14421
  • TommoT
    hello

a magic color kikapcsolása és a színek meleg módra rakása után már nem olyan fekete-fehér-szürke szerű a játék, de sajna még mindig nem a régi katódsugarasak a színek
    csak azt nem értem, hogy ha nem játszok vagy filmet nézek, akkor nagyon szép színesek a képek, honlapok, mint a katódsugarason
    a képek sajnos néha bekockásodnak
    nem lehet vmit tenni? mégis vissza analógra? bár elvileg a digitális a jobb :/
    előre is köszi bárkinek a segítséget!
    üdv

TommoT
  • TommoT
    így kötöttem össze, és most érdekes módon a filmek olyanok kicsit, mintha fekete fehérek lennének meg kicsit kockásak
    a régin nem volt ilyen (és nem is ezzel voltak összekötve)
    lehet összefüggés ez és az összekötés típusa között?
    köszi a segítséget előre!
  • Ioles
    Valaki tudna ajánlani olyan TFT-t amelyen a fekete nem zöldes meg nincsenek benne zöld-lila sávok? A Samsung 931BF az milyen? A 2000:1-es dinamikos kontrasztja miatt kérdem.
  • TommoT
    hi
    köszi, sikerült :)
    én sajnos mindenhol hibát keresek, úgyhogy itt is megtalálom :)
    egyik tft monitornál sem lehet állítani, hogy feljebb vagy leljebb nézzen a képernyő?
  • Met
    kösd DVI-al ha van olyan kimenet a VGA kártyán
  • TommoT
    sürgős most azonnal ki akarom próbálni
  • TommoT
    Hello!
    Most rakom össze az új monitort és 2 fajta kábellel lehet a géppel összekötni. Ha jól tippelem ez lesz a Analóg RGB és a DVI-D TMDS. Nos, melyikkel kössem, ha ez számít?
  • Ioles
    Milyet ajánlasz?
  • ShaiHulud
    csereltesd ki!
  • Ioles
    Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Mindenkinek!
    Na próbáltam bekalibrálni a színeket de nemnagyon sikerült. Mit csináljak? Ugyanolyan csúnya a fekete szín:( Most feltettem a Thief 3-at kíváncsiságképpen, ugye az is sötét játék, a fekete ebben is zöldes, meg ugye a sávok megvannak itt is. A CRT-mnél nem voltak ilyenek. Ott élethű fekete volt.
  • ShaiHulud
    Nehez gyerekkorod lehetett, ha egy alapszo korrigalasa ennyire megviselt. Gondolom az az ikon sem veletlenul van a logodban.

es igen vege az offnak:P
  • izb
    aha látom:)
    ennek nagyon örülök...
    Még egy két ilyen csóka, és bankot robbant az supergamez.hehe
    na vége az offnak
  • ShaiHulud
    elvitte a cica! csak tudod en tudataban vagyok annak, hogy ekezet nelkul irok ;)
  • izb
    *hol vannak az ékezetek?

sorry , de ez így már nagyon sokxor egymás után már sok volt nekem:DD

hehe
  • Ioles
    Hát én nem kalibráltam be a színeket, elképzelhető hogy ezért vannak sávok?
  • ShaiHulud
    kalibralni lehet tobb fele keppen is:
    1, kaphatoak kis kalibralo hardwarek pl, ezek segitsegevel konnyen elvegezheto, de nem olcso mulatsag:D

2, softwares uton, kulonfele tesztek es allitgatasi utomatok utan, ilyeneket talalhatsz azon a linken amit lejjebb linkeltem a tesztelesnel. color wizzard lenne az igazi, de sajnos a kalibralo resze nem ingyenes.

3, sajat szem alapjan :D

en probalgattam az ingyenes softwares utat, de aztan kerestem neten masok altal postolt, kalibralt monitor beallitasi ertekeket, melyeket beallitottam enis a service menube es kivalasztottam a nekem tetszot:) hogy a te monitorodon ezt hogy tudod megtenni azt en sajnos nem tudom:)

de LCD monitoroknal mindenkeppen fontos az hogy megvetel utan bekalibrald, hisz altalaban (a nagyon draga minosegi modellektol eltekintve) nem szinhelyesen kapod kezhez oket.

nekem nincs gondom jatek es filmnezes kozben sem.
  • Ioles
    ViewSoniv=ViewSonic
  • Ioles
    Azt nem tom hogy jól vannak-e kalibrálva a színek(azt amúgy hol kell?)
    Natív felbontásban használom és egy ViewSoniv VA703b-ről van szó. Erősebb feketénél lehet észre venni a zöld-lila sávokat(ezt más játékokban tapasztaltam). A screenshotjaimban nálam sincsennek lila-zöld sávok. Amúgy neked a játékokban szoktak ilyen sávok lenni?
  • ShaiHulud
    lila es zold csikokrol eddig nem votl szo :D screenshotjaidon en csak azt lattam hogy lathato savok vannak a vilagosabb szurke es sotetebb szurke kozt, de nalam (LG L204WT) semmi lila zold csik nincs:)

jol bevannak kalibralva a szinek? nativ felbontasban hasznalod?
    milyen monitorod van most?(nem latom irtad volna, legalabbis ezen az odlalon;) )

