14421

| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
tompka #4105 Olvastam hogy a 4:3-as képet meghagyta 4:3 képpé szélén fekete csíkkal.ott 1280x960-as képet tettek be neki. -
Nem lehet alapból futtatni minden 4:3-as gammát ablakban sajna. DE nem is érdekes. -
tompka #4103 De nincs vmi beállítás vagy gomb amivel meglehet tartani a 4:3képet?olyan mint a tv-n. -
btw a játékok többsége támogatja a widescreen megjelenítést, amelyik nem azt pedig lehet ablakban futtatni -
Széthúzza, 16/10 vagy 16/9-es felbontást kell választani (1440x900) (1920x1080) -
tompka #4100 Ha a Samsung SyncMaster 275T-nél kirakok neki egy 1024x768-as képet akkor azt széthúzza? vagy meghagyja 4:3 képpé úgy hogy oldalt fekete csík van? 
-
Esetleg szebb a háttérkép vistában, vagy más brightness/contrast/color van beállítva alatta -
Vuxy #4098 Hello egy kezdő kérdés...olyan előfordulhat hogy Vistán sokkal szebb a tft képe ugyanabban a felbontásban mint xp-n? tegnap próbáltam Vistán és xp-n is a monitort..és vistán szebb képet adott. Előfordulhat ez? -
5:4 vagy 16:10
elmegy üzletbe, sok monitort néz, választ -
A vertikális szinkron mit jelent?
Mert pl. Hitman 4 alatt TFT-n ha elsétálok egy szekrénysor előtt, akkor a függőleges vonalak befűrészelnek kb 80-as FPS mellett. (A TFT-m 2ms-os!!)
Vertikális szinkront bekapcsolva ugye csak 60 FPS-t ad, így nincs fűrészelés.
Ez most véletlen, vagy TFT-knél be kellene mindig kapcsolni ezt a funkciót? -
Mível most már a játékok is egyre inkább támogatják a 16/10 ill. a 16/9-es képarányt+a szemnek is sokkal kényelmesebb + filmnézére is ez a jó választás, én újból wide moncsit vennék,nem bántam meg.
Viszont szélesből 20"-nál kisebbet szerintem nem érdemes vásárolni... -
Kiru #4094 Melyik monitort érdemesebb venni? Normál képaránnyal (4:3) vagy széleset?
Többnyire játékra, netezésre kellene.
Válaszokat előre is köszi4 -
Egy ismerősöm vett egy Samsung 940N-t, az a baja, hogy villog a kép, nem erősen, de hosszútávon zavaró. 1280*1024 60/75Hz-en is ki lett próbálva, meg volt 1024*768-on is, de sehol sem normális. A driver fenn van. Mit kéne még állítani? -
Gabor12070 #4092 Köszi szépen -
Havernak ilyen van, láttam én is és nagyon jó kis moncsinak tűnik, telljesen alkalmas játékra, viszont ha szélesképernyőset keresel,akkor talán ez jó választás lehet...
-
Gabor940702 #4090 Sziasztok! Tudtok nekem olyan monitort ajánlani, ami: 19" colos, kevesebb, mint 8ms-os, és DVI porttal ellátott, jó monitor 50 ezer forintért? Előre is kössz -
samsung 931c van valakinek
-
Ezen persze kicsinyítettem.
Az eredeti kép,eredeti méretekkel Itt található. -
Itt egy jó kis méretösszehasonlítás:
-
Desert #4086 Mint ahogyan előző hozzászólók mondták kisebb helyen elfér és könyebb is mint egy crt és a szemet se bánja meg pl kevesebbet is fogyaszt nem termel annyi hőt :) szvsz -
Monitort vehetsz akárhányat, szemeket még nem
Nekem a fejem fájt rövid CRTzés után is; bármennyire felvettem a képfrissítést-TFT óta semmi mellékhatás.
Játékra is oké a cucc
-
csendes
nem zümmög, nem sípol
20" és vékony, nem foglalja el az egész asztalt
nálam is van egy subpixelhiba, de kit érdekel, alig lehet észrevenni -
mondjuk geometria? -
lecsovirsli #4082 Háj!
Ha ilyen problémásak ezek a TFT-k, akkor mi a heréért vesz mindenki,hüm? Az oké,hogy szép vékony, nem piszkálja a szemet, de a tapasztalatok/tesztek alapján a régi CRT-k képe még mindig szebb és nem riogat minket holmi pixelhibával...
