14419
| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
#8265 Analóg TFT-ket itt keress:
Miért nem írod meg, hogy mit szeretnél, mire és mennyi léd van rá?!
PS: 2243BW ha 22"-osról van szó.
-
tmisi #8264 Pláne ha újabb keletű videókártyához lesz, mert azokon már nincs D-SUB, így átalakítozgatni kell. -
#8263 aqvaéletbe -
#8262 Ez már veszélyesen jó!
Kúrva jó! Brutál dúrva. -
#8261 vótmá ? metál. -
#8260 "Az hogy nincs rajta DVI szerintem nem olyan nagy érvágás"
Ha irodai celokra lesz, akkor valoban. SyncMaster 2243 SW (39k) jonak tunik, bar az ipon teszt elegge lehuzta: link. SN (37k)-en ugye meg DVI sincs. -
#8259 Melóba majd viszek be filmet meg TFT "tesztelőt" és átnézem és ha jó akkor lehet beruházok egy ilyenre majd!
Eddig ilyet akartam venni LG Flatron W2220P (1920*1200 IPS panel,2 HDMI, 1 DVI-D,1 D-Sub bemenet, 5ms ) de ez 70 ezer fölött lesz.
Ez a samsung pedig 37 ezer ft. -
#8258 Nem érvágás, de azért jó ha van. Már csak azért is, mert van 1 tartalék bemeneted. :) Nekem ez most kapóra is jött, mert DVI-n vmiért nem mindig fogadja a jelet. Remélhetőleg a videokártya szarakodik, nem a moncsi. De így egyelőre D-Sub-on tudom használni. -
#8257 Ami a melóban van annak semmi simán 2243 de a másik oldalon ott a matrica amin ott figyel a 15000:1 DC tehát más nem lehet.
Az hogy nincs rajta DVI szerintem nem olyan nagy érvágás. -
#8256 és mi a vége?
Samsung 21,5" Syncmaster 2243SN Full HD(1920x1080, 15000:1 DC, 300cd/m2, 5ms, 170°/160°, analóg, VESA100, MagicBright3, fényes fekete)
ezen van DVI? -
#8255 Melóhelyen egy ilyen TFT van: Samsung SyncMaster 2243
Egész jó ahogy néztem.
Valakinek van ezzel tapasztalata? (Mert csak 37ezer ft és full hd-s)
Neten ilyet nem találtam csak Samsung SyncMaster 2243 SN-t de ez ugyanaz mint a melóban de azon érdekes hogy nincs ott az SN. -
#8254 "de én most fogok elköltözni"
Elkelt a menyasszony?!
HDMI:
Olyankor jó, ha pl. a monitoron van hangszóró is pl. TV tuner-es példányok. Olyankor a kép és a hang egy kábelen a HDMI kábelen megy a monitorhoz. Jobb esetben azon van jack aljzat kivezetés is.
Dell-ek drágák.
Azért kell a DVI, mert akkor kisebb felbontást tudsz majd úgy futtatni, hogy nem torul a kép, viszont és/vagy alul-fölül fekete csík lesz a kijelzőn. VGA meghajtó programból állítható. -
#8253 Biztos vagyok benne, h sokat számít az a +2", ezt nem is vitattam. Kérdés, h kinek ér ez meg +20 ezret. Nekem biztosan nem. -
#8252 " DELL-ek szimpatikusak"
Hasznaltam 22" es 24" is a Dell-tol ..... na ez tenyleg draga !!! 15K-20K plusz . -
#8251 Nem kellene egy 24" arat osszevetni egy 22" araval. A masik amit mar 1000x kidumaltunk nem kepmeretaranyaban novekszik az ar ,,,, azt az extra 2" meg kell fizetni . Lehet hogy hihetetlen de rengeteg a kulonbseg meg ha csak 2" is van szo.
