14421
  • izb
    köszike az ember mindig tanul valamit, főleg ha egy info oldalon jön egy csóka és szakmai problémák megoldása helyett arról ír hogy neki már sok volt.
    Köszönöm neked sárvári thermál kristály:)))
    Ezt neked......

• ShaiHulud
    *különbség

sorry , de ez igy haromszor egymas utan mar sok volt nekem:DD
  • izb
    ha a gyári dvd lemezekkel nincs gond és pixel mentesen futnak,akkor nincs gond.
  • noxon
    OKé értem:-)
    Csak azt akartam megtudni, hogy nem a monitorom hibás és nem tudok ezzel mást csinálni.
  • izb
    látom nem adod fel...:)
    Avi és avi között is óriási lehet a külömbség.
    egy jól lekódolt avi lehet "majdnem olyan" minőségű mint egy dvd mozi.
    De lehet nagyon szar is.
    De mint mondottam már minden LCD moncsi más és más..
  • izb
    állitólag nagy a külömbség...
  • izb
    lcd és lcd között is van külömbség.
    tehát lehet hogy egy régebbi tipuson okés mert nincs olyan felbontása vagy bármi,az új meg kihoz minden hibát..
  • noxon
    Már csak egy inkább megjegyezni valóm van, a kollégámnak is LG 19"-os monitora van és neki jók rajta az avis filmek is :)
  • Ioles
    Sziasztok!
    Valaki közületek cserélt már le TN paneles TFT-t MVA/PVA panelesre? Ha igen akkor mennyivel lett szebb a kép?
  • ShaiHulud
    mivel a film felbontasa nem valtozik azzal, hogy milyen monitoron nezed, ezert minnel nagyobb kepernyot hasznalsz, annal jobban kijon a film minosegenek hianya:) pl nezd meg egy 720-as HD trailerrel milyen szep kepe lesz.
  • noxon
    Igen igazad van, de ha nagyon eröltetem a szemem és közelről nézem akkor egy picit a sötét részeknél nem tökéletes... :-) Najó, ez az én magán problémám:-)
    Amúgy miért van ez, hogy az eredeti filmeknél jó?
    Volt egy régebbi 15"-os LG monitor azis LCD-TFT... annál jók voltak az avis filmek is ami nem eredeti!
  • izb
    nagyon egyszerű bár ez nem a tft hibája lesz.
    tégy egy próbát egy eredeti gyári dvd filmel,és láss csodát nem lesz kockás:)
  • noxon
    Sziasztok!
    Most vettem egy 19"-os LG L1919S LCD monitort. A problémám az, hogy a filmeknél ( dvd film, avi film ) nem tiszta, éles a kép hanem inkább ilyen kockás főleg a sötét részeknél. Mi lehet a baj? Fentvan a legújabb videókártya driver és a legújabb divx codec...
    Plíz help!
  • lgpt
    Nekem is meglett végül a 940BW. Igaz, hogy nem feketében de azért igy is kira:D
  • MaSzKa
    a samsung 931bf monitornál 2000:1 konraszt mennyire valós?
  • The Garrett
    viewsonic va2012w

és eddig ugytunik nagyon nem bántam meg :)
  • ShaiHulud
    grat:) melyik lett vegul?
  • The Garrett
    mindenkinek kívánom hogy reggel álmából a monitor házhoz szállítás amiatt kelljen felébrednie =)

sokkal jobb érzés erre kelni mint az ébresztőórára :D

[boldog tft tulajdonos lett]
  • ShaiHulud
    monitor driveret felraktad?
  • mrbaba
    Nah megvan a hatás...átállitottam... most már gyönyörű...thx!
    DE!! Mér nincs nálam 1680X1050-es felbontás?? Ha Valaki tud segíteni akkor Pls segítsen!
    A válasz előre is kössz!!

