14421

| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
Akinek Samsung 930BF tft-je van kérem irja le milyen beállítások meltt használja!! -
Nekem az a bajom a TFT-mel hogy játékokban a fekete tulzottan fekete.
Mitől lehet ez?
-
halihó! kéne egy kis segítség:
fujitsu-siemens w19-1 (szélesvásznú) tft monitort szeretnék xp alatt, ismeretlen riva tnt2 vga-n használni widescreen módban (pl. 1280x768). lehetséges ez? ilyen ősrégi cucc támogatja ezt egyáltalán?
nvidia detonator driverek közül 5 különböző verziót próbáltam (legújabbtól 28.32-ig), de egyik sem klappol. újak már fel sem ismerik a hardvert, régebbieket feltéve meg nem változik semmi (nvidia telepítés végigmegy, de nem jelenik meg a programcsoport, funkciók stb!), sima standard vga marad a driver, így a szokásos 4:3-as beállításokon kívül nincs más alternatíva. ötlet? vegyek egy olcsó de újabb, dvi-s kártyát talán?
kösz előre is. -
Dns5000 #3702 milyen 17 monitort erdemes venni ?
es milyet biztosan ne vegyek?
tud valaki linket mostani monitor tesztekhez? -
Már ha nincsen másik megoldás akkor miylet ajánlasz? Samsung 731BF az jó? A 2000:1-es dinamikus kontrasztja miatt kérdezem. A 3689-es hsz-ben linkeltél be egy oldalt hogy lenne megoldás a sávok eltüntetésére. -
ShaiHulud #3700 akkro itt az ido egy uj monitor utan nezni:) -
mindenhol -
ShaiHulud #3698 mindenhol vagy csak a splinter cellben?:) -
ShaiHulud #3697 igen az jo ar erte. -
100%-on van -
nyomd fel a contrastot maxra. -
Köszi az ötleteket, megnéztem őket és a LG L204WT mellett döntöttem.
Annyi lenne még, hogy a legjobb ár amit találtam az 84 ropi volt.
Ez jó árnak minősűl? -
Na megoldottam a sötétedést is, most már teljesen szép a kép, sRGB-n van az OSD-ben is és a vidókártya beállításinál is. Az OSD menüben kellett a Memory recall-ra rámenni és beállította. De viszont megmaradt ugyanaz a hiba hogy szürkéből feketébe és feketéből szürkébe váltáskor sávok vannak. Ezt hogy lehetne megoldnai? -
Az OSD menüben is meg a beállításoknál is sRGB van, jó is lenne, szép nagyon így a kép csak sötét egy kicsit. OSD menüben meg a beállításoknál sem tudom a fényerőt és a kontrasztot állítani -
ShaiHulud #3691 sRGB lenne a jo, de jo lenne melle ha a monitor OSD menujeben is kivalasztanad azt a szinbealliasoknal. -
Nem nagyon tudok angolul ezért nagyvonalakban letudnád fordítani nekem. Nem kell az egészet csak a sávos dolgot. Köszi! -
ShaiHulud #3689 ezt is nezd meg, itt leirjak nagyvonalakban mi a teendo ha savokat, illetve szineket latsz azokon a kepeken ott (rossz monitor kalibracio, illetve ha kaliralgatas utan sem jo, akkor a monitor a bibis) -
A VA703-4 series-es az nagyon világos meg vannak sávok ugyanúgy, a Ricog is szar a Kodak az is ugyanolyan mint az RGB -
hofy=hogy -
De várjál mert most belementem a videókártya beállításiba, ott arra hogy Color Correction, azon belül Color Profil és mellette van olyan hofy import. Arra rákattintok akkor lehet választani 4 profilt.