A 60k pedig a 24" kategoriaban igen is kedvezo ar. ( lehet par ezret sporolni ha mashol veszi az ember. ) En mar nem invesztalnek 24" alatti monitorba ,
Nekem 2433BW van tokeletesen meg vagyok elegedve vele . -
menyasszony #8250 Válasz az előző 6-ra :
Tetszenek az ajánlatok. Amúgy én is teljesen Samsung-ban gondolkodom, mert most is egy 2253BW világít a képembe és nekem nagyon tetszik, bár nem tudom, hogy ez mennyire jó monitor, de nekem bejön. Édesanyám barátja vette Outletben huszonpárezer forintért és igazából nincs vészes baja, úgyhogy megérte, de én most fogok elköltözni és ez marad itt, nekem meg kéne valami és már 24"-at szeretnék.
A HDMI mennyire lényeges, mert látom, hogy nem mindegyik ajánlott monitornál van?
Egyébként úgy nézegettem, hogy azért más márkáktól is vannak klassz monitorok, pl. a DELL-ek szimpatikusak meg ha sok pénzem lenne LED-eset vennék, hogy kisebb legyen a fogyasztása.
Ja és még lenne egy olyan kérdésem, hogy a felbontásra mennyire kell figyelnem, mert ha pl. egy kicsit régebbi játékot akarok játszani, amiben nem szerepel még a képernyő arányának megfelelő felbontás, akkor nem fog torzítani?
Köszönöm mindenkinek a reakciókat! -
#8249 Ő írta a 60ezer pénz környékén... -
#8248 2433BW szép meg jó, de ennyiért baromi drága. Nekem ugyanilyen van, csak 22"-es, aztán az egy 20-assal olcsóbb volt. -
#8247 Amiket Solten írt lentebb, tökéletes jószágok.
Ha még annyi időd van, akkor nézegess teszteket, ipon.hu-n le tudsz szűrni termékekre. Én ezt azzal kezdeném, hogy típus: Samsung. :)
Érdemes megnézegetni még az 1920x1200-as példányokat is.
SAMSUNG 2433BW
SAMSUNG 2494LW
Filmnézéshez és játékhoz is egyaránt jók. Ez utóbbinál azonban figyelembe kell venni, hogy FullHD felbontásban és fölötte game-elni azért közép kategóriás géppel és VGA-val nehézkes. ;)
-
#8246 Az "olcsobb" VA paneleknel latvanyos a tesztek szerint. -
#8245 pva-nal vannak 8ms-os válaszidők. nemtom látványosan lassabb-e, még nem láttam élőben. -
#8244 link vagy link
"kontrasztaránnyal dunsztom sincs mit kell kezdeni"
Ne torodj vele, TN panel kaphato emberi aron, az meg elerte mar azt a technologia maximumot amit ki lehet preselni belole, a szamokkal ne foglalkozz (5000:1, 8000:1...). A valaszidovel ugyanez a helyzet, 5 ms a legnagyobb szinte manapsag ennel a panelnel, boven jo. -
menyasszony #8243 Nekem leginkább filmre és játékra kellene, 24"-os, jöhet a FullHD és 60.000 környékén gondolkozok, de lehet kicsit több is, még 2-4 hónap mire eljutok a boltig, addig meg gondolom még úgyis mennek lejjebb az árak., de tényleg örülnék egy összesítésnek is, mert jó lenne tudni, hogy mi micsoda. Pl.: a kontrasztaránnyal dunsztom sincs mit kell kezdeni, szóval, hogy az miben nyilvánul meg, értitek... remélem... Annyit tudok, hogy játékhoz nem árt ha a válaszidő minél kisebb.
U.i.: A "menyasszony" név egy hülye, kósza gondolat eredménye, ne is vegyétek figyelembe...
U.i.2: Köszönöm az eddigi válaszokat is. -
#8242 gondolom pont akkor cserélte le a logot
és te közben kattintottál arra a hsz-re és az már frissítve lett -
#8241 lassú a böngésződ
ha még csak ez lenne... -
#8240 :D
micsoda sg bug :)
-
#8239 ahh sry :D össze meg vissza kevertem :) -
#8238 Én nem vettem 2494HS-t.