btw: enyem is TN paneles de mar Hi-RFC vel ditherel. nagyon gyonyoru kepe van, tueles minden, szinekkel pedig semmi gondom nincs miutan bekalibraltam. nem is ertem igazabol egyesek miert fikazzak itt annyira a TN panelt.
  • Ioles
    Hát van egy olyan teszt amikor %-ban számolja a fekete és fehér árnyalatokat. A feketében az 1% az fekete aztán a 2% az is fekete még aztán a 3% az már ilyen szürkés-zöldes és úgy megy a szürke felé. Szerintem ennek a 3%-nak még sötétebbnek kellene lenni és ugye feketének.
  • Ioles
    Tudom hogy független. Amúgy mitől lehet? Én 90%-ban a 18bit-re tippelek.
    10%-ban meg a kontrasztra és fényerőre. A Samsung 931BF-nek ugye 300cd/m2 a fényereje és dinamikusan 2000:1-es a kontrasztja, de viszont az is 18bites. Szerinted azzal szebb lenne a fekete és nem elnnének ilyen lila meg zöld csíkok a feketében?
  • The Garrett
    viewsonic va2012w

http://www.softpedia.com/get/Multimedia/Video/Other-VIDEO-Tools/Nokia-Monitor-Test.shtml
    ezzel a monitor test progival neztem,és nekem semmi bajom vele. :)
    probald ki te is és ha a test progiban a kölönböző árnyalatokat, stb -t nem látsz rendesen, vagy csak nem vagy megelégedve a képpel, akkor tényleg a monitorod gyenge.
  • ShaiHulud
    Fenyero es kontraszt teljesen fuggetlen attol hogy hany bites a szinmelyseg.
  • Ioles
    És ez sztem a TN panel miatt van. Ezek miatt lehet: legfőkébb a 18bit miatt, akkor a fényerő az 280cd/m3, kontraszt 600:1
  • Ioles
    De ugyanezzel a videókártyával és ugyanezzel a driverrel már próbáltam CRT-vel is. Van itthon egy CRT-nk is és azzal próbáltam meg. Ez a TN paneles TFT a nyomába sem ér.
  • ShaiHulud
    ezek a screenshotok alapjan ennek semmi koze a monitorhoz, inkabb a videokartyad es a drivere korul keresgeljel.

soot, vidd el a haverodhoz a monitort es nezzetek meg ott az o gepen:)
  • Ioles
    Ezek screenshotok. Hát nálam elég csúnyán jeleníti meg a képeket. ja és nemhiszem hogy a játék hibája mert haveromnál is megnéztem, neki CRT-je van és nála gyönyörű a Splinter Cell képe. Nála nincsenek ilyen foltok. Ja és minden játéknál ilyen csúnya ha sötét a felület.
    The Garrett: Milyen típusú monitorod van?
  • The Garrett
    naja ez meg a masik hogy scr shoton nem fog látszani :D
  • ShaiHulud
    Itt talalhato par monitor tesztelo program/oldal.

http://www.widescreengamingforum.com/forum/viewtopic.php?t=1865
  • ShaiHulud
    btw ezek screenshotok a jatekbol vagy pedig digitalis kameraval keszitett kepek?:) mert ha screenshot akkor abbol nem lehet latni hogy a monitor megjelenitesevel lenne e a gond, hisz a screenshot a monitortol fuggetlen (jelen esetben).

de a banding lathato, de szerintem ez csak a jatek gyengesege(amennyiben ez csak screenshot:) ) talan a jatek opciokban probald feljebb tolni a szinmelyseget.
  • The Garrett
    en semmi képi hibát nem látok a scr shotokon ( TN paneles monitorom van)
  • ShaiHulud
    limitalva van a kep merete kbyteban amekkorat beszurhatsz:) egyszerubb ha a linkjet rakod be maskor:)
  • Ioles
    Na jóvan én nem kísérletezek többet vele, ha bementek a galériámba ott megnézhetitek.
  • Ioles

• Ioles
    Hát ilyen nincs
  • Ioles
    1.: Itt erősen láható a falon

2.: Itt is a falon

3.: Szintén falon

4.: Itt meg szerintem a falnak kék helyett feketének kellene lenni
    http://www.sg.hu/galeria.php?guid=1155191720&status=show&kepnev=11551917201166886566.JPG
  • Ioles
    Bocsi de vmit elcsesztem mert nem szúrta be
  • Ioles
    Na csináltam pár képet a Splinter Cell 3-ról. Nézzétek meg, sztem elég zavaró ez a 18bit.
    1.: Itt erősen látható a falon.

2.: Itt is a falon

3.: Szintén fal

4.: Itt a fanak szerintem feketének kellene lenni a kék helyett

És nem csak ennél a játéknál, szinte az összesnél iylen csúnya. Szeintem ez a 18bit miatt van. A monitorom fényereje 260cd/m3, kontraszt 600:1. Esetleg ha nagyobb kontrasztarányú monitort vennék, szintén TN paneleset pl Samsung 931BF, akkor megoldódna a probléma?
  • Ioles
    Hát ha annyira nagy a különbség akkor sztem érdemes lenne lecserélni, mert ez a TN paneles....inkább nem is mondok semmit. Az LG L1900J(Fantasy) monitort néztem ki de ez még elég drága, viszont nagyon jó. Valakinek közületek van már ilyen?
  • ShaiHulud
    elotte mar hozzaszoltam a problemahoz is, mit ragozzam tovabb?

neked is boldog karacsonyt!