14421
  • Vista
    Az a helyzet, hogy nincs hasonlítási alapom egyenlőre, de azt elmondhatom ,hogy igennagy Samsung buzi vagyok úgymond.
    Nálam itthon minden Samsung, és igen imádom azt a formavilágot amit egységesen megálmondtak a tervezők Samsungéknál.
    Hálisten tökéletessen működik a közel 300k-t érő két lejátszós házimozim is, és hamarosan a monitor vétel után meglesz a crt tévé csere is, persze Samsung lcd-re, 106-os átlóval. Kinéztem egyet, itt nálunk meg is lehet rendelni az Euronics-ban. HD képes játékossal a kép elképesztő, persze meg is van az ára, de akkor is..........
    Szóval hálisten nem tudom szídni a Samsungot.
    A Philips-vel kapcsolatban, meg csak annyit, hogy közel 3 éve vettem egy 5 hangfalas DPL képes hifit, igencsak gyönyörü hangal párosítja a falbontást, szóval ezzel sincs negatív élményem.
  • bujdy4
    Persze lehet mindegyik típusnál egy-egy baki,rossz alkatrész vagy ilyesmi.De olyat,hogy ez és az a típus mind rossz az szerintem hülyeség.Mindegyik kifoghat rossz alkatrészt,mivel általában gyártatják és nem maguk gyártják.Még a no name -ből is kis szerencsével kilehet fogni egy-egy jó készüléket.
  • Punker
    samsung-on mindig összevissza van kiírva, eleve 19-es monitor 1600*1200? :)
  • Rolesz
    2ms és 8ms között ha valaki meglátja a külömbséget az már nem ember szvsz :D
  • Alblink
    Pedig en pont a samsungokat neztem,mert egesz jo aron kaphatoak,es megbizhato markanak tunik.
  • bujdy4
    Tudod erről nekem más a véleményem.A munkatársam fia a samsungnál meós.Azt tanácsolta,hogy bármit vegyünk a samsungon kívül.Nemrég 2000 készüléket vittek vissza a gyába műszaki okok miatt.
  • sgery
    jah, kérem megvan a megoldás
    700:1(DC 2000:1)
    hm, ez mit jelent?
  • sgery
    de a neten nagyon durván nem ez van leirva róla, semmi sem igaz belőle.
    Az ilyet nem szokta nézni a fogyasztóvédelem?
    etetik a hülyéket vele..
  • sgery
    jelenleg nincs olyan monitor ami 2000:1-es kontrasztal 2ms-et tudna produkálni...
    sztem elirták és 200:1-est akartak irni. de az meg kevés
  • kirol

Ezek normálisak?
    2 ms?
    2000:1 kontraszt?
    1600x1200 felbontás?

Akkor ez az álom TFT monitor?

A honlap szerinte kicsit más paraméterek vannak.
    Mi az igazság?
  • Alblink
    ÉS milyen Panel típus a jo?
  • sgery
    az enyémhez nem volt dvi kábel sajna.

beépitett táp? miért, amúgy hol szokott lenni?

tn? azt hogy rossz
  • kirol
    És akkor mi van?
    Az jó, vagy rossz?
  • Code92
    hehe 940bf-ben (amit néztem) beépített táp van
  • kirol
    Akkor az enyémbe is lesz. Remélem.
  • grizzly21
    hát nemtom enyémbe volt, samsung.
  • Alblink
    :D.monitorok leirasanal ez mit szokott jelenteni?:Panel típusa:TN...
  • kirol
    Nem hát. Mocskok. A nyomtatóhoz se adnak kábelt, vegyél külön. Mert ugye nem azért veszed hogy használd, hanem hogy áram alá tudd rakni és gyönyörködhess benne.