Okítsatok! Kiváncsi vagyok...:P -
Desert #4081 köszi :)
-
finoman elkezded az újaddal masszírozni a pixelhibát
túl sok reményt azért ne fűzz hozzá -
Desert #4079 ez igen szép dolog :) én meló helyen egy DELL CRT-t ejtettem asztalról a betonra:D semmi baja nem lett még egy karc se:) -
Van egy 3 éves Acer monitorom, eleinte néha feltűnt egy vertikális zöld pixelcsík ami a monitor megmozgatása segítségével eltűnt, 2 hete azonban sárgává vált és hiába mozgattam csak rosszabb lett sőt megtriplázódott a csík vastagsága. A gari lejárt nvm, vettem egy szélesvásznú Fujitsu-Siemens TFT moncsit, egy hét múlva felborult az asztalon és egy 2centi súgarú csodaszép csillag alakú képhiba pecsételődött a felületére... ezekután eldöntöttem hogy veszek egy 3 tonnás CRT monitort tized annyiért amit akár kalapáccsal is üthetek akkor sem esik semmi baja, sőt jobb lesz 
-
Desert #4077 hogy érted azt hogy pixelhiba maszírozás? első tft monitorom .) -
SpLoSiVe #4076 Persze, meglesem a héten még vétel előtt.
Látom közben, hogy amit linkeltem direktben nem jön be, szorri érte:S.
Köszi a válaszokat! -
el kell menni megnézni életben milyen -
pixelgari átolvasása, hány pixelhibánál cserélnek
esetleg a pixelhiba masszírozésa
illetve van vmi program, ami esetleg segíthet
-
Desert #4073 sziasztok :( van egy 19" TFT-m és 2 pont nem ad képet... van erre valami megoldás? ha valaki tud segítsen köszi:) -
SpLoSiVe #4072 Arra gondoltam, hogy ha a teljes szélességében mérik a képátmérőt, akkor a 22" nem is olyan sok, mivel széles a képernyő. ^_^
Játékok szerencsére nem mozgatnak meg (mivel utálok fejleszteni, így a régi darabokkal játszom csak:) ), tervezni kell igazán.
Mostanában tényleg olyan jók a monitorárak, hogy a lent említett darabhoz teljesen legálisan 80e Ft bruttóért hozzá tudok jutni, vagy keressem a hibát benne? (gyártó oldala) -
miért, mi másban mérnék?
hátrányok? sok játékban nincs natív támogatás, illetve az 1680x1050-es felbontás erősebb grafkártyát igényel
másik átmeneti dolog az, hogy iszonyat hatalmasnak fogod látni mondjuk az eddigi helyett, illetve később a 4:3-as crt-ket fogod kis keskeny "vackoknak" látni -
SpLoSiVe #4070 Sziasztok!
Régebben nem kacérkodtam a témával, hogy monitort vegyek, de mostanában elhatároztam, hogy megteszem. Ki is néztem párat, ami megfelelne, 19"-22"-ig. Egy szerintem árban nagyon jó Asus-t (MW221U LCD) találtam is. Azt szeretném megkérdezni, hogy Wide képernyőnek mik a hátrányai? A 22" szélességet itt is ugyanúgy képátlóban mérik, mint a 'sima' monitoroknál? Mennyire lehet kihasználni ezt a szélességet ablakolt alkalmazásoknál? (gondolok itt arra, hogy mennyire tud egy ilyen wide monitor kiváltani egy dual monitoros rendszert)
A válaszokat előre is köszönöm! -
oksa köce -
Én nem tudok ilyneről. -
Ok, az LG oldalán nem találok semmi infót erről, de ezt a progit kipróbálom. Ha esetleg nem válna be, olyan progi nincs ami (a szervíz által nem megállapítható szándékossággal) tönkretesz úgy 5-6 pixelt hogy biztosan kicseréljék?
-
Az a kék egy subpixel. Lehet még zöld és piros színű is. Viszont sajnos az LG nem cserél 1 subpixel hibáért.
Azért kérdezd meg ahol vetted, mert hátha.
Amúgy itt egy jó kis oldal: http://www.jscreenfix.com/basic.php
Az oldal alja felé van a "Launch JScreenFix" gomb. Behoz egy kis ablakot amiben villognak a pixelek. Azt az ablakot vidd oda, ahol a pixelhiba van, és hagyjad h megdolgozza. Talán neked is eltűnteti!