14421

| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
TommoT #3665 hello
a magic color kikapcsolása és a színek meleg módra rakása után már nem olyan fekete-fehér-szürke szerű a játék, de sajna még mindig nem a régi katódsugarasak a színek
csak azt nem értem, hogy ha nem játszok vagy filmet nézek, akkor nagyon szép színesek a képek, honlapok, mint a katódsugarason
a képek sajnos néha bekockásodnak
nem lehet vmit tenni? mégis vissza analógra? bár elvileg a digitális a jobb :/
előre is köszi bárkinek a segítséget!
üdv
TommoT
-
TommoT #3664 így kötöttem össze, és most érdekes módon a filmek olyanok kicsit, mintha fekete fehérek lennének meg kicsit kockásak
a régin nem volt ilyen (és nem is ezzel voltak összekötve)
lehet összefüggés ez és az összekötés típusa között?
köszi a segítséget előre!
-
Valaki tudna ajánlani olyan TFT-t amelyen a fekete nem zöldes meg nincsenek benne zöld-lila sávok? A Samsung 931BF az milyen? A 2000:1-es dinamikos kontrasztja miatt kérdem. -
TommoT #3662 hi
köszi, sikerült :)
én sajnos mindenhol hibát keresek, úgyhogy itt is megtalálom :)
egyik tft monitornál sem lehet állítani, hogy feljebb vagy leljebb nézzen a képernyő?
-
kösd DVI-al ha van olyan kimenet a VGA kártyán -
TommoT #3660 sürgős most azonnal ki akarom próbálni
-
TommoT #3659 Hello!
Most rakom össze az új monitort és 2 fajta kábellel lehet a géppel összekötni. Ha jól tippelem ez lesz a Analóg RGB és a DVI-D TMDS. Nos, melyikkel kössem, ha ez számít?
-
Milyet ajánlasz? -
ShaiHulud #3657 csereltesd ki! -
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Mindenkinek!
Na próbáltam bekalibrálni a színeket de nemnagyon sikerült. Mit csináljak? Ugyanolyan csúnya a fekete szín:( Most feltettem a Thief 3-at kíváncsiságképpen, ugye az is sötét játék, a fekete ebben is zöldes, meg ugye a sávok megvannak itt is. A CRT-mnél nem voltak ilyenek. Ott élethű fekete volt. -
ShaiHulud #3655 Nehez gyerekkorod lehetett, ha egy alapszo korrigalasa ennyire megviselt. Gondolom az az ikon sem veletlenul van a logodban.
es igen vege az offnak:P -
izb #3654 aha látom:)
ennek nagyon örülök...
Még egy két ilyen csóka, és bankot robbant az supergamez.hehe

na vége az offnak -
ShaiHulud #3653 elvitte a cica! csak tudod en tudataban vagyok annak, hogy ekezet nelkul irok ;) -
izb #3652 *hol vannak az ékezetek?
sorry , de ez így már nagyon sokxor egymás után már sok volt nekem:DD
hehe -
Hát én nem kalibráltam be a színeket, elképzelhető hogy ezért vannak sávok? -
ShaiHulud #3650 kalibralni lehet tobb fele keppen is:
1, kaphatoak kis kalibralo hardwarek pl, ezek segitsegevel konnyen elvegezheto, de nem olcso mulatsag:D
2, softwares uton, kulonfele tesztek es allitgatasi utomatok utan, ilyeneket talalhatsz azon a linken amit lejjebb linkeltem a tesztelesnel. color wizzard lenne az igazi, de sajnos a kalibralo resze nem ingyenes.
3, sajat szem alapjan :D
en probalgattam az ingyenes softwares utat, de aztan kerestem neten masok altal postolt, kalibralt monitor beallitasi ertekeket, melyeket beallitottam enis a service menube es kivalasztottam a nekem tetszot:) hogy a te monitorodon ezt hogy tudod megtenni azt en sajnos nem tudom:)
de LCD monitoroknal mindenkeppen fontos az hogy megvetel utan bekalibrald, hisz altalaban (a nagyon draga minosegi modellektol eltekintve) nem szinhelyesen kapod kezhez oket.
nekem nincs gondom jatek es filmnezes kozben sem. -
ViewSoniv=ViewSonic -
Azt nem tom hogy jól vannak-e kalibrálva a színek(azt amúgy hol kell?)
Natív felbontásban használom és egy ViewSoniv VA703b-ről van szó. Erősebb feketénél lehet észre venni a zöld-lila sávokat(ezt más játékokban tapasztaltam). A screenshotjaimban nálam sincsennek lila-zöld sávok. Amúgy neked a játékokban szoktak ilyen sávok lenni? -
ShaiHulud #3647 lila es zold csikokrol eddig nem votl szo :D screenshotjaidon en csak azt lattam hogy lathato savok vannak a vilagosabb szurke es sotetebb szurke kozt, de nalam (LG L204WT) semmi lila zold csik nincs:)
jol bevannak kalibralva a szinek? nativ felbontasban hasznalod?
milyen monitorod van most?(nem latom irtad volna, legalabbis ezen az odlalon;) )
btw: enyem is TN paneles de mar Hi-RFC vel ditherel. nagyon gyonyoru kepe van, tueles minden, szinekkel pedig semmi gondom nincs miutan bekalibraltam. nem is ertem igazabol egyesek miert fikazzak itt annyira a TN panelt. -
Hát van egy olyan teszt amikor %-ban számolja a fekete és fehér árnyalatokat. A feketében az 1% az fekete aztán a 2% az is fekete még aztán a 3% az már ilyen szürkés-zöldes és úgy megy a szürke felé. Szerintem ennek a 3%-nak még sötétebbnek kellene lenni és ugye feketének. -
Tudom hogy független. Amúgy mitől lehet? Én 90%-ban a 18bit-re tippelek.
