14419
  • [HUN]FaTaL
    Samsung 2243BW.
  • pxxl
    SAMSUNG 2243SW

de 22"-on lehet inkább 16:10 kellene
  • attosz1120
    szép estét!

Kérdezni szeretnék hozzáértőktől.
    2 monitort választottam ki.

Szerintetek:

LG W2243 T-Pf 21,5" Full HD
    LG W2253 TQ-PF 21,5" Full HD

Segítségeteket előrre is köszönöm!
  • [HUN]FaTaL
    - Szebbek a színek
    - Élesebb a kép
    - Lehet játszani alacsonyabb felbontáson, minőségromlás nélkül, fekete kockával a szélén.

Hírtelen ennyi előny. :)
  • Gundark 1 1
    Ha már itt vagyok megkérdem :) DVI. Tudom hogy a D-sub analóg, és a a kártya is meg a monitor is digitális jellel dolgozik amit kölcsönösen átalakítanak a kommunikációra analógra ami mindkettőtől proci időt vesz el. Ezen kívül hogy ezt megspórolják egymásnak van még valami előnye? Mondjuk mindegyiken amik közül választhatok minden van szóval a kérdés inkább költői :)
  • KranaZoli #8740
    Abszolúte.
  • Gundark 1 1
    Köszönöm!
  • Calver
    válaszidőnek 5 ms tökéletes (van 2 ms is, de az általában grey-to-grey), statikus kontrasztarányból legyen meg 1000:1-hez (az előbbiek közül asszem mind ilyen), dinamikus lényegtelen, azt úgysem fogod használni, inkább bosszantó mint kellemes extra. fényerő mindnél ugyanannyi (300 cd/m2), szóval az sem hagy nagy választási lehetőséget. DVI csatlakozó kötelező, anélkül ne is vegyél monitort. 3 napos pixelhiba garancia is jár minden Samsung-hoz.

felbontásból pedig... 22" esetén 1680*1050 (16:10) a nyerő (Full HD túllövés a célon szvsz, nagyon apró képpontméretet eredményezne), 23-24" esetén ellenben már tökéletes a Full HD, avagy 1920*1080 (16:9). esetleg 1920*1200 (16:10), kinek mi jön be.

kb. ennyi.
  • Gundark 1 1
    Oké :) Akkor ezt most ragozzuk még :) Mik a főbb paraméterek? Amikor én vettem az enyémet, akkor még csak a 8ms-ek voltak, más nem nagyon számított. Most az 5-ösök vannak, de mi számít még?
  • KranaZoli #8736
    Nem sok értelme van megfejtegetni. A lényeg, hogy a főbb paraméterek legyen rendben. A többi: képátló; FullHD már egyéni perverzió kérdése. :D
  • Gundark 1 1
    Értem, visszaolvasok pár oldalt hátha rájövök bár ez elsőre alkímiának tűnik :)
  • Calver
    de... 2253 LW-m van ami 16:10.
    bár szerintem Samsung-ék sem értik a saját rendszerüket
  • [HUN]FaTaL
    Azért kisebb 0,4"-al mert 16:9 és nem 16:10.
  • Calver
    SW 16:9 nem?
    LW meg talán annyit, h 0,4"-el kisebb (21,6"/23,6").

vagy a fene se tudja
  • [HUN]FaTaL
    BW=16:10, DVI

Másik kettő most így fejből passz

SN talán analóg, 16:9
    SW: 16:10 amúgy passz :D

Olvass vissza ki lett logikázva valamennyire de elfelejtettem. :D

#8730: Jó az új logod :)
  • KranaZoli #8730
    A külcsín.
    Fatal 1x már kilogikázta ezeket a rövidítéseket, de aztán asszem borult az elmélet. Olvass vissza pár oldalt.

DVI; Analóg; DVI + FullHD asszem speciel.
  • Gundark 1 1
    Egy 2243BW mennyiben másabb mint egy 2233BW? Sok különbséget nem látok sem árban sem tudásban. De a sok szép betűt igen :) Mit jelöl ez a BW SN SW?
  • Dobronski
  • Gundark 1 1
    Köszönöm Uraim :)
  • Solten
    Udv: link
  • Calver
    méret és ár szerint szép sorban:
    2233BW - 2333SW - 2494HS, ha még van egy kis extrád rá
    jó válogatást
  • Gundark 1 1
    Urak, lassan itt az idő arra hogy monitort cseréljek. Ebben kérnék némi segítséget. Eddig 713n-es Samsungom volt, de most elkapta a samsungbetegség, (no optimal mode) javítani persze lehetne, de inkább vennék egy nagyobbat. Kedvelem ezt a márkát. De nem zárkózom el más elől sem.

Szóval általános célra, (némi játék (szimek:) , filmek, stb) 40-50 körül. Nem baj ha sok évig tudom használni :)

• [HUN]FaTaL
    "A hangot meg gépen sztereó jack - tvn oldalon meg RCA csatis kábellel át lehet vinni egyszerűen."

Ha ATi kártyája van akkor HDMI-n a mellékelt átalakítóval kiviszi a hangot is.
  • somdav95
    8800GT-m van, az elvileg jólenne, tv-ből pedig Sonyra vagy Samsungra gondoltam, bár itthon van egy Panasonic, erre sincs sok panasz....
  • desigo
    tv és videokártya függő
    nyilván noname gagyival nem fog menni

amilyen típusokra meg panaszkodnak az felejtős
  • somdav95
    Persze, elvbe énis így lefutattam az agyamba, viszont néhány fórumon írták h nekik nem jött össze... Akk szerintetek megéri próbálkozni vele? :) Végülis még mindig olsóbb, és nagyobb mint egy monitor...
  • desigo
    Mi az,hogy nem sikerül?
    Minden normálisabb lcd TVn van HDMI bemenet,videókártyán meg van DVI kimenet.
    Kell egy DVI-HDMI csati végű kábel (vagy egy HDMI-HDMI végű plusz egy DVI-HDMI átalakító csati) és egyből mennie kell.
    A hangot meg gépen sztereó jack - tvn oldalon meg RCA csatis kábellel át lehet vinni egyszerűen.
  • somdav95
    igen tudom, de van akinek ennek ellenére se sikerült.. nemtudom megéri-e próbálkozni...
  • Dobronski
    1.3-as HDMI kell hozzá.
  • somdav95
    Elég bajos ez ahogy utána olvasgattam, nem minden kábellel, és az se biztos hogy hang van-e, vagy hogy egyáltalán megjeleníti-e... Inkább maradok a monitoroknál :)
  • desigo
    Ha megfelelő a felbontása akkor miért ne tudnád?
    Csak a tvket nem fél méterről szokás nézni mert a nagyobb méretük miatt nagyobbak a pixelek is.
  • somdav95
    Amúgy ha egy tv-t vennék, és bekötném monitornak azt betudnám üzemelni full hd-nak a gépen is ? :O
  • Dobronski
  • pxxl
    jah :D gondolhatod én meg busszal vittem haza a 24"-es samut :D
  • desigo
    remegve hoznám haza ezt is mint a 42-es tvt
    belémjön valami barom és nézhetek
  • [HUN]FaTaL
    Azért hogy a műszereket a másik monitorra pakoljam, mi a faszé kéne homorú legyen nem értem. :D

Autós játékokhoz oké.
  • Solten
    Ez kell a sim-hez bakker... FPS is allat lehet vele.
  • [HUN]FaTaL
    De ez homorú szar.
  • somdav95
    8000 dolcsi :)
  • Solten
    NEC CRV43 :)