14421
  • Zsoldos
    mondjuk akinek ez kerdes, az nem 'hardcore', szoval mehet a tft :)
  • Zsoldos
    Vsync ide, vsync oda, a tft kevesebb kepet nyomhat ki /sec , mint egy CRT. Szoval hardcore multira meg CRT elonyosebb egyertelmuen.
  • Ferencz István
    Mégsem Samsung 730BF lesz hanem egy kicsit gyengébb mert ennyi pénzem van rá.
    50000FT-m van rá max. A Viewsonic VA702-t néztem ki magamnak, ezt találtam ebben az árban a legjobbnak. Sztetek megéri megvenni? Elsősorban játékra kellene, igazából azért veszek TFT-t hogy ne fájjon és ne rontsa a szemem, de sztem ez a Viewsonic VA702 jó lesz játékra,de a véleményetekre kíváncsi volnék. Előre is THX!
  • [NST]Cifu
    Játékra alapvetően nem rossz választás, bár személy szerint én inkább gyűjtenék még egy kicsit hozzá, és inkább egy 19"-os TFT-t vennék.
  • [NST]Cifu
    Kikapcsolod a VSync-et, és utána független lesz az FPS a monitor frissitési frekvenciájától. De ez már a CRT-k esetében is így volt, ott is kikapcsolt Vsync-el játszottak az FPS-mániákusok...

Az tény, hogy a képelcsúszás zavaró lehet, de ez ugyanúgy jelentkezett CRT-ken is.

Ha teheted, valahol teszteld le a játékot egy TFT-n. Ha zavaró számodra, akkor inkább maradj a CRT-nél.
  • Ferencz István
    Helótok!
    Valószínűleg nemsokára lesz egy Samsung SyncMaster 730BF TFT-m, lehet hogy jövő héten és vásárlás előtt inkább megkérdezlek titeket is hogy jó választás lenne-e?
  • The Garrett
    asszem ebben a topikban is panaszkodott valaki hogy elfelejthette a 100 fps-t CS ben, mert a tft monitorja csak 85? hz en frissitett es elcsuszott a kép, (v syncv ki volt kapcsolva)

Ez q3 ban is gondot okozhat neked nem?

//me nagyon amatőr//
  • Sir Quno Jedi
    Annyit még hozzátennék, hogy egy 19" TFT-nek 20" CRT képmérete van láthatóban és még ennél sem kevés az 1280x1024. Nem véletlenül használják a panelgyártók ezt a felbontást.
  • [NST]Cifu
    Ezek olyan kérdések, amiket neked kell eldöntened! Menj el valamilyen nagyobb elektronikai üzletbe, ott általában szépen ki vannak rakva a TFT-k. Látod a felbontást, az esetleges utánhúzást, stb.

Szvsz 19"-ra 1280x1024 nem kevés. Én a 19"-os CRT-met mindig 1024x768-ban használtam és használom (egy ilyen jelenleg is a másodlagos monitorom), mivel szeretem, ha jól olvashatóak a betük. A 20"-os TFT-met natív felbontásban, 1680x1050-ben használom, az sok szövegszerkesztésnél, webezésnél már kissé fárasztja a szemem. Játékra, videónézésre viszont tökéletes. ^^
  • [NST]Cifu
    Hát legalábbis olyan marhasággal jön, ami konkrétan nem annyir a CRT vs. TFT vita lényege. Ha azzal jön, hogy grafikus, és a kontrasztarány illetve a színhűség nagyon fontos neki, és ezért dönt a CRT mellett, még igazat is adnék neki... :)
  • NeoMaN

Nem okoskodom, de ha te értesz hozzá akkor légyszíves segíts.
    19-es TFT-t vennék legszívesebben, de szerintem kevés a 1280*1024. Szerinted nem?
    Egy 8ms TFT-nek (aminek az értékét g2g-ben adják meg, mert amúgy 25ms mint a Benq fp91e) van látható utánhúzása Quake3 alatt vagy nincs?
    Előre is köszi!
  • [NST]Cifu
    Ezeket a marhaságokat egyedül találod ki, vagy valaki segít neked benne? Ha annyira érzékeny vagy az utánahúzásra, akkor vegyél Viewsonic VX922-őt, cirka 100e Ft, 2ms-os, ez a leggyorsabb TFT az egész (magyar) piacon jelenleg.