Üdv.: Baba
  • mrbaba
    Nálam nincs Hatás "fül":(???
  • ShaiHulud
    pasz ugylatszik monitor fuggo, nalam tokeletes lg 204wt-nel.
  • czky
    Kipróbáltam 100%-on (alapon 60-on van). Nekem így se tetszik. :DDD (sams 710t)
  • ShaiHulud
    akkor alacsony a sharpness beallitasod:)
  • czky
    Szerintem ez a ClearType egy hányinger. Nekem full elmosottá teszi a betüket...
  • ShaiHulud
    miert akarod 1600x1200 ra rakni a widescreen monitort? hasznald az 1680x1050 -t. ajanlott frissites az 60Hz, lcdnel gyak semmit nem er ha feljebb nyomod, csak a monitor elettartamat csokkented vele.

es kapocsld be a cleartype-ot windowsban cleartype how-to
  • mrbaba
    Hellosztok!! Az lenne a kérdésem, hogy van egy Samsung 205BW monitorom...És azt szeretném kérdezni, hogy ha az asztal felbontását pl 1600X1200-ra rakom akkor mér van az, hogy az ikonoknak a neve olvashatatlan lesz?? Jah és ez a monitor kb hány HZ-et tud??

A választ előre is kössz!!
    Üdv.: Baba
  • Sir Quno Jedi
    Meg a löcöd TV-k nem is támogatnak bizonyos felbontáésokat. Szal. érdemes valami a cucc kézikényvében ajánlott felbontival próbálkozni, mert nem feltétlen csak a 60hz a gond, hanem a felbonti is.
  • [NST]Cifu
    Csodák azért nincsenek. 60-70e Ft-ért PVA/MVA paneles, 16,7millió színt megjeleníteni képes monitort legfeljebb 17"-os méretben kapsz, pl. Belinea 101750-est.
  • [NST]Cifu
    Indísd el csökkentett módban, és állísd be a felbontást az LCD TV-nek megfelelően, és a képfrissitést állísd be 60Hz-re. Az LCD TV nem kezeli le azt a felbontást, ami a Winben van beállítva jelenleg.
  • Gascan #3595
    Sziasztok. Olyan problémával fordulnék felétek, hogy az egyik ismerősöm beszerzett magának egy Samsung LCDTV(ez az a monitor és tv is egyben), rendelkezik jelenleg egy Nvidia FX5200-assal és amikor ráktjük a számitógépre ezt a LCDTVét(ekkor már nincs rákötve az addigi CRT monitor) akkor addig működik amig bootol a számitógép és amikor már bejönne a Windowsz XP akkor a monitoron elmegy a kép és azt irja ki, hogy nem támogatott mód. Mi lehet a gond?
  • Ioles
    Aha értem, hát akkor lemondok róla. De véletlenül nem tudtok pár olyan típust ami MVA/PVA paneles és 24bit-es? Nekem a 24bit lenne a fontos. Olyan 60-70E körül gondoltam.
  • The Garrett
    azok a monitorok amiket te keresel és érdemes megvenni 100-120 korul kezdodnek :)
  • ShaiHulud
    itt korulnezhetsz, egyes tipusokrol a reszletes informacional talalsz leirast:)
  • Ioles
    Lenne egy kicsivel olcsóbban és nem widescreen:)?
  • ShaiHulud
    ha jol emlekszem Samsung 215TW kb ilyesmi es widescreen.
  • Ioles
    Sziasztok!
    Valószínű hogy le fogom cserélni a mostani TN paneles TFT-met egy MVA/PVA panelesre mert ez a TN paneles nem az igazi. Na szóval olyan TFT-t keresek ami MVA/PVA paneles 24 bites és magas a kontrasztja(pl: 1000:1), de nem is a legdrágább. Tudnátok nekem ilyet mondani. Előre is KÖSZ!
  • Inquisitor
    Én is, csak összekevertem a végeredményeket :D
  • Sir Quno Jedi
    Látod-látod, én előbb számoltam és UTÁNA gépeltem! :D
  • Inquisitor
    1280x1024 = 1.310.720 képpont, az 1440x900 meg = 1.296.000 képpont
    Szóval tényleg kevesebb, de olyan pici a különbség, hogy szvsz nem számít. De lasabb tuti nem lesz :D