Nekem 2333sw van. Az előbbit csak Te vetted, de Nekem nem is kell ha ilyen bonyodalmakat képez okozni egy monitor.
menyasszony
"Szóval nem ajánlásokat kérnék (bár jöhet az is)"
Egy menyasszony hogyan írhat ilyet?!
Mi meg meg szoktunk kérdezni olyan varázsszavakat, hogy:
- mire akarod használni;
- mennyit tudsz rászánni;
- kb. mekkora kijelzőben gondolkozol;
- kell-e FullHD
- stb...
-
#8237 "Eleve nem értem hogy kerülhet az egyik 24"-os monitor 3x annyiba, mint a másik"
mondjuk az egyik az TN paneles, ami kis reakció idő, jó kép, jó szín, a másik meg PVA paneles, ami nagyobb reakció idő, szebb kép, tökéletes színek. elöbbi játékra, filmre jó, munkára kevésbé, utóbbi inkább filmezésre, és profibb munkára született. ezért is kerül 3x annyiba. persze nem 3x annyi, de lényegesen drágább.
ha már 24es-ben gondolkodsz, akkor mindenképpen fullHD, DVI csatalkozó ezeknek alap hogy lennie kell! minőségre meg csak samsung szvsz. most vettem (meg KranaZoli is) Samsung 2494HS (HD) monitort. nagyon állat, nagyon jó, szépen be lehet állítani, van szoftveres osd-je, ami nagyon megkönnyíti az állítgatást. 57 körül hozzádcsapnak egyet. de van még a választék, ez nekem )nekünk) bejött :) 1080p-s filmek is nagyon szépek, játékok is, meg úgy minden. -
menyasszony #8236 Szeretnék kérni valakitől egy összegzést!
Nemsokára beújítok egy gépet, de kell hozzá egy monitor is. A gépen belül viszonylag vágom a témát, de a monitorokhoz teljesen hülye vagyok, ezért szeretnék tőletek segítséget kérni.
Eleve nem értem hogy kerülhet az egyik 24"-os monitor 3x annyiba, mint a másik... Mivel tud többet?
Szóval nem ajánlásokat kérnék (bár jöhet az is) hanem szeretném tudni, hogy a monitoroknak milyen főbb jellemzői, ezeket hogyan kell értelmezni, melyik a jobb, mit kell figyelnem ha főleg játékra és filmre használnám a kiválasztottat, főleg ha ezeket a lehető legjobb minőségben szeretném viszont látni.
Ha esetleg tudtok egy helyet, ahol ez szépen össze van gyűjtve, akkor az a link is jó lesz. Köszönöm. -
#8235 meg kell lesni samsung oldalán. -
#8234 bannerban van egy kalibrálás menüpont, ott kerestem meg a monitort stb :) -
#8233 azt a kalibrálás alatt levő ICC-t honnan is szedted le ? visszaolvastam, de lehet figyelmetlen voltam -
#8232 Otthon majd kipróbálom. -
#8231 -
#8230 CCC-ben mit állítottál át?! -
#8229 közben megoldottam már :) letöltöttem ezt a kalibrálás alatt lévő icc-t, meg állítottam ccc-ben. mostmár okés :) -
Ha tettél fel Samu TFT driver-t, akkor ide piszkít asszem. Ha van benne Samu-s cucc, azt távolítsd el és fehér lesz ami sárga. (de ez inkább csak böngésző háttérre és pl. beépített képnézegető háttérre, stb vonatkozik)
Ha más a problémád, akkor passz... -
#8227 A fehér nem a Samsung driver-től lett sárga?!
-
#8226 A Samsung P2370HD -hez képest
a P2470HD és a P2770HD ugyanazt tudja csak nagyobb képernyő átmérővel?
A 27'-esnél a pixel nagyság már olyan, mint a TV-knél, vagy még a PC monitorokra jellemző kisebb pixel méret?