1.: Standard Mode(ezen van alapból)
2.: ICC - VA703-4 Series
3.: ICC - sRGB IEC61966-2.1
4.: ICC - RICOH RUSSIAN-SC 040402
5.: ICC - KODAK DC Series Digital Camera
Na én kiválasztottam az RGB-t és most sokkal szebb a kép, itt az SG-n sincsennek csíkok a képeken de viszont nagyon sötét a kép, a kontrasztot meg a fényerőt nem engedi állítani. -
ShaiHulud #3685 nekem LG L204WT van szelesvasznu 20.1", ezt tudom ajanlani jatekra nagyon szep szinei vannak, texturak es betuk tuelesek, nincs eszreveheto utanhuzas illetve overshoot. Tovabba szelesvasznon jatszani fantasztikus elmeny. kistestvere az LG L194WT az 19"-os (bar abban a normal TN panel van, a 204 ben Hi-FRC-s)
De jokat hallottam samsung 931bf-rol is samsung 205BW rol is viewsonicok kozt is vannak jo tipusok.
de nezd meg ebben a topicban is, ez foglalkozna a monitor vasarlassal:) -
Ezeken nem -
ShaiHulud #3683 ezeken a kepeken latsz csikokat?
-
Hy all...
Új monitór vásárlása elött állok, és a véleményewteket szeretném kérni ez ügyben.
Leginkább játékokra kellene, a keret pedig 80 ropi. -
ShaiHulud #3681 nyomd feljebb annak 15 os crt nek a fenyerejet es lass csodat! -
Tegnap rákötöttem a gépemre egy 15"-os CRT-t és itt az SG-n megnéztem a képeimet a SPC3-ról(játékközben is) és nem voltak sávok. Akkor elképzelhető hogy a monitor hibája, ugye? Ja és bocs még1x hogy így akartam eligazítást kérni. Neked volt igazad. -
ShaiHulud #3679 nem idegesitesz, de egy screenshoton latszo, sotetbol vilagosba atmeno savosodasnak, semmi koze nincs a monitorhoz. Az hogy a TN panel csak 18 bitet tud tisztan +4 bitet ditherelessel (a Hi-FRC-s TN panel (pl lg l204wt) az meg 18 bit tisztan es +6 bit ditherelessel vagyis 24bit) megjeleniteni az nem azt jelenti, hogy a jatekban illetve videokarin nem tudsz magasabb szinmelyseget beallitani, tehat ha mas is latja a savokat akkro egyertelmu, hogy nem a monitorod miatt latod, hanem amiatt, hogy vagy a videokarin van elallitva valami, vagy a jatekban.
a zold es lila csikok viszont a monitorod hiabaja is lehet, de ezt screenshoton nem fogja latni senki.
Ami faj az az, hogy a screenshotjaid alapjan akarsz eligazitast kerni.
Tobbre mennenk egy digitalis kameraval tenylegesen a monitor kepet felvett keppel. -
Bocs ha idegesítelek benneteket, nem áll szándékomban, nem is akarok senkit, csak vásárlás előtt jó lenne tudni hogy melyik az a monitor ami megfelelne. -
ShaiHulud #3677 ez mar kezd fajni. -
Ha ti mondjátok... De megnéztétek a galériámban a Splinter Cell 3-ról a képeket? A játékban nekem sztem a 18bit miatt sávok vannak feketéből-szürkébe ill. szürkéből feketébe váltáskor. A 913N-nél ugye nincsenek ilyenek? -
Semmi gond vele nekem is ijen van, ezert mertem ajanlani. -
izb #3674 913-ast én is szívből ajánlom az egyik moncsim ilyen. -
A galériámmban van pár kép a Splinter Cell 3-ról, nézd meg azokat a csúnya sávokat -
Akkor ennél a monitornál élethű lesz a fekete, meg nem lesznek sávok a szürkéből feketébe és a feketéből szürkébe váltás miatt? -
Samsung SyncMaster 913N -
Valaki tudna segíteni? -
TommoT #3669 a display time az mi a monitor beállításaiban? -
ShaiHulud #3668 jo valasztas:) lg l194wt es l204wt eleg minosegi darab lett:) -
Alblink #3667 Hi Boldog karacsonyt mindenkinek.Megkaptam az lg L194WT ws monitort,hat nagyon odabsz,nagyobb mint amire vartam,es a kepminosege, elesege,kurvajo,nagyon szep kepet ad foleg HD filmeknel.divix-et mar nem a legjobb rajta nezni foleg hd filmek utan:D,de persze nemrosz az sem.a regi crt 17-es-emen pl:egy kep sotet resznele nem lattam semit,itt meg tisztan kiveheto.Telejesen mas elmenyt nyujt ez a monitor a regihez kepest.Meg netezni is elvezetesebb:D. -
TommoT #3666 a képek sajnos néha bekockásodnak-->film vagy játék alatt