Az, hogy a gépre nem tudod rárakni nem lényeg, ez már nálük nem alapszolgáltatás, hanem luxus. Azért meg perkálni kell.
  • grizzly21
    de mi? nem adják a monitorhoz?
  • Alblink
    Koszi a segitseget.
  • Rage47
    ahham értem.
    a tft-m is philips190S7, a tesóm 5 éves monitora is philips170S, mindegyik tökéletesen szuperál. remélem fognak is még egy jó darabig:)
  • sgery
    de amúgyis, szegény philips le van maradva, a samsung és társai túl gyors tempót diktálnak neki és nem tudja követni. Maradjon meg a borotváinál (bár az sem nyerő számomra, azzal is jól bebuktam..) meg a turmixainál..
  • sgery
    hát pl. vegyük azt hogy egy éve vettem náluk egy mp3 lejátszót, olyat ami akkoriban igen jónak számitott. Valójában 2db-ot vettünk, 1et bratyünak, 1et nekem. Na, az 1ik egy hónap után teljesen meghallt, ok azt kicserélték. Aztán jött az enyém amikor fél éves lehetett, na ott már azt állitották én töröltem róla mindent, és hiába garis fizezzesek 6e-ret érte, mert újrarakták a software-t rajta. Akkor annyit vitáztam én velük, már majdnem vittem a fogasztóvédelemhez, de hagytam. Úgyse veszek többé philipset. Na, szóval megcsinálták, de pár hónapra rá folyton kikapcsolt, mostanra már csak úgy kapcsol be, hogy ha töltőn van. nem is kell mondani hogy ha pc-vel összekötöm akkor semmi... Amúgymeg olyan szinten lassú a kütyü, és béna hogy nemgiaz, ahoz képest hogy drága. Az új mp3 lejátszóira is érvényes ez...
    Na, itt mondtam azt hogy többet philipset soha.
  • Rage47
    hogy érted h leadták nagyon? mi a gond a philipsekkel?
  • sgery
    de philipsről nem volt szó mostanság.
    de philipset amúgy se vesz senki, én sem ajánlom, nagyon leadák már a szintet, és a szervizük egyenesen pocsék, sőt még annál is rosszabb
  • bujdy4
    Ez szerintem nem teljesen igaz.A Philipsnek saját panelja van,S-IPS és 16,2m színt ír.
  • bujdy4
    Én 2600-ért vettem a 2 méterest a Móricztól nem messze
  • Vista
    Ha jól láttam, iit nálunk a tescóban 84990-creditben árulják
  • Code92
    nah m,egvan ki van nézve és egy vagy két hét múlva meglesz gondolom mindenki tudja h. a hőn várt 940bf-re gondolok és akkor majd leírom a temérdek előnyét és a hátrányait is.
  • Vista
    Most itt nálunk a Tescoban 49990 az említett szélesvásznú, 59990 az sima Yakumo, DVi-val 19-esben, az Intersparban meg Fu..Sie..-64990 DVi, multimédia, minden, én azthiszem mégis maradok a Benq-nél 61990-ért.
  • sgery
    én 4e-ért vettem a 3m-es dvi kábelemet, a 2m-es 3e ft volt. jó drága...

amúgymeg sztem az a fuji valójában ugyan az lesz mint a noname, mert gondolom a panel úgyis ugyan az benne, meg megeshet hogy még ugyan az a cég szereli is össze kinában:) (ahogy sok márkánál...)
  • grizzly21
    köszi!
  • [NST]Cifu
    TFT monitor esetén a DVI-nek semmiféle hátránya nincs.
    Ajánlott olvasnivaló.
  • grizzly21
    rendben köszi, akkor már csak az a kérdésem van, hogy a DVInek csak előnye van, vagy van hátránya is?
    köszi,
    ha valamilyen leirást tudtok linkelni dviről neten az jó, elolvasom.
  • [NST]Cifu
    A videókártyáknál megfelelő driverrel (elvileg) nem lehet probléma a felbontás.
    A TFT-knek egy natív felbontása van, ebben a legtökéletesebb a képminősége.
    A 16:10-es képaránynak két szabvány felbontását ismerem, a 1680x1050 és az 1440x900.
  • [NST]Cifu
    A videókártya tudja a felbontást szvsz, ez driverfüggő dolog, és ugye az ATi-nál is unified driver van.
  • Alblink
    Az engem is erdekelne hogy mukodik ez,ha a videokartyanal nem ir a monitornak megfelelo felbontast,akkor hogyan lehet olyanra alitani,és ha a monitor felbontasa 1680 x 1050,akkor melyik az egyel kisebb felbontas,ami a monitornak a szabvanya,vagy kisebbe nem is jo tenni,16:10-es monitoroknal?elore is thx.
  • Alblink
    Hat akkor jobb a fujitsu,szerintem tft-nel nem szamit hogy 60 vagy 75hz,valakinek 60hz jobb mint 75hz-en,de lehet hogy roszul tudom.
  • RussT
    na megvan milyen ez a tescos:

V7 Videoseven L19WA , 1440×900, 8ms, 300cd/m2, 500:1, 150˚/130˚, (D-Sub, TCO99) 50000 Ft ([URL=http://www.videoseven.de/mediadata/images/content/displays/produkte/displays/19_zoll/l19wa/datenblatt/V7%20L19WA%20en.pdf]Videoseven 19"[/URL])

szinte ugyanaz mint a fujitsu-siemens csak ezen nincs DVI csatlakozo..:/
  • RussT
    és a 1440×900 as felbontás megy 75Hzen?