10%-ban meg a kontrasztra és fényerőre. A Samsung 931BF-nek ugye 300cd/m2 a fényereje és dinamikusan 2000:1-es a kontrasztja, de viszont az is 18bites. Szerinted azzal szebb lenne a fekete és nem elnnének ilyen lila meg zöld csíkok a feketében? -
viewsonic va2012w
http://www.softpedia.com/get/Multimedia/Video/Other-VIDEO-Tools/Nokia-Monitor-Test.shtml
ezzel a monitor test progival neztem,és nekem semmi bajom vele. :)
probald ki te is és ha a test progiban a kölönböző árnyalatokat, stb -t nem látsz rendesen, vagy csak nem vagy megelégedve a képpel, akkor tényleg a monitorod gyenge.
-
ShaiHulud #3643 Fenyero es kontraszt teljesen fuggetlen attol hogy hany bites a szinmelyseg. -
És ez sztem a TN panel miatt van. Ezek miatt lehet: legfőkébb a 18bit miatt, akkor a fényerő az 280cd/m3, kontraszt 600:1 -
De ugyanezzel a videókártyával és ugyanezzel a driverrel már próbáltam CRT-vel is. Van itthon egy CRT-nk is és azzal próbáltam meg. Ez a TN paneles TFT a nyomába sem ér. -
ShaiHulud #3640 ezek a screenshotok alapjan ennek semmi koze a monitorhoz, inkabb a videokartyad es a drivere korul keresgeljel.
soot, vidd el a haverodhoz a monitort es nezzetek meg ott az o gepen:) -
Ezek screenshotok. Hát nálam elég csúnyán jeleníti meg a képeket. ja és nemhiszem hogy a játék hibája mert haveromnál is megnéztem, neki CRT-je van és nála gyönyörű a Splinter Cell képe. Nála nincsenek ilyen foltok. Ja és minden játéknál ilyen csúnya ha sötét a felület.
The Garrett: Milyen típusú monitorod van? -
naja ez meg a masik hogy scr shoton nem fog látszani :D -
ShaiHulud #3637 Itt talalhato par monitor tesztelo program/oldal.
http://www.widescreengamingforum.com/forum/viewtopic.php?t=1865 -
ShaiHulud #3636 btw ezek screenshotok a jatekbol vagy pedig digitalis kameraval keszitett kepek?:) mert ha screenshot akkor abbol nem lehet latni hogy a monitor megjelenitesevel lenne e a gond, hisz a screenshot a monitortol fuggetlen (jelen esetben).
de a banding lathato, de szerintem ez csak a jatek gyengesege(amennyiben ez csak screenshot:) ) talan a jatek opciokban probald feljebb tolni a szinmelyseget. -
en semmi képi hibát nem látok a scr shotokon ( TN paneles monitorom van) -
ShaiHulud #3634 limitalva van a kep merete kbyteban amekkorat beszurhatsz:) egyszerubb ha a linkjet rakod be maskor:) -
Na jóvan én nem kísérletezek többet vele, ha bementek a galériámba ott megnézhetitek. -
-
Hát ilyen nincs -
1.: Itt erősen láható a falon
2.: Itt is a falon
3.: Szintén falon
4.: Itt meg szerintem a falnak kék helyett feketének kellene lenni
http://www.sg.hu/galeria.php?guid=1155191720&status=show&kepnev=11551917201166886566.JPG -
Bocsi de vmit elcsesztem mert nem szúrta be -
Na csináltam pár képet a Splinter Cell 3-ról. Nézzétek meg, sztem elég zavaró ez a 18bit.
1.: Itt erősen látható a falon.
2.: Itt is a falon
3.: Szintén fal
4.: Itt a fanak szerintem feketének kellene lenni a kék helyett
És nem csak ennél a játéknál, szinte az összesnél iylen csúnya. Szeintem ez a 18bit miatt van. A monitorom fényereje 260cd/m3, kontraszt 600:1. Esetleg ha nagyobb kontrasztarányú monitort vennék, szintén TN paneleset pl Samsung 931BF, akkor megoldódna a probléma? -
Hát ha annyira nagy a különbség akkor sztem érdemes lenne lecserélni, mert ez a TN paneles....inkább nem is mondok semmit. Az LG L1900J(Fantasy) monitort néztem ki de ez még elég drága, viszont nagyon jó. Valakinek közületek van már ilyen? -
ShaiHulud #3626 elotte mar hozzaszoltam a problemahoz is, mit ragozzam tovabb?
neked is boldog karacsonyt!