PC Monitorok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://sgtagok.srv.hu/pictures/pix_1143646386.jpg
ilyen 1280-ban
http://sgtagok.srv.hu/pictures/pix_1143646439.jpg
1280x1024-ben kicsit mintha pixelesebb lenne meg vékonyak a betük
másnak is ilyen?
iMac 20\" 2.4Ghz ,2Gb ram, 320Gb,ati HD 2600 ,OSX Leopard 10.5.5
Ez kb egy néhány milliméter vastag viszintes csík,tehat nem az amire gondolsz.Azt tudom hogy nem egyenletes teljesen a hattervilagitas.
Most pl nem is látszik az a csik,reggel még látszott.Olyasmit képzelj el,mitha azokban a csikokban joval nagyobb lenne a fényerõ a többi részhez képest.
Máshogy nem tudom elmagyarázni 😊
Véletlenül nem 1280x1024 a natív felbontása a TFT-dnek? Mert a 19"-osoké annyi szokott lenni. Vagyis az a "normális" felbontása. Egyébként általában azt javasolják, hogy 60Hz-en járasd a TFT-t.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
és hogy jobb ? 60 hz vagy 75hz?
iMac 20\" 2.4Ghz ,2Gb ram, 320Gb,ati HD 2600 ,OSX Leopard 10.5.5
Van egy samsung tft-m,és észrevettem hogy néha elõjön rajta néhány vízszintes világosabb csík a képrenyõn.Majdnem a képrenyõ egész szélességében.1 vastagabb fent,meg több nagyon vékony lenn.Ez mi lehet? javithato vajon? gondolom ez nem pixelhiba.
Ha bf2-zol, keress a refresh force helyett vmi masik progit. Ennek a proginak az elsodleges celja a refresh rate fixalasa, minden felbontasban csak 1 lehetseges refresh beallitast hagy meg a monitor beallitasok kozott, igy a gep keptelen atvaltani barmi masba. Valamiert a bf2 nagyon allergias erre. Tavolitsd el az eszkozkezelobol a monitorod es hagyd hogy ujra hozzaadja magat, akkor menni fog ujra a bf.
ja es a pixelsoros hibarol meg annyit hogy csak az asztalnal latszik..szal ha meg van nyitva a firefox.. vagy jatek vagy barmi akkor nem latszik..csak ha az asztalt nezem... nemtom miert lehet
az 1280*768ast elfelejtettem betenni de az ugyanugy ahogy a 720, eszmeletlen torz csak az egyik szelteben a masik meg magassagaban...
a 960 nem rossz.. de akkor se az igazi
amugy mondtam hogy a 1440 es az zsir.. csak 1280*800 as felbontas meg nincs😞(
nincs valami progi amivel befolyasolni lehet ezt?
Bakker, hogy nekem miért nincsenek ilyen gondjaim!?😉
(Ha problémásnak érzed az életet, gondolj arra, hogy sziámi iker vagy a tesóddal. Két fejetek van és csak egy seggetek. Te heteró vagy a tesód viszont buzi, és fél óra múlva lesz randija!!!! Hidd el rögtön más színben látod a világot😉)))
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Mi a natív felbontása a TFT-dnek? 1920x1200 pixel. Képarány? 16:10.
Milyen felbontásokban próbáltad a hsz.-ed szerint?
-1280x720. Képarány? 16:9
-1280x920 (??? ilyenben aligha, felteszem 1280x960-ról lehet szó). Képarány? 4:3
Mi a magyarázat: egyik felbontás sem megfelelõ a monitor képarányához, ezért torzit. Ha 1280-as szélességû felbontást akarsz, akkor a 16:10-es képarányból ki lehet számítani a szükséges függõleges felbontást:
10:16 = 0,625
1280 * 0,625 = 800
Tehát neked 1280x800 képfelbontásra lenne szükséged. A 16:10-es képarányhogy a szabvány felbontások még a 1440x900, 1680x1050 és 1920x1200. Csak ezekben a szabvány felbontásokban lesz geometriailag tökéletes a kép. Szóval ha te grafikázni akarsz, akkor ezeket a felbontásokat használd, ennyi.
