jó, akkor maradnak inkább a gyári profilok. Nekem game-hez és filmekhez is bevált a Game és Movie profil.

Ami azonban lehetne jobb a fentebb írt sötét tónus, ui. sötét jeleneteknél a fekete/sötét háttér (jelenetek) amolyan pacává folynak össze. Kicsit szürke, stb...

De szerintem ezek a panelek ilyenek.
  • pxxl
    hát ezaz, hogy mivel. mert a kontrasztot az autómatikusan állította be, színeket is egy alap profil hozza...át kell bogarászni mélyebben ezt, mert mindig azt írta, hogy nem elérhető, nem elérhető :S szval egyenlőre van egy monitor beállítás, meg az ccc-ben állítottam még egy kicsit rajta. most így jó. de pl tv nézésnél van ugye 2 oldalt a fekete sáv mivel az 4:3-as arány, és ott egy kicsit világosnak találom a feketét, de pl hd filmnél meg szinte tökéletes. szval nemtom. rákell pislantani rendesen.
  • KranaZoli #8220
    A fekete/sötét tónust mivel állítod?!
    Én próbáltam a Seven-ben található alkalmazást, de azzal Nekem nagyon sötét profilt hoz létre.
  • pxxl
    jah a hdmi az viszi a hangot is. főleg ha van hangszóró a monitorban :D bár az a cirka 5W-os teljesítmény nem egy leányálom.

#8217: hja tökéletes a monitor. ipon teszten is a legjobb minősítést kapta a tesztben. annyi bajom van, ami gyakorlatilag semmiség, hogy sztem rövid a dvi kábel, undorító az érintőgombos osd megoldás, még jó hogy van szoftveres alternatíva, plusz még nem sikerült a feketét tökéletesre állítani. így is böszmejó, de valahogy egy hajszállal sötétebbre venném. majd talán 7végén lesz rá módom ezzel játszani.
    felbontásról meg nem tudok nyilatkozni, mindent natívban, 1920x1080-al játszok, használok. még a gétéjanégy is fut elfogadhatóan igaz így már le kell vennem 1-2 beállítást közepesre. a többivel nem volt bajom :) amd+ati rulez :)
  • TitaniumRR #8218
    Sziasztok!

Ha egy Full HD-s monitort és XBox 360-at HDMI csatlakozóval kötök össze, akkor azon keresztül jön a kép és a hang?

Piros, fehér, sárga dugókra itt van-e szükség?

A fenti esetben csak be kell kapcsolni a monitort + a boxot és minden zökkenőmentesen működik? Avagy kell-e még ezt-azt kalibrálni, kidugni, bedugni, rákötni stb.? :)
  • KranaZoli #8217
    Ezért jó a topic. :D
    Többünknek van 2333sw-je és bár vannak negatívumai 50ezres áron 23"-ért és 1920x1080-ért nagyon baráti ár. Nem nagyon fogsz csalódni benne.

Pixxel most vette a 2494HS-t csak jót írt róla és arról sem nagyon olvastam rosszat sehol. Az is 60 alatti kijelző.

Szerintem mind2ő jó választás!

1920x1080:
    Szerintem kevés az 512MB és a 9600GT is. Az melyik ATI-val van úgymond párhuzamban?!?! Amit még tehetsz, hogy vagy 1360x768-ban game-elsz, vagy 1280x720-ban. Többen game-elnek így. Én is próbáltam, szerintem nem jó. Többek szerint okés 4x-es AA és 16x AF mellett és minden max.-on. Hát nem tudom... Szerintem homályos. De alternatív megoldásnak jó. VGA-t meg majd beújítasz.
    :D
  • Lacee86
    Hát én 960x600-ban tolom általában a játékokat (1680x1050 a natív) +egy kis élsimítás, és sztem nem néz ki rosszul. Persze az ilyen grafika b...k khm... "érzékeny szeműek" biztos elhánynák maguk tőle.
  • [HUN]FaTaL
    Úgy legyen. :)
  • Calver
    szerencsére - ha hinni lehet ipon tesztnek - Samsung 2494HS képe 1280x720-as felbontásban is korrekt.
  • [HUN]FaTaL
    A 9800GT-d fullhdhoz játékok alatt szerintem kevés lesz.

Desktophoz semmi nem kell.

1024nél azért bír nagyobb felbontást a kártya, de sajnos az LCD monitoroknak megvan az a hátrányuk (a TN+Film paneleseknek), hogy ha nem natívban hajtod ocsmány a képük. :(
  • harvypoker
    hatigen csak amennyi reviewot olvas az ember minden monitor kap hideget-meleget énmegmar nemtom kinek higgyek :D
    amugy ezeknek van valamilyen minimalis felbontasa? (hogy oszinten megmondjam sose jatszottam meg 1024*768 felbontas felett, bar gondolom az 512 Mbos 9800 GT-m mar csak birja a nagyobb felbontasokat +2,8 core2 duo meg 4 giga ram)
  • KranaZoli #8211
    Ha megvan rá a keret, akkor ne sajnáld!!!
    Bőven megéri azt a +cca. 7ezer pénzt.

SAMSUNG 2494HS

Ha most vásárolnék TFT-t akkor ezt venném.