A másik pedig az, hogy az utánhúzást ne cikkek olvasásával akard véleményezni. Azt ugyanis látnod kell. Szerintem 8ms már bőven elég bármilyen játékra...
  • Sir Quno Jedi
    Még1x, KÍMÉLJ meg a hozzá nem értésedtől! Ha drága neked a TFT, ne vegyél, de ne csinálj magadból hülyét azzal, hogy bizonygatod látatlanban, hogy milyen szar! Időnként jön egy-egy hozzád hasonló önjelölt hős, aki be akarja bizonyítani, hogy a CRT a jobb technológia, de ez szélmalomharc szvsz. :D
  • NeoMaN
    Sajna 200ezrem nincs tft-re, az alatt meg ezt kapom (1280*1024-ben):

Kösz. :P
  • Sir Quno Jedi
    Vegyél és kímélj meg minket a továbbiakban a téveszméidtől! Dankezér! :D
  • Rage47
    sztem nincs utánhuzás. tesom most vett 8ms-osat, kiprobáltam, s szuper sztem.
  • NeoMaN
    Utánanéztem és olvastam a dolgoknak.
    Mégsem kell TFT!

Kis felbontás, utánhúzás.
    Ennyi. Ez a 2 dolog megöli a játékokat, és nekem 99%-ban arra kell.

Inkább veszek 20K-ért egy használt 22-es profi CRT-t, Mitsu Diamondtron képcsővel 1 év garival, ami megy 1600*1200/96Hz-en.
  • Arti
    Hát 80 körül van egy Benq fp91e-is ami mva paneles, overdriv-al.
  • NeoMaN
    Kösz!
    Közben változott a helyzet. Max összeg 80ezer. Egyébként sztem a marktoknak nagyon jó áraik vannak, a részletfizetést nem is említve...
    :)

Samu 930BF? Vagy van ennyiért PMVA panelos is esetleg? Tudsz valamit esetleg?
  • Inquisitor
    Mostanában reklámoznak valami LG-t, ami 16:9-es és 20"-os, 102.000-ért. Talán a nemvagyokhülye katalógusában?
    Mivel én se vagyok hülye, biztos vagyok benne, hogy máshol olcsóbban megkapod. Azt hiszem 8ms-es és DVI-os ...
  • Ferencz István
    Ha az ASUS nem olyan jó akkor EZ milyen? Ez jó lenne játékra+filmre+netre?
  • NeoMaN
    Szevasztok!

100ezer alatt milyen 19-es moncsit ajánlanátok? Elsődleges szempont a játék /utánhúzás nem lehet mert azt azonnal kiszúrom és idegesítene/, minden más csak harmadlagos. :)

Gondolom a DVI az alap, analógot már nem szabad venni ugyi?

Wide vagy nem wide a másik kérdésem...
    Nagyon szimpatikus ez a "szélesvászon", de nem tudom, hogy mi van azokkal a gamekkel amik nem támogatják. Eltozítja a képet?