Amúgy ha nem a fizikait, vagy annak megfelõ aspect ratio-jú felbontást hazsnálsz, term. hogy minden torz lesz. Fizikain viszont minden kör, kör marad...
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
de sehol mashol nincs hiba... most PS ben csinaltam egy kort meg egy kockat es azt nezve valtogattam a felbontasokban.. a megfelelo felbontas ahol minden szoveg minden dolog tok fasza.. az az 1280 as felbontas... csak sajna ebben a lehetosegben minden kep torzit... az egyik tul szeles.. a masik tul vekony vagy nyomott es huzott.. tokmindegy a legyen ugyan az... ez nem vidkari hiba.. hanem azert mert a moncsim szelesvasznu...
majd holnap lehet csinalok kepeket...
De a képen semmiféle sor nem vibrálhat, mert az HIBA!
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
a driverral nincs baj... a vidkarival se.. a moncsival van a baj.. mivel hogy 24 colos es kibaszottul szelesvasznu... gondolom az atiek nem ilyen monitorokban gondolkodtak hanem olyanban mint ami neked lehet.. 17... (19?)
nem a videokkal van a baj.. hanem a PSezessel es a kepekkel... a videokkal sosem volt bajom.. es a kepek sem torzak annyira.. ne erts felre... a kulonbseget csak akkor latni ha valtogatom a felbontast..csakhat a ketto kozotti kene... az lenne a tokeletes...
Ha DVI-on használod, 60hz-en és natívban, akkor jónak KELL lennie e képnek. Ha mégsem, akkor driver, videókártya, vagy moncsi probléma.
Azmeg hogy nyomott, nem számít semmit, mert a videókat úgyis ki tudod tetszés szerint méretezni bármilyen aspect ratio-ra és size-ra, teszem azt egy Media Player Classic-kal! Ha meg picike, akkor kérjél nagyobb font-okat azt sazlé...
van nekem syncmaster 243t-m.. ( naja.. deszar nekem😊
a lenyeg hogy 1280/720 as felbontasban a kep tulsagusan nyomott..ha 1280*920 ra teszem akkor meg kisse tul szeles... koztes felbontast persze nem lehet betenni. nemlehetne valamit tenni hogy 1280/864 ben menjen a moncsi?
az 1440*900 tok zsir lenne csak az mar elegge picike😞 atkapcsoltam, meg is baratkoztam volna vele de 1 pixelnyi sav felul villog ebben a felbontasban!!!... nem ertem mivan...
Vagy inkább a Samsung 730BF?
A TFT felépítése olyan, hogy minden pixel egy külön megjelenítõrendszer, õt nem érdekli, hogy az a pixel most pontosan milyen szerepben is van.
Tehát no para. 😊
Pl ha vmi játékot kisebb felbontáson futtatunk, akkor max annyi történik, h nem lesz olyan éles, szép a kép, de nem megy tönkre, igaz?
eom$
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510
És úgytom a 17" os tft-k mindegyike,vagy nagy többsége így mûxik.
Konkrétan erre a típusra pedig nem találtam natív,csak max felbontást.Ami az 1280*1024.A frissitésre vonatkozólag sem találtam semmit,hogy melyik a jobb neki.
-tRs-Landor
A monitor nekem alapból 75 hz -re állította magát és azon is megy.
Viszont valamiért baromira fárasztja a szemem.Lehet hogy csak a 1280*1024 es felbontás az oka és túl kicsik a betûk...
Tapasztalt még valaki ilyet ?
na szoval egy xerox xa3-as 17" os tft-m van és azt vettem észre rajta,hogy egy sötétebb homogén háttérnél alul és felül kicsit sötétebb a kép.Ez a típusból adódik,vagy valami hiba?
(Ui.: bocs az elõbbiért valamit mellényomtam)
A xeroxxa3 as
Mondjuk anyósom is kisebb felbontáson nyomja.
Neki úgy jó,még ha egy kicsit homályos is.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"
a nativ csak azt jelöli,hogy mi az optimális tft számára.
Ettõl nyigodtan eltérhetsz,ha neked nem ok .