(hosszú távon kell monitorban gondolkozni... ha nincs meg rá a lóvé, akkor 2333sw, ennyi a történet. :)

Elmentem Showder Klub-ot nézni.
  • harvypoker
    mondjuk a Samsung 2494HS még jobban tetszik bar ezert mar picit tobbet kell melozni legfeljebb karacsonyra beigerem magamnak :)
    persze a legjobb lesz ha elotte megnezek parat eloben is mondjuk a media marktba
  • pxxl
    mondjuk ha filmet néztek 3-4en...nem mindenki látja szemből. de ez csak 1 példa a sok1000ből. meg hát milyen dolog lenne az hogy csak szemből látod rendesen.
  • harvypoker
    igen asszem a samsung 2333sw lesz a legjobb valasztas a lényeg hogy jatekra jo legyen nekem, nembaj ha csak 10 fokbol latni a kepet :D (mondjuk nemis ertem minek vannak akkora ertekek, van aki nem szembol akarja nezni a monitorjat? :D )
  • KranaZoli #8207
    Szerintem azért a többségnél rendben van és a leírás is. Biztos vannak nem korrekt infók, adatok, de szerintem azokból van kevesebb.
  • Lacee86
    Kép illusztráció: ennyi erővel meztelen nőt is lehetne betenni, ha úgyse azt kapod, ami a képen van... Ez a "képünk illusztráció" című szöveg nagyon felbosszant.
  • [HUN]FaTaL
    FullHD nagyon kicsi 21 colon.
  • KranaZoli #8204
    Ezeket tudom, tudtam. :D
    Szerintem azonban alapnak tökéletes. Alap, hogy az ember vásárlás előtt konkrétabban is körülnéz...

harvypoker

Samsung 2333sw

Ne hülyéskedj már 21,5"-os FullHD-val.
  • harvypoker
    hmm, ahogy latom nincs a ketto kozott jelentos kulonbseg, bár én maradnek a full HD felbontasnal és a 16:9 nel, azert koszi a valaszt
  • [HUN]FaTaL
    - Utánhúzás rég nincs, az kb 10ms felett kezdődik.
    - Nem rossz moncsi, de inkább 2243BW (16:10, 1680x1050)
    - Mindegyiket lehet szerintem, a 2243BW-t biztosan, a PIVOT azt jelenti, hogy elforgatható, amolyan A4 alakúra, hogy könnyebb legyen a dokumentumokat szerkeszteni
  • harvypoker
    sziasztok
    regi CRT-s 21 es monitorom szeretnem lecserelni valami uj LCDs mokara
    erre gondoltam mondjuk:
    Samsung 21,5 2243SW
    az elvarasok :
    -játékhoz kellene szoval ne legyen utanhuzas (bar meg sose lattam LCD monitort szoval nemtom hogy az 5 msec refresh eleg e )
    -olyan 21-22' nagysagu legyen
    -lehessen elore-hatra donteni (gondolom a pivot ezt jelenti nem?)
    -és lehetoleg nelegyen több 50k-nál :D
  • [HUN]FaTaL
    A gyártó oldalát nézd, ott oldalt sokszor faszság van.

#8199: A kép MINDIG illusztráció. És ez oda is van írva. Ha valaki a kép alapján rendel akkor hülye.
  • MaSzKa
    a termék leírásuk sok esetben hibás, megbízhatatlan, téves
    a gyártó oldalán kell mindig megnézni

a kép csak illusztráció ki is van írva

nem kell készpénznek venni

tavagy a HD topicban valaki 2 Slotos Heat Pipeos Sapphire helyett Sapphire Edition 1slotos simát kapott pedig a képen más volt
  • KranaZoli #8198
    Miért ne hinnék?! Nem szentírás szintjén, de pl. a 2333sw-ről sem volt rossz a teszt. Vagy mire gondolsz, hogy hiszek-e?!
  • MaSzKa
    iponnak hiszel?
  • KranaZoli #8196
    Csak írtam...
    1x néztem Én is, de asszem cca. 4ezer forint-os áron volt.
    :O

Annyi Nekem egy kábelért sok. Vagyis ez így nem teljesen igaz, attól függ mihez kell ésatöbbi... Hi-Fi-hez és hangszerekhez pl. vannak nagyon profi kábelek amik valóban sokkal jobbak és csak 1x kell megvenni, enni nem kér, eláll, stb...
  • pxxl
    jah lehet tudom, de hát most minek :D tényleg meg sem néztem a vga-hoz milyen hosszú kábelt adtak
  • KranaZoli #8194
    Ezek a rövidítések mindig is körülményesek voltak. :D

Lehet ám venni hosszabb DVI kábelt is és vannak profibb kivitelezésű csatlakozókkal ellátott darabok is.
  • pxxl
    am halkan jegyzem meg, hogy sztem az a dvi kábel amit adtak a 2494hs-hez majdnem hogy rövid. egy fél méterrel lehetne hosszabb. így is szinte feszül ahogy az asztal tetejéről a földön lévő házig van húzva. a gép meg majdnem hozzáér az asztalhoz. majd nem sokára felrakom a falra a gépet aztána kkor elég lesz.
  • pxxl
    jah ennyi.

am sikerült 7végén megnéznem egy filmet fullHD-ban. hát no comment. csak néztem mint a hülyegyerek. nagyon dúrva
  • Lacee86
    LW 16:9, BW 16:10, ennyi csak nem? Nekem BW van, és 16:10-es (1680x1050).
  • pxxl
    gondolom lw a low wide, bw meg a big wide. vagy valami ilyen hülyeség samsung honlapján pl nincs is fennt a monitorok között a 2433LW csak a krézikönyve.
  • KranaZoli #8189
    Akkor az "L" nem a Light-ot jelöli.
  • pxxl
    hja. meg az LW fél kilóval nehezebb
  • KranaZoli #8187
    Ipon azt írja, hogy DVI az is.
    Csak LW -> 1920x1080 BW -> 1920x1200
  • [HUN]FaTaL
    A DVI csatlakozó szerintem.