14421
  • Alblink
    Thx,ennek orulok,1280-ba meg elmenek a jatekok,akkor majd 1440-be is jo lesz.
  • Inquisitor
    Pedig nem, de minimálisan több, szóval kb. egálban van a két felbontás :)
  • Sir Quno Jedi
    Kicsit még tán jobb is szerintem, mert kevesebb képpont.
  • Alblink
    A wide monitoroknal az 1440x900 felbontas,jatekok gepigenye szempontjabol ugyanaz mintha 1280x1024-be lenne futatva?
  • ShaiHulud
    szoval az nem 8 bites, csak egy jobb fajta dither technologia amivel mar eloallithato a 16.7 millio szin. :

"Hi-FRC

This is a new form of FRC (temporal "dithering") developed by Chi Mei Optoelectronics that makes up for the colors lost in conventional FRC (3 tones, (256-3)^3=16.2M). When a color value of 1 is requested, it is remapped to 0.25, 2 to 0.5, 3 to 0.75, and then 4-255 are created by the regular FRC method. The end result is 16.7M colors."

pontos leiras errol a technologiarol, illusztraciokkal : PDF formatum
  • ShaiHulud
    aki mostanaban gondolkodik WideScreen LCD monitoron annak ajanlom figyelmebe LG L204WT

itt es itt temazgatnak rola. ugy tunik midnenki nagyon elegedett vele.

a kistestvere az L194WT az 19 colos, de abban meg 6bites TN panel van, a 20 colos 204wt ben mar egy jobb fajta 8 bites TN panel, legalabbis itt mar 16.7 millio szin erheto el, szemben a 16.2milas ditherelossel.
  • Banano007
    Ah de jó Ws monitorokról van szó:-)..én ilyet fogok venni..szerintetek jól járok vele?:)
  • Mike
    S-IPS biztos hogy van
  • Roll
    19"-osba nem igazán van tn panelen kívül más.
    Itt szoktam nézelődni: Widescreengaming
  • Mike
    tudom, már megnéztem :)
    pedig pofára nem tűnt rossznak
  • Roll
    Te ez a Samsung amit írtál tn paneles, szóval, ne vedd meg. ;)
  • Mike
    TN-t meg nem veszek
  • Mike
    100+ sokalltad, erre mondtam alternatívát
    CSAK alternatívát
    nem az én dolgom érvelgetni, nem vagyok a Samsung alkalmazottja
  • Roll
    Ez tn panel + dvi párosítás. Valami érvet is felhozhattál volna a tn + dvi -re. :) Az, hogy te olyat veszel és én is vegyek olyat, ez nem a legjobb.
  • Mike
    vegyél csak 19"-t
    tegnap láttam egy tetszetős darabot: Samsung S940BW vmi 58k-ért, lehet, hogy én is veszek egyet, a 20"-t meg megkapja öcsém, úgyis odavan érte (vagy majd egymással versenyzünk a "jó nekem a 19" is, legyen a tiéd a 20" :)
  • Roll
    Még mindig nem rendeltem monitort. Nem tudok dönteni. Igazából nincs kedvem kidobni, több mint 100e Ft-ot az mva panel + dvi kombóért.

Ezért jó lenne, ha segítenétek nekem ebben:

Melyik a jobb párosítás?

tn panel + dvi (LG L204wt ~87e)
    mva panel + dsub (Belinea 10 20 30w ~87e)

Előre is kösz a válaszokat!
  • Mike
    Hűha, pixelhibás a crt monitorom!
  • Mike at home
    nincs tft-ben 4:3-as, vagy inkább úgy mondom, én még nem láttam :)
    amire te gondolsz az 5:4-es
  • revolit
    "Valamit nagyon keversz :)" ->az lehet:D
    csak mintha azt olvastam volna hogy xga panelje van. de nekem tökéletes mondjuk a már említett monitor TN panelal, csak ismerősöm is akar egyet, de ő azt mondja inkább legyen 17" 4:3-as, és jó minőségűt szeretne. úgyhogy most neki is nézegetek vmilyen lcd-t.
    És köszi a linket, most nincs időm de estefelé tuti elolvasom:)
  • orkenyid
    Valamit nagyon keversz :)
    Az XGA az csak az 1024x768 felbontást jelenti.
    Ezt olvasd el: http://www.tftpanel.hu/article.php/paneltipusok
  • revolit
    XGA kijelzőről mi a vélemányed? az jobb mint a tn? vagy te mit javasolsz?
  • Mike at home
    filmet igen
  • Mike at home
    mondjuk én nem vennék TN paneles monitort, de lehet, hogy csak én vagyok sznob :)
  • revolit
    értem, köszi. akkor azt hiszem wide lesz:)