Előre is köszi!
  • sgery
    hát én nem vagyok ilyen csé buzi:D
    a báttyám az, de neki is tökéletes
  • [NST]Cifu
    8ms GTG átlagos embernek tökéletes játékra...
  • Arti
    Nemtudom melyik van neked. Van belőle PVA és MVA paneles is. De ha MVA-d van akkor 8ms a GTG válaszidő sajna a kikapcs válaszidő csak 20ms :(
  • sgery
    Ő, másik fórumon beszéltem Belineáról. Mind1, ilyet vettem egy 101920-asat, mert ez legalább nem TN paneles. Meg az acer mégse volt 73e-ért mert a szállitó mégsem szállitja nekik annyiért. Szóval ez maradt. Amúgy szép meg jó. Csak dvi kábelt nem adtak hozzá. Ma vettem hozzá 1et, csak nemtom jót-e, úgy néz ki hogy jobb és bal oldalt 9tű, középen üres, és a szélén egy hosszútű.
    Ennek a belineának állitólag 8ms-es a válaszidje. vagy nem?
  • Arti
    Hát ez a paneltől függ, de játékra sajna nagyrészt csak TN panelesek jók. Ugyhogy ami most nagyon jó az az LG L1970H vagy HQ vagy HR. Ezek rendre 8,4,2 ms-el dolgoznak. Másik nagyon jó választás az Acer AL1952-es, igaz ő PVA paneles, de ha nem csak játékra kell akkor ő a menő, szinte tökéletes a feketéje.
  • mochee
    Kösz, egyébként azt mondták, hogy nem csak a listából tudnak hozni, hanem bármit megszereznek, szóval mondd el pls hogy melyik 19 colos monitort ajánlanád 4ms válaszidővel, melyik a legjobb, persze ebben az árkategóriában mint az előbb említett monitorok vannak, tehát egy 130 bruttó max.

Különben komolyan mondom nem értem, mindenhol odaírják, hogy 4 ms a válaszideje, de nem értek hozzá, nem tudom mi az a GTG.
  • Arti
    Hát előszöris az LG-nek csak a GTG-je 4ms-os. Egyébként 8ms a válaszideje. A 970P nem ajánlott nagyon játékra Pva paneles 6ms GTG és 20ms r+f válaszidővel. Egyébként nagyon jó monitor. 960Bg pedig szinte ugyanaz mint az LG csak picit kisebb a betekintési szöge 170 helyett 160. Ha nekem kéne választani én LG párti lennék sztem dizájnra is jobb, bár kinek mi.
  • mochee
    Sziasztok!
    Szerintetek milyen választás az LG L1932P-SN 4ms-os monitor? (700:1 , 300 cd/m2)
    Természetesen játszok meg filmeket nézek meg minden, most egy Viewsonic 8ms-os tft-m van, az is jó, de pixelhibás lett a rohadék...
    Szóval ez jöhet szóba, meg láttam még Samsung 970P és 960BG monitort is azon az árlistán amiről választanom kell. (mindenképpen 19 colos 4ms-os monitort akarok, tudom az egyik Samsung 6ms, de az még belefér)
    Szerintetek melyik legyen? Főleg az LG-ről érdekelnek a tapasztalatok ha vannak, mer az azér nagyon jó árban van, 103 ezer bruttó.
  • Arti
    Így van :D
  • [NST]Cifu
    Belinea? Eddig egy szó sem eset Belineáról, csak BenQ-ról. ;)
  • sgery
    marad a belinea hol van olcsón dvi kábel?
  • Arti
    Nemrossz. Az fix. Van rajta DVI ami ugye nagyon jó dolog. Tco 03-as. És nem is drága.
  • sgery
    A BenQ az milyen amit irtam?
  • sgery
    hát felhivtam őket, asszonták ma fog jönni belőle, de nem tudják hány, és már 4ember lefoglalt belőle. Remélem hogy lesz több is
  • sgery
    persze hogy felhivom, reggel 9kor nyitnak hivom is. A készlet szint van raktáron, és az oldaluk szerint 73, reméljük minden okés:)
  • Arti
    Hát ha megrendeled és kapsz is annyiért akkor mondhatod 100%-ra. Ha meg akarod venni sztem előbb hívd fel a boltot és kérdezd meg hogy van-e raktáron, ténylegesen.
  • sgery
    a depo-n néztem, és utána is néztem az oldalon és ott is 73e volt, de több helyen meg 80e.
    akkor ez jó lex?
  • Arti
    Aha látom már hogy hol láttad :D Remélem igaz és tényleg van, annyiért.