Roll: szerintem filmnézésnél bírni fogja ezt a felbontást, de azért várd meg míg vki okosabb is reagál:)
  • Roll
    Srácok olvasom, itt a 9600pro kártyát meg az 1440-es felbontást.
    Amit én kinéztem monitort 1680-as felbontásba megy, elbírja egy 9600pro 256 megájával? Játszani nem szoktam, csak filmekről van szó.
  • orkenyid
    Én nagyon hamar átszoktam Wide-ra, mostmár a 4:3-as tűnik kicsit "kockának" :D
    Egyedül 1-2 régi játékkal van gond, ami nem tudja az 1440x900-at, de be kell állítani NVidia beállításoknál hogy tegye középre a képet, és úgy jó.
  • revolit
    Köszi, most már ezt is tudom. De ahogy olvastam a 8bites színkezelésnek lassú a válaszideje, úgyhogy az biztos nem lenne jó (vagy gondolom van már olyan lcd amelyik 8 bites és gyors a válaszideje, de még nem nyertem meg a lottót)
    Egyébként megnéztem a képeid Freemaan a monitoról, szerintem a betekintési szög bőőőven elég nekem:) És akkor jobban megéri a widescreen? mert mondjuk én 4:3-hoz vagyok szokva, de gyorsan hozzászokok az új dolgokhoz:D
  • orkenyid
    Grafikai munkára nem annyira jó, mert csak 6 bitet tud színenként megjeleníteni.
    Itt van róla több info: http://compreviews.about.com/od/multimedia/a/LCDColor.htm
  • revolit
    Hát, másra nemigen használom. Néha szoktam photoshop-ozni. De ha filmre jó akkor képszerkesztésre/nézegetésre evidens h jó (szerintem:P) amúgy mi az a funkció amit nem elégít ki egy TN panel?:) csak kiváncsi vagyok.
  • orkenyid
    Nekem is ilyen van, a multkor linkeltem be róla képeket.
    Ott látszik a betekintési szöge is (ami szerintem elég nagy) :)
    Attól függ amugy mire akarod használni... netezésre, játékra, filmre jó a TN is.
  • revolit
    ja, és az h TN panel az negatívum akkor?:P
  • revolit
    Ezt nem láttam még életben. Ami a betekintési szöget illeti... monitornál nme tudom mennyire számít ez, pl nekem nemigen, hisz itt ülök közveteln elötte, szembe vele. max ha 2en vagy töben nézünk rajta filemt akkor lehet gáz nem?:)
  • Mike at home
    nekem egy Philips 20"-os van
    elején nagyon furcsa, mert hatalmasnak érzed
    később már a hagyományos 17"-es crt lesz szűk
  • Mike at home
    megnézted életben is? a betekintési szögek elég vérszegények, ez egy TN panel
  • revolit
    Köszi! Akkorhát azt hiszem nincs más hátra mint megvegyem a monitort. erről van szó egyébként.itt is láttam hogy sokan belinkelték ezt a monitort. Sokat nézegettem különböző oldalakon egy jó és olcsó monitor után, ezt találtam a legjobbnak a teljesítmény/ár alapján. Mellesleg itt vanugyanaz a monitor 4:3-ban:) igazából még kérdéses h melyiket veszem, de szélesvásznú felé billen a mérleg... esetleg vki vmi meggyöző tanács?
  • orkenyid
    Persze, működni fog rendesen, nálam is így van (VGA: DVI-I , Monitor: DVI-D, kábel: DVI-D - DVI-D)
  • revolit
    köszönöm a gyors válaszokat:) megnéztem ezt a powerstrip progit is, ráadásul van magyar verzió is. akkor azt hiszem ezzel nem lesz probléma.
    még egy kérdésem lenne. utánanéztem, de csak angolul találtam infót. szóval ha minden igaz, akkor mivel a videókártyán DVI-I csatlakozó van, ami elvileg azért "I" mert kezeli mind az analóg és digitális jelet. de a monitoron amit kinéztem DVI-D csatlakozó van, ami elvileg csak digitális jelet kezel. de ha jól tudom nem lehet probléma egy DVI-D -s monitort a DVI-I -re csatlakoztatni hisz a lényeg h digitális jelet kapjon a monitor, mert ugyebár így szebb a kép, nameg hogy legyen olyan kábel amellyel ez megoldható:) vagy nincs különbség a DVI-D és DVI-I aljzat között?
  • Mike at home
    szerintem ismerni fogja
  • orkenyid
    PowerStrip-el hozzá kell adni az 1440x900-at és utána be lehet állítani...
  • revolit
    Sziasztok!
    Egy 19" widescreen lcd monitorban gondolkoztam, aminek natív felbontása 1440*900. Csakhoy az a probléma hogy megnéztem a videókártyám kézikönyvét (ATI 9600pro) és abban nincs ilyen felbontás a felsorolásban (Resolution and color depth table) csak ezek: 1280x1024 aztán már csak 1600x1200 van. Az lenne a kérdésem h akkor nem is lehet majd 1440x900-as felbontásba rakni? az is ott van megjegyzésként h monitorfüggő hogy végülis milyen felbontások lehetségesek. Bocsi ha hülyeséget kérdezek és egyértelmű a válasz, de számomra nem:( szóval ha vki tudna segíteni akkor nagyon hálás lennék:)